I meni je ona tačka bila sumjiva, ali nisam htio da cjepidlačim.Arminovski wrote: ↑28/04/2026 13:23Mislim da je belfy bio preoštar u svojoj procjeni napisanog. Ni po čemu mi nije bila namjera da neko protumači moje riječi onako kako je on to uradio a njemu je izgledalo pogrešno baš sve, uključujući i tačku i zarezTebi hvala jer čitaš sa razumijevanjem.
Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet
- Laplace
#2226 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet
- Laplace
#2227 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet
I za tri godine su razvili rakete i sve ostalo?Dozer wrote: ↑28/04/2026 13:35Nisam vjernik.drag_gost wrote: ↑28/04/2026 13:02Opet skakuces sa nekakvim zakljuccima, pasivno-agresivno. Najnormalnije sam te pitao, a nisam vidio da si odgovorio ranije na takvo pitanje. U najmanju ruku mozes odgovoriti, ja sam se potrudio da tebi odgovorim na sve sto si pitao, a bilo je znatno vise pitanja sa tvoje strane. Dakle, vjerujes da su ljudi hodali Mjesecom?
Kamenje se nekako moralo prikupiti i donijeti.
Seizmografi su se nekako morali postaviti.
Da, hodali smo po Mjesecu.
Ono sto sam doveo u pitanje, i ne samo ja, jeste vrijeme kada se to desilo.
Po mnogima, to nije bilo '69, kako se zvanicno tvrdi, nego '72, jer Ameri nisu '69 imali dovoljno razvijene rakete za taj put, ali - moralo se nekako prekucati Ruse koji su vec otisli u svemir, jbg...
I ne, nemam se namjeru raspravljati o ovome![]()
- Dozer
#2228 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet
To je ono sto ja stalno.ponavljam - mi, zapravo, puno toga ne znamo. Dqnas istrazujemo, pipamo, nagadjamo, testiramo, analiziramo, i to je ave OK, ali jos uvijek vise ne znamo nego sto znamo o vlastitoj istoriji daljoj od 5.000 godina.dr_Evil wrote: ↑28/04/2026 13:32
Negdje sam gledao cak da i pricaju o prostoru koji danas poznajemo pod Crno more, to jest da se kod Stambola prelilo i potopilo te krajeve. Naravno sve teorije... gledao sam i mnoge druge.
Sad bi nam Semir Osmanagic potvrdio da su piramide bile pod vodom, i da su prema tome starije od 10 tisuca godina![]()
Ko je bio u Kapadokiji, recimo, ne treba biti naucnik da svojim ocima vidi da se radi o ogromnoj kalderi, nastaloj ko zna kad od nekog supervulkana.
Takodjer, sasvim se jasno vidi i kako su ljudi intuitivno dubili sebi "kuce" u tim mekanim vulkanskim stijenama, pa cak i cijela naselja i gradove, sto iznad, sto ispod zemlje. Problem je sto mi danas nemam pojma koji ljudi su to radili, kada tacno (procjene su prije 10+ hiljada godina), a za mnoge ne znamo svrhu. I ne samo tamo, nego je slicno sirom svijeta.
- Dozer
#2229 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet
I sta ja sad da ti odgovorim na ovo....Laplace wrote: ↑28/04/2026 13:40I za tri godine su razvili rakete i sve ostalo?Dozer wrote: ↑28/04/2026 13:35Nisam vjernik.drag_gost wrote: ↑28/04/2026 13:02
Opet skakuces sa nekakvim zakljuccima, pasivno-agresivno. Najnormalnije sam te pitao, a nisam vidio da si odgovorio ranije na takvo pitanje. U najmanju ruku mozes odgovoriti, ja sam se potrudio da tebi odgovorim na sve sto si pitao, a bilo je znatno vise pitanja sa tvoje strane. Dakle, vjerujes da su ljudi hodali Mjesecom?
Po mnogima, to nije bilo '69, kako se zvanicno tvrdi, nego '72, jer Ameri nisu '69 imali dovoljno razvijene rakete za taj put, ali - moralo se nekako prekucati Ruse koji su vec otisli u svemir, jbg...
Bolan... procitaj 3x ako nisi siguran da si shvatio...
Nisu imali DOVOLJNO RAZVIJENE rakete. Ne nisu ih imali nikako.
- Dozer
#2230 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet
Ziv bio....Dozer wrote:Ljudima tada, prije hiljada godina, to je vjerovatno izgledalo kao potop cijelog svijeta, jer je vjerovatno bio potopljen sav njima.tada poznati svijet.
Last edited by Dozer on 28/04/2026 14:05, edited 1 time in total.
- DaysleepeR
#2231 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet
Argument da su lagali da bi stigli ruse ne stoji jer bi rusi u sred hladnog rata to razotkrili cijelom svijetu.
U to vrijeme nije moglo biti nikakvog laganja i foliranja jer je svijet bio podijeljen napola i svako je svakog špijunirao.
U to vrijeme nije moglo biti nikakvog laganja i foliranja jer je svijet bio podijeljen napola i svako je svakog špijunirao.
-
DonieBrasco
- PixelDrifter
#2233 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet
1972 po Dozeru...covjek istrazivao i dosao do ove godine. Sta reci? Koju poruku poslati? Covjek proizvoljno izmislja datume. Zato mu Biblija i jeste vjerodostojna, nema datuma, sve je otprilike. Proizvoljno izmisljanje datuma, u stvari znaci, da Neil Armstrong nije 20 jula 1969 zakoracio kao prvi covjek na Mjesec, jer NASA nije posjedovala, po Dozeru, raketu Saturn V (koristena od 1967). Sto opet znaci da su sve sto imamo u vezi Apollo misije, koja je fenomenalno dokumentovana, jeste jedna varka do 1972 godine, kada je Apollo 16 sletio i prvi covjek na Mjesecu je bio John Watts Young. Dozer ga nije imenovao, ali izvedenica iz njegove tvrdnje da smo sletjeli 1972 implicira ovaj zakljucak. Covjek zivi u paralenom svijetu, u svojoj mentalnoj dimenziji, gdje su se stvari odigrale drugacije. Njemu imponira ova komunikacija, kao i onim religioznim hadumima, jer se osjeca vazan i poseban.
- Dozer
#2234 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet
Znaci, prije 57 godina bilo je teze nesto sakriti nego danas, u digitalnom dobu...? Danas nema spijuna...?.DaysleepeR wrote: ↑28/04/2026 14:05 Argument da su lagali da bi stigli ruse ne stoji jer bi rusi u sred hladnog rata to razotkrili cijelom svijetu.
Vidimo na ovom ratu s Iranom kako.to izgleda danas...
- drag_gost
#2235 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet
Nisi vjernik (postujem, iako je to tvoja licno ubjedjenje i nikako relevantno za diskusiju ovdje), medjutim vjerujes da je bilo 72-e godine, a ne 69-te. Ko su ti "mnogi"? Neka kredibilna imena, ili kao i do sada anonimusi i samoproglaseni lingvisti? A da, naucnici lazu...Dozer wrote: ↑28/04/2026 13:35Nisam vjernik.drag_gost wrote: ↑28/04/2026 13:02
Opet skakuces sa nekakvim zakljuccima, pasivno-agresivno. Najnormalnije sam te pitao, a nisam vidio da si odgovorio ranije na takvo pitanje. U najmanju ruku mozes odgovoriti, ja sam se potrudio da tebi odgovorim na sve sto si pitao, a bilo je znatno vise pitanja sa tvoje strane. Dakle, vjerujes da su ljudi hodali Mjesecom?
Nema se tu sta raspravljati, naucne cinjenice su tacne, a to je moj teren ipak.
- Dozer
#2236 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet
Ne po Dozeru, bolan ne bioPixelDrifter wrote: ↑28/04/2026 14:16 1972 po Dozeru...covjek istrazivao i dosao do ove godine. Sta reci? Koju poruku poslati? Covjek proizvoljno izmislja datume. Zato mu Biblija i jeste vjerodostojna, nema datuma, sve je otprilike. Proizvoljno izmisljanje datuma, u stvari znaci, da Neil Armstrong nije 20 jula 1969 zakoracio kao prvi covjek na Mjesec, jer NASA nije posjedovala, po Dozeru, raketu Saturn V (koristena od 1967). Sto opet znaci da su sve sto imamo u vezi Apollo misije, koja je fenomenalno dokumentovana, jeste jedna varka do 1972 godine, kada je Apollo 16 sletio i prvi covjek na Mjesecu je bio John Watts Young. Dozer ga nije imenovao, ali izvedenica iz njegove tvrdnje da smo sletjeli 1972 implicira ovaj zakljucak. Covjek zivi u paralenom svijetu, u svojoj mentalnoj dimenziji, gdje su se stvari odigrale drugacije. Njemu imponira ova komunikacija, kao i onim religioznim hadumima, jer se osjeca vazan i poseban.
- PixelDrifter
#2237 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet
Drugi Svjetski rat je poceo, po Dozerovoj logici, njegovom metodom istrazivanja, mozda 4 marta 1947 ili 17 decembra 1948, jer Njemci nisu imali tehnologiju da napadnu Poljsku 1 septembra 1939. Nuklearna bomba na Hirosimu je bacena 1960, jer Ameri nisu imali tehnologiju da istu zafrljace 1945, Yeti je bio izabran u Nepalskom parlamentu po prvi put 1976 da brani prava Jetija na Himalajima. Svaka pije, svaka dobija...
- Dozer
#2238 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet
Pitao si me vjerujem li. Odgovor je da nisam vjernik, u bilo kojem smislu.drag_gost wrote: ↑28/04/2026 14:22Nisi vjernik (postujem, iako je to tvoja licno ubjedjenje i nikako relevantno za diskusiju ovdje), medjutim vjerujes da je bilo 72-e godine, a ne 69-te. Ko su ti "mnogi"? Neka kredibilna imena, ili kao i do sada anonimusi i samoproglaseni lingvisti? A da, naucnici lazu...Dozer wrote: ↑28/04/2026 13:35Nisam vjernik.drag_gost wrote: ↑28/04/2026 13:02
Odgovore na mnoga pitanja o americkim politickim drzavnim lazima i manipulacijama mozes dobiti odgovaranjem na sljedeca pitanja. Ne moras meni, slobodno samo sebi.
- Da li je Sadam imao hemijsko OMU? Gdje je, kada je pronadjeno? Koje je?
- Da li je Osama bio u Afganistanu?
- Da li je Watergate bio "teorija zavjere"?
- Da li Pfizerove vakcine sprecavaju zarazu Covidom?
- Da li je u Pentagon 9/11 udario avion?
Mogu ovako koliko hoces, ali mislim da je i ovo dovoljno za poentu.
P.S. Nisi mi nista odgovorio na onaj post.
Last edited by Dozer on 28/04/2026 14:45, edited 1 time in total.
- Dozer
#2239 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet
Vrati se, ipak, na proste jednorecenicne "doskocice", bolje ti iduPixelDrifter wrote: ↑28/04/2026 14:31 Drugi Svjetski rat je poceo, po Dozerovoj logici, njegovom metodom istrazivanja, mozda 4 marta 1947 ili 17 decembra 1948, jer Njemci nisu imali tehnologiju da napadnu Poljsku 1 septembra 1939. Nuklearna bomba na Hirosimu je bacena 1960, jer Ameri nisu imali tehnologiju da istu zafrljace 1945, Yeti je bio izabran u Nepalskom parlamentu po prvi put 1976 da brani prava Jetija na Himalajima. Svaka pije, svaka dobija...
Last edited by Dozer on 28/04/2026 14:56, edited 1 time in total.
- PixelDrifter
#2240 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet
Ti si vjernik u teorije budalastina. Izvedi sam zakljucak, ako neko slijedi katolicku crkvu onda je katolik, ako neko slijedi Islam, onda je musliman, ako neko slijedi teorije budalastina onda je...
- Dozer
#2241 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet
Ako neko nema kognitivnih kapaciteta da smisleno, pismeno i argumentovano ucestvuje u diskusiji, on je...PixelDrifter wrote: ↑28/04/2026 14:51 Ti si vjernik u teorije budalastina. Izvedi sam zakljucak, ako neko slijedi katolicku crkvu onda je katolik, ako neko slijedi Islam, onda je musliman, ako neko slijedi teorije budalastina onda je...
- PixelDrifter
#2242 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet
Sa religioznim frikovima i nema neke diskusije. Citam ovo sto pises i smijem se.
- DaysleepeR
#2243 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet
Ništa ni danas nije sakriveno nego ne vidiš koliko si naivan i koliko te privlače fejk news i fejk sadržaj.Dozer wrote: ↑28/04/2026 14:22Znaci, prije 57 godina bilo je teze nesto sakriti nego danas, u digitalnom dobu...? Danas nema spijuna...?.DaysleepeR wrote: ↑28/04/2026 14:05 Argument da su lagali da bi stigli ruse ne stoji jer bi rusi u sred hladnog rata to razotkrili cijelom svijetu.
Recimo ti i ostatak forumskih stručnjaka ste punih 15 dana bili uvjereni da je Netanyahu mrtav a ja vam prvi dan rekao da se to ne može sakriti.
Jel mrtav?
- Dozer
#2244 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet
Pa i mediji poceli pricati istoDaysleepeR wrote: ↑28/04/2026 15:07Ništa ni danas nije sakriveno nego ne vidiš koliko si naivan i koliko te privlače fejk news i fejk sadržaj.Dozer wrote: ↑28/04/2026 14:22Znaci, prije 57 godina bilo je teze nesto sakriti nego danas, u digitalnom dobu...? Danas nema spijuna...?.DaysleepeR wrote: ↑28/04/2026 14:05 Argument da su lagali da bi stigli ruse ne stoji jer bi rusi u sred hladnog rata to razotkrili cijelom svijetu.
Recimo ti i ostatak forumskih stručnjaka ste punih 15 dana bili uvjereni da je Netanyahu mrtav a ja vam prvi dan rekao da se to ne može sakriti.
Jel mrtav?
Nazalost, nije
Sta ba nije sakriveno...? Znamo li sta bi s ona 2 C-130, 2 BH, ona 4 mala helikoptera, ljudima iz njih?
Koliko je zaista mrtvih u Izraelu i sta je sve unisteno tamo?
Gdje je bio Klempo 15 dana?
Koliko Palestinaca Izraelci siluju dnevno u svojim zatvorima?
Koliko su djece silovali i pojeli Zutalj i raja?
- DaysleepeR
#2245 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet
iii odosmo sa mjeseca.Dozer wrote: ↑28/04/2026 15:15Pa i mediji poceli pricati istoDaysleepeR wrote: ↑28/04/2026 15:07Ništa ni danas nije sakriveno nego ne vidiš koliko si naivan i koliko te privlače fejk news i fejk sadržaj.
Jel mrtav?![]()
Nazalost, nije![]()
Sta ba nije sakriveno...? Znamo li sta bi s ona 2 C-130, 2 BH, ona 4 mala helikoptera, ljudima iz njih?
Koliko su djece silovali i pojeli Zutalj i raja?
- PixelDrifter
#2246 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet
Činjenica: Neil Armstrong bio je prvi čovjek koji je kročio na Mjesec, 21. jula 1969. godine tijekom NASA-ine misije Apollo 11.
Dozerova cinjenica: na suplji Mjesec, kako danas znamo, su pokusali da slete Rusi jos 1812 godine, ali su ih vanzemaljci docekali protonskim oruzjem (izvor Rizo Blushalter zvani Bankomat). Logicno je vjerovati u drugu tvrdnju, jer je izvor vjerodostojan (Bankomat®), a i ono, ako se malo bolje razmisli, skroz je logicno, uklapa se sve savrseno, da bi Ameri folirali spustanje 1969.
Prekrasno.
Dozerova cinjenica: na suplji Mjesec, kako danas znamo, su pokusali da slete Rusi jos 1812 godine, ali su ih vanzemaljci docekali protonskim oruzjem (izvor Rizo Blushalter zvani Bankomat). Logicno je vjerovati u drugu tvrdnju, jer je izvor vjerodostojan (Bankomat®), a i ono, ako se malo bolje razmisli, skroz je logicno, uklapa se sve savrseno, da bi Ameri folirali spustanje 1969.
Prekrasno.
- no_sekirli
#2247 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet
To je isprobama taktika. Kad se dokaze da nije u pravu, samo prijedje na neku osmu temu.DaysleepeR wrote: ↑28/04/2026 15:21iii odosmo sa mjeseca.Dozer wrote: ↑28/04/2026 15:15Pa i mediji poceli pricati istoDaysleepeR wrote: ↑28/04/2026 15:07
Ništa ni danas nije sakriveno nego ne vidiš koliko si naivan i koliko te privlače fejk news i fejk sadržaj.
Jel mrtav?![]()
Nazalost, nije![]()
Koliko su djece silovali i pojeli Zutalj i raja?![]()
Barem da se izvine, da je podlegao fejk njuzu, bilo sta. Ne, samo se malo pomjere stative i ide sljedeca tema.
- drag_gost
#2248 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet
Dobro onda, je li vjerujes ili znas da smo sletili 72-te, a ne 69-te? Ako nisi "vjernik", onda znas? Kako?Dozer wrote: ↑28/04/2026 14:42Pitao si me vjerujem li. Odgovor je da nisam vjernik, u bilo kojem smislu.drag_gost wrote: ↑28/04/2026 14:22Nisi vjernik (postujem, iako je to tvoja licno ubjedjenje i nikako relevantno za diskusiju ovdje), medjutim vjerujes da je bilo 72-e godine, a ne 69-te. Ko su ti "mnogi"? Neka kredibilna imena, ili kao i do sada anonimusi i samoproglaseni lingvisti? A da, naucnici lazu...Dozer wrote: ↑28/04/2026 13:35
Nisam vjernik.
Odgovore na mnoga pitanja o americkim politickim drzavnim lazima i manipulacijama mozes dobiti odgovaranjem na sljedeca pitanja. Ne moras meni, slobodno samo sebi.
- Da li je Sadam imao hemijsko OMU? Gdje je, kada je pronadjeno? Koje je?
- Da li je Osama bio u Afganistanu?
- Da li je Watergate bio "teorija zavjere"?
- Da li Pfizerove vakcine sprecavaju zarazu Covidom?
- Da li je u Pentagon 9/11 udario avion?
Mogu ovako koliko hoces, ali mislim da je i ovo dovoljno za poentu.
P.S. Nisi mi nista odgovorio na onaj post.
Mijesas ratove, Sadama i pricu o Mjesecu, pa si nekako sve to udrobio u jednu corbu. To je relativizacija, mijesanje nauke sa globalnom politikom. Manipulacije drzava su historijska realnost, ali one ne mijenjaju tacku topljenja gvozdja niti brzinu prostiranja talasa kroz stijenu. Dok ne ponudis matematiku koja pobija moju, ti ne nudis skepticizam, vec nudis samo zbunjenost zamaskiranu u politicki aktivizam.
Na koji ti post nisam tacno odgovorio? Odgovori ti meni ko su ti "mnogi" koji tvrde da nismo sletili 69-te? Ne mislim na tebe, vec na kredibilna naucna imena? Takodjer, imas par pitanja sa prethodne stranice na koja mi isto tako nisi odgovorio..., pa cu ih ponoviti.
1. Ako nauka samo nagadja, kako objasnjavas seizmicke sjenke?Dozer wrote:Eto, objasni mi ti kako. Imamo georadare koji prodiru desetine km prema sredistu zemlje? Ne, nemamo.
Kako se onda to "zna"? Metodom pretpostavke. Da znamo sta nam je tacno pod nigama, znali bismo onda i tacno kad ce koji vulkan eruptirati. Ali - ne znamo. Samo nagadjamo.
2. Zasto laboratorijski vjestacki dijamanti nastaju samo na pritiscima koje je nauka izracunala za dubinu Zemlje? Ako su to pogresne pretpostavke kao sto tvrdis, zasto dijamant ne mozes napraviti u garazi na sobnom pritisku i obogatiti se?
3. Ne znamo kad ce vulkan jer je to haotican sistem, ali znamo sta izlazi van. Ako magma izlazi iz dubine, kako mozes reci da ne znamo sta je ispod? Drzimo dokaz u laboratoriji, sta je tu tacno pretpostavka?
Mani se bolan insajdera kada pricamo o Mjesecu i generalno NLO (to je tema ovdje, zar ne?), hajde da se drzimo brojeva i precizne matematike.
Last edited by drag_gost on 28/04/2026 16:17, edited 2 times in total.
-
splinter
#2249 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet
Ljudi su uglavnom tvrdili da su dostupni snimci u tih 15 tak dana bilo djelo AI "umjetnosti". I bili su, čak vrlo upitne kvalitete,a to je značilo dvije stvari, da je klempo rahmetlija ili je negdje sklonjen. Objektivniji forumaši su bili više zagrijani za ovu drugu opciju. Ah da, bilo je čak i onih koji su vjerovali da je on u svom uredu i djeluje po svakodnevnoj agendi. Mislim, nebitno pretjerano za temu, ali neka se nađe.DaysleepeR wrote: ↑28/04/2026 15:07Ništa ni danas nije sakriveno nego ne vidiš koliko si naivan i koliko te privlače fejk news i fejk sadržaj.Dozer wrote: ↑28/04/2026 14:22Znaci, prije 57 godina bilo je teze nesto sakriti nego danas, u digitalnom dobu...? Danas nema spijuna...?.DaysleepeR wrote: ↑28/04/2026 14:05 Argument da su lagali da bi stigli ruse ne stoji jer bi rusi u sred hladnog rata to razotkrili cijelom svijetu.
Jel mrtav?
- Dozer
#2250 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet
Necemo. Tj. s Mjesecom smo zavrsili, bar ja jesam.DaysleepeR wrote: ↑28/04/2026 15:21iii odosmo sa mjeseca.Dozer wrote: ↑28/04/2026 15:15Pa i mediji poceli pricati istoDaysleepeR wrote: ↑28/04/2026 15:07
Ništa ni danas nije sakriveno nego ne vidiš koliko si naivan i koliko te privlače fejk news i fejk sadržaj.
Jel mrtav?![]()
Nazalost, nije![]()
Koliko su djece silovali i pojeli Zutalj i raja?![]()
A, primijetis.da nisi nista odgovorio na postavljene "javne istine" koje se.ne.mogu sakriti...
Sad bi mogli malo o logici, silogizmima, itd.
Last edited by Dozer on 28/04/2026 16:48, edited 1 time in total.