Paypal u Bosni i Hercegovini

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
quarterback

#2226 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by quarterback »

meni drago da si ti rijesio problem makar ja bio u krivu nakon 5/6 godina deveranja sa njima :lol:
zalizani

#2227 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by zalizani »

quarterback wrote:meni drago da si ti rijesio problem makar ja bio u krivu nakon 5/6 godina deveranja sa njima :lol:
:D :thumbup:
Hajlac

#2228 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Hajlac »

Nego, hoće li biti kakvih peripetija s Paypalom zbog ovih nam u nas hadalja?

BiH na crnoj listi: Posebne provjere novčanih transakcija i komplikovanije procedure

http://www.klix.ba/biznis/privreda/bih- ... /140601022
stidljiv

#2229 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by stidljiv »

Normalno da hoce jer novac dolazi iz inostranstva...duze ce se cekati, Bog zna koliko sada
madesa

#2230 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by madesa »

meni je uredno danas sa paypala prebaceno na karticu tako bar pise,kasnije cu na bankomat da vidim je li novac tu
sole2mio

#2231 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by sole2mio »

madesa ne vjerujem da tako brzo moze, moras sacekati 2-3 dana :)

Meni je paypal isto poslao na karticu http://prntscr.com/3onnny pa cemo vidjet oce li doci, posto pise da je transakcija jos u toku.
madesa

#2232 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by madesa »

sole2mio wrote:madesa ne vjerujem da tako brzo moze, moras sacekati 2-3 dana :)

Meni je paypal isto poslao na karticu http://prntscr.com/3onnny pa cemo vidjet oce li doci, posto pise da je transakcija jos u toku.
prosli mjesec ujutru 2.5 novac bio na kartici
Averus

#2233 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Averus »

Zdravo svima,

Imam na kartici nekih 50ak KM (juče prebačeno s PayPal-a na karticu).
Pokušavam sa ebay-a naručiti nešto što košta ~2$, ali stalno mi odbija PayPal s razlogom da je "vlasnik kartice odbio transakciju". Do sada nisam imao problema, ali od posljednjeg pražnjenja kartice (prije 20ak dana) ovo se stalno dešava...

Ima li neko iskustva i može li mi pomoći? :)
dinooh

#2234 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by dinooh »

Averus wrote:Zdravo svima,

Imam na kartici nekih 50ak KM (juče prebačeno s PayPal-a na karticu).
Pokušavam sa ebay-a naručiti nešto što košta ~2$, ali stalno mi odbija PayPal s razlogom da je "vlasnik kartice odbio transakciju". Do sada nisam imao problema, ali od posljednjeg pražnjenja kartice (prije 20ak dana) ovo se stalno dešava...

Ima li neko iskustva i može li mi pomoći? :)
jesu li ti bas prebacene, pogledaj na bannkomatu
Averus

#2235 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Averus »

Da, to sam i mislio uraditi danas :)
A skontao sam da obično treba dan-dva dok novac bude raspoloživ :roll:
kazo

#2236 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by kazo »

Meni stoji odavno 200$ na paypal pod pending balance, sve cekam prvi u mjesecu da podignem i evo udjem danas da vidim jesu li prebacene kad i dalje pending :shock: je li treba sacekati par dana ili je nesto do mene ?
Sheftelija

#2237 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Sheftelija »

Preporuka svima koji plaćaju putem paypal-a, nemojte nikad za valutu transakcije birati BAM, jer će vas koštati više nego da napravite transakciju u valuti trgovca a banka kod koje imate račun naplati proviziju.
Mislim da po defaultu bude BAM, ali ispod negdje ima link 'other currency options' ili tako nekako, pa birajte ovo drugo.
celeron

#2238 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by celeron »

kazo wrote:Meni stoji odavno 200$ na paypal pod pending balance, sve cekam prvi u mjesecu da podignem i evo udjem danas da vidim jesu li prebacene kad i dalje pending :shock: je li treba sacekati par dana ili je nesto do mene ?
Ako ti je neko uplatio recimo danas, to znaci da ce biti na paypalu jos mjesec dana od dana uplate. Takva je procedura.
kazo

#2239 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by kazo »

celeron wrote:
kazo wrote:Meni stoji odavno 200$ na paypal pod pending balance, sve cekam prvi u mjesecu da podignem i evo udjem danas da vidim jesu li prebacene kad i dalje pending :shock: je li treba sacekati par dana ili je nesto do mene ?
Ako ti je neko uplatio recimo danas, to znaci da ce biti na paypalu jos mjesec dana od dana uplate. Takva je procedura.
Pa uplaceno mi je 15-tog maja valjda je trebalo sad 01.06 automatski prebaciti ili ce tek 01.07 prebaciti ? :((
Saka

#2240 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

kazo wrote:
celeron wrote:
Pa uplaceno mi je 15-tog maja valjda je trebalo sad 01.06 automatski prebaciti ili ce tek 01.07 prebaciti ? :((
1000 puta napisano: pare stoje na Pending mjesec dana, ako pošiljalac nije kliknuo na "Confirm receipt" dugme. Kad odleže mjesec dana onda se automatski povlače prvog narednog mjeseca, ili ih možeš manuelno povući odmah po cijeni od 4 Eura.

Znači, u tvom slučaju automatski će ti biti povučeno 1. jula ili možeš sam povući 16. juna, ali će te to koštati 4 EUR.
Mehemed
Vozim: automobil

#2241 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Mehemed »

Ako ti je neko poslao preko send money i on platio proviziju onda ti novac bude odmah available i prebaci se prvog na račun(i još 3-5 radnih dana da se ti novci pojave na računu u RF banci, za ostale ne znam koliko se čeka), a ako ti je poslao preko paying for service ili nesto tako i ti si platio proviziju, onda moraš čekati 30 dana da ti ti novci postanu available, osim ako taj koji je poslao ne potvrdi da je dobio ono za šta je dao novce.
Drvosjeca iz Dejcica

#2242 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Saka wrote: 1000 puta napisano: pare stoje na Pending mjesec dana, ako pošiljalac nije kliknuo na "Confirm receipt" dugme. Kad odleže mjesec dana onda se automatski povlače prvog narednog mjeseca, ili ih možeš manuelno povući odmah po cijeni od 4 Eura.

Znači, u tvom slučaju automatski će ti biti povučeno 1. jula ili možeš sam povući 16. juna, ali će te to koštati 4 EUR.
Tako je 100%.

Da li neko zna ili je možda upratio, ako nas stave na crnu listu po pitanju finansijskih tokova, hoće li biti kakvih restrikcija po pitanju PayPal transakcija i transfera novca u BiH? :oops:
rangoj

#2243 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by rangoj »

Mehemed wrote:Ako ti je neko poslao preko send money i on platio proviziju onda ti novac bude odmah available i prebaci se prvog na račun(i još 3-5 radnih dana da se ti novci pojave na računu u RF banci, za ostale ne znam koliko se čeka), a ako ti je poslao preko paying for service ili nesto tako i ti si platio proviziju, onda moraš čekati 30 dana da ti ti novci postanu available, osim ako taj koji je poslao ne potvrdi da je dobio ono za šta je dao novce.
Samo ako ti šalje kao rodbini, onda je novac odmah dostupan. U svim ostalim slučajevima, plaćanje na poslati invoice, plaćanje direktno na email (send money) se čeka 30 dana. Osim ako pošiljalac ne oznaci da čekanje nije potrebno (kao sto je iznad napisano).

Sent from my Nexus 5
shandrprcSA

#2244 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by shandrprcSA »

da se ne zaboravi :D
quarterback wrote:
1. otidji u unicredit, trazi da ti otvore VISA ELECTRON DEBITNU karticu (nisam ti dzaba ovo napisao velikim slovima)
2. kada dobijes karticu polozi na nju 10 KM, registruj se na paypal i unesi karticu u paypal
3. paypal ce skinuti nesto manje od 2$ sa kartice
4. trazi od banke 4 zadnja broja te transakcije, mozes i telefonom
5. unesi te brojeve u paypal da karticu verifikujes
6. paypal ce vratiti skinuti iznos nazad tebi

od tog momenta mozes placati za usluge preko weba
quarterback

#2245 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by quarterback »

:sretan: :lol:
bianconero87

#2246 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by bianconero87 »

Ljudi imam problem, nadam se da mi neko moze pomoci.
Naime,
Meni je u maju istekla Visa Electron kartica koju sam povezao s Paypalom.
Dobio sam novu, koju sam takodjer povezao s paypalom, verifikovao ukucao ona 4 koda, te je postavio kao primarnu.

Medjutim, 1-og u mjesecu mi je na staroj kartici sav novac automatski se povlacio na karticu.
sada se to nije desilo vec sam dobio ovu poruku :

Image

Trazi mi da se reguistrujem u banci u USA

Je li neko imao slicna iskustva ?

Hvala.

EDIT:
Rijesio sam problem.

Stara kartica je tek u 6 mjesecu mogla biti uklonjena, pa zato nisam mogao dobiti novce na novu karticu.

Ako bude neko imao slicnih problema u buducnosti, neka mi se slobodno obrati na PP.

LP
online_zarada

#2247 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by online_zarada »

Ovako,imam ,ustvari imao sam verifikovan paypal account vec 2 godine,imao sam nekih 56$ kao available balance i pise mi na mailu da je prebaceno na karticu kao i svakog mjeseca.i kad sam isao na bankomat i prabaceno je. Sada je problem kada sam usao na paypal i na profile izadje poruka da je 0 aktivnih karitca .
Saad mi nema logike da je prebacenmmo na racun a pise 0 povezanik kartica, ni sam ne znam zbog cega. Onda sam se izlogovao,i opet logovao i kad kliknem na add/edit credit card i pokusam ponovo dodati staru karticu otvori mi ovu poruku "The bank that issued your card didn't approve this transaction. Please contact the card issuer.s customer service department if you have any questions. Or you can add a different card now to continue." a vec sam imao povezanu karticu,debitnu. Ne mogu nista naruciti na ebay,ili bilo sta drugo. Ako neko zna ,bio bih zahvalan... :wink:
dinooh

#2248 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by dinooh »

online_zarada wrote:Ovako,imam ,ustvari imao sam verifikovan paypal account vec 2 godine,imao sam nekih 56$ kao available balance i pise mi na mailu da je prebaceno na karticu kao i svakog mjeseca.i kad sam isao na bankomat i prabaceno je. Sada je problem kada sam usao na paypal i na profile izadje poruka da je 0 aktivnih karitca .
Saad mi nema logike da je prebacenmmo na racun a pise 0 povezanik kartica, ni sam ne znam zbog cega. Onda sam se izlogovao,i opet logovao i kad kliknem na add/edit credit card i pokusam ponovo dodati staru karticu otvori mi ovu poruku "The bank that issued your card didn't approve this transaction. Please contact the card issuer.s customer service department if you have any questions. Or you can add a different card now to continue." a vec sam imao povezanu karticu,debitnu. Ne mogu nista naruciti na ebay,ili bilo sta drugo. Ako neko zna ,bio bih zahvalan... :wink:
imas li ista na kartici, treba biti 1,95$.
online_zarada

#2249 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by online_zarada »

imam na kartici dovoljno nekih 50 KM ,i kad sam imao na paypal balanceu nisam mogao naruciti nista,stalno mi pisalo da se doda nova kartica,a ova mi vrijedi jos godinu dana
online_zarada

#2250 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by online_zarada »

Rijesen problem, kontaktirao banku...sve udure :D :D
Post Reply