Jala Brat & Buba Corelli

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Zoya

#2226 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Zoya »

HAVANA wrote:
Zoya wrote:Ima ba ritam dobar, bi ja dala 17 eura. Jedan sebi jedan @Havani umjesto bajram banke.
Nemoj,neka hvala.Uzmi muhi cevapa.
+majica sa natpisom 'IMPERIA'
scarface32

#2227 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by scarface32 »

Zoya wrote:
scarface32 wrote:
pjesma klinka im najbolju ocjenu ima. ne znam , ali otisli smo u k krasni
COOL. Za slušanje u autu dušu dalo.

Prijas mi ko mantra
al opet mi se manta
ko da medikamente
sipam u svaki koktel
previse markantna
sve vise galantna
opet gledam ti oci
a on samo dekolte
Izasao bih ti poslije prvog stiha iz auta.pored ovog slusati njih dvojicu?

Edin H.

#2228 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Edin H. »

HAVANA wrote:
Zoya wrote:Ima ba ritam dobar, bi ja dala 17 eura. Jedan sebi jedan @Havani umjesto bajram banke.
Kada ti je rodjendan?

Kupicu ti ja za poklon :D
Zoya

#2229 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Zoya »

scarface32 wrote:

E pa nećemo tako. Gdje ćeš upoređivati njih sa njima :-?
Zoya

#2230 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Zoya »

Edin H. wrote:
HAVANA wrote:
Kada ti je rodjendan?

Meni u Oktobru a njemu u Septembru. Djevica ti je on u horoskopu :skoljka:
scarface32

#2231 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by scarface32 »

Zoya wrote:
scarface32 wrote:

E pa nećemo tako. Gdje ćeš upoređivati njih sa njima :-?
Pa gdje ces njih slusati u auto pored ovog?
Zoya

#2232 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Zoya »

Neki dan sam karleusu slušala :lol: Volim tako slusati blesave stvari bez da se vežem za neki tekst :D
scarface32

#2233 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by scarface32 »

Zoya wrote:Neki dan sam karleusu slušala :lol: Volim tako slusati blesave stvari bez da se vežem za neki tekst :D
Namjerno ili slucajno?
Zoya

#2234 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Zoya »

scarface32 wrote:
Zoya wrote:Neki dan sam karleusu slušala :lol: Volim tako slusati blesave stvari bez da se vežem za neki tekst :D
Namjerno ili slucajno?
Slučajno naletila na neke stare cd-ove i reko da vidim sta je ovo, kad ono, Karleusa, Aca Lukas.... jesam se ispjevala :facepalm:
Zoya

#2235 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Zoya »

. Dupli
Last edited by Zoya on 28/05/2019 22:20, edited 1 time in total.
Edin H.

#2236 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Edin H. »

Zoya wrote:
Edin H. wrote:
Kada ti je rodjendan?

Meni u Oktobru a njemu u Septembru. Djevica ti je on u horoskopu :skoljka:
U tom slucaju malo strpljenja - dobre stvari dolaze onima koji ih sačekaju… :skoljka:
scarface32

#2237 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by scarface32 »

Zoya wrote:
scarface32 wrote:
Namjerno ili slucajno?
Slučajno naletila na neke stare cd-ove i reko da vidim sta je ovo, kad ono, Karleusa, Aca Lukas.... jesam se ispjevala :facepalm:
to prijasnji vlasnik zaboravio u autu, ili?
Zoya

#2238 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Zoya »

scarface32 wrote:
Nope. To sam ja slušala prije petnaestak godina.
Zoya

#2239 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Zoya »

Edin H. wrote:
U tom slucaju malo strpljenja - dobre stvari dolaze onima koji ih sačekaju… :skoljka:
Ko živi ko mrtvi do tada...
scarface32

#2240 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by scarface32 »

Zoya wrote:
scarface32 wrote:
Nope. To sam ja slušala prije petnaestak godina.

a sad jalu brata?
nivla

#2241 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by nivla »

trend u svijetu trend i kod nas, ne vidim(osim u vecem bogastvu) razliku izmedju njihove muzike i ovih dueta sa sean paulom, pa dua lipa otvori olimpijadu sa istim, da je kvalitetno-nije, da je hit - jeste
licno mi se ne svidja ali sad govoriti drugom sta bi trebao raditi u zivotu i nametati mu svoj svjetonazor nije ispravno, ja bih rado otisao na koncert rammsteina jer ljudi naprave spektakl na istom, ali kod nas nema publike koja moze finansijski ispostovati njihov nastup i tu se prica oko rammsteina pa i mnogih drugih zavrsava u bih
Last edited by nivla on 28/05/2019 22:28, edited 1 time in total.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#2242 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Velkoski »

halo, nemoj mi na Dua Lipu
Zoya

#2243 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Zoya »

Samo kvalitet, bajo moj.
alibaba_i_30_godina

#2244 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by alibaba_i_30_godina »

Mene glava nekad malo zaboli od ove muzike nakon par pjesama ... ne znam za vas.

To nešto udara, mrmlja, pojma nemam. I nije samo od ove dvojice, već i strana.
mO k3

#2245 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by mO k3 »

alibaba_i_30_godina wrote:Mene glava nekad malo zaboli od ove muzike nakon par pjesama ... ne znam za vas.

iskreno ne kukaj sam si kriv sto slusas ova dva debila
Dope_Man

#2246 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Dope_Man »

alibaba_i_30_godina wrote:Mene glava nekad malo zaboli od ove muzike nakon par pjesama ... ne znam za vas.

Jednostavno ne slusas. Jedini trenuci kada ja cujem ove su setnja u prolazu pored kafica tipa Argelini, a to prodje u 20-30 sekundi, ili u mom autu sa jedinim jaranom koji to slusa, ako mu dozvolim da pusti neku, sto ovisni od raspolozenja. Nekad mogu ignorisati i boli me briga sta ce pustiti jer sve postaje pozadinska buka, a nekad jednostavno nemam volje slusati odredjene stvari jer me u tom trenutku previse smaraju i istinski se osjecam gluplje samo zato sto je takvo sranje pusteno pa onda objasnim da ide dalje sa izborom muzike do neceg sto obojica mozemo slusati u tom trenutku.
Fajcion

#2247 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Fajcion »

Image
avetinja

#2248 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by avetinja »

Klošarska muzika, ali je prilagođena današnjim potrebama omladine. Svi imaju onaj pivski stomak, nose havajske košulje, air max, brada i brkovi kakvi god da su i puše šišu. Tekst se svodi na: napit ću se, opljačkat ću, upucat ću, povalit ću, dat ću mu... Nikakve pozitivne stvari nema u pjesmama. I onda se neko čudi što su mladi okrenuti kriminalu. Nakon hiljade i hiljade sati slušanja ove štete od muzike za očekivati je da napraviš nešto od onoga što oni opjevavaju. Ne želim reći da je glavni uzrok delikventskog ponašanja muzika, ali dobrim dijelom utiče na omladinu, njihovu kulturu i stav prema drugima i životu.
Zvek

#2249 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Zvek »

avetinja wrote:Klošarska muzika, ali je prilagođena današnjim potrebama omladine. Svi imaju onaj pivski stomak, nose havajske košulje, air max, brada i brkovi kakvi god da su i puše šišu. Tekst se svodi na: napit ću se, opljačkat ću, upucat ću, povalit ću, dat ću mu... Nikakve pozitivne stvari nema u pjesmama. I onda se neko čudi što su mladi okrenuti kriminalu. Nakon hiljade i hiljade sati slušanja ove štete od muzike za očekivati je da napraviš nešto od onoga što oni opjevavaju. Ne želim reći da je glavni uzrok delikventskog ponašanja muzika, ali dobrim dijelom utiče na omladinu, njihovu kulturu i stav prema drugima i životu.
Bravo, dijagnoza je uspostavljena. Nikad više debelih i zapuštenih mladih, kako muških tako i ženskih. Zdepasto, zapušteno :run:
Nikad više trash robe na tržištu, kopije svega i svačeka (robne marke), telefoni se kupe na 24 rate, zove se na viber, kupuju se pregaženi Audi, BMW. "Vodaju" se jeftine trebe, bebo ...
Takvih je danas nikad više i ovaj dvojac je to shvatio i pali masu glupim tekstovima. Plus farme, zadruge, dobitna kombinacija za zatupljivanje.
alibaba_i_30_godina

#2250 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by alibaba_i_30_godina »

Dope_Man wrote:

Jednostavno ne slusas. Jedini trenuci kada ja cujem ove su setnja u prolazu pored kafica tipa Argelini, a to prodje u 20-30 sekundi, ili u mom autu sa jedinim jaranom koji to slusa, ako mu dozvolim da pusti neku, sto ovisni od raspolozenja. Nekad mogu ignorisati i boli me briga sta ce pustiti jer sve postaje pozadinska buka, a nekad jednostavno nemam volje slusati odredjene stvari jer me u tom trenutku previse smaraju i istinski se osjecam gluplje samo zato sto je takvo sranje pusteno pa onda objasnim da ide dalje sa izborom muzike do neceg sto obojica mozemo slusati u tom trenutku.
Pa ko je rekao da slušam. Jednostavno ih je jako teško izbjeći bilo gdje u gradu, a ja nisam pisao samo za njih dvojicu već i stranu muziku koja je na ovaj fazon. Nisu ova dvojica genija sami sve ovo smislili, već su vidjeli i čuli kako se radi po USA i samo dobro kopirali.
Post Reply