US presidential election - Trump vs Hillary

Post Reply

Pobjednik izbora će biti:

Poll ended at 04/10/2016 14:57

1. Donald Trump
72
32%
2. Hillary Clinton
141
62%
3. izbori će se prolongirati zbog vanrednih okolnosti u USA ili svijetu
14
6%

Total votes: 227

__Phoenix__

#2226 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by __Phoenix__ »

Pobijedi Trump, uhapsiše Esu maloprije, šta rade od nas moj Nedime...
zarko.filip

#2227 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by zarko.filip »

Sto se Hilari nije obratila.Da ne pakuje kofere za neki Katar ili slicnu destinaciju?
mO k3

#2228 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by mO k3 »

Krokodajl wrote:
mO k3 wrote:Mislio sam u Maju ići u New York , ali ništa od toga ... za 4godine možda
Obzirom na rezultate u New Yorku veća je vjerovatnoća da će New York doći tebi :D
:thumbup:

Treba tražiti razloge zašto ga je većina birala ?? Iz ekonomskih razloga ili ili ...
kolegione

#2229 Re: RE: Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by kolegione »

mO k3 wrote:
Krokodajl wrote:
mO k3 wrote:Mislio sam u Maju ići u New York , ali ništa od toga ... za 4godine možda
Obzirom na rezultate u New Yorku veća je vjerovatnoća da će New York doći tebi :D
[emoji106]

Treba tražiti razloge zašto ga je većina birala ?? Iz ekonomskih razloga ili ili ...
Ili ili jer su seljacine :)
KB9

#2230 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by KB9 »

urbani i skolovani amerikanci glasaju za to da se ide od drzave do drzave pljackat i ubijat? zanimljivo :)
Fudo387

#2231 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Fudo387 »

mO k3 wrote:
Krokodajl wrote:

Iz cistog pasjaluka...dodje to ljudima.
__Phoenix__

#2232 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by __Phoenix__ »

35% latina glasalo za njega, dobar uzorak...
burgundy

#2233 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by burgundy »

PO ME TE NA.
Kikibombona

#2234 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Kikibombona »

palermo wrote:
Chmoljo wrote:
znam da neće. štaviše, u konačnici bi ovo moglo biti dobro, jer od inauguracije počinje se urušavati mitska slika koju je Trump stvorio kod svojih glasača.
Ne može biti dobro.

To bi makar mi ovdje trebali znati. Logika o kojoj ti i Jeferson govorite jednostavno ne pije vode. Ni ovdje, a neće ni u americi.

Nama zapravo ostaje samo da se nadamo da Trump nije tolika budala i da se mi varamo kada ga prosuđujemo.
Ne vjerujem da ce Tramp saznati da postoji drzava BiH do kraja mandata. Sto se toga tice, mozemo biti mirni. Brigu ili nebrigu o BiH ce voditi petorazredne diplomate.

Izbor Trampa je opasan radi desnicarskih trendova u Evropi. Ako Francuskom i Austrijom ovladaju desnicari, to ce sigurno utjecati na BiH.

Pobjeda Trampa je vjetar u ledja za Marin Le Pen i slicne.

Ako se u Evropi probude duhovi proslosti, najebali smo. Mene je strah Evrope. U njoj je vise potisnutog zla i oholosti nego u ostatku svijeta zajedno.
dječak sa šibicama

#2235 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by dječak sa šibicama »

Qatar i raja iz Idliba na aparatima.

Poslano sa mog LG-K430
mO k3

#2236 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by mO k3 »

Ono kada kaže mater sinu , sam si je izabrao :mrgreen:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2237 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Chmoljo »

*ebo Trumpa... ova ljudska gromada je trenutno na velikim životnim iskušenjima...

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /161109025

heroj, a ne zločinac.
Banksy

#2238 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Banksy »

pasha078 wrote:
Ako se sjecas prepirki tokom primaries kada sam podrzavao Bernija, ukazao sam na ovaj scenariji, apatiju kod Bernijevaca i ne izlazak na glasanje, ili u jos gorem slucaju glasanje za Trumpa. MI i WI gdje je Berni dobro odradio pokazuju da se nesto slicno desilo.

Nije bas tako kao sto sada pises. Trump nije republikanac, i ovo nije vrhunac tea party pokreta. Trump je anti teza Tea Party. Ovo je u sustini klasna borba.
Nesto sasvim novo, tek predstoji da vidimo sta.
Tako nekako.
m_l

#2239 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by m_l »

Fudo387 wrote:
palermo wrote:jedino je pitanje, šta on zapravo uistinu hoće..
On je bio poprilicno jasan u predizbornoj kampanji, mislim da je samo pitanje koliko moze.
Imaju apsolutnu pobjedu, vecinu u Senatu...Izgleda, samo nebo je granica. Do apokalipse ili ne - vidjecemo.
zarko.filip

#2240 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by zarko.filip »

Recimo da je jedna od glavnih analiza bila kako ce Latinoamerikanci i druge manjine glasati za Hilari.Pretpostavljam da je reč o dominantno fakultetski obrazovanim intelektualcima među njima.
mO k3

#2241 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by mO k3 »

Chmoljo wrote:*ebo Trumpa... ova ljudska gromada je trenutno na velikim životnim iskušenjima...

heroj, a ne zločinac.
De nas stavi na muke još vise ... hvala ti :mrgreen:
Banksy

#2242 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Banksy »

Chmoljo wrote:*ebo Trumpa... ova ljudska gromada je trenutno na velikim životnim iskušenjima...

heroj, a ne zločinac.
policija-pretresa-zgradu-opcine-novi-grad

...onda možda uhapse i Damira Hadžića...
JThomas

#2243 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by JThomas »

bar neka bakir vidi da to ne može proći...
Herr Flick

#2244 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Herr Flick »

Te price o zabranu ulaska muslimanima,te o imigrantima,crncima.o zidu sa Meksikom se bile melem za usi Amerikancima,nista se o tog nece obistinit
mO k3

#2245 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by mO k3 »

@ fudice 387

Jesi ti ono u USA USA USA
saim_adka

#2246 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by saim_adka »

.
Last edited by saim_adka on 16/01/2017 09:30, edited 1 time in total.
baxul

#2247 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by baxul »

m_l wrote:
Imaju apsolutnu pobjedu, vecinu u Senatu...Izgleda, samo nebo je granica. Do apokalipse ili ne - vidjecemo.
ispade da su upravu bili kad su blokirali obamin prijedlog za vrhovni sud.
__Phoenix__

#2248 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by __Phoenix__ »

Kikibombona wrote:
palermo wrote:
Chmoljo wrote:
znam da neće. štaviše, u konačnici bi ovo moglo biti dobro, jer od inauguracije počinje se urušavati mitska slika koju je Trump stvorio kod svojih glasača.
Ne može biti dobro.

To bi makar mi ovdje trebali znati. Logika o kojoj ti i Jeferson govorite jednostavno ne pije vode. Ni ovdje, a neće ni u americi.

Nama zapravo ostaje samo da se nadamo da Trump nije tolika budala i da se mi varamo kada ga prosuđujemo.
Ne vjerujem da ce Tramp saznati da postoji drzava BiH do kraja mandata. Sto se toga tice, mozemo biti mirni. Brigu ili nebrigu o BiH ce voditi petorazredne diplomate.
Sumnjam i da je Obama za ovih 8 godina saznao gdje je BiH, u Africi ili Južnoj Americi....

Herr Flick wrote:Te price o zabranu ulaska muslimanima,te o imigrantima,crncima.o zidu sa Meksikom se bile melem za usi Amerikancima,nista se o tog nece obistinit
Normalno da neće, barem mi ovdje koji slušamo naše hajvane 25 godina znamo da priča prije izbora i poslije nema veze s vezom...
Fudo387

#2249 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Fudo387 »

mO k3 wrote:@ fudice 387

Jesi ti ono u USA USA USA
kemice, nista se ne sekiraj, ziv sam i zdrav. :-D
Krokodajl

#2250 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Krokodajl »

mO k3 wrote:
Krokodajl wrote:

Zato jer su očajni, obični ljudi nemaju pojma kako politički sistem funkcioniše, pogotovo ljudi na srednjem istoku i zapadu, ljudi koji su odrasli na principima jake industrije i jake privrede, ljudi koji su hranili Ameriku radom u željezarama Pittsburgha, Garija, farmama Missourija, ljudi koji su radili u tvornicama Detroita, St. Louisa itd. itd.

Jug ga je podržao zbog jakih stavova o imigraciji, bijeli južnjaci svoju nesposobnost i neobrazovanost tj. vlastite razloge za neuspjeh pravdaju "latinosima" "nigerima" koji rade za manje pare i čestitim debelim bijelim polu pijanim seljacima otimaju poslove i budućnost.

Nije Trumpu trebalo mnogo razloga da ga narod izabere, pitanje je zbog čega Hilary nije dobila dovoljnu podršku. Ne može se Donald pohvaliti da je negdje baš otresao pod sa Hilary (osim u ovim hilly billy državama), pitanje je kako je u nekim državama gdje imate veliki udio manjina, veliki udio visoko obrazovanih Hilary izgubila čak i neočekivano.

Odgovor je da je ljudima dosta establishmenta, dosta im je da im o životu odlučuju grupe koje oni ni ne vide, Trump je idiot ali je primjer jedne Amerike, on je primjer mnogim Amerikancima kako se može. Možda zvuči glupo ali Trump je upravo personifikacija "Land of oportunity", gdje jedan totalni idiot, ne podržan od stranke i establishmenta, gdje je cijeli svijet protiv njega, dobija izbore.

Na kratke staze ovo će biti katastrofa, to mogu da kažem, ali na duže staze ovo je Americi trebalo jer će otvoriti put Berni Sandersima ali i John Kasichima, ljudima koji razmišljaju van standardnog okvira R - D. Ovo će otvoriti put da Amerika po prvi put bira ljude ne samo za predsjednika već i za senat, kongres, predstavničke domove po nahođenju odnosno po tome ko su ti ljudi a ne koje boje im je kravata.

Demokratska stranka će nadam se naučiti iz ovog, da su mnogo važniji glasovi bjelačke srednje klase koje su mogli pridobiti u vidu Bernija, nego glasovi etno manjina.

Republikanci će imati problem više, jer morat će se boriti sa čovjekom koji ima diferentne stavove od njihove stranke, i postavlja se pitanje, ili će prihvatiti politiku Trumpa kao politiku stranke, ili će naći neki kompromis.
Post Reply