Sarajevo Construction

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
MOSALJOZE

#2226 Re: Sarajevo Construction

Post by MOSALJOZE »

Thorgerson wrote:Dom zdravlja nije opstinski pobogu, opstina je tu da koordinira situaciju i da pomogne finansijski kolko moze. Dom zdravlja Kumrovec pripada JU Domovi zdravlja KANTONA SARAJEVO - ne opstini Novi grad. Isto vazi i za skole.
:thumbup:
Naslovnica

#2227 Re: Sarajevo Construction

Post by Naslovnica »

KRIVA JE SDA i njihovi talovi, dok se raskusuraju.
Bagra kriminalna.
drug_profi

#2228 Re: Sarajevo Construction

Post by drug_profi »

Naslovnica wrote:KRIVA JE SDA i njihovi talovi, dok se raskusuraju.
Bagra kriminalna.
Dok se to ne shvati bice stalno relativizacije i prebacivanja krivice. Tu je makar thorgerson u pravu.
Thorgerson

#2229 Re: Sarajevo Construction

Post by Thorgerson »

Bagra kriminalna.
Upravo tako.

Mada ne vidim da bi bilo bolje i da neko od drugih postojecih stranaka dodje na vlast. Bili su, bilo je isto.

Tako da mislim da je vise do sistema, jer koja god stranka dodje u ovaj sistem radit ce isto. Sve je u pocetku lose postavljeno.
Naslovnica

#2230 Re: Sarajevo Construction

Post by Naslovnica »

Lafo rekonstrukcija DZ Kumrovec (mislim da ima 2 godine kako su počeli), a naprave o budžetskom trošku pristupne ceste za nove zgradurine.
drug_profi

#2231 Re: Sarajevo Construction

Post by drug_profi »

Thorgerson wrote:
Bagra kriminalna.
Upravo tako.

Mada ne vidim da bi bilo bolje i da neko od drugih postojecih stranaka dodje na vlast. Bili su, bilo je isto.

Tako da mislim da je vise do sistema, jer koja god stranka dodje u ovaj sistem radit ce isto. Sve je u pocetku lose postavljeno.
Mi smo krivi, a ne sistem. Sistem se ne moze kriviti jer je i on od nas.
Pogledaj sta znaci srednja klasa i gradjanska svijest, nakon ove Panama papers price. Digao se narod da skida premijere.
Kod nas se cak ni novine ne bave razotkrivanjem ko su BiH vlasnici offshore kompanija i racuna.
Idealna zemlja za svakojake uhljupe, a to je trebalo postici. A postiglo se sistematski srozavanjem svih pravih vrijednosti i stvaranjem shizofrenog okruzenja. Politickog, pravnog i eknomskog.
MZ STUP 2

#2232 Re: Sarajevo Construction

Post by MZ STUP 2 »

ZAVOD ZA PLANIRANJE RAZVOJA KANTONA
https://www.docdroid.net/amvYrV7/zavod- ... a.pdf.html

ODGOVOR ZAVODA ZA PLANIRANJE GRAĐANIMA MZ STUP 2 - STUP NUKLEUS
agent_zero

#2233 Re: Sarajevo Construction

Post by agent_zero »

Ima li negdje neka stranica ili ako neko zna info koje tačno godine su izgrađene zgrade na dolac malti (envera šehovića i paromlinska), te zgrade u hrasnom (trg heroja, aleja lipa, porodice ribar, džamijska, azize š.)?
karanana

#2234 Re: Sarajevo Construction

Post by karanana »

zna li neko pricu o staklenom neboderu kumrovec? mimo onog sto mi ovdje znamo.....komsho svom sunarodnjaku dao parcelu, ovaj od ko zna kojih para napravio gradjevinu, nizi dio izdaje drzavnim institucijama, dm-u, eglu i apoteci, dok veci dio zgrade - neboder propada pod zubom vremena.....

ima li nesto sto nisam naveo vezano za ovu investiciju?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2235 Re: Sarajevo Construction

Post by _BataZiv_0809 »

karanana wrote:zna li neko pricu o staklenom neboderu kumrovec? mimo onog sto mi ovdje znamo.....komsho svom sunarodnjaku dao parcelu, ovaj od ko zna kojih para napravio gradjevinu, nizi dio izdaje drzavnim institucijama, dm-u, eglu i apoteci, dok veci dio zgrade - neboder propada pod zubom vremena.....

I mene ovo zanima.

Nako mocna zgrada zjapi prazna.

Znam da je Vijece ministara razmatralo da je kupi pa se odlucili za Hidrogradnju.
thekupus

#2236 Re: Sarajevo Construction

Post by thekupus »

_BataZiv_0809 wrote:
karanana wrote:zna li neko pricu o staklenom neboderu kumrovec? mimo onog sto mi ovdje znamo.....komsho svom sunarodnjaku dao parcelu, ovaj od ko zna kojih para napravio gradjevinu, nizi dio izdaje drzavnim institucijama, dm-u, eglu i apoteci, dok veci dio zgrade - neboder propada pod zubom vremena.....

I mene ovo zanima.

Nako mocna zgrada zjapi prazna.

Znam da je Vijece ministara razmatralo da je kupi pa se odlucili za Hidrogradnju.
zar nije banka neka kupila Hidrogradnju?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#2237 Re: Sarajevo Construction

Post by _BataZiv_0809 »

thekupus wrote: zar nije banka neka kupila Hidrogradnju?
Da, to je epilog price. Kupila je Union banka. VM se bilo odlucilo za kupovinu, ali su valjda odustali zbog brojnih hipoteka. Vjerovatno je to bilo za potrebe UIO, a na kraju je kupljena jedna od onih novih zgrada na Pofalicima, kod Bristola.

Inace investitor te tri zgrade je neko sa jebenim vezama, jer se znalo da ce neka drzavna agencija kupiti. Spominjala se i agencija za bankarstvo.
Dzontra_Volta

#2238 Re: Sarajevo Construction

Post by Dzontra_Volta »

_BataZiv_0809 wrote:
Da, to je epilog price. Kupila je Union banka. VM se bilo odlucilo za kupovinu, ali su valjda odustali zbog brojnih hipoteka. Vjerovatno je to bilo za potrebe UIO, a na kraju je kupljena jedna od onih novih zgrada na Pofalicima, kod Bristola.

Inace investitor te tri zgrade je neko sa jebenim vezama, jer se znalo da ce neka drzavna agencija kupiti. Spominjala se i agencija za bankarstvo.
Agencija za bankarstvo FBiH i jeste uselila u srednju Butmirovu zgradu na Pofalićima.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#2239 Re: Sarajevo Construction

Post by _BataZiv_0809 »

Dzontra_Volta wrote:
Agencija za bankarstvo FBiH i jeste uselila u srednju Butmirovu zgradu na Pofalićima.
Zar nije UIO srednju, a turska banka prvu do Bristola?
mario001

#2240 Re: Sarajevo Construction

Post by mario001 »

_BataZiv_0809 wrote:
Dzontra_Volta wrote:
Zar nije UIO srednju, a turska banka prvu do Bristola?
Tako je, ali mislim da je i agencija u jednoj od tig zgrada.
Shon Phon

#2241 Re: Sarajevo Construction

Post by Shon Phon »

I Agencija je preselila dole sigurno, s tim da mislim da oni nemaju previse zaposlenih, mozda 80-90, za sto im je potreban koji sprat. Ne znam kako je to dole rasporedjeno, jesu li stanovi samo u jednom neboderu i sl.
vrapcic

#2242 Re: Sarajevo Construction

Post by vrapcic »

Ja se izvinjavam sto ovako updam u diskusiju - naime svi pricaju o izgradnji ove transferzale, one transferzale, lot ovaj lot onaj.. a ja ne mogu pronaci na internetu kako je to sve zamisljeno (akcenat je na zamisljeno, kako ce ispasti i sto je jos vaznije KADA ce biti zavrseno, o tome neki drugi put).. za auto put kroz BiH - dionice, dokle je stiglo, sta se gradi- tu nije bilo problema lako se nadje i bas je ok i jasno, ali sa Sarajevo nista.

Ima li neko da me uputi na link gdje se moze vidjeti i to- znaci kako je to zamisljeno u Sarajevu? Evo citam opet neki LOT Stup do Safeta Zajke sepocinje graditi (pred izbore...) svecano otvaranje ili sta god da je, guzonje se fotografisu :evil: a ja pojma nemam sta to grade.
Eto, pa ako ima neka dobra dusa da mi pomogne...
The BEN10

#2243 Re: Sarajevo Construction

Post by The BEN10 »

vrapcic wrote:Ja se izvinjavam sto ovako updam u diskusiju - naime svi pricaju o izgradnji ove transferzale, one transferzale, lot ovaj lot onaj.. a ja ne mogu pronaci na internetu kako je to sve zamisljeno (akcenat je na zamisljeno, kako ce ispasti i sto je jos vaznije KADA ce biti zavrseno, o tome neki drugi put).. za auto put kroz BiH - dionice, dokle je stiglo, sta se gradi- tu nije bilo problema lako se nadje i bas je ok i jasno, ali sa Sarajevo nista.
Desni klik->view image za prikaz u punom formatu.
Image
Last edited by The BEN10 on 20/04/2016 13:34, edited 1 time in total.
Ned071

#2244 Re: Sarajevo Construction

Post by Ned071 »

_BataZiv_0809 wrote:

kasnis bato kasnis. i sve bilo ovako kako su najavili...

federalna tv, septembar 2014

Trećeg septembra ove godine istekao je tender za kupovinu prostora u kojem će biti smješten Regionalni centar Sarajevo Uprave za indirektno oporezivanje BiH. Tender je objavljen u dva dnevna lista, u njemu su postavljeni uslovi uobičajeni za ovakve nabavke. Ali jedna od stavki tendera posebno je zanimljiva. Naime, središte zgrade ne smije biti udaljeno više od dva kilometra od sjedišta Vijeća ministara.
"Iako je otkupljen veći broj primjeraka tenderske dokumentacije, do zadanog roka zaprimljene su dvije ponude. Komisija je utvrdila da te ponude ispunjavaju tražene uslove iz oglasa, te je u toku evaluacija svake ponude, nakon čega će Komisija dati prijedlog najboljeg ponuđača", rečeno je u UIO-u.
Ono što u Upravi ne žele kazati jeste to koje su dvije zgrade ostale u užem izboru za kupovinu. Kako Federalna TV nezvanično saznaje, jedna je zgrada Interinvest u sarajevskom naselju Otoka, u vlasništvu biznismena iz Gruda Ljiljanka Palca. Druga zgrada koja je ušla u uži izbor jeste jedna od tri koje u Novom Sarajevu gradi firma Butmir Huseina Hasibovića, omiljenog neimara Zlatka Lagumdžije. Hasibovića i Lagumdžiju vezuju dvije velike afere - Reket i Bošnjački institut. Unatoč brojnim dokazima, Tužilaštvo do danas nije podiglo optužnicu ni u jednom od ova dva slučaja. S obzirom na to da je zgrada na Otoci smještena dalje od dva kilometra od Vijeća ministara, gotovo je pa izvjesno kako je Hasibović pobjednik na ovom tenderu UIO-a, te da će Vijeće ministara usvojiti odluku o kupovini, iako Uprava u Sarajevu već ima svoje prostorije u centru grada. Tako će Hasibović postati jedan od rijetkih građevinara kome je uspjelo da sve zgrade koje gradi proda i prije isteka roka gradnje. No, ovo nije jedini slučaj kada država novcima iz budžeta plaća nekretnine sumnjivim investitorima.
Vijeće ministara donijelo je pojedinačne odluke o kupovini objekata za smještaj institucija u Mostaru, Sarajevu, Tuzli, Banjoj Luci i Istočnom Sarajevu. Kako je saopćeno, na ovaj način se želi sistemski riješiti problem smještaja institucija i dugoročno ostvariti uštede u trošenju budžetskog novca.
Jedna od kupljenih zgrada je i poslovni centar Orka u Mostaru. Plaćena je pet miliona i 610 hiljada maraka. Njegov je vlasnik iznimno blizak HDZ-u Dragana Čovića. Još zanimljivija je i odluka o kupovini objekta GP Krajina u Banjoj Luci, za tri miliona maraka. Vlasnik ovoga prostora je Borko Đurić, jedan od omiljenih neimara Milorada Dodika. Đurićev poslovni uzlet počeo je u vrijeme prvog Dodikovog premijerskog mandata, kada je od tadašnjeg Ministarstva obrane RS-a dobio zemljište u centru Banje Luke po cijeni od 50 maraka po kvadratu. Zauzvrat, trebalo je izgraditi 84 stana za bivše borce. Đurić je tu izgradio cijeli kvart i zaradio milione maraka.
Thorgerson

#2245 Re: Sarajevo Construction

Post by Thorgerson »

vrapcic wrote:Ja se izvinjavam sto ovako updam u diskusiju - naime svi pricaju o izgradnji ove transferzale, one transferzale, lot ovaj lot onaj.. a ja ne mogu pronaci na internetu kako je to sve zamisljeno (akcenat je na zamisljeno, kako ce ispasti i sto je jos vaznije KADA ce biti zavrseno, o tome neki drugi put).. za auto put kroz BiH - dionice, dokle je stiglo, sta se gradi- tu nije bilo problema lako se nadje i bas je ok i jasno, ali sa Sarajevo nista.

Ima li neko da me uputi na link gdje se moze vidjeti i to- znaci kako je to zamisljeno u Sarajevu? Evo citam opet neki LOT Stup do Safeta Zajke sepocinje graditi (pred izbore...) svecano otvaranje ili sta god da je, guzonje se fotografisu :evil: a ja pojma nemam sta to grade.
Eto, pa ako ima neka dobra dusa da mi pomogne...
Evo ispod skica postojecih cesta i planiranih.

S tim da na ovoj slici postojecih nije ucrtana zaobilaznica.

POSTOJEĆE
Image

PLANIRANE
Image
vrapcic

#2246 Re: Sarajevo Construction

Post by vrapcic »

Hvala puno obojici!
MOSALJOZE

#2247 Re: Sarajevo Construction

Post by MOSALJOZE »

Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2248 Re: Sarajevo Construction

Post by Truba »

a jes ruglo
ali samo da mi ne sjebu parking
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#2249 Re: Sarajevo Construction

Post by _BataZiv_0809 »

Black swan wrote:a jes ruglo
ali samo da mi ne sjebu parking
Dje to?
holowey

#2250 Re: Sarajevo Construction

Post by holowey »

nazalost, izborna godina, nista od ovoga nece biti...
Post Reply