Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#2226 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by malakh »

tutku wrote: Ne znam na osnovu cega procjenjujes da je radio ono sto mu je sda naredjivala? Moguce da to jeste zaista istina, ali ja evo nisam uspio to primjetiti. Da je bilo pritisaka i nekih ustupaka, to sigurno da, ne treba biti u zabludi - ali direktnih stranackih naredjenja - za to nemam dokaza.
zato sto je faktor danonoćno kukao o smjeni halilovica i zato sto je javna tajna da komesar mupa ks mora biti iz sda. neformalno, naravno, jer komesar, inspektori i policajci ne smiju biti pripadnici niti jedne partije. ne mogu da nađem na netu podatak, ali mislim da je halilovic bio ministar fmup-a ispred sda.
Slucaj Memic ponavljam nije primarni propust mup ks, a takodjer nisam naisao niti na jedan dokaz za je komesar u to umijesan ili da je vrsio opstrukcije istrage zarad nekij interesa ili naredjenja.
a čiji je propust? tko je vodio istragu na pocetku? mislis da ce netko ostavljati pisane tragove, da bi mi mogli naci dokaz o necijoj umjesanosti?
Sto se tice ubistva policajaca, ovo poredjenje koje si iznio nije mjerodavno - jer kao sto sam rekao u slucaju gacic full istraga je bila u rukama mup ks u saradnji sa fup, dok kod ubistva policajaca i pravna prepreka lezi na granici fbih-rs. Pojednostavljeno, nije mup ks kriv sto ne mogu direktno provesti istrazne radnje u rs. Vjerujem da je to presudno za ovakvu situaciju.
u istrazi protiv gacica su bili ukljuceni i mup hnk i pomoc je ponudjena od strane mupa rs. sve se moze pronaci na internetu.

i nije tacna teza da se ne mogu provesti istrazne radnje u rsu, jer ako je tako, kako su privedeni clanovi automafije sa pala i sokoca, u kantonalni sud?
Na kraju, treba se vratiti na ono "nezavisan odbor" - obzirom da moja primarna kritika nije imala za cilj zastitu halilovica, vec osudu politiziranja svega u ovom drustvu i to od strane onih koji su nam najavili da moze drugacije.

Sjasi Kurta da uzjase Murta - eto sta je ova situacija.
to se slazem za nezavisni odbor, ali to je namjesteno tako da se uvijek izabere podoban komesar. da je princip demokratije 100% uporabljiv u sarajevu, komesar i kantonalni tuzioci bi se birali na izborima, od strane građana. sve ostalo je farsa.
starisalko

#2227 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by starisalko »

malakh

Ti si bio u tim vodama,pa ako mozes da pojasnis ko izlazi na mjesto ubistva da napravi uvidjaj i ko preuzima daljnju istragu
nikad_vise

#2228 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by nikad_vise »

starisalko wrote: Imali su gresaka kao sto je recimo slucaj Forte i pausala,ali poslije toga izadju u javnost i to osude a covjek se odrekne pausala.Za svaku pohvalu.
Jel ovo zajebancija il ti neko drzi pistolj na glavi
Zasto bi bila zajebancija?SDA je imala na hiljade afera od opstinskog do drzavnog nivoa recimo slucaj Brankovic "sve po zakonu",recimo skoro slucaj onog kioska od 300 000 maraka i hiljade drugih aferima pa ne vidim da je neko imao bar i mrvu obraza i rekao jbga greska je bila,smijenit cemo ga,pa ako nista onda ga kritikovati il bilo sta?Kritikujes priznavanje krivice a ne vidis sta je alternativa tome.
Onda krece sa. To je sluzba bez mog znanja poslala,nisam gledao sta potpisujem,jesam ja sam licno napisao zahtjev.Ako ce te se za svako sranje koje napravite pozivat na sda kako su i oni to radili koji ce te nam kurac vi.Kad vec spominjes kiosk nisam pratio zadnju SKS da li je iko spominjao i trazio da se podnese krivicna prijava tuzilastvu za ovu ociglednu pljacku.
Sve to stoji,covjek na kraju priznao gresku,njegove kolege osudile,on se odrekao pausala.Nesto sto ni jedan SDA clan nije uradio u posljednjih 25 godina i na hiljade afera u reziji te stranke.
starisalko

#2229 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by starisalko »

nikad_vise wrote:
starisalko wrote: Imali su gresaka kao sto je recimo slucaj Forte i pausala,ali poslije toga izadju u javnost i to osude a covjek se odrekne pausala.Za svaku pohvalu.
Zasto bi bila zajebancija?SDA je imala na hiljade afera od opstinskog do drzavnog nivoa recimo slucaj Brankovic "sve po zakonu",recimo skoro slucaj onog kioska od 300 000 maraka i hiljade drugih aferima pa ne vidim da je neko imao bar i mrvu obraza i rekao jbga greska je bila,smijenit cemo ga,pa ako nista onda ga kritikovati il bilo sta?Kritikujes priznavanje krivice a ne vidis sta je alternativa tome.
Onda krece sa. To je sluzba bez mog znanja poslala,nisam gledao sta potpisujem,jesam ja sam licno napisao zahtjev.Ako ce te se za svako sranje koje napravite pozivat na sda kako su i oni to radili koji ce te nam kurac vi.Kad vec spominjes kiosk nisam pratio zadnju SKS da li je iko spominjao i trazio da se podnese krivicna prijava tuzilastvu za ovu ociglednu pljacku.
Sve to stoji,covjek na kraju priznao gresku,njegove kolege osudile,on se odrekao pausala.Nesto sto ni jedan SDA clan nije uradio u posljednjih 25 godina i na hiljade afera u reziji te stranke.
Sta je ovo prijatelju.pokusaj ovo srediti
cvrčak_na_hedonizmu

#2230 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

nikad_vise wrote:
Trola te lik, ne znam sto mu odgovaras uopste :)
Nero Histrion

#2231 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Nero Histrion »

shbc

#2232 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by shbc »

tutku wrote:
malakh wrote:
tutku wrote:Nije Skupstina, ali jeste Vlada danas napravila gresku sa ovom farsom oko ocjenjivanja komesara. Jasno je da ovo gura Dino iz nekih vlastitih interesa, no koalicija tj. vlada je to podrzala, pa ce se morati nositi i sa posljedicama. A posljedica ce biti jer ce sda ovo znati iskoristiti, i u gubitku ce biti gradjani, po ko zna koji put. So far, ocekivao sam vise od ove vlade i koalicije.
nezavisni odbor je prije vlade dao negativnu ocjenu. logično je da će vlada potvrditi ocjenu nezavisnog odbora. u protivnom, koja je svrha tog odbora ako ga vlada neće podržati?

ne vidim ja da je vlada puno pogriješila. naravno, moraju se znati procedure da bi se o tome sudilo.

i da, odličan potez vlade kantona sarajevo. vahid ćosić je smijenjen prvenstveno zbog slučaja dženan memić, a na njegovo mjesto doveden halilović koji je imao primarni zadatak da sprovede internu istragu o propustima u navedenom slučaju. informacije radi, svi inspektori koji su bili na uviđaju su dobili unaprijeđenje ili povišice, a obični policajac koji nije htio napustiti mjesto nesreće je dobio otkaz, pa nedavno vraćen na posao.

dakle, halilović nije uradio ono što je trebao uradi. dapače, uradio je gore stvari nego ćosić i zbog toga će i sa razlogom biti smijenjen.

još nešto o čemu se javno ne piše. za edina gačića komesar je digao i kuntu u pantu da ga pronađu, a ubice dvojice policajaca još uvijek na slobodi.
tuzno je da se taj odbor uopce zove "nezavisni". sadasnji ministar katica upravo je prethodno bio u nezavisnom odboru, pa je takav izabran na poziciju ministra unutrasnjih poslova od strane NiP. Pametnom je tu dosta. Dakle, ovim aktom Vlada, odnosno prvenstveno Dino pokazuje kako je spreman koristiti se istim mehanizmima kao i oni koji su nas doveli u ovu situaciju. Pogledajte malo ko su clanovi nezavisnog odbora, kome djeca nisu primljena ili zene unaprijedjene, sve je to prilicno providno i jadno.

zadatak halilovica, barem koliko sam ja pratio medijski, nije bio da rijesi slucaj memic, jer bez obzira na sve neregularnosti i sumnje koje se stvaraju u tom predmetu - komesar se nigdje ne imenuje kako bi rijesio jedan slucaj. cinjenica je da i dalje nije rijesen slucaj memic, i to je zaista porazavajuce, ali pitanje je kolika je tome uloga komesara - rekao bih minimalna. s druge strane, cinjenica je takodjer da je sigurnosna situacija u gradu poboljasana.

treba nekada biti i realan
U kojem gradu? Kod mene u naselju u posljednjih mjesec dana dva auta zapaljena. I to je samo u krugu od 100 metara oko moje zgrade. Van tog kruga da ne spominjem.
kmirsad

#2233 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by kmirsad »

Pale Forto i Dino... da lakše smijene tog Halilovića...kad krenu kasno s posla, potpale poneki... zato ovi njima potpale nisko rastinje oko Mojmila... ispate PVB, a usput krće građevinske parcele... kad se vrate...
mirza_15

#2234 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by mirza_15 »

Jesu li ovaj Armin Glamoč i Nihada Glamoč (ako sam dobro shvatio rođ. Kapetanović) nekako rodbinski povezani?
sahara1428

#2235 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by sahara1428 »

mirza_15 wrote:Jesu li ovaj Armin Glamoč i Nihada Glamoč (ako sam dobro shvatio rođ. Kapetanović) nekako rodbinski povezani?
Nihada je Dinina sestra
mirza_15

#2236 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by mirza_15 »

sahara1428 wrote:
mirza_15 wrote:Jesu li ovaj Armin Glamoč i Nihada Glamoč (ako sam dobro shvatio rođ. Kapetanović) nekako rodbinski povezani?
Nihada je Dinina sestra
Skont'o sam to. Nego ona je udata Glamoč. Je li preko supruga nekako povezana i sa ovim Glamočem (Armin) što je vlasnik ove firme koja je dobila ovaj posao u Sarajevogas-u i koji je donirao određen iznos za SDA? Hoću da imam kompletnu sliku :-D
sahara1428

#2237 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by sahara1428 »

plate naše "svak`mjesečne" ... :izet: :izet: :izet:

Za sve dobro urađeno u GRAS-u... :-) :-) :-)

Image

Nismo "nekulturni"...

Image

Za fondove se ima ...

Image

Još je nova vlast nije preuzela, a stara je dobro podmazivala... :izet: :izet: :izet:

Image
sahara1428

#2238 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by sahara1428 »

mirza_15 wrote:
sahara1428 wrote:
Nihada je Dinina sestra
Skont'o sam to. Nego ona je udata Glamoč. Je li preko supruga nekako povezana i sa ovim Glamočem (Armin) što je vlasnik ove firme koja je dobila ovaj posao u Sarajevogas-u i koji je donirao određen iznos za SDA? Hoću da imam kompletnu sliku :-D
Da znam tu činjenicu, sutra bi dobila krivičnu ali slabo mi "mahala" radi... :)
sahara1428

#2239 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by sahara1428 »

RAFTING I TOMBOLA stigli odgovori... :izet: :izet: :izet: sve po zakonu :lol: :lol: :lol:

Image
Banksy

#2240 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Banksy »

KAKO JE ZVIZDIĆ ZAPOSLIO SVASTIKU

http://gorazdeportal.com/kako-je-zvizdi ... -svastiku/

Image

sahara1428

#2241 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by sahara1428 »

"STIMULIŠI ME NJEŽNO... :stolica: :stolica: :stolica: ili ti povećana prodaja kupusa"

Image
JThomas

#2242 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by JThomas »

da se normalno radi, plata od tri hiljade nije nikakva pljačka za upravljanje preduzećem od vitalnog javnog značaja i sa hiljadu i po zaposlenih.

da se, da se...
sahara1428

#2243 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by sahara1428 »

JThomas wrote:da se normalno radi, plata od tri hiljade nije nikakva pljačka za upravljanje preduzećem od vitalnog javnog značaja i sa hiljadu i po zaposlenih.

da se, da se...
:thumbup:
JThomas

#2245 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by JThomas »

a za nekoga stvarno stručnog i iskusnog sa kriznim menadžmentom u stvarnom životu da sad zasuče rukave i krene u sanaciju problema sistematski pravljenih frtalj vijeka? tržišno - ni deset-dvanaest hiljada nije puno. jer je sanacija mnogo teža od upravljanja "normalno" vođenim.
sahara1428

#2246 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by sahara1428 »

JThomas wrote:a za nekoga stvarno stručnog i iskusnog sa kriznim menadžmentom u stvarnom životu da sad zasuče rukave i krene u sanaciju problema sistematski pravljenih frtalj vijeka? tržišno - ni deset-dvanaest hiljada nije puno. jer je sanacija mnogo teža od upravljanja "normalno" vođenim.

Upravo tako, ali toliki je to cirkus, problem vodosnabdjevanja uzet kredit i sada se plaćaju penali 180 hiljada mjesecno jer VIK nije pripremio projekte, za ne povjerovati :-)
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#2247 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by pici »

ocekivat od forte i dine da nas za cetri godine izvuku iz pandzi ove lesinarske azbahe je ravno koperfildovim i hudinijevim magijama... 40 godina su nas unazadili, kaje prvi u bOsnjaka pravili sarajevo 25 godina i sad ovi otimaju... dze apelacija i zlato... selam :bih:
JThomas

#2248 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by JThomas »

ma ne može takav doći ni kad bi neko to ponudio. čisto hipotetički, toliko to košta u stvarnom nebudžetskom životu. jer su to najteži upravljački poslovi što uopšte postoje.
Porodice Foht

#2249 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Porodice Foht »

Kada istice prvih sto aksama i jacije Fortine vlade?
sahara1428

#2250 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by sahara1428 »

Porodice Foht wrote:Kada istice prvih sto aksama i jacije Fortine vlade?
26.12.2018. imenovani
Locked