Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
dzenanalic22 wrote: ↑12/12/2025 15:34
Ali koja je logika onda da mogu gotovinu donijeti u poštu i preko uplatnice uplatiti direktno na Aircash?
Logika je da logike nema, to možemo priznati.
Nemam pojma.. Trenutno mi pada na pamet da za takve transakcije ako nista moras da se identifikujes JMBG-om i brojem licne.. Kod Samire na trafici ne moras.
Nema to veze gdje ti uplacujes. Otvaranjem racuna si skenirao licnu i te podatke aircash ima.
Ti kod samire na trafici kad uplatis sistem to prati. Aircash onda obavjesti poreznu ili koga vec i tebi blokira racun. Dalje te ostale agencije mogu na osnovu licne naci ako treba.
Isti princip i na posti i svugdje.
Kod banaka im je lakse jer ti banka trazi odmah te informacije ili te odbije
Mozda je ovo razlog zasto su ukinuli xbon i gotovinu jer im partneri koji to prodaju nisu htjeli da se peglaju sa uzimanjem tih podataka.
ReymondReddington wrote: ↑12/12/2025 16:50
Mozda je ovo razlog zasto su ukinuli xbon i gotovinu jer im partneri koji to prodaju nisu htjeli da se peglaju sa uzimanjem tih podataka.
@Zlo wrote: ↑12/12/2025 17:02
Kako se kladoonice ne ustrucavaju primiti xBon? Je li to cista potrosnja pa nema opasnosti?
Ljudi uplate xbon na nalog, odigraju markicu pa idu a isplatno mjesto da podignu pare sa racuna? Je li to pranje para ili sta vec?
Probaj moze li to tako pa nam javi.. Ili je pravilo da moras odigrati sve ono sto uplatis kao xBon.. Pa ti bujrum 100KM na Sabalenku. Ali to se zove kockanje
dzenanalic22 wrote: ↑12/12/2025 15:34
Ali koja je logika onda da mogu gotovinu donijeti u poštu i preko uplatnice uplatiti direktno na Aircash?
Logika je da logike nema, to možemo priznati.
Nemam pojma.. Trenutno mi pada na pamet da za takve transakcije ako nista moras da se identifikujes JMBG-om i brojem licne.. Kod Samire na trafici ne moras.
Nema to veze gdje ti uplacujes. Otvaranjem racuna si skenirao licnu i te podatke aircash ima.
Ti kod samire na trafici kad uplatis sistem to prati. Aircash onda obavjesti poreznu ili koga vec i tebi blokira racun. Dalje te ostale agencije mogu na osnovu licne naci ako treba.
Isti princip i na posti i svugdje.
Kod banaka im je lakse jer ti banka trazi odmah te informacije ili te odbije
zasto bi uzimali podatke na prodajnom mjestu, pa ti kad uplatis na svoj racun ta transakcija xbonom/gotovinom je zabiljezena u aplikaciji u kojoj si već skenirao licnu
bukvalno nema nikakve razlike izmedu uplate u posti i uplate na prodajnom mjestu, i u prvom i drugom slucaju donosis “nepoznatu” gotovinu, i u oba slucaja transakcija je zabilježena na tvom Aircash racunu
To je poznata informacija, 1% je provizija za transfere izmedju racuna.
Ili drugim rijecima, isplati se aircashom slati do 100 KM u odnosu na slanja izmedju banaka u BIH. On i svakako cilja vise na te mikrotransakcije, za vece cifre bolja je klasicna banka - osim ako je neka zurba.
Aircash je daleko najpovoljnija opcija za slati novac npr iz dijaspore u BIH i mislim da je to i bio osnovni razlog zašto su se i peglali sa ovim tržištem uz to što su vidjeli i tromost našeg bankarskog sistema.
Vjerovatno postoji i potencijal pranja novca ali je on puno veći kroz kladionice i kasina, tako da to što će neki sitni diler oprati 10.000 KM godišnje je za sve nebitno.
P.Starck wrote: ↑13/12/2025 08:30
Vjerovatno postoji i potencijal pranja novca ali je on puno veći kroz kladionice i kasina, tako da to što će neki sitni diler oprati 10.000 KM godišnje je za sve nebitno.
kakve gluposti se pisu ovdje…
opraće svoj novac koji mu je vec na bankovnom racunu?
ReymondReddington wrote: ↑13/12/2025 13:30
Ako ne bude moglo puniti na trafici ili preko xbona onda ostaje uplata preko poste. Moze li se preko bankomata uplatiti?
ne moze na bankomatima
moze karticom i od sljedece sedmice uplatom u posti/banci/mob.bankarstvom (sto daje odredjenu mogućnost korisnicima bez bankovnog racuna)
ipak mislim da ce biti moguca uplata gotovine i na prodajnim mjestima, na novoj stranici aircash.ba je vracen satelit kao partner (preko njega se realizovala uplata preko koda na prodajnom mjestu)
Ma bila je ona shema u Pennyju, jel bi ovaj Satelit sto ga pominjete gore ili takk nesto.. Cisto sumnjam da bi oni isli u tu svu integraciju i nacine distribucije da su mislili ukinuti nalon evo 4 mjeseca.
Ja sam jednu karticu jucer uzeo na EP kod OHRa, momak je odmah znao sta ga pitam i rekao da imaju.
A drugu sam uzeo jutros na EP kod strojorada, kaze covjek - nemamo mi to. Iz topa, ko ono "kakve gluposti me pitas". I hajd malo mi u pricu sta je to za sta se koristi, i kaze on - de da provjerim ipak. I nadje odmah u ladici, cim ju je otvorio. Kaze mislio da je neki SIM paket
Bilo bi fino kad prorade kartice da neko tu javi je li rade za kupovinu na Binance i ostalim crypto platformama.
One ranije (u eurima) su radile bez problema.
To me zanima jer bih je samo za to i koristio
Banka-aircash-crypto sve u 20 min
Dok god ne trazi leba (odrzavanje) dobro je, kao dodatnu mastercard (pored Visa-e) ako zatreba negdje, sve da je i uplata jednom godisnje samo sa racuna.
Ima i internet paranoika dosta, koji zele fizicki da odvoje kartice/racune a da ne placaju odrzavanje, njima dobro dodje.
Za sada još nije moguće povezati Aircash Mastercard karticu s Apple Pay ili Google Pay u Bosni i Hercegovini. Radimo na implementaciji ove mogućnosti te ćemo Vas pravovremeno obavijestiti o svim promjenama.
Stojimo Vam na raspolaganju za sva dodatna pitanja i pomoć.