Novi selektor reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#2226 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Velkoski »

Jao, pa ovdje najbolje otvorit' KOKIČARU i prodavat' po duploj cijeni :lol:
Logovan

#2227 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Logovan »

Može li se ovdje išta drugo napisati osim postova tipa, kakva bol, oni pate, kompleks, nanio bol ili babin sin, otac, namješteno.... :? :lol:
haubica_i_to_teshka

#2228 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by haubica_i_to_teshka »

hrasno38 wrote:
vernes81 wrote:
hrasno38 wrote:
Jok eto u Katar idu i igraci i treneri da steknu svjetsku slavu a trenerima inace ne trebaju pare za zivot oni zive od have!!!! :-)
Ok pojednostavit cu ti : i jeli to referenca za selektora ?
FK Željezničar
Premijer liga Bosne i Hercegovine (5): 2000/2001., 2001/2002., 2009/2010., 2011/2012., 2012/2013.
Kup Bosne i Hercegovine u nogometu (4): 2000/2001., 2002/2003., 2010/2011., 2011/2012.,
Superkup Bosne i Hercegovine u nogometu : 2001

JEF United
J.League Cup : 2006

Safet Susic i mehmed Bazdarevic nemaju ove kolone u Wikipediji jer su osvojili mudo Marjanovo kao i Hadzibegic, Kodro, Musovic, Miso Smajlovic i ne bi u ovo drustvo da stavljam Muzurovica jer on mi je nekako uvijek bio drag i fin covjek!!!! mada i on nema ovu kolonu :D :-) :lol: :lol: :lol:
Nazalost, nije mu pomoglo da dobije radnu dozvolu u UK :( :-D

Uslov (pogledaj malo koje uslove menadzeri moraju ispuniti uslove za radnu dozvolu, nije teshko pronaci):

Da vodi reprezentaciju.

E sad Tebi zadatak

Zahto je napustio klupu prije izbora meshe?

Zashto je sad bez angazmana?

p.s. ima neshto kao kucni odgoj..da ne idem dalje
vernes81

#2229 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by vernes81 »

Hajd sad bez zeze da malo ljudeknemo, ovo fakat preslo sve granice nije vise za banove nego za sakom u glavu (ubrajam i sebe).
Nemam uopste ni za ni protiv stav po pitanju Amara,
ali sam se nadao da bi mogli pisati sta ocekujemo ili pretpostavljam kakva bi mogla biti repka pod Amarovim vodstvom.
Ovo pogotovo mislim na Zeljovce, kakva bi igra bila? Sta bi mogao izmjeniti itd.
BHF_Manijak

#2230 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by BHF_Manijak »

vernes81 wrote:Hajd sad bez zeze da malo ljudeknemo, ovo fakat preslo sve granice nije vise za banove nego za sakom u glavu (ubrajam i sebe).
ali sam se nadao da bi mogli pisati sta ocekujemo ili pretpostavljam kakva bi mogla biti repka pod Amarovim vodstvom.
Ovo pogotovo mislim na Zeljovce, kakva bi igra bila? Sta bi mogao izmjeniti itd.
Ne mozes znati dok ne odabere igrace. Sta znas koga ce preferirati u veznom redu npr. koga ce upariti s Pjanicem, hoce li mu Cimirot biti standardan, Besic, kakva ce odbrana biti itd... Do prve prijateljske, tesko je bilo sta pisati.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#2231 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by hrasno38 »

vernes81 wrote:Hajd sad bez zeze da malo ljudeknemo, ovo fakat preslo sve granice nije vise za banove nego za sakom u glavu (ubrajam i sebe).
kako ces znati kakav je ko dok ga ne vidis na djelu. Iz onoga sto smo imali prilike da gledamo o Amaru kao treneru uglavnom gdje je god bio nesto je osvajkao a sa Zeljom sve i to vise puta i pokazao se kao izvrstan trener za ove nase lige. Da je tako lako osvojiti nasu ligu osvojio bi je Zeljo poslije Amara ali kurko. iako drzimo sve moguce poluge osim sudijske (to drze Pitari na celu sa Salemom Prolicem) titule ni na mapi. Imamo sve mogucnosti i da stelimo i da radimo sta hocemo ali dzaba.....uze nam Zrinjski UZ POMOC SUDIJA u zdanjem kolu titulu i uzese nam Pitari jer je Sloboda sa Husrefom na celu dosal da izgubi. Dakle kako god okrenes Amar je taj koji osvaja, koji je imao i odlicni i efikasnu igru sa Zeljom koju nikada niko nije uspio da stigne.......Zeljo je izbacio ubjedljivo najvise igraca u inostranstvo i u tom vremenu kao i u ovom ali i u reprezentaciju. Dakle trener koji kao i svaki moze a ne mora biti uspjesan. Veliki trenerski magovi koji su placani milione maraka sa reprezentacijama koje su za nasu iz druge galaksije su znali da kiksaju ali isto tako i anonimusi da odvedu male reprezentacije na velika takmicenja kao sto je Safet Susic (mislim anonimus kao trener).
hrasno38

#2232 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by hrasno38 »

BHF_Manijak wrote:
Ne mozes znati dok ne odabere igrace. Sta znas koga ce preferirati u veznom redu npr. koga ce upariti s Pjanicem, hoce li mu Cimirot biti standardan, Besic, kakva ce odbrana biti itd... Do prve prijateljske, tesko je bilo sta pisati.
HE a gdje pise da ce AMAR biti selektor i koliko ja znam jos uvijek nije izabran :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
vernes81

#2233 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by vernes81 »

Ma znam da se jos nista nezna, ali onako bas slobodne pretpostavke ili sta bi ko volio da uradi (ako bude selektor).
Meni licno nekako mirise da ce biti neka od krajnosti :
ili ce razvaliti ili teska truba, a moguce je i da zaguzva sa igracima,
uglavnom ne lici mi na lika koji ce pricati one izlizane fraze na press konferencijama.
markomilanov

#2234 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by markomilanov »

hrasno38 wrote:
kako ces znati kakav je ko dok ga ne vidis na djelu. Iz onoga sto smo imali prilike da gledamo o Amaru kao treneru uglavnom gdje je god bio nesto je osvajkao a sa Zeljom sve i to vise puta i pokazao se kao izvrstan trener za ove nase lige. Da je tako lako osvojiti nasu ligu osvojio bi je Zeljo poslije Amara ali kurko. iako drzimo sve moguce poluge osim sudijske (to drze Pitari na celu sa Salemom Prolicem) titule ni na mapi. Imamo sve mogucnosti i da stelimo i da radimo sta hocemo ali dzaba.....uze nam Zrinjski UZ POMOC SUDIJA u zdanjem kolu titulu i uzese nam Pitari jer je Sloboda sa Husrefom na celu dosal da izgubi. Dakle kako god okrenes Amar je taj koji osvaja, koji je imao i odlicni i efikasnu igru sa Zeljom koju nikada niko nije uspio da stigne.......Zeljo je izbacio ubjedljivo najvise igraca u inostranstvo i u tom vremenu kao i u ovom ali i u reprezentaciju. Dakle trener koji kao i svaki moze a ne mora biti uspjesan. Veliki trenerski magovi koji su placani milione maraka sa reprezentacijama koje su za nasu iz druge galaksije su znali da kiksaju ali isto tako i anonimusi da odvedu male reprezentacije na velika takmicenja kao sto je Safet Susic (mislim anonimus kao trener).
Kakvo je tvoje mišljenje o Slavku Petroviću,kup sa Radnikom,izgubljena titula u zadnjem kolu.
vernes81

#2235 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by vernes81 »

markomilanov wrote:
hrasno38 wrote:
Kakvo je tvoje mišljenje o Slavku Petroviću,kup sa Radnikom,izgubljena titula u zadnjem kolu.
Hajd drug nemoj molim te vise Milana ti tvog.
hrasno38

#2236 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by hrasno38 »

markomilanov wrote:
hrasno38 wrote:
Heheheheheh bolan naporan si mozes li to da shvatis....izvaljues ovdje redom kako ti ko padne na pamet!!!! Nemoj zaboraviti Tulica ziv bio......nikada ti ne bi oprostio.
markomilanov

#2237 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by markomilanov »

Pa kako bolan ja lupam ,čovek osvojio kup sa radnikom,ima iskustvo iza sebe,više ekipa vodio, pa nije Amar Murinjo,vidiš kakva je presija oko njega,izazvaće haos u državi,dobro ,ovo sam malo pretero.Pa zar si zaboravio Slavko Petrović je.. Gogu Sekulić,imali ijedna pesma o Amaru. :D
ellaxaz

#2238 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by ellaxaz »

:lol:
BHF_Manijak

#2239 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by BHF_Manijak »

vernes81 wrote:Ma znam da se jos nista nezna, ali onako bas slobodne pretpostavke ili sta bi ko volio da uradi (ako bude selektor).
uglavnom ne lici mi na lika koji ce pricati one izlizane fraze na press konferencijama.
Sto se izjava tice i generalno nastupa pred kamerema, tu ce biti bolji i od Safeta i od Mese svakako, mada mu i nije neka konkurencija :mrgreen: , a na terenu? Eh to cemo tek da vidimo.
Prvi put u karijeri ce imati priliku raditi s igracima koji fakat nesto vrijede u svijetu fudbala i tu me najvise zanima kako ce se snaci.
vernes81

#2240 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by vernes81 »

BHF_Manijak wrote:
vernes81 wrote:Ma znam da se jos nista nezna, ali onako bas slobodne pretpostavke ili sta bi ko volio da uradi (ako bude selektor).
Sto se izjava tice i generalno nastupa pred kamerema, tu ce biti bolji i od Safeta i od Mese svakako, mada mu i nije neka konkurencija :mrgreen: , a na terenu? Eh to cemo tek da vidimo.
Prvi put u karijeri ce imati priliku raditi s igracima koji fakat nesto vrijede u svijetu fudbala i tu me najvise zanima kako ce se snaci.
E to je ono o cemu i ja razmisljam, kontam ako mozes imati rezultate sa limitiranim igracima velika je sansa de ces sa boljim igracima moci pokazati jos vise.
Samo me nekako strah belaja na relaciji sa igracima,jer su nasi navikli da im neko gladi jaja dok oblace drzavni dres.
BHF_Manijak

#2241 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by BHF_Manijak »

Pa eto jedino me tjesi sto je takav karakter i djon obraz :mrgreen: da ce ga boliti qrac sta ce mu koji od njih reci i sto sam siguran da ce imati muda bilo koga od njih staviti na klupu ukoliko ovaj bude igrao preko klinca, pa makar nakon utakmice odmah otkaz dobio.
To jedino mogu garantovati za njega, a sve ostalo je relativno. Moguce u takvom scenariju da pukne film nekom Besicu ili slicnom, ali hajd da sakcemao prva okupljanja i tekme...
haubica_i_to_teshka

#2242 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

BHF_Manijak wrote:Pa eto jedino me tjesi sto je takav karakter i djon obraz :mrgreen: da ce ga boliti qrac sta ce mu koji od njih reci i sto sam siguran da ce imati muda bilo koga od njih staviti na klupu ukoliko ovaj bude igrao preko klinca, pa makar nakon utakmice odmah otkaz dobio.
To jedino mogu garantovati za njega, a sve ostalo je relativno. Moguce u takvom scenariju da pukne film nekom Besicu ili slicnom, ali hajd da sakcemao prva okupljanja i tekme...
Nije cilj “da nekom pukne film”. :-D

Da imam mogucnost ja bih ovako uradio.

Trenutno nema kvalifikacijskih utakmica. Privremeno, postavio bih Ivicu na mjesto selektora da odrzava red i rad :-D (moze Amar kao pomocnik).
U isto vrijeme Amar neka vodi (U 21 ?) reprezentaciju . Kako nema iskustva u radu reprezentacije, neka malo nauci (kako se radi u tim uslovima) i ako pokaze rezultate, postavit ga za selektora seniorske reprezentacije.

Ako ne upali....shok terapija :-D
LSD

#2243 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by LSD »

haubica_i_to_teshka wrote: U isto vrijeme Amar neka vodi (U 21 ?) reprezentaciju . Kako nema iskustva u radu reprezentacije, neka malo nauci (kako se radi u tim uslovima) i ako pokaze rezultate, postavit ga za selektora seniorske reprezentacije.

E pa ovako cemo postaviti stvari

Da li je ikad, iti jedan naš bivši selektor (Muzurović, Mušović, Hadžibegić, Slišković, Ćiro Blažević, Sušić, Baždarević) vodio prije U21?
Da li im je to smetalo da odmah preuzmu A selekciju :-)
Zašto onda na Amaru šiljiti kitu i od njega zahtjevati da se ko biva nešto uci, da vodi prvo mlade, pa onda stare? ili u prevodu, što se takva prica nije odnosila i na njegove prethodnike :mrgreen:

jbt, mi ovdje vec proglasili Amara za selektora :lol: kad ono ubrzo objave da je Okuka selektor :P
haubica_i_to_teshka

#2244 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

LSD wrote:
haubica_i_to_teshka wrote: U isto vrijeme Amar neka vodi (U 21 ?) reprezentaciju . Kako nema iskustva u radu reprezentacije, neka malo nauci (kako se radi u tim uslovima) i ako pokaze rezultate, postavit ga za selektora seniorske reprezentacije.

E pa ovako cemo postaviti stvari

Da li je ikad, iti jedan naše selektor (Muzurović, Mušović, Hadžibegić, Slišković, Ćiro Blažević, Sušić, Baždarević) vodio prije U21?
Da li im je to smetalo da odmah preuzmu A selekciju :-)
Zašto onda na Amaru šiljiti kitu i od njega zahtjevati da se ko biva nešto uci, da vodi prvo mlade, pa onda stare? što se takva prica nije odnosila i na njegove prethodnike :mrgreen:

jbt, mi ovdje vec proglasili Amara za selektora :lol: kad ono ubrzo objave da je Okuka selektor :P
Zashto nishta nismo naucili na greshkama?

Amaru treba neko da ga “smiri” i kontrolishe, a to samo moze Ivica
LSD

#2245 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by LSD »

U 21 vec vodi Vinko Marinović.
A Amar nije neki pacijent da ga babuka mora smirivati i kontrolisati, mislim bezveze prica.

Kažeš nismo ucili na greškama? a šta je tu greška :mrgreen: Del Boske nikad u svom životu nije vodio U21 Španije, pa mu to nije bio problem da sa A timom pokori i evropu i svijet :-) takvih primjera koliko hoces....ne postoji pravilo da neko mora voditi prvo mlade, pa onda stare, nidje veze jbg.
haubica_i_to_teshka

#2246 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

LSD wrote:U 21 vec vodi Vinko Marinović.
A Amar nije neki pacijent da ga babuka mora smirivati, mislim bezveze prica.

Kažeš nismo ucili na greškama? a šta je tu greška :mrgreen: Del Boske nikad u svom životu nije vodio U21 Španije, pa mu to nije bio problem da sa A timom pokori i evropu i svijet :-) takvih primjera koliko hoces....ne postoji pravilo da neko mora voditi mlade, pa onda stare, nidje veze jbg.
Nisam ni napisao da je pacijent (da ne bude zabune) .

Ne spominjem pravila, a da se mi moramo okrenuti nacinu koji nama najvishe odgovara, mislim da bi trebalo. Tako da poredjenje sa drugim nije primjereno. Ja iz najboljih namjera pishem, da bude pomocnik za seniore i da vodi neku (? ne mora U 21) moze samo pomoci boljem poznavanju igrackog kadra...ko je potencijal za seniore....na to sam mislio.

A ako je nekom iz ponizenja....
cvrčak_na_hedonizmu

#2247 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

sumirprimus wrote:ti si hrasno kosarkas izvini molim te...
al amar je kupovo titule i to svi znamo.to su i vasi potvrdili i dan danas predmet zajebancije...
u repci nece moc kupovat...
zivi bili pa vidili...
a znate svi da je ovo istina!
Prekucavao ligu, da. Ako si na to mislio. Al ti tada nisi znao gdje se nalazi forum sport, niti si komentarisao ligu. Ne znam što trkeljaš o stvarima koje, očito, ne poznaješ, lakše ti bude, nakucavaš postove, šta li već.

Veze ti nemaš o BiH ligi, nit pratiš, ono što znaš pokupiš sa foruma, čitajući šta djeca i kompleksaši pišu pa formiraš mišljenje. Što nisi komentarisao Želju kad je prekucavao ligu ( kupovao, ako formiraš mišljenje preko foruma ).

Jedini trener koji je našu ligu PREKUCAO dva puta je bio Amar Osim ( dvije duple krune ). To niko, a vjerujem i nikad, neće postići. Provaljuješ se, realno. Smanji doživljaj malo.

A pitarima je toliko kompleksa nabio, to se i vidi iz priloženog. Uskoro ćemo imati situaciju da većina likova priželjkuje poraz reprezentacije nebil rekla, eto, jesam vam reko. To su ti mentalni sklopovi :skoljka:

Eto babuke :thumbup:
luckylaka

#2248 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by luckylaka »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:
sumirprimus wrote:ti si hrasno kosarkas izvini molim te...
al amar je kupovo titule i to svi znamo.to su i vasi potvrdili i dan danas predmet zajebancije...
u repci nece moc kupovat...
zivi bili pa vidili...
a znate svi da je ovo istina!
Prekucavao ligu, da. Ako si na to mislio. Al ti tada nisi znao gdje se nalazi forum sport, niti si komentarisao ligu. Ne znam što trkeljaš o stvarima koje, očito, ne poznaješ, lakše ti bude, nakucavaš postove, šta li već.

Veze ti nemaš o BiH ligi, nit pratiš, ono što znaš pokupiš sa foruma, čitajući šta djeca i kompleksaši pišu pa formiraš mišljenje. Što nisi komentarisao Želju kad je prekucavao ligu ( kupovao, ako formiraš mišljenje preko foruma ).

Jedini trener koji je našu ligu PREKUCAO dva puta je bio Amar Osim ( dvije duple krune ). To niko, a vjerujem i nikad, neće postići. Provaljuješ se, realno. Smanji doživljaj malo.

A pitarima je toliko kompleksa nabio, to se i vidi iz priloženog. Uskoro ćemo imati situaciju da većina likova priželjkuje poraz reprezentacije nebil rekla, eto, jesam vam reko. To su ti mentalni sklopovi :skoljka:

Eto babuke :thumbup:
Slican slucaj kao i sa Safetom.Ovdje su ljudi javno mahali zastavama protivnicke reprezentacije a protiv Argenitne ocekivali peticu da svrse na forumu.Opet rat izmedju bordo-plavi na racun reprezentacije vodite na nekom drugom mjestu a ne ovdje na forumu gdje samo zatupljujete normalne navijace.Vecina normalnih je dala podrsku Amara ako dodje na ukleto mjesto(ja ga licni smisliti ne mogu)ali ako cemo gledati interes reprezentacije Amaru sve najbolje.Naravno opet ce se javiti neki blento pa ce nacet temu kako je glavat,ruzan,ovakav ,onakav ali sve vec vidjeno u eri Safeta.Ni Dalica nisu smekali kada je izabran danas mu se klanjaju,Amar neka dobije ove dvije u USA odmah ce ici sve drugacije.
bjelave

#2249 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by bjelave »

sumirprimus wrote:evo je pocelo je..kako nema veze,,moja teza je da je ovo njemu kompenzacija... za dugiz kluba...
a tmao ne moze sbog svadje sa misketom i ko ispasta reprezentacija...
to je stub teze o privatnoj prciji... i lopovskom savezu...
ajmo udrite...bolje grob nego rob!
kad krene nizbrdo bicu tu...no sikiriki...
ljudi otvorite oci... privatizacija repke je pri kraju!
IZDAJA!!!!
:lol: :lol: :run:
Suština priče.
Interesantno kako ga niko od ovih manijaka, sa dna kace, ne priželjkuje na klupi želje.
Brigo moja predji na drugoga.
Last edited by bjelave on 15/11/2017 07:37, edited 1 time in total.
SmokingMan

#2250 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by SmokingMan »

Nek' se pjeva slava je,samo jedan Amar je. :D
Locked