Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
-
sumirprimus
#2226 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
mozemo se mi zajebavat do mile volje, cinjenica je da je ovde skoro pa sve zlo i naopako, totalno poremecen sistem vrijednosti, nista sveto nije, niko nista ne postuje, naravno uvijek postroje izuzeci od pravila, ali generalno losa slika. sve zatrovano, od ljudi do vode zraka, hrane, operacija uspjela pacijent mrtav.
i sad ti u takvom ambijentu trebas ostat s porodicom. a gdje da ides? dilema kako nije.
i sad ti u takvom ambijentu trebas ostat s porodicom. a gdje da ides? dilema kako nije.
-
The 51st State
#2227 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
pa recimo cijela bosna je bolja od polovine malmea ako cemo vjerovati ovom jednom svedu sto sam prico sa njim, kaze covjek za par godina seli u region jal beograd jal sarajevo, veli dosta bezbjednije, kaze pun mu kurac debilne imigrantske poitike, ja mu pokazivo skec nadrealista i veli nije ti to druze smijesno...Ommadawn wrote:Imaš li ti ijedan dokaz da nije sve u kurcu?Max Bunker wrote: Samo me jako nerviraju ljudi sa pričom kako ovdje ništa ne valja, kako je sve u kur*u i pričom kojom demorališu druge ljude. Depresija je kao epidemija, stanje uma koje može širiti jako brzo.
Navedi bar jedan razlog za ostanak u BiH a da to nisu roditelji.
- mousstapha
#2228 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
To je jos jedini preostali scenario iz nadrealista koji se nije ostvario.
- Ommadawn
#2229 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Koliko je ljudi u zadnjih 10 godina preselilo iz Malmöa u Bosnu a koliko iz Bosne u Malmö?The 51st State wrote:pa recimo cijela bosna je bolja od polovine malmea ako cemo vjerovati ovom jednom svedu sto sam prico sa njim, kaze covjek za par godina seli u region jal beograd jal sarajevo, veli dosta bezbjednije, kaze pun mu kurac debilne imigrantske poitike, ja mu pokazivo skec nadrealista i veli nije ti to druze smijesno...Ommadawn wrote:Imaš li ti ijedan dokaz da nije sve u kurcu?Max Bunker wrote: Samo me jako nerviraju ljudi sa pričom kako ovdje ništa ne valja, kako je sve u kur*u i pričom kojom demorališu druge ljude. Depresija je kao epidemija, stanje uma koje može širiti jako brzo.
-
The 51st State
#2230 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
nemam pojma ovaj je jedinka ali ima specificne tezine, kaze hrana, klima, ljudi sve mu vise odgovara, vidjecemo dok se procuje loma..., kaze jeste idioti ali mi smo veci jer svake godine saljemo avione za 2000 kongoanca da ih uvezemo po nekoj kvoti.
jos prica za korupciju da smo mala maca,a to ilustruje nekakvom novom siga giga mega novom bolnicom u stokholmu da je zavrnuto stotine miliona, a da jos nije ni useljena i tako te detalje.
jos prica za korupciju da smo mala maca,a to ilustruje nekakvom novom siga giga mega novom bolnicom u stokholmu da je zavrnuto stotine miliona, a da jos nije ni useljena i tako te detalje.
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#2231 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Lijepo je to kad imas pare, a sta cu ja koji nemam posao ni plate, a blizi tridesetoj nego dvadesetoj. Tata odavno u penziji, mati za godinu ide, a ja umjesto da sam u situaciji da barem platim im neki racun da im bude lakse, ja njima na grbaci. 7 mjeseci radio za platu 300 maraka, 7 mjeseci nisam imao slobodan dan, a ako bih ga trazio gazda fino kaze mozes dobiti ali necemo ti racunati dnevnicu, a dnevnica bila golemih 10 maraka. Pa to neko danas pojede i ispusi.HAVANA wrote: Eto to sto ti nabroja mi je veliko ko kuca.Meni je to jako bitno.Ovde imam nesto sto nisam imao vani,a imao sam sve po danasnjim mjernim jedinicama...Onda sam skontao da ono kakvi smo mi,sta zelimo i sta nas ispunjava...da je to nesto u nasem gradu.Sta nam fali i nedostaje da bi to bilo to? Fale nam ino papiri,nek se nadju,da nas opet ne naguze kao nekad,i fali nam posla i primanja koja zadovoljavaju nase potrebe.Ok.Mozemo li to rijesiti.Mozemo.Zavrsili papire i obezbijedili primanja.Sretni.Svako ima neki cilj,neka stavi na papir,sabere,oduzme,skonta sta i kako i neka proba.Nista mu nece lakse biti ako se sere nekome u ceif i njegove izbore.Ni meni ako serem onom koji je tamo negdje,ni njemu ako sere meni.Po stoti put ispricana prica,po stoti put je pisem izazvan postovima u kojim se pisa po nama ovde.Eto on pametan a mi ludi.Jes ahaaa.Ako ti je dobro,uzivaj.Ne treba nam niko nabrajati sta ne valja ovde.Znamo mi to dobro.Zivimo tu i borimo se ,nerviramo sa tim stvarima.Ja ni jedan post ne napisah gdje osudjujem neciji odlazak,izbor,ne omalovazavam nikoga,ni njega ni njegove izbore.Ovako pojedinci se nagovore na mnogim temama,onda im neko odgovori na isti nacin...uvredama i omalovazavanjem...I onda kuku majko,tako u krug bezbroj puta.Odes ili ostanes,izbor je tu.Borba u svakom slucaju.Nema nista lako.Jeben je zivot.Al je bar lakse kad ti je 20... Citav svijet pred tobom,i mnogo mogucnosti.
Zavrsi skolu, studiraj godinama uzalud, zavrsi drugu srednju vanredno, budi nocni cuvar - budi sve, za tebe opet ovdje hljeba nema. Koliko god da si posten i o sebi i pri sebi sve ti je uzalud, ako nemas nekog. A ja nemam. Roditelji hiljade u mene ulozili i sta su dobili, nista. Karinu jednu veliku ko i ja.vOdes na intervju za pripravnicki, tamo seljacina koji ne zna ni u kojem je gradu zavrsio kupio fakultet prodje ispred tebe a postave mu pitanje "Sta ima, kako si?"
Za sve ijedan segment drzave imam primjer nefunkcionisanja. Mati mi je umalo vid izgubila zbog nestrucnosti doktora, daidza mi je umro zbog nestrucnosti doktora, policija meni pise kaznu za zelenu povrsinu a lokalnog krimosa ispod kuce zaustavljaju u dzipu bez tablica samo da bi se srdacno pozdravili sa njim.
Nista ovdje ne valja nit funkcionise, a ovo govorim kao neko ko ce vrlo vjerovatnosti ostati u ovom krcu ucmalom. Mrzim ovu drzavu, mrzim je izz dna duse, mrzim je koliko sam tezak i dug, dabogda se sutra raspalo i dabogda je ne bilo pa nek ne bude ni mene.
- muha_sa
#2232 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
postavi sebi cilj da furaš vani i idi ka ostvarenju tog ciljaJimmy McNulty wrote:Lijepo je to kad imas pare, a sta cu ja koji nemam posao ni plate, a blizi tridesetoj nego dvadesetoj. Tata odavno u penziji, mati za godinu ide, a ja umjesto da sam u situaciji da barem platim im neki racun da im bude lakse, ja njima na grbaci. 7 mjeseci radio za platu 300 maraka, 7 mjeseci nisam imao slobodan dan, a ako bih ga trazio gazda fino kaze mozes dobiti ali necemo ti racunati dnevnicu, a dnevnica bila golemih 10 maraka. Pa to neko danas pojede i ispusi.HAVANA wrote: Eto to sto ti nabroja mi je veliko ko kuca.Meni je to jako bitno.Ovde imam nesto sto nisam imao vani,a imao sam sve po danasnjim mjernim jedinicama...Onda sam skontao da ono kakvi smo mi,sta zelimo i sta nas ispunjava...da je to nesto u nasem gradu.Sta nam fali i nedostaje da bi to bilo to? Fale nam ino papiri,nek se nadju,da nas opet ne naguze kao nekad,i fali nam posla i primanja koja zadovoljavaju nase potrebe.Ok.Mozemo li to rijesiti.Mozemo.Zavrsili papire i obezbijedili primanja.Sretni.Svako ima neki cilj,neka stavi na papir,sabere,oduzme,skonta sta i kako i neka proba.Nista mu nece lakse biti ako se sere nekome u ceif i njegove izbore.Ni meni ako serem onom koji je tamo negdje,ni njemu ako sere meni.Po stoti put ispricana prica,po stoti put je pisem izazvan postovima u kojim se pisa po nama ovde.Eto on pametan a mi ludi.Jes ahaaa.Ako ti je dobro,uzivaj.Ne treba nam niko nabrajati sta ne valja ovde.Znamo mi to dobro.Zivimo tu i borimo se ,nerviramo sa tim stvarima.Ja ni jedan post ne napisah gdje osudjujem neciji odlazak,izbor,ne omalovazavam nikoga,ni njega ni njegove izbore.Ovako pojedinci se nagovore na mnogim temama,onda im neko odgovori na isti nacin...uvredama i omalovazavanjem...I onda kuku majko,tako u krug bezbroj puta.Odes ili ostanes,izbor je tu.Borba u svakom slucaju.Nema nista lako.Jeben je zivot.Al je bar lakse kad ti je 20... Citav svijet pred tobom,i mnogo mogucnosti.
Zavrsi skolu, studiraj godinama uzalud, zavrsi drugu srednju vanredno, budi nocni cuvar - budi sve, za tebe opet ovdje hljeba nema. Koliko god da si posten i o sebi i pri sebi sve ti je uzalud, ako nemas nekog. A ja nemam. Roditelji hiljade u mene ulozili i sta su dobili, nista. Karinu jednu veliku ko i ja.vOdes na intervju za pripravnicki, tamo seljacina koji ne zna ni u kojem je gradu zavrsio kupio fakultet prodje ispred tebe a postave mu pitanje "Sta ima, kako si?"
Za sve ijedan segment drzave imam primjer nefunkcionisanja. Mati mi je umalo vid izgubila zbog nestrucnosti doktora, daidza mi je umro zbog nestrucnosti doktora, policija meni pise kaznu za zelenu povrsinu a lokalnog krimosa ispod kuce zaustavljaju u dzipu bez tablica samo da bi se srdacno pozdravili sa njim.
Nista ovdje ne valja nit funkcionise, a ovo govorim kao neko ko ce vrlo vjerovatnosti ostati u ovom krcu ucmalom. Mrzim ovu drzavu, mrzim je izz dna duse, mrzim je koliko sam tezak i dug, dabogda se sutra raspalo i dabogda je ne bilo pa nek ne bude ni mene.
- HAVANA
#2233 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Idi.I ja sam otisao kad sam bio u takvoj situaciji.Jimmy McNulty wrote:Lijepo je to kad imas pare, a sta cu ja koji nemam posao ni plate, a blizi tridesetoj nego dvadesetoj. Tata odavno u penziji, mati za godinu ide, a ja umjesto da sam u situaciji da barem platim im neki racun da im bude lakse, ja njima na grbaci. 7 mjeseci radio za platu 300 maraka, 7 mjeseci nisam imao slobodan dan, a ako bih ga trazio gazda fino kaze mozes dobiti ali necemo ti racunati dnevnicu, a dnevnica bila golemih 10 maraka. Pa to neko danas pojede i ispusi.HAVANA wrote: Eto to sto ti nabroja mi je veliko ko kuca.Meni je to jako bitno.Ovde imam nesto sto nisam imao vani,a imao sam sve po danasnjim mjernim jedinicama...Onda sam skontao da ono kakvi smo mi,sta zelimo i sta nas ispunjava...da je to nesto u nasem gradu.Sta nam fali i nedostaje da bi to bilo to? Fale nam ino papiri,nek se nadju,da nas opet ne naguze kao nekad,i fali nam posla i primanja koja zadovoljavaju nase potrebe.Ok.Mozemo li to rijesiti.Mozemo.Zavrsili papire i obezbijedili primanja.Sretni.Svako ima neki cilj,neka stavi na papir,sabere,oduzme,skonta sta i kako i neka proba.Nista mu nece lakse biti ako se sere nekome u ceif i njegove izbore.Ni meni ako serem onom koji je tamo negdje,ni njemu ako sere meni.Po stoti put ispricana prica,po stoti put je pisem izazvan postovima u kojim se pisa po nama ovde.Eto on pametan a mi ludi.Jes ahaaa.Ako ti je dobro,uzivaj.Ne treba nam niko nabrajati sta ne valja ovde.Znamo mi to dobro.Zivimo tu i borimo se ,nerviramo sa tim stvarima.Ja ni jedan post ne napisah gdje osudjujem neciji odlazak,izbor,ne omalovazavam nikoga,ni njega ni njegove izbore.Ovako pojedinci se nagovore na mnogim temama,onda im neko odgovori na isti nacin...uvredama i omalovazavanjem...I onda kuku majko,tako u krug bezbroj puta.Odes ili ostanes,izbor je tu.Borba u svakom slucaju.Nema nista lako.Jeben je zivot.Al je bar lakse kad ti je 20... Citav svijet pred tobom,i mnogo mogucnosti.
-
melac
#2234 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Nisu jos ni bili izasli iz zemlje, a milijardu kruna prebacili budgetThe 51st State wrote:nemam pojma ovaj je jedinka ali ima specificne tezine, kaze hrana, klima, ljudi sve mu vise odgovara, vidjecemo dok se procuje loma..., kaze jeste idioti ali mi smo veci jer svake godine saljemo avione za 2000 kongoanca da ih uvezemo po nekoj kvoti.
No to je problem s losim tlom, pa su morali skrkati bruku love da dodju do nosivog tla, a ne samo da bolnicu nose sipovi preko adhezije kako je prvotno planirano, no to je sad nauka za sebe. Uglavno preracunali se debelo, i sta ce sad moraju izgurati taj projekat. Ali nije stvar korupcije, vec greske u ispitivanju tla, ili losoj procjeni. A gradjevina je toliko ne predvidiva, da je to realno i za ocekivati.
-
The 51st State
#2235 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
znas bolje vjerovatno, ovo sto sam ja pohvatao iz price kao vlada je potpisala sa privatnom kompanijom kontrakt za izgradnju i da ovi nikad nisu zavrsili do kraja te na konto iznajmljivanja klepa desetine miliona jer zgrada nije prenesana u vlasnistvo vlade i kao nece ni doktori da rade jer nije skroz zavrsena vele nije bezbjedno, njemu je to korupcija ali eto kafanska prica bila, ti si gore znas vise detalja.melac wrote:Nisu jos ni bili izasli iz zemlje, a milijardu kruna prebacili budgetThe 51st State wrote:nemam pojma ovaj je jedinka ali ima specificne tezine, kaze hrana, klima, ljudi sve mu vise odgovara, vidjecemo dok se procuje loma..., kaze jeste idioti ali mi smo veci jer svake godine saljemo avione za 2000 kongoanca da ih uvezemo po nekoj kvoti.
jos prica za korupciju da smo mala maca,a to ilustruje nekakvom novom siga giga mega novom bolnicom u stokholmu da je zavrnuto stotine miliona, a da jos nije ni useljena i tako te detalje..
No to je problem s losim tlom, pa su morali skrkati bruku love da dodju do nosivog tla, a ne samo da bolnicu nose sipovi preko adhezije kako je prvotno planirano, no to je sad nauka za sebe. Uglavno preracunali se debelo, i sta ce sad moraju izgurati taj projekat. Ali nije stvar korupcije, vec greske u ispitivanju tla, ili losoj procjeni. A gradjevina je toliko ne predvidiva, da je to realno i za ocekivati.
- stakasa
#2236 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Bas me interesuje kako si dosao u kontakt s tako opskurnim tipom? Inace je to standardna fora u Svedskoj, vjecite prijetnje da ce se iselit a kad se isele sve ce propast. Niko ziv ne iseljava, za 25 godina stanovnistvo naraslo sa 85 miliona na desetThe 51st State wrote:pa recimo cijela bosna je bolja od polovine malmea ako cemo vjerovati ovom jednom svedu sto sam prico sa njim, kaze covjek za par godina seli u region jal beograd jal sarajevo, veli dosta bezbjednije, kaze pun mu kurac debilne imigrantske poitike, ja mu pokazivo skec nadrealista i veli nije ti to druze smijesno...Ommadawn wrote:Imaš li ti ijedan dokaz da nije sve u kurcu?Max Bunker wrote: Samo me jako nerviraju ljudi sa pričom kako ovdje ništa ne valja, kako je sve u kur*u i pričom kojom demorališu druge ljude. Depresija je kao epidemija, stanje uma koje može širiti jako brzo.
-
The 51st State
#2237 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
sta te briga za to, pravo pitanje je ima li istine u ovom sto prica, a to sto je naraslo koliki je udio imigracije u tom?
inace su svedjani takodjer poznati po migraciji, doduse u usa.
- stakasa
#2238 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Svedani su poznati po emigraciji u USA ali u devetnestom vjeku. To sto sada ide i vraca se je sitno. A sto se tice rasta, skoro sve je emigracijaThe 51st State wrote:sta te briga za to, pravo pitanje je ima li istine u ovom sto prica, a to sto je naraslo koliki je udio imigracije u tom?
-
melac
#2239 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Nisam ni ja gore, jos uvijekThe 51st State wrote:znas bolje vjerovatno, ovo sto sam ja pohvatao iz price kao vlada je potpisala sa privatnom kompanijom kontrakt za izgradnju i da ovi nikad nisu zavrsili do kraja te na konto iznajmljivanja klepa desetine miliona jer zgrada nije prenesana u vlasnistvo vlade i kao nece ni doktori da rade jer nije skroz zavrsena vele nije bezbjedno, njemu je to korupcija ali eto kafanska prica bila, ti si gore znas vise detalja.melac wrote:Nisu jos ni bili izasli iz zemlje, a milijardu kruna prebacili budget.
No istrazivao sam jednu firmu koja je izvodila i izvodi te radove. Posto sam se prijavio kod njih za posao, pa sam malo caprkao i tako nasao te neke informacije o tom skandalu pa ih ovdje prenosim.
-
The 51st State
#2240 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
stakasa wrote:Svedani su poznati po emigraciji u USA ali u devetnestom vjeku. To sto sada ide i vraca se je sitno. A sto se tice rasta, skoro sve je emigracijaThe 51st State wrote:sta te briga za to, pravo pitanje je ima li istine u ovom sto prica, a to sto je naraslo koliki je udio imigracije u tom?
Elem svugdje ima sranja i dobrile, indvidualno je kako ce kobgdje isplivati, kod nas jeste teze ali daleko da je crno bijeli film, ja sam inace zagovornik emigracije jer je to sve na neki nacin investicija i za sve nas, na dugom stalu ali ipak investicija.
-
The 51st State
#2241 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Sirbegovic tito za te tvojemelac wrote:Nisam ni ja gore, jos uvijekThe 51st State wrote:znas bolje vjerovatno, ovo sto sam ja pohvatao iz price kao vlada je potpisala sa privatnom kompanijom kontrakt za izgradnju i da ovi nikad nisu zavrsili do kraja te na konto iznajmljivanja klepa desetine miliona jer zgrada nije prenesana u vlasnistvo vlade i kao nece ni doktori da rade jer nije skroz zavrsena vele nije bezbjedno, njemu je to korupcija ali eto kafanska prica bila, ti si gore znas vise detalja.melac wrote:Nisu jos ni bili izasli iz zemlje, a milijardu kruna prebacili budget.
No istrazivao sam jednu firmu koja je izvodila i izvodi te radove. Posto sam se prijavio kod njih za posao, pa sam malo caprkao i tako nasao te neke informacije o tom skandalu pa ih ovdje prenosim.
-
detroit-mercy
#2242 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Jah sranja u SveckojThe 51st State wrote:pa recimo cijela bosna je bolja od polovine malmea ako cemo vjerovati ovom jednom svedu sto sam prico sa njim, kaze covjek za par godina seli u region jal beograd jal sarajevo, veli dosta bezbjednije, kaze pun mu kurac debilne imigrantske poitike, ja mu pokazivo skec nadrealista i veli nije ti to druze smijesno...Ommadawn wrote:Imaš li ti ijedan dokaz da nije sve u kurcu?Max Bunker wrote: Samo me jako nerviraju ljudi sa pričom kako ovdje ništa ne valja, kako je sve u kur*u i pričom kojom demorališu druge ljude. Depresija je kao epidemija, stanje uma koje može širiti jako brzo.
- stakasa
#2243 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ma kakvo crno bijeli film, pa napisao sam na prosloj stranici da sam se dole uglavio ja tesko da bih se remetio i emigriro. Ali taj sto planira u Beograd ili Sarajevo je po svoj prilici petljanacThe 51st State wrote:stakasa wrote:Svedani su poznati po emigraciji u USA ali u devetnestom vjeku. To sto sada ide i vraca se je sitno. A sto se tice rasta, skoro sve je emigracijaThe 51st State wrote:sta te briga za to, pravo pitanje je ima li istine u ovom sto prica, a to sto je naraslo koliki je udio imigracije u tom?
Elem svugdje ima sranja i dobrile, indvidualno je kako ce kobgdje isplivati, kod nas jeste teze ali daleko da je crno bijeli film, ja sam inace zagovornik emigracije jer je to sve na neki nacin investicija i za sve nas, na dugom stalu ali ipak investicija.
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
- xoklix
#2245 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Žao mi je tog mladića,ali danas se žaliti na neimaštinu meni je van svake pameti.
Radne snage fali koliko hoćeš, samim tim digla se i cijena rada.
Plata vozača šlepera u našim firmama kreće se oko 1300-1400 eura i opet fali. Odoše ljudi za Sloveniju čim se "izbirlikaju" i steknu potrebno iskustvo.
Tamo su plate 2000+ eura.
Neko provede cijeli život za volanom,a neko privremeno dok "ne stane na noge".
Kod nas dobar zanatlija zaradi 2 do 3 hiljade.
Ja sam došao do zaključka da je naš narod mnogo vrijedniji u tuđini nego ovdje.
Doduše, kao migrant htio ti ili ne, moraš izaći iz zone komfora pa te prelazak te zone učini boljim čovjekom.
Plata vozača šlepera u našim firmama kreće se oko 1300-1400 eura i opet fali. Odoše ljudi za Sloveniju čim se "izbirlikaju" i steknu potrebno iskustvo.
Doduše, kao migrant htio ti ili ne, moraš izaći iz zone komfora pa te prelazak te zone učini boljim čovjekom.
- HAVANA
#2246 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Tacno.Prvi ja.Progledo vani.Sad sve vidim,i ovde.xoklix wrote: Doduše, kao migrant htio ti ili ne, moraš izaći iz zone komfora pa te prelazak te zone učini boljim čovjekom.
-
mali_balon
#2247 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
KOja kolicina pereseravanja......ne moze ni sleper izvucxoklix wrote:Žao mi je tog mladića,ali danas se žaliti na neimaštinu meni je van svake pameti.
-
shheff
#2248 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
+HAVANA wrote:Tacno.Prvi ja.Progledo vani.Sad sve vidim,i ovde.xoklix wrote: Doduše, kao migrant htio ti ili ne, moraš izaći iz zone komfora pa te prelazak te zone učini boljim čovjekom.
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#2249 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
xoklix wrote:Žao mi je tog mladića,ali danas se žaliti na neimaštinu meni je van svake pameti.

- xoklix
#2250 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Sve argumentovani odgovori