Pravni fakultet
- JThomas
#2226 Re: Pravni fakultet
neko i odmor dobije da sprema pravosudni. a ti muzafere drži zakone otvorene u PDF-u i dok radiš i dok forumaš i dok "odmaraš"... 
- Miki123
#2227 Re: Pravni fakultet
Ni dana godišnjeg što se tiče spremanja. Jebi ga, moraju me pustit da odem polagatJThomas wrote:neko i odmor dobije da sprema pravosudni. a ti muzafere drži zakone otvorene u PDF-u i dok radiš i dok forumaš i dok "odmaraš"...
- JThomas
#2228 Re: Pravni fakultet
e tako nešto...

-
dadacokolada
#2229 Re: Pravni fakultet
Ispit iz engleskog nova prof, da li je neko polagao?
kakva su pitanja?
kakva su pitanja?
-
nuki_cika
#2230 Re: Pravni fakultet
Prijavi se na bh pravnike,tamo imas konkretne informacije 
-
Pravnica90
#2232 Re: Pravni fakultet
Pozdrav svima
Zanima me da li neko zna kako doci do rada u advokatskoj kancelariji,tacnije kao "potrcko" advokatov,za obavljanje njegovih poslova..Da li postoje neki oglasi gdje bi to mogla naci ili nesto slicno..
Unaprijed zahvalna
Zanima me da li neko zna kako doci do rada u advokatskoj kancelariji,tacnije kao "potrcko" advokatov,za obavljanje njegovih poslova..Da li postoje neki oglasi gdje bi to mogla naci ili nesto slicno..
Unaprijed zahvalna
-
Pravnica90
#2234 Re: Pravni fakultet
Imas li jos kakav prijedlog osim toga

- ellec
#2235 Re: Pravni fakultet
Kada pocinju ispiti za 1. godinu, ima li raspored tacno?
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#2236 Re: Pravni fakultet
nije ti ovo Oxford, da odmah ima rasporedellec wrote:Kada pocinju ispiti za 1. godinu, ima li raspored tacno?
- Irm@
#2237 Re: Pravni fakultet
Chmoljo wrote:nije ti ovo Oxford, da odmah ima rasporedellec wrote:Kada pocinju ispiti za 1. godinu, ima li raspored tacno?
- JThomas
#2238 Re: Pravni fakultet
udri se ragibe, jebo te univerziti teksas 
- Chmoljo
#2239 Re: Pravni fakultet
nemoj misliti da te zezamo ili nešto, ali valjda ispiti kreću kad, naljeto? šta ja znam već kako je to po bolonjiellec wrote:Kada pocinju ispiti za 1. godinu, ima li raspored tacno?
a za termine naljeto ćeš saznati... naljeto
ne znam da li možeš u januaru izlaziti na jednosemestralne... elem, ne znam ni što ti govorim kad ništa ne znam.
nekadašnja stranica bh_pravnici, a sad ePravo će ti ponuditi sve odgovore
- Lakat Jebić
#2240 Re: Pravni fakultet
parcijale su valjda prosle, prosle sedmice. a ispiti odmah iza nove godine. vako je po bolonjiChmoljo wrote:nemoj misliti da te zezamo ili nešto, ali valjda ispiti kreću kad, naljeto? šta ja znam kako je to po bolonji. ako imaš neke parcijale tebra, onda moraš biti u toku.ellec wrote:Kada pocinju ispiti za 1. godinu, ima li raspored tacno?
a za termine naljeto ćeš saznati... naljeto![]()
- ellec
#2241 Re: Pravni fakultet
Ahah ma raspitujem se za rodjaka pa zato.Chmoljo wrote:nije ti ovo Oxford, da odmah ima rasporedellec wrote:Kada pocinju ispiti za 1. godinu, ima li raspored tacno?
- Chmoljo
#2242 Re: Pravni fakultet
po starom su svi predmeti bili dvosemestralni. samo je poneko od profesora davao da se ispit parcijalno izađe. tako da su redovni tek od ljeta mogli polagati.Lakat Jebić wrote:parcijale su valjda prosle, prosle sedmice. a ispiti odmah iza nove godine. vako je po bolonjiChmoljo wrote:nemoj misliti da te zezamo ili nešto, ali valjda ispiti kreću kad, naljeto? šta ja znam kako je to po bolonji. ako imaš neke parcijale tebra, onda moraš biti u toku.ellec wrote:Kada pocinju ispiti za 1. godinu, ima li raspored tacno?
a za termine naljeto ćeš saznati... naljeto![]()
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#2243 Re: Pravni fakultet
Nisi definisao po kojoj bolonjiLakat Jebić wrote: parcijale su valjda prosle, prosle sedmice. a ispiti odmah iza nove godine. vako je po bolonji
- Lakat Jebić
#2244 Re: Pravni fakultet
i kod kojeg profesoraladyblue18 wrote:Nisi definisao po kojoj bolonjiLakat Jebić wrote: parcijale su valjda prosle, prosle sedmice. a ispiti odmah iza nove godine. vako je po bolonji![]()
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#2245 Re: Pravni fakultet
A dobro, to se podrazumijeva.Lakat Jebić wrote:i kod kojeg profesoraladyblue18 wrote:Nisi definisao po kojoj bolonjiLakat Jebić wrote: parcijale su valjda prosle, prosle sedmice. a ispiti odmah iza nove godine. vako je po bolonji![]()
-
tutku
#2246 Pravo : upis i studij
Zdravo,
Nakon duzeg razmisljanja i uzimanja u obzir sve stvari, odlucio sam se za upis na Pravo sljedece godine... Eh sad, interesuje me par stvari ... Sve cetiri godine u gimnaziji sam odlican ucenik, a posto nema prijemnog na Pravu, interesuje me jesu li velike mogucnosti da upisem kao redovni ?
Dalje, postoji tu jos puno dilema, a to je neki smjer na pravu ... ja sebe mogu zamisliti kao advokata i to mi vecina ljudi i kaze da je najbolje nastaviti poloziti ispit i pripravnicki staz i biti advokat ... medjutim kod nas u Bosni mislim da se ova nasa advokatura, kao i svugdje u svijetu vjerovatno, temelji na tome ko ce koga prije prevariti, eh sad kad se na to doda da vecina uspjesnih advokata u Sarajevu i nisu bas na najcisci i najposteniji nacin dosli do ugleda i dobrih primanja .. meni nije cilj da budem jedan od takvih sutra, a vecina ih tako zavrsi ...
stoga sam razmisljao o smjeru koji mi usput otvara i jednu priliku koju sam sebi zacrtao a to je studiranje drugog ciklusa negdje vani... eh sad interesuje me da li bih mogao sa ovim nasim prvim ciklusom otici vani i upisati postdiplomski, konkretno medjunarodno pravo i diplomatiju ili nesto slicno .. i kakve su sanse da sa tim zavrsenim postdiplomskim se vratim ovdje i radim neki pristojan posao.. sto se tice odlaska vani privlace me zemlje njemackog govornog podrucja, ali i italija i engleska... sad me posebno interesuje kakva je situacija u sljedecim zemljama sa stipendijama za studente prava ???
hvala svima !!!

Nakon duzeg razmisljanja i uzimanja u obzir sve stvari, odlucio sam se za upis na Pravo sljedece godine... Eh sad, interesuje me par stvari ... Sve cetiri godine u gimnaziji sam odlican ucenik, a posto nema prijemnog na Pravu, interesuje me jesu li velike mogucnosti da upisem kao redovni ?
Dalje, postoji tu jos puno dilema, a to je neki smjer na pravu ... ja sebe mogu zamisliti kao advokata i to mi vecina ljudi i kaze da je najbolje nastaviti poloziti ispit i pripravnicki staz i biti advokat ... medjutim kod nas u Bosni mislim da se ova nasa advokatura, kao i svugdje u svijetu vjerovatno, temelji na tome ko ce koga prije prevariti, eh sad kad se na to doda da vecina uspjesnih advokata u Sarajevu i nisu bas na najcisci i najposteniji nacin dosli do ugleda i dobrih primanja .. meni nije cilj da budem jedan od takvih sutra, a vecina ih tako zavrsi ...
stoga sam razmisljao o smjeru koji mi usput otvara i jednu priliku koju sam sebi zacrtao a to je studiranje drugog ciklusa negdje vani... eh sad interesuje me da li bih mogao sa ovim nasim prvim ciklusom otici vani i upisati postdiplomski, konkretno medjunarodno pravo i diplomatiju ili nesto slicno .. i kakve su sanse da sa tim zavrsenim postdiplomskim se vratim ovdje i radim neki pristojan posao.. sto se tice odlaska vani privlace me zemlje njemackog govornog podrucja, ali i italija i engleska... sad me posebno interesuje kakva je situacija u sljedecim zemljama sa stipendijama za studente prava ???
hvala svima !!!
-
ortega
#2247 Re: Pravo : upis i studij
polako covjece, prvo se upisi..za 4 godine imat ces jos toliko toga na umu, ti si jos mlada vjerovatno neformirana licnost..sto se advokata tice, to je dobar posao, i kreci se u tom smjeru svaki dobar advokat trazi rupe u zakonu na kojima uzima slucajeve (LOVU) ko ih vise nadje i bolji je..samo korak po korak moj ti je savjet..
- Chmoljo
#2248 Re: Pravo : upis i studij
spojeno.

-
tutku
#2249 Re: Pravo : upis i studij
hvala ti na komentaru...ortega wrote:polako covjece, prvo se upisi..za 4 godine imat ces jos toliko toga na umu, ti si jos mlada vjerovatno neformirana licnost..sto se advokata tice, to je dobar posao, i kreci se u tom smjeru svaki dobar advokat trazi rupe u zakonu na kojima uzima slucajeve (LOVU) ko ih vise nadje i bolji je..samo korak po korak moj ti je savjet..
cinjenica je da je to dobar posao, medjutim ti to mozes formulisati kao rupe u zakonu sto naravno jeste sastavni i jako bitan element u tom poslu, medjutim, ponavljam, mislim da kod nas puno vise od tog trazenja rupa u zakonu i nekog normalnog advokatskog posla ima nekih "prljavih" poslova da bi se doslo do uspjeha ...
jesam ja jos uvijek mlad, medjutim zelim imati sliku svoje buducnosti u glavi, i na vrijeme razmisljati o svemu
hvala jos jednom
-
Crvena.Papricica
#2250 Re: Pravni fakultet
Lijepo je imati unaprijed neku okvirnu viziju svoje budućnosti i postavljene određene ciljeve, ali toliko različitih drugih faktora na koje ti ne možeš utjecati će imati više značaja na tvoju budućnost, da ti je skroz bespotrebno da se zamaraš gdje ćeš upisati drugi ciklus i čime ćeš se baviti prije nego što si se i upisao na Pravo.tutku wrote:Zdravo,
hvala svima !!!
Ja sam na svakoj godini otkrila neku novu ljubav u nekom novom predmetu i mogla sam sebe zamisliti da se time bavim, iako sam kao i ti upisala upravo vidjevši sebe u oblasti međunarodnog prava. Danas sam, nakon 4 godine, puno otvorenija za razne druge mogućnosti. Ali vjeruj mi to ti je jedini način da završiš Pravni fakultet bez psihosomatskog oboljenja