Povorka ponosa u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Connaisseur Karlin

#2226 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Connaisseur Karlin »

Škobo Habu wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
at ko brani LGBT osobama da pisu sa nama na temi , zasto se ne javljaju :-)

malo je blesvo da se hetro populacija baca na odrbau LGBT populacije, a oni se ne pokusavaju ni javiti na temi :lol:
Nije uopšte blesavo ako smatraš da se radi o odbrani ljudskih prava na seksualnu orijentaciju.

U zemlji u kojoj postoje izolovane selefijske zajednice koje uopšte ne priznaju njene institucije, ni zakone, voditi hajku protiv gay populacije je, ne samo kontraproduktivno, već i krajnji stadij hipokrizije društva u kojem egzistiramo.
jeste blesavo :)
Ommadawn

#2227 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Ommadawn »

insomnia78 wrote:Inače, Pusenje i Elvis su jos osamdesetih lijepo uglazbili probleme LGBT populacije u svojim pjesmama
A prije njih Idoli.
Connaisseur Karlin

#2228 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

insomnia78 wrote:
pustopoljina wrote:
1.na koji nacin je to odgovor na moje kontrapitanje onom liku?
2.hvala na obavjestenju.
pa imas intlitgetne osobe koje nije briga za LGBT populacijom , evo, ja sma prva , zasto bih se ja satrala na ovoj temi za njihova prava, a nema ih na temi :lol: :D
Evo ja sam drugi
:thumbup:
kiligonzales

#2229 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by kiligonzales »

insomnia78 wrote:Kad na “politici” napises “ne glasam za SDA ali...” FGR te ismije
Ma FGR ismijava sve i sebe samu. Sarajevski nekrologij od pamtivijeka. Svi su dobri jedino kad umru. Do tada skaliras od papka, levata, supka, gospodina. :D
pustopoljina

#2230 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by pustopoljina »

kiligonzales wrote:
Ti si napisala da su navijaci neinteligentni i da su odron drustva. Klasicna generalija.

Znaci li to sto si napisala da svako devijatno ponasanje trebamo dopustiti ako nas ne ugrozava? Otkud ta tvrdnja dolazi da LGBT nicim ne steti drustvu?

Onome ko voli i ne voli LGBT nije mjera inteligenciji ljubav ili mrznja prema njima. Zasto potreba da se stvari predstavljaju takvima?
Bgm si ti...
Slabocitajuci.
Napisao je animals.
(Mada isto mislim).
Za mene je nasilje devijantno ponasanje broj jedan.
A ako mislis da neki lgbt ne bi radije da je rodjen prosjecan i pristedio sebi zivot gdje se svaki majmun nalazi pozvanim da komentarise njegov sex zivot (ukljucujuci i mene)- razmisli jos jednom.
Ne satirem se u borbi za njihova prava, meni se podrazumijevaju, a tema mi je neshvatljiva u svojoj gluposti.
pustopoljina

#2231 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by pustopoljina »

insomnia78 wrote:
pustopoljina wrote: Pa sto ih ne bi branili?
Branila bih i insomnijinu zenu, da ga vidim da na bosanskom tlu digne ruku na nju.
Pa da vas lola na dandari istuce obje :lol:
Gonte me zene kuci. Odoh igrati snajpera na xboxu
Ima vazda jaci, nesanice.
Škobo Habu

#2232 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Škobo Habu »

kiligonzales wrote:
Pa valjda vecina odlucuje u demokratskom drustvu i u bilo kojem drugome o tome sta je moralno i normalno, sta je vrijednost, a sta nije? Nema to mnogo veze sa SDA ili bilo kojom politickom strankom.

LGBT populacija i u proslosti i danas jednako izaziva rasprave u drustvu, nema kruga koji se tom temom nije bavio, razvojem i nastankom mnogih devijacija u ponašanju ljudi.
Kakva veĆina?

Postoji konvencija o ljudskim pravima koju je i država BiH potpisala.
Član 1. - Obaveza poštovanja ljudskih prava
Član 2. - Pravo na život
Član 3. - Zabrana mučenja
Član 4. - Zabrana ropstva i prinudnog rada
Član 5. - Pravo na slobodu i sigurnost
Član 6. - Pravo na pravično suđenje
Član 7. - Kažnjavanje samo na osnovu zakona
Član 8. - Pravo na poštovanje privatnog i porodičnog života
Član 9. - Sloboda misli, savjesti i vjeroispovijesti
Član 10. - Sloboda izražavanja
Član 11. - Sloboda okupljanja i udruživanja
Član 12. - Pravo na sklapanje braka
Član 13. - Pravo na delotvorni pravni lijek .
Član 14. - Zabrana diskriminacije
Član 15. - Odstupanje u vanrednim okolnostima
Član 16. - Ograničenja političke aktivnosti stranaca
Član 17. - Zabrana zloupotrebe prava
Član 18. - Granice korišćenja ograničenja prava [...]
Član 52. - Obavještenja generalnom sekretaru
Član 53. - Obezbjeđenje postojećih ljudskih prava
pustopoljina

#2233 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by pustopoljina »

pustopoljina wrote:
Connaisseur Karlin wrote: transparetni mrznje nisu zakonom zabranjeni u BiH
2.hvala na obavjestenju.
pa imas intlitgetne osobe koje nije briga za LGBT populacijom , evo, ja sma prva , zasto bih se ja satrala na ovoj temi za njihova prava, a nema ih na temi :lol: :D
Obrces ovu pricu.
Mozes ti biti inteligentna i reci boli te briga za lgbt.
Da li su inteligentni oni koji se slazu sa sultanom bruneja, koji je odredio SMRTNU kaznu za homoseksualce?
To je, naime, bilo pitanje iz kvotanog teksta, prije nego si se spustila padobranom.
Škobo Habu

#2234 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Škobo Habu »

Connaisseur Karlin wrote: jeste blesavo :)
Tvoj lični stav i imaš pravo na njega.
Connaisseur Karlin

#2235 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

pustopoljina wrote:
pustopoljina wrote:
2.hvala na obavjestenju.
Obrces ovu pricu.
Mozes ti biti inteligentna i reci boli te briga za lgbt.
Da li su inteligentni oni koji se slazu sa sultanom bruneja, koji je odredio SMRTNU kaznu za homoseksualce?
To je, naime, bilo pitanje iz kvotanog teksta, prije nego si se spustila padobranom.
pa bolim be biga za lgbt, kad se nijedna ne javlja na temi, zasto bih se ja vise nervirala od njih na temi , zato ste mi svi cudni na ovoj temi, zasto se nervirate oko grupe, a nitko se ne jvlja na temi , naravno da jeste smijesno , jer na forumu postoji anonimnost :-)

na forumima ljudi podrzavaju jako cudne ideje politicara , u religijama se homoseksulanost kaznjava , znaci, treba pomsatarati zasto osobe tako reagiraju :)
Connaisseur Karlin

#2236 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Škobo Habu wrote:
a vi se nastavite nervirati radi drugih , koi nemaju mooda da se jave na temu :lol:
pustopoljina

#2237 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by pustopoljina »

pa bolim be biga za lgbt, kad se nijedna ne javlja na temi, zasto bih se ja vise nervirala od njih na temi , zato ste mi svi cudni na ovoj temi, zasto se nervirate oko grupe, a nitko se ne jvlja na temi , naravno da jeste smijesno , jer na forumu postoji anonimnost :-)

na forumima ljudi podrzavaju jako cudne ideje politicara , u religijama se homoseksulanost kaznjava , znaci, treba pomsatarati zasto osobe tako reagiraju :)
Ko se nervira?
Mene samo francuz sad iznervirao kad sam procitala ono za bosnu i mlacenje zena...zivote.
Škobo Habu

#2238 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Škobo Habu »

Korisničkoime wrote: Nisam zagovornik SDA, daleko bilo ali to je odlika ne smo vecine stranaka u BiH nego opcenito naseg drustva, onaj ko nije kao mi, onaj ko ne misli kao mi, onaj ko ne radi isto kao i mi - nema mjesta u ovom drustvu.
Zato kazem da je to problem svih nas, danas su to pripadnici LGBT populacije sutra ce to biti mozda neke skupine ljudi kojima ti pripadas ili ja.
Navedenoj zastupnici treba neko da objasni da je vecina vec donjela pravila ponasanja koji se zovu zakoni, konkretno u vecini tih zakona je ucestovala stranka kojoj ona pripada. Dobar dio tih zakona nije sasvim uredu ali kao takvi dopustaju paradu ponosa i ponavljam usvojeni su od pol.stranaka koje imaju vecinu gradjana izmedju ostalih i SDA. Tako da neka se obrati prvo svojoj centrali
Kada kažem SDA, mislim i na sva ona događanja prije nekih deset godina, kada su upravo SDA jurišnici doveli do linča učesnika koji su se zatekli na Obali.
Upravo su oni animirali čopor selefija, zajedno sa homofobima od Manijaka i Hordi Zla, da verbalno i fizički napadaju sve one koji sus e našli te noći tu.

No, realno gledajući, sada je atmosfera malo drugačija, jer je upravo gradonačelnik Skaka bio, haj'mo reći, dosta politički korektan u svojim izjavama, neki od čelnika stranke su bili dosta umjereni, čak je PRIDE dobio podršku od čisto ženskog muslimanskog udruženja.
animals

#2239 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by animals »

pustopoljina wrote:

Ko se nervira?
Mene samo francuz sad iznervirao kad sam procitala ono za bosnu i mlacenje zena...zivote.
Ma on samo mlati praznu slamu..
ne vjerujem da bi on ikada ikoga udario..
kiligonzales

#2240 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by kiligonzales »

pustopoljina wrote:
kiligonzales wrote:
Ti si napisala da su navijaci neinteligentni i da su odron drustva. Klasicna generalija.

Znaci li to sto si napisala da svako devijatno ponasanje trebamo dopustiti ako nas ne ugrozava? Otkud ta tvrdnja dolazi da LGBT nicim ne steti drustvu?

Onome ko voli i ne voli LGBT nije mjera inteligenciji ljubav ili mrznja prema njima. Zasto potreba da se stvari predstavljaju takvima?
Bgm si ti...
Slabocitajuci.
Napisao je animals.
(Mada isto mislim).
Za mene je nasilje devijantno ponasanje broj jedan.
A ako mislis da neki lgbt ne bi radije da je rodjen prosjecan i pristedio sebi zivot gdje se svaki majmun nalazi pozvanim da komentarise njegov sex zivot (ukljucujuci i mene)- razmisli jos jednom.
Ne satirem se u borbi za njihova prava, meni se podrazumijevaju, a tema mi je neshvatljiva u svojoj gluposti.
Za afirmaciju nasilja nisam, za afirmaciju vracanja sexa u 4 zida jesam, tamo svako moze biti ravnopravan i moze raditi sta zeli. Ono postalo danas sve, ono nije zivot, nije ljubav, nije sex, ako to svak ne vidi. Mozda nam je dojadilo svima biti prosjecnima. Gladni paznje. Drustvo i zakoni, pa i drzava ne moraju trpiti bas svako devijantno ponasanje i zahtijev pojedinca ili grupe.

LGBT ne mora opaliti nikome samar, razbiti nos, ubiti nekoga da bi napravili stetu jednome drustvu.

Postavimo svi sebi pitanje da li je pravedan zahtijev dvije istospolne osobe za usvajanjem djece prema drustvu ili je pravedno da takve dvije osobe to ne mogu jer su sebi preprecili put takvim ponasanjem da prirodnim putem zacnu i dobiju dijete?

Frojd je davno rekao da je homoseksualizam nauceno ponasanje i da je rezutat nedovoljno razvijene psihe.
Škobo Habu

#2241 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Škobo Habu »

Škobo Habu wrote:
a vi se nastavite nervirati radi drugih , koi nemaju mooda da se jave na temu :lol:
E, ovo je već za facepalma.
Connaisseur Karlin

#2242 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

pustopoljina wrote:

Ko se nervira?
pa vecina na temi se nervira o LGBT-cima , a nigdje LGBT , ni za lijeka da se jave :lol:

Fransoa je napisao isitnu, moju komsinicu u BiH muz je redovno tukao, presele se u FRA , on nakon prve tuce zaglavi u zatvoreu na nekoliko godina :)
Connaisseur Karlin

#2243 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Škobo Habu wrote:
Škobo Habu wrote:
E, ovo je već za facepalma.
na 90 stranice teme se javio jedn gej sa jednim ili dva napisana posta :D :lol:
pustopoljina

#2244 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by pustopoljina »

animals wrote:
Ma on samo mlati praznu slamu..
ne vjerujem da bi on ikada ikoga udario..
Ma ni ja bas 100%, al' ljudi te uvijek uspiju iznenaditi...kao i da je ova tema sad odjednom neko goruce pitanje kod nas.
Nebitno skroz.
Škobo Habu

#2245 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Škobo Habu »

kiligonzales wrote:
Frojd je davno rekao da je homoseksualizam nauceno ponasanje i da je rezutat nedovoljno razvijene psihe.
:?
pustopoljina

#2246 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by pustopoljina »

pustopoljina wrote:

Ko se nervira?
pa vecina na temi se nervira o LGBT-cima , a nigdje LGBT , ni za lijeka da se jave :lol:

Fransoa je napisao isitnu, moju komsinicu u BiH muz je redovno tukao, presele se u FRA , on nakon prve tuce zaglavi u zatvoreu na nekoliko godina :)
Stvarno?!
A je li ti mozda i otac tukao majku?
Moj nije.
Niti mi je brat ikad tako pipnuo zenu.
Niti bilo ko.
A uvijek ima neki komsija...samo zamisli, neki zaglave i u bosni u zatvoru.
Škobo Habu

#2247 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Škobo Habu »

na 90 stranice teme se javio jedn gej sa jednim ili dva napisana posta :D :lol:
Samim tim je i sama tema promašena? :-)

Vrijeme je da i klix forum dobije gay moderatora, pa da postane relevantan po pitanju LGBTQ populacije.
kiligonzales

#2248 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by kiligonzales »

Škobo Habu wrote:
kiligonzales wrote:
Pa valjda vecina odlucuje u demokratskom drustvu i u bilo kojem drugome o tome sta je moralno i normalno, sta je vrijednost, a sta nije? Nema to mnogo veze sa SDA ili bilo kojom politickom strankom.

LGBT populacija i u proslosti i danas jednako izaziva rasprave u drustvu, nema kruga koji se tom temom nije bavio, razvojem i nastankom mnogih devijacija u ponašanju ljudi.
Kakva veĆina?

Postoji konvencija o ljudskim pravima koju je i država BiH potpisala.
Član 1. - Obaveza poštovanja ljudskih prava
Član 2. - Pravo na život
Član 3. - Zabrana mučenja
Član 4. - Zabrana ropstva i prinudnog rada
Član 5. - Pravo na slobodu i sigurnost
Član 6. - Pravo na pravično suđenje
Član 7. - Kažnjavanje samo na osnovu zakona
Član 8. - Pravo na poštovanje privatnog i porodičnog života
Član 9. - Sloboda misli, savjesti i vjeroispovijesti
Član 10. - Sloboda izražavanja
Član 11. - Sloboda okupljanja i udruživanja
Član 12. - Pravo na sklapanje braka
Član 13. - Pravo na delotvorni pravni lijek .
Član 14. - Zabrana diskriminacije
Član 15. - Odstupanje u vanrednim okolnostima
Član 16. - Ograničenja političke aktivnosti stranaca
Član 17. - Zabrana zloupotrebe prava
Član 18. - Granice korišćenja ograničenja prava [...]
Član 52. - Obavještenja generalnom sekretaru
Član 53. - Obezbjeđenje postojećih ljudskih prava
Potpisali mnogi povelju i okacili macku o rep. Na planeti gotovo 200 zemalja, u tih 200 zemalja svakakvih stanja i sranja od vrha drzave do običnih građana preko kojih se sve lomi.

Gdje se u ovoj povelji ogledaju prava LGBT populacije, gdje je taj globalni koncenzus da im se dopusti da budu to sto jesu? :mrgreen:

Dotacu se Sjedinjenih Americkih Drzava, samo njenih 50 godina historije svjedoce mnoge promjene u drustvu po pitanju ljudskih prava. Posto si okacio clanove povelje, reci mi kada je LGBT skinuta sa liste bolesnika u SAD-u i kada su dobili prva prava u toj zemlji?
Sara03

#2249 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Sara03 »

:lol:
Edin H.

#2250 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Edin H. »

Ommadawn wrote:
insomnia78 wrote:Inače, Pusenje i Elvis su jos osamdesetih lijepo uglazbili probleme LGBT populacije u svojim pjesmama
A prije njih Idoli.
A Koja u Decku koji obecava?

Locked