Nazalost, ja se s ovim jednostavno ne mogu sloziti jer imam slucaj koji to demantuje.Hafis wrote:Kratko: žalibožeparaBlack swan wrote:hafize možeš li skinuti rukavice i reći jasno što misliš o tom ulju
S tim da ipak ne treba zanemariti učinak placeba koji svakako postoji u određenim stanjima, pogotovo u osoba koje postižu zavidnu razinu konverzije....doduše placebo može biti i trava ubrana na nekoj planini iza sedam mora i sedam gora, ali i obična molitva...
Opisao sam ga detaljno na onoj drugoj temi, pa da se ne ponavljam.
Ukratko, nakon primljenih HT i RAD, pa i preventivnog zracenja glave (s cim se ja nikako ne mogu sloziti jer jednostavno mi je besmisleno zraciti zdravo tkivo u preventivne svrhe i samim tim postupkom povecati sanse za oboljenje, jer, kao sto znamo, zracenje unistava zdrave stanice i moze uzrokovati njihove kancerogene promjene), pacijent je 2-3 mjeseca kasnije dobio metastazu i na drugom plucnom krilu.
Naravno, pao je u krevet nakon svega toga. I tada pocinje s uljem, sto je bilo jedino sta je uzimao, i nakon mjesec i po postepeno je opet ustao iz kreveta. Na kontroli metastaze na drugom plucnom krilu nema, a ona ranija na nadbudreznoj prepolovljena. Primarni miran.
Prva dijagnoza mu ustanovljena na ljeto 2012, na sta nije reagovao, da bi mu bila potvrdjena krajem 2013, a tada je karcinom vec bio velicine kutije cigara. Pa je onda s pocetka 2014 krenuo na HT i zracenja, da bi u novembru prosle godine bio otpisan od medicine. A onda je u januaru ove godine ustao, s vec opisanim stanjem.
Ja se takodjer slazem da je placebo cudo, medjutim, mislim da u ovom slucaju nije bilo placeba jer covjek jednostavno nije tip koji se ikada mogao nafurati na bilo sta, a za placebo je, slozicemo se, to jedan od osnovnih uslova - mentalno stanje koje slobodno mozemo nazvati nafuranost.