Dan (i) nakon referenduma u RS

Post Reply
ranger

#2227 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by ranger »

moze on bit cist ko suza srbi ga nikad priznat nece, a nama je realno bitnije šta druga polovica drzave kaze nego neko sa strane.
stari grad Visegrad

#2228 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by stari grad Visegrad »

ranger wrote:moze on bit cist ko suza srbi ga nikad priznat nece, a nama je realno bitnije šta druga polovica drzave kaze nego neko sa strane.
Ok. Niko vas nece moliti da priznate popis, a mene licno boli briga sto vi necete priznati popis, a briga i Evrope sto vi ne priznajete.
To je vas problem sto se bodete sa svima na Balkanu i u Evropi....
developer10

#2229 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by developer10 »

stari grad Visegrad wrote:
ranger wrote:moze on bit cist ko suza srbi ga nikad priznat nece, a nama je realno bitnije šta druga polovica drzave kaze nego neko sa strane.
Ok. Niko vas nece moliti da priznate popis, a mene licno boli briga sto vi necete priznati popis, a briga i Evrope sto vi ne priznajete.
Đikani glume neki faktor, a ne pitaju se ništa.
ranger

#2230 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by ranger »

stari grad Visegrad wrote:
kralju nisam ja oni, samo sam realan.
boli evropu kita evo 20 godina, zivi klani nedoklani u smrtnom hropcu nit zivit nit mrijet... a godine prolaze.
BHCluster

#2231 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by BHCluster »

ranger wrote: kralju nisam ja oni, samo sam realan.
boli evropu kita evo 20 godina, zivi klani nedoklani u smrtnom hropcu nit zivit nit mrijet... a godine prolaze.
I to ti je razlog da ides i pitas te iste sto su klali itd za njihovo misljenje? :lol: :lol: :lol: I to je tebi realnost? :lol: :lol: :lol:
ranger

#2232 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by ranger »

BHCluster wrote:
I to ti je razlog da ides i pitas te iste sto su klali itd za njihovo misljenje? :lol: :lol: :lol: I to je tebi realnost? :lol: :lol: :lol:
ti isti imaju po drzave u kojoj rade sta hoce, htjeli to mi priznat ili ne. razjebavaju drzavu na svakom mogucem koraku a mi mozemo samo gledat i tjesit se da smo "the good guys". to nije za lol to je za plakat moj sine...
SkyLimit

#2233 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by SkyLimit »

Ako lice Milorad Dodik može da se ogluši na poziv za saslušanje u Tužiteljstvo BiH i država tu ne može ništa učiniti, zašto bi se onda bilo ko drugi odazvao ili uopćeno poštivao pravne propise ove države?
DonieBrasco

#2234 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by DonieBrasco »

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... id=1187039

Velika Srbija i ceo svet protiv nje.
ranger

#2235 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by ranger »

SkyLimit wrote:Ako lice Milorad Dodik može da se ogluši na poziv za saslušanje u Tužiteljstvo BiH i država tu ne može ništa učiniti, zašto bi se onda bilo ko drugi odazvao ili uopćeno poštivao pravne propise ove države?
upravo, i o cemu vise pricamo ovdje i cemu ikakve dalje diskusije... BiH je mrtva samo nam to jos niko nije rekao.
155_mm

#2236 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by 155_mm »

koji su sad ovi "nerazumljeni"? mislim na ove sto kukaju da bosnje trebaju pokazati malo vise razumijevanja za srpske interese.

srpski interes je toliko jasan da stvarno ne kontam sta se tu ima za nerazumijeti, a to je prosirenje teritorije srbije zapadno od drine. tako je bilo 1816 tako je i 2016.

nego 'oce li ovi nerazumljeni zamijeniti gandijevce?
Mr Majestic

#2237 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Mr Majestic »

SkyLimit wrote:Ako lice Milorad Dodik može da se ogluši na poziv za saslušanje u Tužiteljstvo BiH i država tu ne može ništa učiniti, zašto bi se onda bilo ko drugi odazvao ili uopćeno poštivao pravne propise ove države?
Drzava BiH je poslije ovog referenduma presla sa stanja rahat patnje u pred ratno stanje . Ima vise faktora koji uticu na sve ovo kao na primjer : no1 Srajevska minder politika kaoja se svodina jedno nek je meni u Srajevu dobro a bas me brige za ostalom Bosnom i Bosnjacima izvan ovog kantona , no2 naredjenje od Putine da se ovj dio svijeta destabilizira uz pomoc dobrovoljaca Dodik i ostala Srpski politicki establisment u BiH , no3 kriza na Kosovu i sto se vise Svetosavsko-fasisticka politika bude osjecala nemoc na Kosovu to ce biti sve vise radikalnija u BiH , no4 demografska politika i panika u veliko-srpskom stabu , naime odkako postoji Svetosavsko-fasisticka politika krvi i tla odnosno da se prosire granice Srbije preko Drine u zadnjih 200 godina nikad nisu bile u goroj poziciji , Bosnjaci su prvi put u vecini a za nekoliko godina ce ciniti dvotrecinsku vecinu u Drzavi BiH . Granice vise nisu administrativne vec drzavne i sve su drzave medjusobno priznate i clanice UN. Drzava BiH uskoro postaje ckanica NATO saveza i to je defintivni krav Svetosavsko-fasisticke politike . Zato Dodik i Co idu na sve ili nista i sledeca godina uz jos vece radikaliziranje stvari ce biti presudana jer Dodik nece docekati izbore 2018-te jer ili ce pobjeci ili ce zavrsiti kao Gadafi sa bezbol palicom u paksu .
Fudo387

#2238 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Fudo387 »

ranger wrote:
BHCluster wrote:
ti isti imaju po drzave u kojoj rade sta hoce, htjeli to mi priznat ili ne. razjebavaju drzavu na svakom mogucem koraku a mi mozemo samo gledat i tjesit se da smo "the good guys". to nije za lol to je za plakat moj sine...
S tim sto oni u tom procesu razjebavanja drzave unistavaju i sebe.
Nema tu nikakve pameti, cilja, sem sveopsteg ludila. Jesti korijenje samo da bi napakostio drugom moze samo totalni kreten.
Prije ili kasnije ce i sebi dohakat'.
155_mm

#2239 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by 155_mm »

srbija je u dosta nezavidnoj situaciji glede prosirenja zapadno od drine. a razlog je veoma jasan.

prvi pisani dokument u kojem se pominje ta tenzija prosirenja zapadno od drine tzv. nacertanije govori o tome kako cijela BiH treba da se spoji sa srbijom. i tako su razmisljali sve do sporazuma cvetkovic-macek kad su htjeli iskoristiti sranje u europi zbog hitlera i izvuci bar 70% teritorije. to im je bio cilj i u devedesetih sve do dejtona gdje pristaju na 49%.

ako budu cekali jos 20-30 godina znaju da ni ovih danasnjih 49% nece moci izvuci. a za 50 godina vjerovatno spadaju na nulu. i zato ne treba ocekivati da ce srbija vuci neke logicne poteze jer jednostavno nemaju sta da izgube i da sutra zapocnu secesiju.
BHCluster

#2240 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by BHCluster »

ranger wrote:
BHCluster wrote:
I ti bi te takve jos pitao sta misle? :run:
radostan dan

#2241 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by radostan dan »

Mr Majestic wrote: Drzava BiH je poslije ovog referenduma presla sa stanja rahat patnje u pred ratno stanje . Ima vise faktora koji uticu na sve ovo kao na primjer : no1 Srajevska minder politika kaoja se svodina jedno nek je meni u Srajevu dobro a bas me brige za ostalom Bosnom i Bosnjacima izvan ovog kantona , no2 naredjenje od Putine da se ovj dio svijeta destabilizira uz pomoc dobrovoljaca Dodik i ostala Srpski politicki establisment u BiH , no3 kriza na Kosovu i sto se vise Svetosavsko-fasisticka politika bude osjecala nemoc na Kosovu to ce biti sve vise radikalnija u BiH , no4 demografska politika i panika u veliko-srpskom stabu , naime odkako postoji Svetosavsko-fasisticka politika krvi i tla odnosno da se prosire granice Srbije preko Drine u zadnjih 200 godina nikad nisu bile u goroj poziciji , Bosnjaci su prvi put u vecini a za nekoliko godina ce ciniti dvotrecinsku vecinu u Drzavi BiH . Granice vise nisu administrativne vec drzavne i sve su drzave medjusobno priznate i clanice UN. Drzava BiH uskoro postaje ckanica NATO saveza i to je defintivni krav Svetosavsko-fasisticke politike . Zato Dodik i Co idu na sve ili nista i sledeca godina uz jos vece radikaliziranje stvari ce biti presudana jer Dodik nece docekati izbore 2018-te jer ili ce pobjeci ili ce zavrsiti kao Gadafi sa bezbol palicom u paksu .
pomoz boze @Bosnoloze...ne znam za druge, meni si falio, sretna ti nova godina. :mrgreen:
FreakyStyley

#2242 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by FreakyStyley »

Dani bez tebe
sve su mracniji
i ko da nema me
kada sa mnom nisi ti
developer10

#2243 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by developer10 »

Ekskluzivno: Dodik ipak dolazi u Tužilaštvo Bosne i Hercegovine

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik pojaviće se do kraja sedmice u Tužilaštvu BiH kako bi dao izjavu u vezi organizovanja refrerenduma u Srpskoj, saznaje BN televizija iz izvora u Tužilaštvu BiH.

Naš izvor tvrdi da će Dodik u Tužilaštvo ući na sporedni ulaz u blindiranom vozilu, na čemu je insistirao ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač zbog bezbjednsnih razloga, odnosno bojazni da bi Dodik, prema podacima MUP-a Republike Srpske, mogao biti izložen snajperskoj vatri.

Dodik bi, ukoliko se pojavi pred Tužilaštvom BiH, mogao biti saslušan i kao osumnjičeni u predmetu ,,Stanari''.

Izvor BN televizije tvrdi da je Tužilaštvo BiH pokrenulo istragu o tome kako je zemljište vrijedno desetine miliona maraka, poklonjeno Rudniku i Termo-elektrani Stanari, odnosno njenom vlasniku.

Sve je urađeno na osnovu procjene vještaka da se radi o zemljištu čija je vrijednost 0 maraka iako je u pitanju skoro 300 hektara zemljišta pod lignitom.

Dodik je u ovom predmetu osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja.

(BN televizija)
ze kalanga

#2244 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by ze kalanga »

Poput djevojčice (šarmantne i pametne) i US je na isti način donio odluku o Danu Republike Srpske.... :izet:

DonieBrasco

#2245 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by DonieBrasco »

developer10 wrote:Ekskluzivno: Dodik ipak dolazi u Tužilaštvo Bosne i Hercegovine

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik pojaviće se do kraja sedmice u Tužilaštvu BiH kako bi dao izjavu u vezi organizovanja refrerenduma u Srpskoj, saznaje BN televizija iz izvora u Tužilaštvu BiH.

Naš izvor tvrdi da će Dodik u Tužilaštvo ući na sporedni ulaz u blindiranom vozilu, na čemu je insistirao ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač zbog bezbjednsnih razloga, odnosno bojazni da bi Dodik, prema podacima MUP-a Republike Srpske, mogao biti izložen snajperskoj vatri.

Dodik bi, ukoliko se pojavi pred Tužilaštvom BiH, mogao biti saslušan i kao osumnjičeni u predmetu ,,Stanari''.

Izvor BN televizije tvrdi da je Tužilaštvo BiH pokrenulo istragu o tome kako je zemljište vrijedno desetine miliona maraka, poklonjeno Rudniku i Termo-elektrani Stanari, odnosno njenom vlasniku.

Sve je urađeno na osnovu procjene vještaka da se radi o zemljištu čija je vrijednost 0 maraka iako je u pitanju skoro 300 hektara zemljišta pod lignitom.

Dodik je u ovom predmetu osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja.

(BN televizija)
Necu se iznenaditi ako isceniraju napad a onda ce im biti dobar povod za daljnje orgije i srbovanje. Bojaznost od snajperske vatre, blidirano vozilo ? Valjda oni imaju iskustva sa snajperima iznad Sarajeva a sada su u nekom strahu.
155_mm

#2246 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by 155_mm »

ze kalanga wrote:Poput djevojčice (šarmantne i pametne) i US je na isti način donio odluku o Danu Republike Srpske.... :izet:
bez obzira kako je odluka o referendumu donesena ona ce se ispostovati to se vec zna vise od mjesec dana. potvrdjeno od strane preCednika i preCednikove skupstine.

e sad koliko glup moras biti da bi ispostovao neku izmisljenu presudu suda, to je vec druga stvar. rijesenje je jednostavno, praznik ce biti spusten na nivo proslave osnivanja nogometnog kluba u sekovicima.

nego sta zboris za ovu vijest da bi preCednika mogli saslusati zbog slucaja "stanari". znas ono kad je preCednik prakticno poklonio vuku hamovicu i sinu mu rudnik uglja vrijednosti nekoliko milijardi. a vuk na osnovu tog rudnika dize kredit kod kineza da im moze platiti da mu ti isti kinezi dodju napraviti elektranu.

ono jest da je i preCednikova elektroprivreda na isti nacin mogla izgraditi tu elektranu ali nece preCednik da mu raja prlja ruke.

:lol: :lol: :lol:
ze kalanga

#2247 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by ze kalanga »

Potpuno mi svejedno.
Interesantna vam je ta teza o 9. januaru. Konkretnije, više nego ohrabrujuća za sopstvena shvatanja različistosti. :lol:
155_mm

#2248 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by 155_mm »

ze kalanga wrote:Potpuno mi svejedno.
Interesantna vam je ta teza o 9. januaru. Konkretnije, više nego ohrabrujuća za sopstvena shvatanja različistosti. :lol:
kakva teza?
ze kalanga

#2249 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by ze kalanga »

Samoobmanjujuća. :izet:
Mr Majestic

#2250 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Mr Majestic »

155_mm wrote:srbija je u dosta nezavidnoj situaciji glede prosirenja zapadno od drine. a razlog je veoma jasan.

prvi pisani dokument u kojem se pominje ta tenzija prosirenja zapadno od drine tzv. nacertanije govori o tome kako cijela BiH treba da se spoji sa srbijom. i tako su razmisljali sve do sporazuma cvetkovic-macek kad su htjeli iskoristiti sranje u europi zbog hitlera i izvuci bar 70% teritorije. to im je bio cilj i u devedesetih sve do dejtona gdje pristaju na 49%.

ako budu cekali jos 20-30 godina znaju da ni ovih danasnjih 49% nece moci izvuci. a za 50 godina vjerovatno spadaju na nulu. i zato ne treba ocekivati da ce srbija vuci neke logicne poteze jer jednostavno nemaju sta da izgube i da sutra zapocnu secesiju.
VelikoSrbi vec sad znaju da ne mogu niukakvom slucaju zadrzati podrucje zapadno od Brckog iako postoji i ta verzija da se taj dio prepusti nekoj maloj Bosnjackoj RBiH a da se Istocna BiH pripoji Srbiji stim sto se racuna da ce uzeti i Gorazde koje bi u ovovom slucaju trebalo da dozivi sudbinu Srebreneice . Jedini problem je u tome kako ubjediti Srbe i Bosnjake na nesto tako . BiH je nedvrsena prica jer je ovakvo uredjenje ne odrzivo zato treba spustiti tenzije i sacekati da udjemo u NATO a onda u potounu reorganizaciju ( ukidanje entiteta i kantona i stvaranje 5 ekonomskih regi bez politickog utjecaja sa jakom centralnom vlascu ) . To je ono od ceka se i samom celavom Russ-Putinu dize kosa na glavi :lol: i zato se ide na sve ili nista . Svetosavko-fasticka politika je dozivjela kulminaciju i zato ce sledeca godina biti presudna jer ce se ici na potpunu radikalizaciju bezbjedonosno-politickog stanja u BiH i regionu .
Post Reply