Ali meni je u svemu tome najviše nejasno kako to da idem kod jednog ljekara zadnjih 5 godina i ona mi apsolutno nikad nije rekla niti ''p'' o policističnim jajnicima?Lullaby5 wrote:Eh, teska situacija i odluka![]()
Kao sto rekoh ja bih najprije uradila taj test prohodnosti za svaki slucaj. Ne znam kako je bilo prije 7 godina kad si ti imala vanmatericnu, ali sad se takve trudnoce mogu rijesiti bez operacije, tj. injekcijom. Ostane ti jajovod i mozes opet imati normalnu trudnocu nakon toga. Ali se ta injekcija primjenjuje u skroz ranoj fazi, mislim negdje do 7. sedmice trudnoce, a nakon toga nije djelotvorna, nego se mora ici sa operacijom.
Sretno kako god odlucis
Kako mi nikad u tih 5 godina nije spomenula propuhivanje jajovoda kao opciju, već me samo hrabrila i govorila kako trebam da se opustim, a ne opteretim...itd???????
A za Mehmedbašića je najgore to što me vidi prvi put i odmah uvali neke Klomifene.
A da bi počela sa Klomifenima, osim prohodnosti jajovoda bi trebala uraditi barem briseve, jer ne daj Bože možda imam neku bakteriju koja uzrokuje spontani ili šteti plodu ili bla bla...????
Uopšte mi nije jasno kako imamo tako neodgovorne ljekare, a kao slove za neke stručnjake? Žali Bože kome mi moramo ići da se liječimo.
Ja stvarno nisam neka peka, niti zanovijetalo, ali samo idem logičnom stranom. Nažalost, i ono najbitnije (zdravlje) nam se svelo na ono najjadnije (novac).