Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
El_comadante

#2226 Re: reprezentacija

Post by El_comadante »

nažalost nama če biti uspjeh na EP da izgubimo sa mnje od 10 poena razlike. na šta smo spali.
juan

#2227 Re: reprezentacija

Post by juan »

Juka071 wrote:A niko ne piše o tome da je Varda bacao BH pasoš govoreći "šta će mi ovo,meni ovo netreba",da je u Sloveniji na turniru cugao i ostajao cijelu noć po kafićima, pa od samog saveza koji kucka pare od malih obrtnika (Ovako,Navigare......)da bi platili karte za avion i imali jednobraznu opremu i odijela. To niko ne vidi,vidi se samo to ko igra,ko neigra,kome se digne neka stvar ode kad hoće. naravno da nemogu svi igrat, a mnogi neće da igraju za BiH. treba respekt malo dat ovim momcima i selektoru i nadat se da dobijemo 3 u grupi (crnogorce i makedonce i ovok kvalifikanta) i da prođemo u drugi krug. realno smo tu negdje a za dalje nema,snage,znanja i najvažnije para. Ipak ovo je najbolje što imamo od igrača.
eto tebi javise preko twittera, da je varda rekao sto ce mi ovaj pasos, joj sto nemogu ove gluposti!
Eto ti bio snjim na cugu pa znas! Ma daaajjj....

Covjek je rekao sto 99% ljudi vec vide: mi nemamo nacina da odigramo jednu prosjecnu tekmu, a kamoli akcije, sisteme itd.
Vidim da je Hodzic fakat 19p dao u prvoj test-tekmi za svoj klub. Ne treba to znacit nista posebno, medjutim ipak pokazuje, da i nije bas taraba kako ga onaj hayatovac i "lijepi-Sabe" degradirase.
Nemogu nikako da vjerujem, da npr. jedan bavcic u derbiju i 4 playoff utakmice u onom grckom ludilu protiv PAOK ima prosjek 11-12p i neki 9skokova, a u repki 0p i 0 skokova!!
pa ako zato nije trener zaduzen onda fakat neznam u cemu je problem
lord blackadder

#2228 Re: reprezentacija

Post by lord blackadder »

fixer wrote: BTW - sta je Nihadovim sutom? :roll:
Nihad se polako pretvara u Sinisu Kovacevica. Igraca koji ce samo igrat odbranu. Sa 16 g. je imao muda i zabijao 4-5 vezanih lopti, danas je ruina sa problemom u glavi.

S ovakvim napretkom, predvidjam da ce za dvije godine nosat tacnu u Strosi.
spree

#2229 Re: reprezentacija

Post by spree »

shalla wrote: Jbt imamo više pokušaja za 3 nego za 2 poena, pa to dovoljno govori koliko smo mi organizovana ekipa, isto kao da gledam nekadašnji basket na Dobrinji a ne reprezentaciju :mrgreen:

samo da kazem da ovo ne stoji. nekadasnji basket na dobrinji je bio beton i bilo je mnogo vise smislenih akcija nego sto reprezantacija sad ima, nazalost.

on topic: haj sto djedovic nema sut, ali sta li je s ikonicem? cini mi se da je kapelan u najboljij suterskoj formi, ali sabe knows best :-)
žuti

#2230 Re: reprezentacija

Post by žuti »

shalla wrote:protiv Makedonije, Srbije i sinoć Njemačke, mi u tih 120 minuta nismo niti jednu jedinu smislenu akciju odigrali, e to me najviše boli od svega. Jbt imamo više pokušaja za 3 nego za 2 poena, pa to dovoljno govori koliko smo mi organizovana ekipa, :
o tome se radi, stvarno smo jad i bijeda...
sa ovakvom igrom ma kakvi 3 da dobijemo ni jednu mi necemo dobiti. NITI jednu :roll:
Comrad

#2231 Re: reprezentacija

Post by Comrad »

Ja nemam nikakvo sazaljenje prema Sabetu, niti sam ga imao prema Mensi, niti bilo ko treba da ga ima. Podrsku treba zasluziti, a ne da je ona po defaultu uvijek tu. Jer stalno ista prica, pa eto oni su tu dosli da pokusaju, treba im dati podrsku, niko drugi nije htio. Ma nije qrac, bilo je kandidata za selektora prije, bilo je i sad. Sta trebam zaliti sad Sabeta sto trpa 5k eura ili koliko vec u dzep i psuje po time-outu. Pa to mogu i ja uraditi.

Dat mu ovu sansu i hvala Sabe, nemoj se vise javljati na konkurse za selektora. Ni ti, a ni Menso. Jbt, ko da su njih dvojica jedini treneri na kugli zemaljskoj. :-) Zasto se nije dala sansa nekome drugome? Zasto? Nego Sabetu koji nije u stanju pronaci kako treba klupski aganzman i nasi ga klikeri zovu da vodi reprezentaciju?! :-)

I vise i Keno i Jazvin, koliko sam zivaca zbog tog dueta izgubio i evo sad ce se to opet desiti. :run:
jazzer

#2232 Re: reprezentacija

Post by jazzer »

Comrad wrote:Ja nemam nikakvo sazaljenje prema Sabetu, niti sam ga imao prema Mensi, niti bilo ko treba da ga ima. Podrsku treba zasluziti, a ne da je ona po defaultu uvijek tu. Jer stalno ista prica, pa eto oni su tu dosli da pokusaju, treba im dati podrsku, niko drugi nije htio. Ma nije qrac, bilo je kandidata za selektora prije, bilo je i sad. Sta trebam zaliti sad Sabeta sto trpa 5k eura ili koliko vec u dzep i psuje po time-outu. Pa to mogu i ja uraditi.

Dat mu ovu sansu i hvala Sabe, nemoj se vise javljati na konkurse za selektora. Ni ti, a ni Menso. Jbt, ko da su njih dvojica jedini treneri na kugli zemaljskoj. :-) Zasto se nije dala sansa nekome drugome? Zasto? Nego Sabetu koji nije u stanju pronaci kako treba klupski aganzman i nasi ga klikeri zovu da vodi reprezentaciju?! :-)

I vise i Keno i Jazvin, koliko sam zivaca zbog tog dueta izgubio i evo sad ce se to opet desiti. :run:
Bas tako. Aco Petrovic je javno rekao da je zainteresovan za poziciju selektora BiH, gledao sam to.
A gdje je Aco a gdje su Sabe i Menso :x :x
lerdi

#2233 Re: reprezentacija

Post by lerdi »

Pa ovim u savezu i odgovara Sabe a ne neko ko Aco, jer ovaj prvi samo traži da ga puste da radi (ako se to u ovom slučaju tako i može nazvati). Valja Aci objašnjavati kako se neke normalne stvari ne mogu realizovati, a Sabetu samo kažeš "Nema!" i priča se završava. Sve je to ista fela ;)
fixer

#2234 Re: reprezentacija

Post by fixer »

shalla wrote:
fixer wrote:Sabit je neznalica, ali ako je nekog otjerao, sigurno je morao imat dobar razlog. Ja mu ne mogu zamjerit jer se odrekao nekog igraca, ali mogu mu zamjeriti jer nasi igraci nista nisu odigrali protiv zone. To je njegova odgovornost.
BTW - sta je Nihadovim sutom? :roll:
Ma ne govori niko o tjeranju Varde, kao što već napisah yebo Vardu, uzmi xy osobu i nek je potjeran svako ko se ne ponaša neprofesionalno. Ali bojim se onda da bismo spali na to da nam košarkaška reprezentacija ima 4 a fudbalska 6 igrača umjesto ovih 30-ak :mrgreen:

Poenta je da mi NEMAMO igru, nemamo nijednu akciju kojom će se spustiti lopta na centra, nemamo pick and roll, blokovi su nam katastrofa, o tome se radi. Gledao sam tekme protiv Makedonije, Srbije i sinoć Njemačke, mi u tih 120 minuta nismo niti jednu jedinu smislenu akciju odigrali, e to me najviše boli od svega. Jbt imamo više pokušaja za 3 nego za 2 poena, pa to dovoljno govori koliko smo mi organizovana ekipa, isto kao da gledam nekadašnji basket na Dobrinji a ne reprezentaciju :mrgreen:
Bolji Foco od Minje :D
shalla

#2235 Re: reprezentacija

Post by shalla »

fixer wrote:
shalla wrote:
fixer wrote:Sabit je neznalica, ali ako je nekog otjerao, sigurno je morao imat dobar razlog. Ja mu ne mogu zamjerit jer se odrekao nekog igraca, ali mogu mu zamjeriti jer nasi igraci nista nisu odigrali protiv zone. To je njegova odgovornost.
BTW - sta je Nihadovim sutom? :roll:
Ma ne govori niko o tjeranju Varde, kao što već napisah yebo Vardu, uzmi xy osobu i nek je potjeran svako ko se ne ponaša neprofesionalno. Ali bojim se onda da bismo spali na to da nam košarkaška reprezentacija ima 4 a fudbalska 6 igrača umjesto ovih 30-ak :mrgreen:

Poenta je da mi NEMAMO igru, nemamo nijednu akciju kojom će se spustiti lopta na centra, nemamo pick and roll, blokovi su nam katastrofa, o tome se radi. Gledao sam tekme protiv Makedonije, Srbije i sinoć Njemačke, mi u tih 120 minuta nismo niti jednu jedinu smislenu akciju odigrali, e to me najviše boli od svega. Jbt imamo više pokušaja za 3 nego za 2 poena, pa to dovoljno govori koliko smo mi organizovana ekipa, isto kao da gledam nekadašnji basket na Dobrinji a ne reprezentaciju :mrgreen:
Bolji Foco od Minje :D
Foču kad krene zabijao je ko Durant na onom klipu od nekidan :mrgreen:
Edin_Sarajevo

#2236 Re: reprezentacija

Post by Edin_Sarajevo »

Košarkaška reprezentacija BiH večeras je odigrala i osmu pripremnu utakmicu uoči EP u Litvaniji. Šest dana uoči Eurobasketa, bh.košarkaši su upisali i šesti poraz možda i najbolniji do sada. Naime, Belgija je slavila sa 81:55. Zvuči nevjerovatno, ali istinito. Očito je da nešto neštima u našim redovima.
sc sport

No. Player Height Pos. Current Club
4 Roel Moors 1.90 G Antwerp Giants
5 Sam Van Rossom 1.88 G CAI Zaragoza
6 Christophe Beghin 2.05 C Spirou Charleroi
7 Axel Hervelle 2.04 F Bilbao Basket
8 Randy Oveneke 2.00 F Antwerp Giants
9 Jonathan Tabu 1.90 G Pallacanestro Cantù
10 Dimitri Lauwers 1.87 G Air Avellino
11 Guy Muya 1.94 G elgacom Liège Basket
12 Marcus Faison 1.96 F Telenet Oostende
13 Maxime De Zeeuw 2.04 F Verviers Pepinster
14 Tomas van den Spiegel 2.14 Telenet Oostende
20 Jorn Steinbach 1.80 G Okapi Aalstar

valjda sam nasao pravi roster. ovo nema ni u guzici pasijoj. 26 razlika od još jedne "košarkaške nacije"
spree

#2237 Re: reprezentacija

Post by spree »

joj sta ce nam tek francuska sutra uraditi :cry:. bit ce sutra hajmo jace j.... mu mater nema veze sto je 68 razlike :-).
just principe

#2238 Re: reprezentacija

Post by just principe »

pa sta bi od prve tekme s makedoncima koju smo fakticki sjajno i dosada najbolje odigrali..Nesto fkt ne stima, ne bih rekao da nema kvaliteta, jer pobjediti makedonce i talijane a biti deklasiran od velesije Belgije :roll: umjesto da budemo sto uigrani i sto vise spremni kako vise utakmica odigramo ono obrnuto, sve dublje tonemo

garant ima nekih jos carki na relaciji selektor-pojedini igraci, mozda bojkot pojedinaca prema selektoru..ne bi me iznenadilo jos otkaza...Ili je mozda ovo takticka varka selektora i nasih igraca tj. blamirajte se koliko mozete u prijateljskim da bi nas podcjenili konkurenti iz nase grupe :-)

ali bez obzira, ja ne vidim da mi mozemo ikoga pobjediti na euru, mozda makedonce samo, mada i to sumnjam :roll:
samo molim da se ne izblamiramo, i svi porazi su ok, samo da nisu preko 10 razlike
pemanapemani

#2239 Re: reprezentacija

Post by pemanapemani »

Nije mi jasno, za mjesec dana trener amater prosječnu kadetsku ekipu može naučiti tri, četiri akcije. Ne igra se košarka godinu dana, pa da trebaš izmisliti neko čudo. Brat bratu postoji sigurno hiljadu, ne previše komplikovanih, akcija i mali milion varijacija na iste. Ne kontam koji uhljup moraš biti, pa da ne možeš naći par solucija koje odgovaraju našoj reprezentaciji. Ovo protiv Belgije je sramota nad sramotama.
Comrad

#2240 Re: reprezentacija

Post by Comrad »

E moj Sabe "Hocemo l igrat u picku materinu" Hadzicu. :roll:
lord blackadder

#2241 Re: reprezentacija

Post by lord blackadder »

Sabit Hadzic, jedan je od nas!!
samko1974

#2242 Re: reprezentacija

Post by samko1974 »

Izgleda da smo mi najbolji odigrali dosad na onom turniru u sloveniji.Eh da je tad bilo evropsko mozda se nebi izblamirali a sad kako izgleda i sto vise utakmica igramo gubimo sve vecom i vecom razlikom i to bez obzira ko nam protivnik bio.Zastrasujuce.Svi imaju bolje rezultate , napreduju iz utakmice u utakmicu samo kod nas obratno.
cyprus

#2243 Re: reprezentacija

Post by cyprus »

Sreća pa ne pratim više ovaj sport. Kuku lele šta su uradili od njeg... :oops:
jazzer

#2244 Re: reprezentacija

Post by jazzer »

Sta nam ovo rade moj Sabite.... :lol: :lol:

Ma ovo je odraz dugogodisnjeg (ne)rada u savezu, rezultati dosli na naplatu...

Ne moze me niko ubjediti da u normalnim uslovima, sa normalnim selektorom ova ekipa ne
bi prosla u drugi krug. A sto je najgore, dobijamo neka debilska opravdanja naseg selektora.

Neki dan kaze da se bez koseva centara nemamo cemu nadati??? :? :?

Otjera Vardu a dovede super brzog Jazvina i ocekuje poene od njega??? Pa tog istog
Jazvina gledamo godinama i znamo da ne moze, znamo da je ispodprosjecan igrac pa se onda
Sabe ibreti kako nema poena ispod kosa??

Sto neko rece samo da se skroz ne izblamiramo, neka bude do 10, 15 razlike i do vidjenja
do nekog drugog susreta.
Pitarrr82

#2245 Re: reprezentacija

Post by Pitarrr82 »

Djeca nam se smiju moj Sabite :D
therrarrius

#2246 Re: reprezentacija

Post by therrarrius »

Sramota jebote, bolje na ne idemo nikako...
tataćusak

#2247 Re: reprezentacija

Post by tataćusak »

just principe wrote:pa sta bi od prve tekme s makedoncima koju smo fakticki sjajno i dosada najbolje odigrali..Nesto fkt ne stima, ne bih rekao da nema kvaliteta, jer pobjediti makedonce i talijane a biti deklasiran od velesije Belgije :roll: umjesto da budemo sto uigrani i sto vise spremni kako vise utakmica odigramo ono obrnuto, sve dublje tonemo

garant ima nekih jos carki na relaciji selektor-pojedini igraci, mozda bojkot pojedinaca prema selektoru..ne bi me iznenadilo jos otkaza...Ili je mozda ovo takticka varka selektora i nasih igraca tj. blamirajte se koliko mozete u prijateljskim da bi nas podcjenili konkurenti iz nase grupe :-)

ali bez obzira, ja ne vidim da mi mozemo ikoga pobjediti na euru, mozda makedonce samo, mada i to sumnjam :roll:
samo molim da se ne izblamiramo, i svi porazi su ok, samo da nisu preko 10 razlike
Ma pobijedili smo mi m.d. labudovo. Makedonci na turniru koliko se ja sjećam igrali bez svoja dva najbolja košarkaša McKaleba(tako nešto) i Gečevskog koji će onako usput nastupatio na Euru. Otjero papak onakvog centra :-) :-)
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2248 Re: reprezentacija

Post by Chmoljo »

bravo Sabite, prvi put NE ŽELIM gledati našu reprezentaciju u završnicama turnira za prvaka Evrope.

samo, rekao bih da je sa Sabitom kao i sa Jazvinom, bi on, al' ne zna. katastrofalno stanje u KS, za koga nikoga nije briga, niti iko oko njega razbija glavu, donio nam je ovo.

više mi se povraća kad neko pomene da je Bosna bila prvak Evrope. baš mi se povraća.
Ronnie O'Sullivan

#2249 Re: reprezentacija

Post by Ronnie O'Sullivan »

Ja se iskreno nadam da su ovi porazi dio taktike prikrivanja aduta za EP a ne neznanja i nemoci...
fixer

#2250 Re: reprezentacija

Post by fixer »

Ronnie O'Sullivan wrote:Ja se iskreno nadam da su ovi porazi dio taktike prikrivanja aduta za EP a ne neznanja i nemoci...
:D
Post Reply