zato sto je faktor danonoćno kukao o smjeni halilovica i zato sto je javna tajna da komesar mupa ks mora biti iz sda. neformalno, naravno, jer komesar, inspektori i policajci ne smiju biti pripadnici niti jedne partije. ne mogu da nađem na netu podatak, ali mislim da je halilovic bio ministar fmup-a ispred sda.tutku wrote: Ne znam na osnovu cega procjenjujes da je radio ono sto mu je sda naredjivala? Moguce da to jeste zaista istina, ali ja evo nisam uspio to primjetiti. Da je bilo pritisaka i nekih ustupaka, to sigurno da, ne treba biti u zabludi - ali direktnih stranackih naredjenja - za to nemam dokaza.
a čiji je propust? tko je vodio istragu na pocetku? mislis da ce netko ostavljati pisane tragove, da bi mi mogli naci dokaz o necijoj umjesanosti?Slucaj Memic ponavljam nije primarni propust mup ks, a takodjer nisam naisao niti na jedan dokaz za je komesar u to umijesan ili da je vrsio opstrukcije istrage zarad nekij interesa ili naredjenja.
u istrazi protiv gacica su bili ukljuceni i mup hnk i pomoc je ponudjena od strane mupa rs. sve se moze pronaci na internetu.Sto se tice ubistva policajaca, ovo poredjenje koje si iznio nije mjerodavno - jer kao sto sam rekao u slucaju gacic full istraga je bila u rukama mup ks u saradnji sa fup, dok kod ubistva policajaca i pravna prepreka lezi na granici fbih-rs. Pojednostavljeno, nije mup ks kriv sto ne mogu direktno provesti istrazne radnje u rs. Vjerujem da je to presudno za ovakvu situaciju.
i nije tacna teza da se ne mogu provesti istrazne radnje u rsu, jer ako je tako, kako su privedeni clanovi automafije sa pala i sokoca, u kantonalni sud?
to se slazem za nezavisni odbor, ali to je namjesteno tako da se uvijek izabere podoban komesar. da je princip demokratije 100% uporabljiv u sarajevu, komesar i kantonalni tuzioci bi se birali na izborima, od strane građana. sve ostalo je farsa.Na kraju, treba se vratiti na ono "nezavisan odbor" - obzirom da moja primarna kritika nije imala za cilj zastitu halilovica, vec osudu politiziranja svega u ovom drustvu i to od strane onih koji su nam najavili da moze drugacije.
Sjasi Kurta da uzjase Murta - eto sta je ova situacija.