FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
adcor

#2226 Re: FC Barcelona

Post by adcor »

Splinter wrote:prevod sa spanskog pomocu google translatora...
bolje da si ostavio :razz: a bockaju li, bockaju...
prilika za ove sezone velicanstvenog cigija da zaigra od prve minute :-D citam na sajtu da je i albert dalmau (RB) trenirao, pa moguce da uleti i on (obzirom da puyol ne igra zbog zutih)...
prosle sedmice ibra i pep su imali "randevu", koji je nadam se urodio plodom.
11sumirp

#2227 Re: FC Barcelona

Post by 11sumirp »

CESC:"I have never hidden the fact that I want to return to Barcelona. Since I was nine months old, my grandfather would take me to the Barca stadium and all my life I have worn the Blaugrana colours. For one motive or another I had to go, but one never knows what can happen."

""Barcelona is the best city in the world to live in and the quality of life is great. I know it very well. I do not like the climate in London,..."

"With respect to his future next summer, Fabregas insisted no discussions had yet come up. "No one has called me - not me nor my agent, although I only speak of what I know."

eH SAD AKO OVO NIJE javno nudjenje,ja ne znam sta je onda :dance: :dance:
@do tokia,sta kaze profesor na sve ovo? :evil:
p.s vratite nam tokiaaaa :bih: :bih:
adcor

#2228 Re: FC Barcelona

Post by adcor »

cisto dok traje ovo smaranje do utakmice :) dobrih stvari ima kod ovog sjurinho-a

i malo statistike
Image
Bušman

#2229 Re: FC Barcelona

Post by Bušman »

Eh ako neko nakon ovog prvog poluvremena protiv Getafea kaze da sudije vole Barcu nek se slobodno ubije :-) :-) Onaj sudija ne da je idiot. Dva cista zuta nije pokazao Getafeovim igracima, Piketu daje crveni za sudar. Onaj zuti sto je dao Maneu, ocito je trebao da ubije nekoga da dobije crveni :D :D I jos ne da zuti onom majmunu za preofirnu simulaciju penala. Milito se smijao koliko je ofirno bilo :D
Charuga
Globalni moderator

#2230 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

Moje misljenje je da je crveni karton Piqueu potpuno zasluzen! Nije ono bas klasicni sudar, dobro je njega Pique mlatnuo po nozi. J.biga, napravili su sranje pred svojim sesnaestercem, izgubili loptu i desilo se sto se desilo.
Poslije iskljucenja je Getafe poceo malo da napada ali je Valdez spasio Barsu kod jednog napada. I onda dvije odlicne sanse za Barsu. prvo Xavi propusta odlicnu sansu na 7-8 metara od gola a onda Ibri, nakon sto je presao i golmana, jedan igrac skida loptu koja je isla u go. Mogao je Zlatan i bolje odraditi to ali sta je tu je.
Bušman

#2231 Re: FC Barcelona

Post by Bušman »

Crveni moze kad se ide djonom s dvije noge. Ono vidjelo profesionalnog faula nije :)
adcor

#2232 Re: FC Barcelona

Post by adcor »

toliko o "villarato" izrazu! samo me interesuje kolika ce kazna da bude... Image
adcor

#2233 Re: FC Barcelona

Post by adcor »

Bušman wrote:Eh ako neko nakon ovog prvog poluvremena protiv Getafea kaze da sudije vole Barcu nek se slobodno ubije :-) :-) Onaj sudija ne da je idiot. Dva cista zuta nije pokazao Getafeovim igracima, Piketu daje crveni za sudar. Onaj zuti sto je dao Maneu, ocito je trebao da ubije nekoga da dobije crveni :D :D I jos ne da zuti onom majmunu za preofirnu simulaciju penala. Milito se smijao koliko je ofirno bilo :D
rios me neodoljivo podsjetio na najpoznatijeg davitelja. faul nad inijestom (samo zuti za casquera), faul nad mesijem... ustvari nije ni svirao faul. tako to rade u madridu :oops:
maksvel odlicno odigrao. bez pikea i pujola (osim u onih 15ak minuta soka) odbrana je bila sasvim solidna.
Bušman

#2234 Re: FC Barcelona

Post by Bušman »

Steta sto je Marquez ispao naivcina pa i on dobi crveni. No dobro, nova 3 boda :D
Charuga
Globalni moderator

#2235 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

Dobro je da je Barsa uknjizila nova 3 boda. Lose je da su dva odbrambena igraca dobila crvene kartone i vjerovatno ce sad nakon silnog pritiska na sudijsku organizaciju zbog njihovog navodnog pomaganja Barsi ova dva igraca biti lijepo kaznjeni. Dosta sumnjivih odluka glavnog sudije ali sta je tu je, idemo dalje.

Sljedece kolo ce biti jedno od prelomnih za Barsu. Jako nezgodno gostovanje ekipi Athletico Madrida koja je pocela da igra u posljednje vrijeme. Uz to i jedini konkurent za titulu ima lagano gostovanje Xerezu. Ako krene po zlu, daleko bilo, mogla bi se bodovna prednost istopiti na 3 ili cak 2 boda. Nadam se da do toga nece doci i da ce Barsa nekako dobiti, makar i na guzove.
Djokej

#2236 Re: FC Barcelona

Post by Djokej »

Drugi gol = kontra napad iz fudbalskih udžbenika :dance:
adcor

#2237 Re: FC Barcelona

Post by adcor »

konstantno vrsimo pritisak na barsu...
naletih na jednoj od tema Image
adcor

#2238 Re: FC Barcelona

Post by adcor »

Plavih_11 wrote:Sljedece kolo ce biti jedno od prelomnih za Barsu. Jako nezgodno gostovanje ekipi Athletico Madrida koja je pocela da igra u posljednje vrijeme. Uz to i jedini konkurent za titulu ima lagano gostovanje Xerezu. Ako krene po zlu, daleko bilo, mogla bi se bodovna prednost istopiti na 3 ili cak 2 boda. Nadam se da do toga nece doci i da ce Barsa nekako dobiti, makar i na guzove.
bez alvesa, turea, pikea i markeza. chiggy will shine again :shock:
burek_in_space

#2239 Re: FC Barcelona

Post by burek_in_space »

@Djokej, hajde malo kulturniji nachin izrazhavanja, nema potrebe za vrijedjanjem... :wink:
Djokej

#2240 Re: FC Barcelona

Post by Djokej »

primio k znanju, masna šala...
Baltazar_khan

#2241 Re: FC Barcelona

Post by Baltazar_khan »

Pa šta je ovo, čak ni sudija ne može protiv močne barse?

Ljudi, živimo u vremenu u kojem gledamo jedan sistem koji melje, kao što je močna Barcelona!
adcor

#2242 Re: FC Barcelona

Post by adcor »

sta razdvaja gospodu od madridskog sljama:
"Esto nos hará más fuertes. He dicho mil veces a los jugadores que los árbitros no existen, no son excusa. Si nos quedamos con diez, tenemos que ganar con diez; si nos pitan tres penaltis en contra, tenemos que ganar; somos el Barça y tenemos que superarlo, la historia habla por sí sola", manifestó.
Image Image
ostatak clanka: http://www.elmundodeportivo.es/gen/2010 ... -club.html
ultima_palabra

#2243 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

Znao sam da će komšije skupo prodati kožu, oni ne skidaju gaće nikome :-D Ako je Plavih11 rekao da je bio crveni, onda mu vjerujem ;-) Šta ćeš, AS i Marca su nadigli frku, neka i od njih neke koristi 8-)
Naredno kolo bi moglo biti zanimljivo, uz Barcine izostanke u odbrani, i činjenicu da Atletico uopšte nema odbrane, moglo bi se desiti da bude luda tekma, ko da više, kao i dva zadnja puta kad je Barca pohodila Calderon :D
Djokej

#2244 Re: FC Barcelona

Post by Djokej »

Zadnja linija Barce slijedeću će biti: LB Abidal CB Čigrinski CB Milito RB Puyol ili
LB Abidal CB Puyol CB Milito RB Maxwell
adcor

#2245 Re: FC Barcelona

Post by adcor »

Djokej wrote:Zadnja linija Barce slijedeću će biti: LB Abidal CB Čigrinski CB Milito RB Puyol ili
mislim da ce pep ipak izvesti ovu drugu varijantu sa maksvelom kao RB. jedan od prekrasnih poteza sinoc: Image
ultima_palabra wrote:i činjenicu da Atletico uopšte nema odbrane, moglo bi se desiti da bude luda tekma...
nisam upratio, sta je sa njihovom odbranom?
Djokej

#2246 Re: FC Barcelona

Post by Djokej »

adcor wrote:
Djokej wrote:Zadnja linija Barce slijedeću će biti: LB Abidal CB Čigrinski CB Milito RB Puyol ili
mislim da ce pep ipak izvesti ovu drugu varijantu sa maksvelom kao RB. jedan od prekrasnih poteza sinoc: Image
ultima_palabra wrote:i činjenicu da Atletico uopšte nema odbrane, moglo bi se desiti da bude luda tekma...
nisam upratio, sta je sa njihovom odbranom?
Meni je Maxwell sinoć bolje igro na desnoj strani nego sve dosad tekme na lijevom beku u dresu Barse..
ultima_palabra

#2247 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

Šta će bit, nemaju je već 5 godina :-D
Vidio sam onaj potez, i mislio da je ono Messi :-) Lijepo :thumbup:
adcor

#2248 Re: FC Barcelona

Post by adcor »

ultima_palabra wrote:Šta će bit, nemaju je već 5 godina :-D
Vidio sam onaj potez, i mislio da je ono Messi :-) Lijepo :thumbup:
:lol: :lol: kontam da nije bilo kakvih kartona/lomova...

nije maxy, al' je od sinoc: budi li kakve uspomene :mrgreen:
Image
ultima_palabra

#2249 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

Ako misliš na 2-6, prestao sam gledait kod 1-3 8-)
adcor

#2250 Re: FC Barcelona

Post by adcor »

ultima_palabra wrote:Ako misliš na 2-6, prestao sam gledait kod 1-3 8-)
steta, bas je bila dobra utakmica :-D
Post Reply