SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Zelena Carapa

#2226 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Zelena Carapa »

Ma meni je Nadinka najbolja sa svoim smedje bez sjenama...sta ti muz na to kaze? Kaze li "opet ista sjena" :D :D
Nadinka

#2227 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

Zelena Carapa wrote:Ma meni je Nadinka najbolja sa svoim smedje bez sjenama...sta ti muz na to kaze? Kaze li "opet ista sjena" :D :D
Hahaaha, ma njemu je sve to i tako isto, mislim da ne bi mogao uociti tri razlicite boje u cijelom spektru mojih sjenica :) ali doabr je on, ova guerlain paleta je povelika zahvaljujuci i njemu, on ode u martimex da bira a one zene mene znaju pa nemam problema sa nijansama pudera koji kupi i sl :) meni bude koma kad on meni objasnjava koje rumenilo je gledao da mi kupi, ali kako nije bio siguran hocul nositi breskvasto (to su mu nravano one rekle nijansu)
Zelena Carapa

#2228 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Zelena Carapa »

Nadinka wrote:
Zelena Carapa wrote:Ma meni je Nadinka najbolja sa svoim smedje bez sjenama...sta ti muz na to kaze? Kaze li "opet ista sjena" :D :D
Hahaaha, ma njemu je sve to i tako isto, mislim da ne bi mogao uociti tri razlicite boje u cijelom spektru mojih sjenica :) ali doabr je on, ova guerlain paleta je povelika zahvaljujuci i njemu, on ode u martimex da bira a one zene mene znaju pa nemam problema sa nijansama pudera koji kupi i sl :) meni bude koma kad on meni objasnjava koje rumenilo je gledao da mi kupi, ali kako nije bio siguran hocul nositi breskvasto (to su mu nravano one rekle nijansu)
sweet :)
:thumbup:
Partizzanka

#2229 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

nista to vase, vasi barem znaju kupiti

meni moj kupovao na aerodromu ... i kupit ce on meni karmin (tad smo jos bili novopeceni pa nije znao sta ja to volim) i tako on birao birao gledao i pitala ga cura moze li mu pomoci i on rekao sta trazi ... i pokazao joj moju sliku
i ona mu dala krv crveni chanelov karmin (jos ga imam ima mu iiiih zao mi ga baciti ali nisam ga dva puta stavila) ma izgledam kao ... kaooo!
sa tim iz kuce nisam izlazila
hahaha

i maskaru koja nist ane valja
chanel naravno!

i jos mi je jednom maskaru kupio - uvalile mu suhu jos je nisam preboljela! masno je platio!

rekla sam ziv bio nemoj ti to meni kupovati nego me odvedi da JA IZABEREM :)
Zelena Carapa

#2230 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Zelena Carapa »

Partizzanka wrote:
rekla sam ziv bio nemoj ti to meni kupovati nego me odvedi da JA IZABEREM :)
ti si grozna :lol:

Meni moj samo parfeme kupuje.Ali pametan je. Skuzi testere koji mi se svidjaju, nista ne prepusta slucaju. :D
Ma.Le.Na

#2231 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ma.Le.Na »

ja svog volim i ne mucim ga sminkom :lol: :lol: :skoljka: :run:

morala sam :oops: :D
Partizzanka

#2232 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

mah sto je najgore nisam nikada trazila da mi ista kupuje! to su sve bili samo inicijativni pokloni!
to za karmin i maksaru prvi put ... to je onako bio na putu pa mi kupio eto da me obraduje (zamislite mi face kada sam vidjela tu boju)
tu drugu maskaru isto kupio za poklon - a vidio je da ja cackam po netu (izmedju ostalog i ovdje po temi) i trazim maskare :) pa je htio da ubode sa poklonom

kupio mi je i parfem - opet neki koji je tad bio hit - meni se nije svidio - ali haj to sam barem zamjenila :)

uh!

ali opet trud je vazan pa sam se ja zahvalila
:)
Michun

#2233 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Michun wrote:Evo da objavim za one koje kupuju on line, maskara Laura Mercier http://www.lauramercier.com/store/shop/ ... prod150014 stigla, jutros Haplicirana.
Fino se maze, ne prave se grudvice i moze se par slojeva nabaciti a da se ne petljaju trepuse. Kad sam je otvorila tek mislila sam da je suha, medjutim prevarih se. Jedina mana po meni je sto nije ona blackest black, znate ona crna sto se sjaji nego je deep black.
Dobila sam uz ovu i neku mini LM ali drugi tip pa cu i tu sutra samu nabaciti i javiti kakva je.
Da dodam nastavak na ovo. Ko ima duge donje trepuse...malo se preslikava pa nije za dugotrepase :D
Ovu sam dobila malu reklamnu, pola kolicine http://www.lauramercier.com/store/shop/ ... prod220002
Odlicna, bolja mi se cini od prethodne, crnja je, ne preslikava se.
Pacificgirl

#2234 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Pacificgirl »

semlaca wrote:Dame, treba mi preporuka za toniranu kremu, a da nije Vichy. Kupila sam nju, al' nekako izgledam prljavo, uopšte mi ne izgleda fino i ujednačeno na licu, nego više tigrasto i grozno. Sad mi je lice i crveno od nje. Bljak.

Usput mogu li one četkice Ecotools iz Kozma poslužiti jedno mjesec dok mi mama ne kupi MAC četkice, jes' obradila sam je.?
Ecotools cetkice su odlicne, mogu posluziti i puno duze. Sto se tice obojene kreme, probaj ovu:
Image

Ja sam imala olay moisturiser, odlican je, sad citam puno pohvala na racun ove kreme. :)
Nadinka

#2235 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

semlaca wrote:Dame, treba mi preporuka za toniranu kremu, a da nije Vichy. Kupila sam nju, al' nekako izgledam prljavo, uopšte mi ne izgleda fino i ujednačeno na licu, nego više tigrasto i grozno. Sad mi je lice i crveno od nje. Bljak.

Usput mogu li one četkice Ecotools iz Kozma poslužiti jedno mjesec dok mi mama ne kupi MAC četkice, jes' obradila sam je.?
Meni je nekad Shiseido bila pravo fina, bas sam spominjala da cu na proljece opet kupiti je. Chanel mi nikako nije odgovarala, eno je stoji skoro citava :(
Ja nisma probala ovu od Olay sa MF pa ne znam kakva je stvarno, a Nivea mi nije cemu, prevodenasta
Michun

#2236 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

semlaca bas mije zao, ja sam ti preporucila tu kremu.
probaj je stavljati mozda zajedno sa kremom koju stavljas na lice, u isto vrijeme. par tackica jedne pa ra druge pa razmazi. iliiiii, vrati. ja sam se pocela zaliti za sve sto mi ne pase i vracam, pa probaj i ti. kazi tamo da ti sareni lice i tako to.
Nadinka

#2237 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

alemaa wrote:
Nadinka wrote:

Meni je nekad Shiseido bila pravo fina, bas sam spominjala da cu na proljece opet kupiti je. Chanel mi nikako nije odgovarala, eno je stoji skoro citava :(
Ja nisma probala ovu od Olay sa MF pa ne znam kakva je stvarno, a Nivea mi nije cemu, prevodenasta
Prodaj ili pokloni...to je jedino da ti ne bude zao..da je gledas kako propada :D
Ma jedino je mogu dati prijateljic ako joj bude odgovarala, eno je u onoj kutiji sto je spominjem, predata zaboravu, koristila sma je ovo ljeto pomalo, ali nije mi nikako legla, nekako ko prljavo lice
Michun

#2238 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

semlaca wrote:Kontala uzeti one s elf.a, ali vrijedna studentica položila ispite i onda pita mama šta da mi kupi ja reko set MAC četkica, veze vam ja nemam ja se tek počinjem upuštati u make up vode, al' svi hvale ove MAC, pa reko do tad da kupim one ecotools.
Hajd' vidjet ću i tu kremu, Michun mi je rekla da mi puder ne treba, a ja nju slušam, tako da moram naći odgovarajuću kremu.
Hvala lijepo!
ma bona ne kupuje te prelazne. strpi se sa spuzvicama dok mac ne stigne pa se ondaK zadaj. a jes' MAC odlica, mada skupa. odakle ce ti mama kupiti? mozda da vidis jeftiniju opciju?
ovakve su u mene, odlicne! http://cgi.ebay.co.uk/BRAND-NEW-SHU-UEM ... 19c2c5a20d
pa zao mi da stavljas puder kad ti je ten kao alabaster...mashallah.
BJB

#2239 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Michun wrote:Da nabrojim :?
Puder tecni - 2
Rumenilo - 3
puder u prahu - 3
kameni 1
sjajila i karmina 12 kao sto spomenuh. neotpakovanih 2,3
olovaka za usne, mmmmm 15ak
olovke za oci - 4,5
tecni eyeliner - 2
sjene, joooooj! set elizabeth arden, isadora, bourjois, i jos 15ak drugih po jedna.
maskare trenutno 4
cetke set
primer
korektor
ima jos, nemam vremena :lol:
:mrgreen: Hocemo sliku, hocemo sliku :mrgreen: :lol:
Hajde bona, otvaram temu k'o dijete koje se veseli slikovnici :D
Nadji vremena, pretty please.. :mrgreen:
BJB

#2240 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Zelena Carapa wrote:Meni su bourjois ruzevi sweet kiss - extra...najbolji do sad. :thumbup:
:thumbup:
BJB

#2241 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Vrati se puuunoooo strana unazad, neko je okacio sliku..Do tad nisam znala svoj podton. :D :lol:
Michun

#2242 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

bjb hocu...
Evo za cetke brzinski...uvijek treba birati cetke koje mogu imati multi use.
MAC ima super porgram, naklikas za sta ti treba i izadje ti cetka.
Ja kad bi sebi birala, uzela bi:
129 i 129SH su cetke za rumenilo i puder. mogu za oboje, i za prah i za kamene.
227 large fluff brush, za nanosenje na vece povrsine...cijeli kapak. 213 fluff brush, 275 medium angled shading, 217 blending brush, 231 small shader brush.
drekalica28

#2243 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by drekalica28 »

Michun

#2244 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

drekalica28 wrote:haj se ti snađi u ovom izobilju. :D

http://www.maccosmetics.com/flash/brush ... index.tmpl
A vis' ovo sa strane? Klikas da ostane kvacica u zavisnosti za sta ti treba cetka. I onda kad klines na cetku pise tacno za sta je. Ispisah ja koje bi sebi...
Ma i onu bi kubuki velku, al sam se usutila :D
drekalica28

#2245 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by drekalica28 »

Michun wrote:
drekalica28 wrote:haj se ti snađi u ovom izobilju. :D

http://www.maccosmetics.com/flash/brush ... index.tmpl
A vis' ovo sa strane? Klikas da ostane kvacica u zavisnosti za sta ti treba cetka. I onda kad klines na cetku pise tacno za sta je. Ispisah ja koje bi sebi...
Ma i onu bi kubuki velku, al sam se usutila :D
Skontala sam.
Super sistem eliminacije i selekcije šta želiš i šta ti treba. :)
Michun

#2246 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

alemaa wrote:Da li je ovo orginal SHU UEMURA ? :D :D :D
ja kupila, mene sluze, ne opada dlaka, prava dlaka, ima i sinteticka jedna za puder tecni. bilo kako bilo isplatilo mi se dobrano. na njima utisnuto shu uemura i brojevi cetki i sve ukljucujuci i velke crvene imaju i na njihovoj str.
Michun

#2247 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

alemaa wrote:Ja bih onda kupila ove sto si ti stavila od ovog sellera ssta velis? Mislim bas mi treba set cetki kako Bog zapovijeda. :D Imaju i Sigmine cetkice..kazu da su i one dobre..
Ja kupila iste te. Mene sluze.
Ako mislis da je to to sto ti treba...
Pogledacu sigmu sutrapa it kazem...nisam upoznata.
Zelena Carapa

#2248 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Zelena Carapa »

semlaca wrote:Imam pitanjce: Zanima me kako odrediti podton kože, šta je to uopšte i za šta je bitno?
Kako me ova šminka počela zanimati, samo belaji i tona nejasnih stvari. Uf, teško ženama.
koje ti je boje vena na ruci (gdje sat stoji) :)

If your veins appear green, you have warm undertones.
If your veins appear blue, you have cool undertones.
If your veins appear purple, you have neutral undertones.
Michun

#2249 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

semlaca wrote:Ništa onda, kupit ću i ja tu neku jeftiniju varijantu. A pare namjenjene za MAC četkice ću uložiti u nešto drugo.
ti mami reci za sta ti trebaju cetke pa nek ona u nekoj od vecih radnji trazi da vidi ponudu. znam da je jedna ona veca za sjene preko 20 eura u sephori u evropi.
Pacificgirl

#2250 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Pacificgirl »

Ako ćeš kupovati Mac preko neta, čuvaj se lažnjaka, ima puno lažnog Maca online.
Post Reply