Finale: Francuska - Hrvatska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ko osvaja?

Poll ended at 16/07/2018 00:27

Francuska
131
53%
Hrvatska
114
47%

Total votes: 245

mad_max_ba

#2226 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by mad_max_ba »

Bobi wrote:
MOSALJOZE wrote:
Bobi wrote:Purgerke, jel radni dan kod vas :D ?Hocete ici na docek?
A radni je nazalost.. al mislim da svi izlazimo s pisla u neka doba.
Ja idem naravno dosla na posao sa ful kockice opremom :mrgreen:
Jedino cisto sumnjam da cu vidjet trg ikako :lol:
Daj foto :mrgreen:
takoe bobi
:D
-storm-

#2227 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by -storm- »

Ipak na kraju odlican silazak s pozornice, ove generacije...price o sreci su glupost.
Jest ih sad pomazilo tj bolje reci vratilo im nesto iz proslosti.
Peh je poceo u austriji 2008, onaj gol turske u samom kraju produzetaka....pa kiks za mundijal 2010...
Na euro2012 u grupi sa finalistima (italija, spanjolska) gdje su irci hladno apsolvirani, sa talijanima cvrsti x...a spanjolci, tada vjerojatno nikad jaci tek iz kontre, nakon promasenog zicera rakitica, u 86. poveli za 2-1...
U brazilu onaj japanac oduzeo pobjedu protiv brazila plus krepani pletikosa, koji je bio krivac za skoro sve golove...
U francuskoj su bili zreli za finale, eto odmah u cetvrtfinalu na portugal, koji je i osvojio, ispali u produzecima, isto nakon kontre uslijed opsade gola portugala....toliko o sreći i karmi.
Sad im se ponesto vratilo, kroz zdrijeb, otvaranje puta dalje....ali je glupo reci samo puka sreća....nema slucajnih golova, obrana, stativa, penala.
Francuska sinoc takticki vrhunski, pustili da se hrvatska troši, igra...(dan manje odmora i citavih 90 minuta vise igre u cijelom natjecanju)
Zasluzeno apsolutno i sve cestitke!!
Nama odlican uspjeh za povijest i to je to.
Za kraj koristim priliku, da se onima koji su to iskoristili za nacionalna prepucavanja, posebno skutoriji...ono....da ne budem baniran :mrgreen:
ultima_palabra

#2228 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by ultima_palabra »

dječak sa šibicama wrote:u 14 h slijece zrakoplov, dolaze na trg Bana Jelacica oko pola tri, vec je na trgu na tisuce hiljada ljudi, dolaze vozovi iz Osijeka, Splita, cijene karata 50% jeftinije, gradski prijevoz u ZG besplatan danas

poslije Zagreba idu u svoje gradove, Dalicu sutra docek u Varazdinu, u Splitu na Rivi u vecernjim satima danas

cijela zemlja u euforiji
Šta čekaš?
dječak sa šibicama

#2229 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by dječak sa šibicama »

MOSALJOZE wrote:
dječak sa šibicama wrote:u 14 h slijece zrakoplov, dolaze na trg Bana Jelacica oko pola tri, vec je na trgu na tisuce hiljada ljudi, dolaze vozovi iz Osijeka, Splita, cijene karata 50% jeftinije, gradski prijevoz u ZG besplatan danas

poslije Zagreba idu u svoje gradove, Dalicu sutra docek u Varazdinu, u Splitu na Rivi u vecernjim satima danas

cijela zemlja u euforiji
Kako u pola 3 rekli su da ce bus vozit gradom 2 sata.. svi imaju drugaciju pricu. Ako slijecu u 14 nema sanse da su do 14:30 na trgu
Samo prenosim sto sam cuo na dnevnik.hr
dječak sa šibicama

#2230 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by dječak sa šibicama »

Slavlje u Francuskoj obilježeno nasiljem, vodenim topovima i smrtnim slučajevima

gospoda
MOSALJOZE

#2231 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by MOSALJOZE »

Bobi wrote:
MOSALJOZE wrote:
Bobi wrote:Purgerke, jel radni dan kod vas :D ?Hocete ici na docek?
A radni je nazalost.. al mislim da svi izlazimo s pisla u neka doba.
Ja idem naravno dosla na posao sa ful kockice opremom :mrgreen:
Jedino cisto sumnjam da cu vidjet trg ikako :lol:
Daj foto :mrgreen:
A ma nemoj :mrgreen:
Rampage

#2232 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by Rampage »

"Skromni Kante stidljivo izbjegavao pehar SP-a, saigrači mu pjevali pjesme"

https://www.klix.ba/sport/nogomet/skrom ... /180716035

:thumbup:
-storm-

#2233 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by -storm- »

kiligonzales wrote:
Kaligrafija wrote:
Ma.kako da ne, svi veliki strucnjaci saglasni da nije bio penal i da nije bio faul kod prvog gola, citaj izvjestaje i jucer i danas...al jok, daj da se ostrasceno gleda sa nacionalne strane, nek komsiji crkne krava, znam ja nas, jebo ti nas...!!!
I pored VARA glupe tvrdnje. Cijeli svijet vidio ruku i penal, ti ko biva nisi.
Ne seri.

I jedna i druga odluka iskljucivo sudijska, ali opet treba zabiti go, pa bio prekid i penal.

I po meni lako dosudjen penal Francuzima, ali usporedio bih ga sa onim penalom sto je Modric fulio protiv Danske u produzecima, gdje start na loptu postade penalom, ali jbg fudbal je fudbal, prividi se desavaju i doduse nenamjerno.
Da nije bilo VAR a...bilo bi dvojbeno, ovako nema sumnje, penal cist....
Onaj prekrsaj jest malo cudan, ali nije nitko kriv da je mandzo spremio majstorski u svoju mrezu....
Ipak momak zabija u svim vaznim tekmama :mrgreen:
Zezam se....dogodi se u zelji...đilkos je kralj unatoc svemu :thumbup:
Mis mekinjas

#2234 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by Mis mekinjas »

MOSALJOZE wrote: Ma znam kuda ce.. preko mosta Slobode pa uz fintane Vukovarska Savska Frankopanska Ilica trg.. mozda bi bilo najbolje negdje usput.. na savskoj.. nemam pojma sta da radim :dosadno:

A znam.. mogli bi do fontana bandicevih i taman se stigne pjeske do trga kad oni dodju. Ovak vidimo njih i Krila oluje :oops:
Kreni odmah, ako budete kod HNB-a nasli mjesta sad tucite se nogom u guzicu.
A Krila oluje ces od svakud vidjeti. Pa ne lete iznad krovova. :lol:
omega369

#2235 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by omega369 »

ova tipicna balkanska prica fakat postaje degutantna. Umjesto da se prica o uspjehu dinamovog projekta koji je iznjedrio ove igrace i opcenito ovu generaciju, sad se prica o zavjeri, sudijskoj kradji, i naravno povrijeđenim igracima koji su stisli zube i igrali... junastvo, cojstvo...balkan... :zzzz:

Mada, posto ja patim i meni smeta, drago mi je da je Francuska prvak svijeta 8-)
kiligonzales

#2236 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by kiligonzales »

dječak sa šibicama wrote:Kad bosnjo pocne analizirati hrvatski nogomet, "veliku dozu srece i slucajni uspjeh", a ne moze dalje od malonogometnog turnira u Vogosci.

Internet je cudo.
Niste realni.

U grupnoj fazi je bio 100% ucinak Hrvata i to je ok. Svaka cast. Nisu sve utakmice u toj fazi Hrvatske bile lijepe i gledljive, niti je tome kumovala dobra igra rezultatu. Primjerice utakmica s Nigerijom, fuj za oci, ljepote u igri nigdje, vodeci go odbijanac, autogol, drugi penal. Protiv Argentine nakon onakvog prvog poluvremena ni najvjerniji navijaci Hrvatske nisu ocekivali tricu u mrezi Argentinaca, ali eto desila se, Kabalerov poklon za vodstvo i treci go iz penala.

U nakaut fazi, ocajna utakmica s Danskom, znaci bezmude obje ekipe, zlo za oci, s Rusijom vec ljepotica, s Englezima opet jedan pravi mec. Meni su iskreno najbolji bili sa Englezima. Englezi nisu grijesili, a izgubili su ne zato sto su bili losi, nego sto su Hrvati stvarno bili bolji. Dok ce drugi reci najbolja im je utakmica sa Argentincima.

Protiv Francuza desetkovani, sto je bilo za ocekivati jer ova Francuska je mlada i talentovana ekipa i mogla bi biti novim Brazilom u narednoj deceniji, onom ekipom koja bi mogla igrati vise finala za redom, pa i osvajati. Nadam se da je ovo njihova 1994. godina. Trenutno jedine reprezentacije koje nisu pred smjenom generacija i jednako imaju potencijala su Belgija, Brazil i Engleska. Sta ce biti kad se ovaj stroj uigra jos, mogu tek misliti i kad ojacaju iskustvom jos.

Hrvati nek se zahvale bogu sto je jedna sjajna generacija igraca na izdisaju svog fudbalskog puta, napokon napravila nesto veliko na smotrama jer ovi igraci su puni iskustva i prekaljeni su stari lisci, igraci najboljih klubova svijeta, koji su ipak zasluzili kao takvi da nesto naprave, ali realno od Francuza nisu bili bolji niti su bolji od njih.
MOSALJOZE

#2237 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by MOSALJOZE »

dječak sa šibicama wrote:Slavlje u Francuskoj obilježeno nasiljem, vodenim topovima i smrtnim slučajevima

gospoda
Hehe kod nas domet bio zakrcen promet i izlaz iz garaze.. znaci kad nismo pocrkali u garazi necu nikad.. pustali muziku plesali skakali udarali one limove u garazi.. sa 4, 5 nivoa pod zemljom ljudi stoje ni makac.. svi na trubu sjeli plesali pjevali.. e onda nakon sat vremena smo svi redom zvali policiju da dodje regulirat promet jer cemo pocrkat u garazi. Naime, izlaz iz garaze na langovom trgu prema Palmoticevoj je zakrcen navijacima koji u kaficima na staroj Vlaskoj zaustave svaki auto koji se slije sa ulice medvescak i onaj koji izadje iz garaze.. svaki zaustave ljujaju penju se skacu nemos proc.. dosla je specijalna policija koja ih je cuvala da ne silaze s ceste i ne diraju aute kako bi promet proteko a mi napaceni izasli iz garaze. Eto. Domet divljavstva u Zga :mrgreen: isto je bilo i kad smo usli u finale. Mi se znamo veseliti. Ne moze nama garaza nista
MOSALJOZE

#2238 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by MOSALJOZE »

Mis mekinjas wrote:
MOSALJOZE wrote: Ma znam kuda ce.. preko mosta Slobode pa uz fintane Vukovarska Savska Frankopanska Ilica trg.. mozda bi bilo najbolje negdje usput.. na savskoj.. nemam pojma sta da radim :dosadno:

A znam.. mogli bi do fontana bandicevih i taman se stigne pjeske do trga kad oni dodju. Ovak vidimo njih i Krila oluje :oops:
Ma hocu al je fora da lete iznad di stojis ne u daljini sjeverno :roll:
Krecem oko 13h ne mogu prije :(
Oni slijecu u 14
kiligonzales

#2239 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by kiligonzales »

omega369 wrote:ova tipicna balkanska prica fakat postaje degutantna. Umjesto da se prica o uspjehu dinamovog projekta koji je iznjedrio ove igrace i opcenito ovu generaciju, sad se prica o zavjeri, sudijskoj kradji, i naravno povrijeđenim igracima koji su stisli zube i igrali... junastvo, cojstvo...balkan... :zzzz:

Mada, posto ja patim i meni smeta, drago mi je da je Francuska prvak svijeta 8-)
Pa seru oni po Mamicu, covjek je car realno. Citav tim im satkan od bivsih Mamicevih dragulja koje je znalacki probrao. :D

Ako u BH reprezentaciju preko Robija ugura ovoliko klasa, a nesto preproda i vani iz ovih domacih klubova, svi cemo mu biti zahvalni. :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2240 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by _BataZiv_0809 »

Mis mekinjas wrote:

Sta su krila oluje :D

Serbo idi u Savsku kod Zagrepcanke ili Industrogradnje 8)
SaraFina

#2241 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by SaraFina »

storm2018 wrote:Ipak na kraju odlican silazak s pozornice, ove generacije...price o sreci su glupost.
Peh je poceo u austriji 2008, onaj gol turske u samom kraju produzetaka....pa kiks za mundijal 2010...
Na euro2012 u grupi sa finalistima (italija, spanjolska) gdje su irci hladno apsolvirani, sa talijanima cvrsti x...a spanjolci, tada vjerojatno nikad jaci tek iz kontre, nakon promasenog zicera rakitica, u 86. poveli za 2-1...
U brazilu onaj japanac oduzeo pobjedu protiv brazila plus krepani pletikosa, koji je bio krivac za skoro sve golove...
U francuskoj su bili zreli za finale, eto odmah u cetvrtfinalu na portugal, koji je i osvojio, ispali u produzecima, isto nakon kontre uslijed opsade gola portugala....toliko o sreći i karmi.
Sad im se ponesto vratilo, kroz zdrijeb, otvaranje puta dalje....ali je glupo reci samo puka sreća....nema slucajnih golova, obrana, stativa, penala.
Francuska sinoc takticki vrhunski, pustili da se hrvatska troši, igra...(dan manje odmora i citavih 90 minuta vise igre u cijelom natjecanju)
Za kraj koristim priliku, da se onima koji su to iskoristili za nacionalna prepucavanja, posebno skutoriji...ono....da ne budem baniran :mrgreen:

Čestitke tebi i normalnoj raji od ♡! Da nije ovih "izgrednika po hercegovačkim pripizdinama" podrška bi bila iz Bosne 100% -tna.

Pola repke ionako su Bosančerosi, nebitno što su Hrvati. Na stranu sva dnevnopolitička prepucavanja žao mi što ne pobijediste.

Ali i ovo je odlično. Da su Francuzi naletili nakon grupne faze, prolazak dalje bi bio upitan.

Ovako sve se lijepo poklopilo od grupne i nikad lošije Argentine, pa preko Danaca, Rusa i kilavih Engleza. Valjda neki od ključnih igrača ne oproste se od repke, pa imate popravni za 2 godine :)
Rampage

#2242 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by Rampage »

Image

Jedna prigodna muzička numera :izet:

MOSALJOZE

#2243 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by MOSALJOZE »

_BataZiv_0809 wrote:
Mis mekinjas wrote:

To mi je kriticno. Ja mislom da je bolje kod fontana pa tamo preko glavnog kolodvora zacas pjeske na trg.. dok dodjemo do trga taman ce i oni doci na trg
Mis mekinjas

#2244 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by Mis mekinjas »

_BataZiv_0809 wrote:
Mis mekinjas wrote:

Akrobatska jedinica Hrvatakog ratnog zrakoplovstva.
SaraFina

#2245 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by SaraFina »

cijela zemlja u euforiji
Pa čeka Dalića i Tomislavgrad :D

Nego, jesi to i ti fakat Hrvat?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2246 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by _BataZiv_0809 »

MOSALJOZE wrote: To mi je kriticno. Ja mislom da je bolje kod fontana pa tamo preko glavnog kolodvora zacas pjeske na trg.. dok dodjemo do trga taman ce i oni doci na trg
Pa mozes i tako zavisi sta ti je blize. Nije losa ni raskrsnica Savske sa jednom od poprecnih ulica sto vode ka Tomislavcu. Ili gore vise kod Mimare. Za 10 minuta si na Trgu.
kiligonzales

#2247 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by kiligonzales »

Mis mekinjas wrote:Da ponovim. Velika utakmica jeftini golovi. Hrvati su imali priliku nije da nisu, pomogoše sa dva gola Francuzima. Onda dadoše Francuzi dva gola u 5 minuta i to bi bilo to.
Zavist je čudo. Što bi rekao jedan moj prijatelj iz BG: "Pa šta što ste vi u finalu, Srbija je pobijedila Kostariku!" :lol: :lol: :lol: , navijamo za Hrvatsku. Je li sreća pomazila Hrvate konačno u ždrijebu, sigurno jeste?! Može se sad pričati kako su svi bolji od Hrvata bili u nockout fazi ali su nadigrali i Dance i Ruse i Engleze i može se pojesti svaka nacija pojedinačno ali bili su bolji i pobijedili su, ZASLUŽENO. :D

FIFA nije trebala dopustiti predsjednicima država da stoje nakon utakmice tamo gdje stoje. Aj Putin i nekako, ali Kolinda i Macron, ma daj. Ali opet činjenica je da je sve danas postalo povezano s politikom. Sreća ne bi Argentina u finalu, još bi preklinjali Papu da dijeli medalje. :lol:

Luka jeste najbolji igrač na planeti. Za ovo se može požderati svako ko to ne misli. Nema u ovom trenutku svestranijeg igrača od njega. :D

Lijepo su odigrali, veliki je to rezultat, sad se treba vratiti u realnost. Hoće li HNS istresti zaradu od ovog svjetskog prvenstva za stadion ili će preko pravnih savjeta opet potrošiti na sebe?
Kad nadigras nekoga onda ga prodjes i bez produzetaka i bez penala. Te tri utakmice su bile ujednacenije kao sto i sami rezultat kaze 1-1 penali, 2-2 penali, 2-1 u produzecima.

Francuzi su sve pobjedili u regularnom dijelu. Napravili cudesan preokret protiv Argentinaca tj. finaliste proslog mundijala, dobili Urugvaj koji je takodjer bio odlican, pobjedili Belgiju i s njima im je bilo i najteze i na kraju nabili Hrvate u utakmici u kojoj nisu kontrolirali loptu dovoljno dobro, ali koga je briga to, treba znati igrati i bez dugog cuvanja lopte.
-storm-

#2248 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by -storm- »

SaraFina wrote:
storm2018 wrote:Ipak na kraju odlican silazak s pozornice, ove generacije...price o sreci su glupost.

Čestitke tebi i normalnoj raji od ♡! Da nije ovih "izgrednika po hercegovačkim pripizdinama" podrška bi bila iz Bosne 100% -tna.

Pola repke ionako su Bosančerosi, nebitno što su Hrvati. Na stranu sva dnevnopolitička prepucavanja žao mi što ne pobijediste.

Ali i ovo je odlično. Da su Francuzi naletili nakon grupne faze, prolazak dalje bi bio upitan.

Ovako sve se lijepo poklopilo od grupne i nikad lošije Argentine, pa preko Danaca, Rusa i kilavih Engleza. Valjda neki od ključnih igrača ne oproste se od repke, pa imate popravni za 2 godine :)
Hvala sara...
A eto, nitko nije u tim glupostima nastetio imidzu vatrenih, kao oni....da ne politiziram temu, ali iskazivati ljubav neku, sa mržnjom prema necemu (i to, hej, drzavi gdje si rodjen) blago receno, zestok je kompleks i bolest.
Hmmm vatreni....za euro koji slijedi, mozda jos i bude to tu negdje taj kostur ekipe....
Mada je Modric kao najbitniji (a bez njega je hr bar 30% losija danas) samo potpuno fizicki fit i koristan....a za dvije godine to je upitno. Imaju tu kova, raketa, brozo, badelj i jos njih....ali nije to- to....
Temelj za dalje postoji, samo se bojim bolne smjene generacije, kako je bilo nakon francuske 98. Pa se nisu plasirali na euro 2000...
Bumo vidli, ne... :mrgreen:
JThomas

#2249 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by JThomas »

hrvatima golovi francuske izgledaju jeftino. mrziteljima hrvata izgledaju "s pola snage" :mrgreen: a istina je da je francuska pobjednik zato što može trčati i udarati u duelu duplo više od sljedećeg najboljeg na prvenstvu. ti odigraš svoje i ispušeš, a on nastavlja isto.
MensurM

#2250 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by MensurM »

Kakva krađa u najvećoj utakmici na svijetu.

"Perišićeve ruke su u prirodnom položaju. Nema njihovog pokreta prema lopti. Dakle nema ni penala." tvrdi Clattenburg.

"100 posto nije bio penal. Igrač kojeg je lopta pogodila u ruku preblizu je lopti koja mu dolazi. Ona ga zatim udara u ruku, a ne događa se njegov pokret rukom prema lopti, što bi impliciralo namjeru i samim tim bilo opravdanje za dosuđivanje penala. Vidljivo je da igrač kji se brani nema namjeru igranja rukom prema lopti. Pravila kažu da za dosuđivanje penala mora postojati namjera. A ovdje njegove ruke nisu u neprirodnom položaju. Jednostavno, ovo ne ispunjava nijedan kriterij po kojim bi bila situacija za penal", rekao je Dermot Gallagher.

"Ovo nije bilo ispravno korištenje VAR-a. Sudac nije smio dosuditi penal na ovakav način, rekao je Howard Webb.
Locked