SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
jao_situacije

#2226 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by jao_situacije »

mali_milojica wrote: Mulici koji drze Fashion su isti Mulici koji su pravili onaj objekat na Malti gdje je TV1 i Barloti kod DZ Omer Maslic.
Mulici koji drze parking,Centrotrans i autopijacu su sasvim drugi.
pa i meni se ne poklapaju inicijali imena sa onima koje je znam tj. ovi s parkingom
Toffee karamela

#2227 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Toffee karamela »

vješalica wrote: osjećaj je ko da je napravljen na nekoj ukletoj grobnici onaj "kafić"
Kada pomenu ovo, sjećam se da sam se dva puta kada sam ušla unutra i krenula sjesti lijevo od šanka spotakla na neku izbočinu na podu koja je bila tik ispred vitrine s kolačima. Boga pitaj šta im je ono bilo, etison navučen preko, ali kao da je bila neka letva ili betonska neravnina koju nisu znali ili im se fućkalo da je saniraju. Sad kad kažeš groblje, svašta mi pada na pamet :shock:
kokuz_sa

#2228 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kokuz_sa »

Ja dok sam na faxu bio tu sam visio..
Redovno krenes ujutro na predavanja u 8h..a u 9h sjednes u kifle u Fashionu i kuci se ustanes da ides oko 4h..
Kakvih je tu scena znalo biti..od sexa do toga da index zapadne iza onih kifli pa se onda rastavljaju da se dodje do njega..
Uvijek studentske zajebancije bilo..
A ljeti je bili najbolje..svi budu u basti a sprat prazan..
Dovedes kakvu studenticu..konobar dodje posluzi i zaboravi da postojih..
Kakvih je tek tad stvari znali biti na 3 kifli sa lijeve strane..odlican pogled na vrata dole ..a i na stepence se imalo da se pazi da ko nepozvan ne bahne :mrgreen:

Ja cca 4god tu redovan bio nikad problema ni ruznih stvari nije bili..jedan od gazda bio i na hayatovim nezenjama..duga kosa..vozao bmw z3 ili z4....

Kasnije pocele modne revije..gosti tipa Deen, Bernarda i postalo beze..
Daryl Dixon

#2229 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Daryl Dixon »

wolfie wrote:Evo i ja da reknem da nikad nisam sjedio tu, unatoc dobroj lokaciji.
ma nista specijalno nisi propustio vjeruj mi.. ali dobra vremena su bila početkom 2000-e, to na hambaš kod Taleta (gdje je sada SCC) pa se onda zavrsi par poslica u Fashion-u uz kafu i kolac.. dobro je rekla @elma, unutrasnjost Fashion-a ala Imperijal kod Vječne. :thumbup:
VjecitiStudent

#2230 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by VjecitiStudent »

Vjerovali ili ne: U BiH ima 150.000 neosiguranih i neregistriranih vozila
http://abcportal.info/clanak/vjerovali- ... nih-vozila
U tekstu nema procjene koliko se cvaja godišnje potroši na drotove da bi se ova respektabilna flota održala na drumovima.
ultima_palabra

#2231 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by ultima_palabra »

karanana wrote:da, sad je taj kafic nekako nigdje. ja ne znam ni ko ide tamo. ako se dobro sjecam bio je jedan od jacih kafica gdje se ono ko izlazilo 96-97-98
Ne znam jesam li ikad pismenu facu tamo vidio.
Pirija

#2232 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Pirija »

samo mesing... sandzak style kafana bila
Dr. Kuca

#2233 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Dr. Kuca »

Bio jednom bivsa me nagovori. Tad sam saznao da je sosonka i raskinem kroz 3 dana.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2234 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

kokuz_sa wrote:Ja dok sam na faxu bio tu sam visio..
Redovno krenes ujutro na predavanja u 8h..a u 9h sjednes u kifle u Fashionu i kuci se ustanes da ides oko 4h..
Kakvih je tu scena znalo biti..od sexa do toga da index zapadne iza onih kifli pa se onda rastavljaju da se dodje do njega..
Uvijek studentske zajebancije bilo..
A ljeti je bili najbolje..svi budu u basti a sprat prazan..
Dovedes kakvu studenticu..konobar dodje posluzi i zaboravi da postojih..
Kakvih je tek tad stvari znali biti na 3 kifli sa lijeve strane..odlican pogled na vrata dole ..a i na stepence se imalo da se pazi da ko nepozvan ne bahne :mrgreen:

Ja cca 4god tu redovan bio nikad problema ni ruznih stvari nije bili..jedan od gazda bio i na hayatovim nezenjama..duga kosa..vozao bmw z3 ili z4....

Kasnije pocele modne revije..gosti tipa Deen, Bernarda i postalo beze..
znači i ti si guzio u kafićima
:D
uglavnomja

#2235 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by uglavnomja »

kokuz_sa wrote:http://www.cazin-danas.com/sokantna-isp ... zresetati/

:-) :-) :-) :-) :-)

citas i ne vjerujes :roll:

:shock:

nadam se da jee neki skec u pitanju :-)

"Potom je uslijedio pritisak, jer me Ado stalno prozivao na Facebooku da dođem. Nakon toga našao sam Maglića na Grbavici, kod džamije, kad smo pošli na teraviju. Priznao sam mu da me angažovao Balijagić da ga ubijem”, priča naš sagovornik."
Daryl Dixon

#2236 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Daryl Dixon »

ma poslije jeb.anja nema kajanja 8)
esmasaric

#2237 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by esmasaric »

Daryl Dixon wrote:
wolfie wrote:Evo i ja da reknem da nikad nisam sjedio tu, unatoc dobroj lokaciji.
ma nista specijalno nisi propustio vjeruj mi.. ali dobra vremena su bila početkom 2000-e, to na hambaš kod Taleta (gdje je sada SCC) pa se onda zavrsi par poslica u Fashion-u uz kafu i kolac.. dobro je rekla @elma, unutrasnjost Fashion-a ala Imperijal kod Vječne. :thumbup:
Ehm, Esma. :mrgreen:

I imperijal je bio udobniji. Samo što je presmijesno od konobara tražiti ključ kad ideš u WC. :lol:
Daryl Dixon

#2238 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Daryl Dixon »

halali draga Esma evo ide jedna za tebe pjesma :oops: :-D
jalijas74

#2239 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by jalijas74 »

VjecitiStudent wrote:
Vjerovali ili ne: U BiH ima 150.000 neosiguranih i neregistriranih vozila
http://abcportal.info/clanak/vjerovali- ... nih-vozila
U tekstu nema procjene koliko se cvaja godišnje potroši na drotove da bi se ova respektabilna flota održala na drumovima.
Tekst je glup samo tako ti sve i da hoces ne mozes izbrisati vozilo kojem je istekla registracija, cak i da doneses papire sa auto-otpada vozilo je i dalje tu u sistemu ili ti pak u kompjuteru :evil: masa od ovih 150 milja je sigurno vec davno unistena
Pirija

#2240 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Pirija »

Niste Vi krivi...

Image
Daryl Dixon

#2241 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Daryl Dixon »

insaneinthebrain

#2242 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insaneinthebrain »

Daryl Dixon wrote::-)
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /160622052

edit:

samo je ovaj source klasa za ove kljix novinare

http://--- NO LINKS ---/clanak/Crnahronika ... a-policije
bio ja u tramvaju kad se ovo desilo. vidim bjezi gorana negdje kad je primjeti jedna gospodja koja je sjedila da je ukrala covjeku novcanik iz dzepa. poce suplju da prosipa kao vidjela ona nekog da je pobjegao sa kacketom prema zadnjem dijelu tramvaja. kad odjednom ispade joj novcanik na stepenice i tad je skontase. covjek sto mu je ukrala novcanik kaze da mu fali jos 50 eura. sad jel ih zdrpila ili nije ko ce ga znati. uglavnom vozac zablokirao sva vrata i tako mi postadostmo taoci 15 minuta cekajuci nasu efikasnu policiju da dodje. jest mi drago sto su je uhvatili al opet ce ona da se vrati.
Daryl Dixon

#2243 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Daryl Dixon »

insaneinthebrain wrote:

edit:

bio ja u tramvaju kad se ovo desilo. vidim bjezi gorana negdje kad je primjeti jedna gospodja koja je sjedila da je ukrala covjeku novcanik iz dzepa. poce suplju da prosipa kao vidjela ona nekog da je pobjegao sa kacketom prema zadnjem dijelu tramvaja. kad odjednom ispade joj novcanik na stepenice i tad je skontase. covjek sto mu je ukrala novcanik kaze da mu fali jos 50 eura. sad jel ih zdrpila ili nije ko ce ga znati. uglavnom vozac zablokirao sva vrata i tako mi postadostmo taoci 15 minuta cekajuci nasu efikasnu policiju da dodje. jest mi drago sto su je uhvatili al opet ce ona da se vrati.
glupaca se izofirala sama :D ma nista dok ne naleti na nekoga da joj kičmu ispresavija bez obzira sto je zensko :izet:
insaneinthebrain

#2244 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insaneinthebrain »

samo batine pomazu kod ovakvih slucajeva. sve ih nafatati i namlatiti :thumbup:
vješalica

#2245 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

jao_situacije wrote:
mali_milojica wrote: Mulici koji drze Fashion su isti Mulici koji su pravili onaj objekat na Malti gdje je TV1 i Barloti kod DZ Omer Maslic.
Mulici koji drze parking,Centrotrans i autopijacu su sasvim drugi.
pa i meni se ne poklapaju inicijali imena sa onima koje je znam tj. ovi s parkingom
Meho Mulic i Ibrahim Mulic

Mehina kuca a Ibrahimova kafana
samo pozitiva

#2246 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by samo pozitiva »

Daryl Dixon wrote:
insaneinthebrain wrote:

edit:

glupaca se izofirala sama :D ma nista dok ne naleti na nekoga da joj kičmu ispresavija bez obzira sto je zensko :izet:
je li ovo od rahmetli Rusa iz Hrasnog zena? cini mi se da jeste...
radiša

#2247 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by radiša »

od colakovica,kako li se prezivo,mislim da jeste.
BadBoy

#2248 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by BadBoy »

karanana wrote:da, sad je taj kafic nekako nigdje. ja ne znam ni ko ide tamo. ako se dobro sjecam bio je jedan od jacih kafica gdje se ono ko izlazilo 96-97-98
Klasična sarajevska priča. Jedno mjesto bude hit godinu ili ako im se posreći par godina i onda isto kao da se svi dogovore da više niko tu ne izlazi :D

A sam lokal se izgledom nikada i nije pomakao iz tih 96-97-98.
leffe

#2249 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by leffe »

Nisam siguran da li je ovo za crne hronike ili za viceve ali jeste li culi da su se masoni pomarisali na skupstini ovde kod nas u Sa? Izet Radzo najjaci u raji :lol:
quarterback

#2250 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by quarterback »

leffe wrote:Nisam siguran da li je ovo za crne hronike ili za viceve ali jeste li culi da su se masoni pomarisali na skupstini ovde kod nas u Sa? Izet Radzo najjaci u raji :lol:
kakva drzava, takvi i masoni :roll:
Post Reply