Blokada puteva

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
tlr

#2226 Re: Blokada puteva

Post by tlr »

Ja se nekako prisjetih barikada u i oko Sarajeva, moglo bi biti nekad krajem '91.
Razlog je ako se dobro sjećam bio protest jal radnika iz neke firme ili zbog ekologije. (smijeh kroz suze :lol: :sad: )

Nije od tada prošlo ni 3-4 mjeseca, kad eto ti novih barikada na cesti. Ovaj put sa puškama. Tek kada se to desilo lampice se upalile, da bi moglo biti da su te barikade bile samo testiranje sposobnosti mobilizacije srpskih odmetnika. 8)

Ne bi me čudilo da je ovo testiranje spremnosti policije, ali i javnosti. Odgovor policije je bio nikakav, a javnost je koliko vidim osudila ovakve postupke.

Samo me strah da opet, za neka 2-3 mjeseca ne osvanu neke sasvim nove barikade, organizovane od nekih sasvim 'drugih' ljudi spremnih da crtaju granice UZP regija, a onda na to nositelji "državotvorne" politike spremno odgovore barikadama unutar i na granicama fildžan džamahirije. Sve u folu bezvremenskog hita "Ko je jamio, jamio."

Nadam se da griješim.
Last edited by tlr on 02/03/2018 20:53, edited 1 time in total.
Maraschino

#2227 Re: Blokada puteva

Post by Maraschino »

plain vanilla wrote: Da vam nisu kakvi iz RS hakovali profile, pa odatle ovakvi komentari? Sve puna usta Bosne, a slali bi policiju na borce? Kad je tema lopov Dino Merlin, brane ga do zadnjeg daha, a na borce primijemiti silu?
Ne kaze se dzaba da se slican slicnom raduje.

A sto se tice boraca na Sickom, pustaju kola Hitne pomoci, porodice s djecom, one koji su dugo zapeli u koloni, saradjuju s policijom.
Moja ti vanilla da znas samo koje se sve igre ovdje igraju. :-)
1600 udruzenja. Ko im je dozvolio registraciju odnosna na kojoj su opstini i kantonu neka ih oni finansiraju. Najlakse previti tabak i pravac sud, kancelarija 24 i registrujes udruzenje. Hja sto si ti registrovao ali tebi svaki mjesec lijeze pinka i to razdijeli par ljudi. Niko se ne sjeti Osme iz Dolova da je i on bio borac. E to treba ukinuti.

Nece na razgovor sa federalnim ministrom. Zasto? To treba pitati Kuku, Scepu i ostale koji su jos uvijek u vlasti a zele na ovakav nacin da se obracunaju sa politickim neistomisljenicima.

Da, borac sam od maja '92.god pa sve do kraja aprila '96. god. Nikada i nista nisam dobio ni od jednog udruzenja. Znam ih mnogo koji su se okoristili kroz clanstva u udruzenjima. Uglavnom sve se zavrsava izmedju par osoba u udruzenju.

Treba li zbog ovog javasluka da ispastaju posteni gradjani? Ne, jer vjerovatno u tom narodu ima mnogo gorih slucajeva od ovih sto ''rostiljaju'' na Sickom.

Bas mi je muka od svega ovoga. Ovo treba pod hitno dovesti u red.
tlr

#2228 Re: Blokada puteva

Post by tlr »

Matematika je jasna: 1700 (udruženja) * cca 15.000 KM godišnje iz općinskih/kantonalnih budžeta = 25.500.000,00 (dvaisipe'miliJona) godišnje. Minimum. Opa!

Ja dajem desnu ruku da je to višestruko više od toga što se izdvaja za nauku u cijeloj BiH, a od ovih udruženja nema koristi apsolutno niko ... osim 'vlasnika'. Za te pare se mogao napraviti jedan institut godišnje, koji bi se kasnije samofinansirao.

Dakle, za 25 godina ovakvog razbacivanja para kroz "boračka udruženja", smo mogli formirati 25 naučno-istraživačkih instituta, a u svakom po 10-20 istraživača od kojih bi svaki zaradio platu i kreirao višestruko veći višak vrijednosti i pogurala se privreda.
A tek da smo imali tako pozitivnu priču, sada bi svjetski mediji pričali o bosanskom čudu i dizanju iz pepela i privukli prave investitore, umjesto Bakirovih nakupaca koje isključivo zanima okolčavanje i zauzimanje zemlje. Za sva vremena.

Bolje je bilo da su zapalili taj novac, nego dijelili "boračkim udrugama". Za zapaljenim parama niko ne bi plakao, a sad niko nema damu da barne "prihode" udruženja, jer su "udruženi" spremni na sve.
Last edited by tlr on 02/03/2018 21:12, edited 1 time in total.
Edin H.

#2229 Re: Blokada puteva

Post by Edin H. »

Eki javilo se i Udruzenje robovlasnika :D

https://www.klix.ba/vijesti/bih/udruzen ... /180302128
Edin H.

#2230 Re: Blokada puteva

Post by Edin H. »

TLR wrote:
Nije od tada prošlo ni 3-4 mjeseca, kad eto ti novih barikada na cesti. Ovaj put sa puškama. Tek kada se to desilo lampice se upalile, da bi moglo biti da su te barikade bile samo testiranje sposobnosti mobilizacije srpskih odmetnika. 8)
Ah lijepa mladosti, kad se sjetim, pjan ko zvijezda natrapah na naoruzane spodobe sa carapama (nisu svi nosili). :lol:

Vise se oni mene prepali, nego ja njih.

Kazem ja jaranu: "Znam ja onoj jednog levata!"
Kaze on: "Ja nisam smio da dignem glavu!" :D
kokuz_sa

#2231 Re: Blokada puteva

Post by kokuz_sa »

Edin H. wrote:Eki javilo se i Udruzenje robovlasnika :D

https://www.klix.ba/vijesti/bih/udruzen ... /180302128
Koliko god razumijem borce (sin sam borca)
Tako isto razumijem i poslodavce..

Npr komercijalista
Krenes na put..blokirano..dok odes zaobilaznim putem pa se vratis gubis 2h vremena..
Briga poslodavca sto si ti 2h kruzio..njega zanima tvoj ucinak..pogotovo jer si na procentu tako da nema prekovremenih

Dosta komercijalih firmi u opterecenje komercijale ubraja gorivo..
Gdje dodjemo do toga da vece kruzenje zaobilazbim putem je veca potrosnja goriva..
Samim tim veci troskovi komercijaliste a samim tim, manji njegov ucinak...
I kao krajnje, manja plata komercijaliste..
Tu poslodavac nije ostecen nego cisto obican radnik.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#2232 Re: Blokada puteva

Post by plain vanilla »

General War wrote:
plain vanilla wrote:
GeeTnT wrote:Nista hakovano nije, osim petlje na Sickom od strane ljudi sumnjive ratne proslosti i sumnjivog razloga dizanja pobune..
Jebi ga, svi pravi ljiljani su na forumu
Cesto nahrabriji i najpametniji ne idu jedno sa drugim
Tacno
Zato su glupi borci uzeli puske i branili nas na prvim linijama, a pametni sjedili u pozadini ili pobjegli u Njemačku
jasko_ba

#2233 Re: Blokada puteva

Post by jasko_ba »

Ojhaaa, idemo lagano. :izet: Jos uvijek mi ona scena u mislima od srijede, kad sjede pored vatre i tekbiraju uz pivo. Monty Python ne bi bolje odradio.
https://www.facebook.com/43162888386680 ... 490472179/
Edin H.

#2234 Re: Blokada puteva

Post by Edin H. »

plain vanilla wrote: Tacno
Zato su glupi borci uzeli puske i branili nas na prvim linijama, a pametni sjedili u pozadini ili pobjegli u Njemačku
Pa oni su i glasali za SDA, vidis i da danas ne znaju nista bolje of tekbiranja, pa neka brane.
Kao i oni majmuni s druge strane koji su glasali za SDS, pa i danas lijepe slike ratnog zlocinca.

Problem je kad su poceli peglati da mobilisu raju koju je rat interesovao kao i lanjski snijeg, a koja nisu glasali niti za jednu of pobjednickih partija na prijeratnim izborima.
spreca

#2235 Re: Blokada puteva

Post by spreca »

Na sickom se skupila grupa cusnih ljudi medju kojima ima i poneki zavedeni borac...kazem zavedeni jer pravi borci sebi ovo nebi dozvolili...ovaj javaslu i ovu hajduciju .......ovi sto ih kao ohrabruju i podrzavaju ce poceti razmisljati glavom kad zbog blokada dodje do nestasice nekih proizvoda na policama ducana sto ce dovesti do nekontrolisanog dizanja cjena sto ce na svojoj kozi osjetiti prvo gradjni Tuzle a posle i drugih opstina predlazem borcima da radi efektivnije blokade jos blokiraju put za Bijeljinu u Slavinovicima i za Dubrave i Aerodrom na Krojcici .....mozda tako sprijece i ulazak gripe u tuzlu
uglavnomja

#2236 Re: Blokada puteva

Post by uglavnomja »

jasko_ba wrote:Ojhaaa, idemo lagano. :izet: Jos uvijek mi ona scena u mislima od srijede, kad sjede pored vatre i tekbiraju uz pivo. Monty Python ne bi bolje odradio.
ovo i fejsbuk blokirali :oops:

nece da se oodvrti nikako
spreca

#2237 Re: Blokada puteva

Post by spreca »

Edin H. wrote:
Pa oni su i glasali za SDA, vidis i da danas ne znaju nista bolje of tekbiranja, pa neka brane.
Kao i oni majmuni s druge strane koji su glasali za SDS, pa i danas lijepe slike ratnog zlocinca.

Problem je kad su poceli peglati da mobilisu raju koju je rat interesovao kao i lanjski snijeg, a koja nisu glasali niti za jednu of pobjednickih partija na prijeratnim izborima.
mnoge i od ovih su spuskom cerali na liniju :mrgreen: ...a sad sve borci dobrovoljci :lol:
General War

#2238 Re: Blokada puteva

Post by General War »

plain vanilla wrote:
General War wrote:
plain vanilla wrote: Jebi ga, svi pravi ljiljani su na forumu
Cesto nahrabriji i najpametniji ne idu jedno sa drugim
Tacno
...pametni nisu nicija para za potkusurivanje, ovi ocito to jesu, hoces nesto a ne znas sta hoces, a ti pare u sake pa im plati sto su ti cuvali guzicu a i svoju, mi smo isli njima da pmazemo a ne oni nama...sjecas se koliko je bilo brasno i gdje ga se je moglo kupit kad uz guzicu je bio i stomak u pitanju?
Puno se zaboravlja ovdje stvari..nadam se ne namjerno radi politike od koje mi se gadi.
PM72

#2239 Re: Blokada puteva

Post by PM72 »

spreca wrote:
Edin H. wrote:

mnoge i od ovih su spuskom cerali na liniju :mrgreen: ...a sad sve borci dobrovoljci :lol:
:thumbup: dobra :thumbup:
uglavnomja

#2240 Re: Blokada puteva

Post by uglavnomja »

teferic, jasta nego teferic

najveci dani u njihovim zivotima
spreca

#2241 Re: Blokada puteva

Post by spreca »

jasko_ba wrote:Ojhaaa, idemo lagano. :izet: Jos uvijek mi ona scena u mislima od srijede, kad sjede pored vatre i tekbiraju uz pivo. Monty Python ne bi bolje odradio.
Ovo treba prvo sa vodenim topovima rastjerati ako neide onda veseli pendrek....ovo je sramota i najobicniji ciganluk......ovo borca nije vidjelo ni na slici
Edin H.

#2242 Re: Blokada puteva

Post by Edin H. »

spreca wrote: mnoge i od ovih su spuskom cerali na liniju :mrgreen: ...a sad sve borci dobrovoljci :lol:
Ima i ta :D

Kad su vodile borbe za Pofalice kaze moje jaran "dobrovoljac": "Nema vise mjesta u kombiju, sa srecom momci!" :D
spreca

#2243 Re: Blokada puteva

Post by spreca »

uglavnomja wrote:teferic, jasta nego teferic

nema se a ima se za pice i rostiljanje a izgleda da su nasli dlaku u poslu
GeeTnT

#2244 Re: Blokada puteva

Post by GeeTnT »

Edin H. wrote:

...ajde.
.vidi sinko, ako si vidio da ih neki od nas koji dolazimo iz istog rova osudjujemo, to ne znaci da ti imas pravo da po njima rafalas. Oni su (kakvi god da su) daleko ispred opcije koju zastupas..sda je nuzno zlo, ali sve mi se cini da bi ti tekbir smetao pa makar svi imali petokraku istetoviranu na celu..
General War

#2245 Re: Blokada puteva

Post by General War »

spreca wrote:
uglavnomja wrote:teferic, jasta nego teferic

nema se a ima se za pice i rostiljanje a izgleda da su nasli dlaku u poslu
...ovo je cirkus ba, zato nevidim pulena i ekipu na pijaci, izmjestili IKM na sicki :mrgreen:
insomnia78

#2246 Re: Blokada puteva

Post by insomnia78 »

Ovo postaje pomalo degutantno. Ekipa jedva docekala da pljuje
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#2247 Re: Blokada puteva

Post by plain vanilla »

Edin H. wrote:

U Tuzli nikad SDA nije pobijedila niti bilo koja nacionalna stranka. Za koga god da si glasao, nakon sto je nastupila mobilizacija, valjalo je uzeti pusku u ruku. Nažalost, ni tada nismo bili jednaki, jedni su se setkali po gradu, drugi se bogatili, treci imali razne potvrde koje su ih oslobodili te obaveze.
Sto se mene tice, borci su samo oni koji su bili na linijama, ovi sto su sjedili po komandama i slicni me ne zanimaju.
Evo pada i jaka kisa, borci bas na Sickom teferice.
GeeTnT

#2248 Re: Blokada puteva

Post by GeeTnT »

Kisa ...jeli to znaci da ce doci do pucanja linije na Sickom?
Last edited by GeeTnT on 02/03/2018 22:06, edited 1 time in total.
spreca

#2249 Re: Blokada puteva

Post by spreca »

insomnia78 wrote:Ovo postaje pomalo degutantno. Ekipa jedva docekala da pljuje
pa pogledaj bolan na sta lici taj njihov protest....na vasar....gdje im dostojanstvo ...oni sami sebe pljuju i ovo mi nimalo ne lici na borce
GeeTnT

#2250 Re: Blokada puteva

Post by GeeTnT »

spreca wrote:
insomnia78 wrote:Ovo postaje pomalo degutantno. Ekipa jedva docekala da pljuje
pa pogledaj bolan na sta lici taj njihov protest....na vasar....gdje im dostojanstvo ...oni sami sebe pljuju i ovo mi nimalo ne lici na borce
Zvornik, Sapna — Kladanj..i obratno.
Locked