Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulacije??

Post Reply
gold'n'brown

#2226 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by gold'n'brown »

Sta god Mile i Lukac urade s druge strane u RS nece dobiti nikakvog odgovora, opozicija nema vise nikakve snage i ono malo opozicije sto je bilo je dobilo nesto malo vlasti i sada sute. Tako da imaju cistu situaciju da ih mogu sve pohapsiti na trgu, niko tu nista ne smije.
hAZNADAR

#2228 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by hAZNADAR »

SaraFina wrote:
hAZNADAR wrote:
Da li bi se ti za nekoga i zbog principa bola sa rogatim i jacim? Ljudi kritikuju sistem samo u grupi jer se tad osjecaju bebjednim. Ali pojedinacno se niko nece isturiti. Mnogo ljudi je inace u nekim drugim primjerima nahebalo zbog pcincipa pa se pokajalo, niko im nije rekao svaka cast vec vid budale.

A istim ljudima je sada do proslave tri praznika uz muziku i svasta nesto na istom trgu. Imas Novu, pa Bozic i pravoslavnu Novu. Zamisli da si sa rajom u gomili u super raspolozenju, cuga, pjevanje, ples,... i nabasas na memorijal Davidu sa svijecama - naravno da bi ti raspolozenje ispuhalo. Ljudi zele pauzu barem u svemu ovome.

Moje predvidjanje je da ce Davor nastaviti uz podrsku ali negdje poslije sredine Januara.

Pa ja i govorim da bi mu neka grupna podrška trebala i to baš sad. A ne jedan čovjek ili njih pet.
Što se tiče proslave, ubijedjena sam da velikoj većini gradjana BL iz finansijskih razloga nije baš do ludih derneka i prekodrinskih pevaljki. Žive na rubu egzistencije. Pa daj isprati ti to sve... Plus slavu ko ima i pošalji djecu nakon raspusta u školu...
Mislim... kao i kod nas u FBiH. Januar i februar kokuzluk žešći uvijek bili. To svaki privatnik zna po pazaru.
Pa ne zive bas na rubu egzistencije. Zivotari se al bas glad nije, pusti ti price sa ovog foruma. I svima je bez obzira na finansije stalo do proslave.
Svi imaju simpatije prema Davoru - ali bas sad, bas sad bi malu pauzu. Ono - na ovo ce reci uaaa monstrumi, uaaa diktatura, pravda za Davida,.... a u sebi - uh nek su bar na par dana sklonili da malo proslavimo pa poslije moremo opet nastavit dizat pesnice. U BL je to dizanje pesnice i biti na skupu postao i neki socijalni fenomen - ono prava gradska raja to radi a papci ne.
Last edited by hAZNADAR on 25/12/2018 11:52, edited 1 time in total.
amko761

#2229 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by amko761 »

SaraFina wrote:
amko761 wrote:Mašala, samo nek se ruši RS. :bih:

Ma ko je ruši? Daj manite šupljaka više trolerskog. S tim nebulozama. Da je lik priželjkivao nasilje zazvao bi ga na onom skupu u oči izbora.

Koja seratorska propaganda. Busevi iz FBiH i navijači. Rušenje s opozicijom RS. Obistinili se bilo šta?
Gluposti teške i bezobrazluk.

Dodik naštampao listića i pobijedio, dok se svijet o sebi zabavljao i svojim problemima.
Bome nije šupljak da mi je drago sve što je protiv Dodika i RS. To nama odgovara. Mašala, kao što rekoh :wink:
Milenkov buraz

#2230 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Milenkov buraz »

gold'n'brown wrote:Sta god Mile i Lukac urade s druge strane u RS nece dobiti nikakvog odgovora, opozicija nema vise nikakve snage i ono malo opozicije sto je bilo je dobilo nesto malo vlasti i sada sute. Tako da imaju cistu situaciju da ih mogu sve pohapsiti na trgu, niko tu nista ne smije.
Upravo tako i ko god bi se usprotivio bio bi etiketiran kao izdajnik i pomagač Sarajeva i Turaka tako da je u RS-u to jedna šizofrena situacija.
SaraFina

#2231 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by SaraFina »

amko761 wrote:
SaraFina wrote:

Ma ko je ruši? Daj manite šupljaka više trolerskog. S tim nebulozama. Da je lik priželjkivao nasilje zazvao bi ga na onom skupu u oči izbora.

Koja seratorska propaganda. Busevi iz FBiH i navijači. Rušenje s opozicijom RS. Obistinili se bilo šta?
Gluposti teške i bezobrazluk.

Dodik naštampao listića i pobijedio, dok se svijet o sebi zabavljao i svojim problemima.
Bome nije šupljak da mi je drago sve što je protiv Dodika i RS. To nama odgovara. Mašala, kao što rekoh :wink:

Nada zadnja umire.
mO k3

#2232 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by mO k3 »

Policija krenula da uhapsi nekoga stade narod izgurase policiju , policija se pokupi i ode :shock:
SaraFina

#2233 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by SaraFina »

hAZNADAR wrote:
SaraFina wrote:
hAZNADAR wrote:
Da li bi se ti za nekoga i zbog principa bola sa rogatim i jacim? Ljudi kritikuju sistem samo u grupi jer se tad osjecaju bebjednim. Ali pojedinacno se niko nece isturiti. Mnogo ljudi je inace u nekim drugim primjerima nahebalo zbog pcincipa pa se pokajalo, niko im nije rekao svaka cast vec vid budale.

A istim ljudima je sada do proslave tri praznika uz muziku i svasta nesto na istom trgu. Imas Novu, pa Bozic i pravoslavnu Novu. Zamisli da si sa rajom u gomili u super raspolozenju, cuga, pjevanje, ples,... i nabasas na memorijal Davidu sa svijecama - naravno da bi ti raspolozenje ispuhalo. Ljudi zele pauzu barem u svemu ovome.

Moje predvidjanje je da ce Davor nastaviti uz podrsku ali negdje poslije sredine Januara.

Pa ja i govorim da bi mu neka grupna podrška trebala i to baš sad. A ne jedan čovjek ili njih pet.
Što se tiče proslave, ubijedjena sam da velikoj većini gradjana BL iz finansijskih razloga nije baš do ludih derneka i prekodrinskih pevaljki. Žive na rubu egzistencije. Pa daj isprati ti to sve... Plus slavu ko ima i pošalji djecu nakon raspusta u školu...
Mislim... kao i kod nas u FBiH. Januar i februar kokuzluk žešći uvijek bili. To svaki privatnik zna po pazaru.
Pa ne zive bas na rubu egzistencije. Zivotari se al bas glad nije, pusti ti price sa ovog foruma. I svima je bez obzira na finansije stalo do proslave.
Svi imaju simpatije prema Davoru - ali bas sad, bas sad bi malu pauzu. Ono - na ovo ce reci uaaa monstrumi, uaaa diktatura, pravda za Davida,.... a u sebi - uh nek su bar na par dana sklonili da malo proslavimo pa poslije moremo opet nastavit dizat pesnice. U BL je to dizanje pesnice i biti na skupu postao i neki socijalni fenomen - ono prava gradska raja to radi a papci ne.
Ne znam šta bi ti rekla. Situacija je šizofrena.
SaraFina

#2234 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by SaraFina »

Buka javlja i Šukalo uhapšen?
"Upravo su me uhapsili. Zloupotebom ovlašćenja uhapšen sam bez i jednog razloga dok mi je policajac pred 10 svjedola pretio. Prijetnje su nastavili ali ozbiljne u PU BL.
Dragan Lukač je naredio ovo hapšenje uz zloupotreba službenog položaja", saopštio je političar Adam Šukalo na svojoj FB stranici.

Last edited by SaraFina on 25/12/2018 11:59, edited 1 time in total.
mO k3

#2235 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by mO k3 »

SaraFina wrote:Buka javlja i Šukalo uhapšen?
Da prije sat vremena ... Borenovic rekao uhaspite i mene , oni mu rekli tebe cemo poslije
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#2236 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by pici »

Policija je posvuda po centru grada, a građani skandiraju 'Ubice!'

Malo je reći da su jutrošnja dešavanja u Banjaluci haotična.

Pripadnici MUP-a RS uhapsili su Davora Dragičevića, a potom i Suzanu Radanović, te još nekoliko članova Pravde za Davida.

Uhapšen je i Adam Šukalo te novinar Vladimir Šušar.

Policija je posvuda po centru grada, a građani skandiraju 'Ubice!'.

ovo u slobodarskoj da se desava ma nije moguce, dziHatlije na Haparatima
mO k3

#2237 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by mO k3 »

pici wrote:

Pripadnici MUP-a RS uhapsili su Davora Dragičevića, a potom i Suzanu Radanović, te još nekoliko članova Pravde za Davida.

sace Stevandic sa crvenim kombijem da se voza po gradu ..
SaraFina

#2238 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by SaraFina »

Ja da sam na vašim mjestima koji ste sa teritorije tzv; RS s rezervom bi išla u buduće posjete... Osobito ako ste roditelji tinejdžera ili malo starijih tinejdžera poput pokojnog Davida. Pamet u glavu.

A povratnicima neka je Allah, Bog i Buda na pomoći.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#2239 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by pici »

https://www.facebook.com/inforadar.port ... 148521252/

evohapsenja uhhh sta rade ti demonstranti i buntovnici jadnoj policiji :shock:
SaraFina

#2240 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by SaraFina »

pici wrote:

A Božić pred vratima i Srpska Nova.
SaraFina

#2242 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by SaraFina »

Je li Suzana austrijska državljanka? Treba stupiti u kontakt sa ambasadom. Ali sve je zatvoreno.

P.S sutra u 8 se otvara.
Last edited by SaraFina on 25/12/2018 12:09, edited 1 time in total.
Neregistrirani

#2243 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Neregistrirani »

hAZNADAR wrote: Tu na istom mjestu se tradicionalno odrzava veliki docek Nove sa koncertom,... i nazalost je uklanjanje figure, svijeca i svijeca i zelja vecine koji bi se tu rado proveli i radovali. Ljudima se uglavnom hebe za tudjim tragedijama, cak i oni koji su dizali pesnice na skupovima podrske bi rado da se taj plato barem za Novu ocisti, skloni podsjetnik na surovu stvarnost i poslije praznika u Januaru se more opet vratiti.

Ljudi u BL sa kojima sam u kontaktu i koji osudjuju hapsenje, zutu traku, daju podrsku Davoru,.... bi ipak radije malu pauzu u svemu ovome dok praznici ne prodju.

Gradonacelnik je prije par dana najavio da ce se koncerti i docek organizovati na drugoj lokaciji, ispred Krasa.
Ja sam u Banjaluci i niko od ljudi s kojima jutros kontaktiram ne spominju "pauzu za vrijeme praznika", nego jos veca okupljanja.
SaraFina

#2244 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by SaraFina »

Neregistrirani wrote:
hAZNADAR wrote: Tu na istom mjestu se tradicionalno odrzava veliki docek Nove sa koncertom,... i nazalost je uklanjanje figure, svijeca i svijeca i zelja vecine koji bi se tu rado proveli i radovali. Ljudima se uglavnom hebe za tudjim tragedijama, cak i oni koji su dizali pesnice na skupovima podrske bi rado da se taj plato barem za Novu ocisti, skloni podsjetnik na surovu stvarnost i poslije praznika u Januaru se more opet vratiti.

Ljudi u BL sa kojima sam u kontaktu i koji osudjuju hapsenje, zutu traku, daju podrsku Davoru,.... bi ipak radije malu pauzu u svemu ovome dok praznici ne prodju.

Gradonacelnik je prije par dana najavio da ce se koncerti i docek organizovati na drugoj lokaciji, ispred Krasa.
Ja sam u Banjaluci i niko od ljudi s kojima jutros kontaktiram ne spominju "pauzu za vrijeme praznika", nego jos veca okupljanja.

Duge cijevi će izvući u grad. Ovo se nije neplanirano dogodilo.
hAZNADAR

#2245 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by hAZNADAR »

SaraFina wrote:Ja da sam na vašim mjestima koji ste sa teritorije tzv; RS s rezervom bi išla u buduće posjete... Osobito ako ste roditelji tinejdžera ili malo starijih tinejdžera poput pokojnog Davida. Pamet u glavu.

Desavalo se ovo i ranije, i prije rata u moje vrijeme. Za druge gradove neznam ali u BL ne uvijek policija bila glavni diler i najveci organizovani kriminal. Samo je informisanost drugacija gdje smo zahvaljujuci internetu mogli pratiti cijeli ovaj slucaj i maltene saziviti se sa tim.
Svako ko je odrastao u BL ili Sarajevu zna na sta treba paziti, koje situacije i ljude izbjegavati, cega se cuvati i sta ne pricati javno.

David nije imao srece, slucajna zrtva kriminala i primitivizma. Ljudi ga zale, suosjecaju,... ali su sretni sto se to nije desilo njima ili nekom dragom. Nista se ovim promijenilo nije niti ce se primijeniti,... za koju godinu ce se prestati i spominjati.
'Skupovi za Davida su nazalost vise bili iskoristeni za politiku i licna dokazivanja.
hAZNADAR

#2246 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by hAZNADAR »

Neregistrirani wrote:

Meni pisu drugacije. Pokazace se ko je vise u pravu.
Mozda i bude vecih okupljanja. Na samom pocetku niko nije predvidjao da ce toliko dugo trajati. Kada je gomila u pitanju - sve je moguce. Ljudi pojedinacno nece nista iz principa poduzimati ali se gomili rado prikljucuju.
hAZNADAR

#2247 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by hAZNADAR »

Tipicna nasa naivnost. Ovi sto ruse SNSD su mozda veci RS-ovci od njega.

A glupo je i prizeljkivati haos u Banjaluci. U haosu se ne rusi RS vec nadrljaju mnogi neduzni. Poput povratnika, groblja, dzamija, izloga,... ako se iskoristi prilika za vandalizam i sikaniranja poslije tekme - tek bi u uslovima haosa.
Last edited by hAZNADAR on 25/12/2018 12:20, edited 1 time in total.
SaraFina

#2248 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by SaraFina »

hAZNADAR wrote:
SaraFina wrote:Ja da sam na vašim mjestima koji ste sa teritorije tzv; RS s rezervom bi išla u buduće posjete... Osobito ako ste roditelji tinejdžera ili malo starijih tinejdžera poput pokojnog Davida. Pamet u glavu.

Desavalo se ovo i ranije, i prije rata u moje vrijeme. Za druge gradove neznam ali u BL ne uvijek policija bila glavni diler i najveci organizovani kriminal. Samo je informisanost drugacija gdje smo zahvaljujuci internetu mogli pratiti cijeli ovaj slucaj i maltene saziviti se sa tim.
Svako ko je odrastao u BL ili Sarajevu zna na sta treba paziti, koje situacije i ljude izbjegavati, cega se cuvati i sta ne pricati javno.

David nije imao srece, slucajna zrtva kriminala i primitivizma. Ljudi ga zale, suosjecaju,... ali su sretni sto se to nije desilo njima ili nekom dragom. Nista se ovim promijenilo nije niti ce se primijeniti,... za koju godinu ce se prestati i spominjati.
'Skupovi za Davida su nazalost vise bili iskoristeni za politiku i licna dokazivanja.
Ne znam zbilja da li su se dešavale ovako opsežne i velike akcije, i to sa nalogodavcima iz samog vrha MUP-a.
Ova hapšenja i ujdurma nalog je Lukača lično.
Jasno mi je da je uvijek bilo i biće preklapanja interesa izmedju korumpirane policija i kriminalnog miljea. Ali da je entitetska razina i ministri upletena u to... nisam upratila. Ovo je nekoliko stepenica iznad svega dosad vidjenog.
Milenkov buraz

#2249 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Milenkov buraz »

Najgore što će režim u BL ovo opet usmjeriti na politiku, opet će biti da ovo Federacija ili Sarajevo organizovano rade, već vidim izjave da se opet autobusi u F.BiH spremaju sa mudžahedinima. :-)
mO k3

#2250 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by mO k3 »

sve vise policije na trgu , danas sam brojao u ovome trokutu 22 policajca , sada ih je preko 35
Post Reply