Sirija vol. 2

Locked
Kikibombona

#2226 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

sarajevoxxxx wrote: Turci nemaju šta izgubiti.A Rusi očigledno će morati i oni i zemlje koje im daju keš podobro zavući ruku u đep i to sve da bi masovni ubica prošao nekažnjen. Ispade od lagano zarađenog keša noćna mora hahaha
Zanimljivo je da te tvoje ekipe nikada nemaju sta izgubiti. :D

Kazes, ISIL se dokazao, nemaju sta izgubiti. A ovi ih pobise sve, istovaraju gomile eksploziva na njihove glave. Izgubise zivote a od toga nista vrijednije nema. A izgubit ce i teriotrij, resurse, sve sto imaju... u misiju rupu ce se preostali sakriti i do smrti ce ih ganjati obavjestajne sluzbe. Al to je tebi nista. Valjda smatras da ce mucenistvo na Alahovom putu uspjeh. Ta fora.

Turci su obaranjem ovog aviona vec izgubili par milijardi od turizma i trgovine sa Rusijom. Izgubili su i Rusi, bez ikakve sumnje. Samo eto, nesto ce namirti ako je istina da ih neko sponzorise, u sta ja sumnjam. Ko ce Turcima namiriti stetu?

Ko ce namiriti stetu Turkmenima sutra kada ih Rusi za zemljom sastave?

Ti kao dijete nekakvo. Ko dirne protivniku prvi nos on je jaci. Ne ide to tako.
insomnia78

#2227 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

vivaldi wrote:
insomnia78 wrote:Da su ih uhvatili zive i pustili mogli su sve preokrenuti u svoju korist
nisu mogli nista preokrenuti..u trenutku kad je ispaljena raketa vise se nista nije moglo vratiti na staro
O, naravno da jeste
Smaknucem zarobljenika pred cijelim svijetom se to podiglo na jos veci nivo
A da su im vratili ljude avion bi se mog'o i prevariti
Ok, povrjedili ste nas zracni prostor, mi vas oborili i cao
Turska i Rusija nisu u ratu, a ubistvo zarobljenika, pa i u ratu se tretira kao RZ
Freamon Lester

#2228 Re: Sirija vol. 2

Post by Freamon Lester »

A najjace mi je slanje krstarice. Sta je bilo sa nosacem? Pokvaren? Jebem ti super silu. Amerikanci imaju 19. :lol:
_drunken_santa_

#2229 Re: Sirija vol. 2

Post by _drunken_santa_ »

Erdogan je terorista. To sto misli da ima legitimitet jer je clan NATO-a i jer je dobio glasove u nekoj azijatskoj primitivnoj zemlji ce mu se samo obiti i glavu. Njegovi ljudi su neki dan pobili civile u Parizu, srusili avion pub turista... i ocekuje da ce dobiti saglasnost Evrope iza cijeg se repa sad krije ko picka? Pa prije ce se NATO raspasti...

Lijepa prilika i za propagatore BiH clanstva u NATO da vide fino dal svi stoje iza clanice il vagaju politicke implikacije ko i obicno. Ako NATO ne stane iza Turske, a nece, zamislite samo koliko bi stao iza BiH u da je clanica saveza.
KUZNETSOV

#2230 Re: Sirija vol. 2

Post by KUZNETSOV »

madner wrote:Koje ludilo od teme, savo u svom filmu, ovaj rusofil jos nije banovan, onaj kurdofil u svemu vidi sansu za kurde...
najjaci su mi ovi neutralni, nasljednici politike nesvrstanih :lol: da ti nije gandi amidza :lol: ono na foru vidjet cu sta se desava napisati post ko je kakav a ja sam mali cvjetak zanovetak, rodila mater :lol:
vivaldi

#2231 Re: Sirija vol. 2

Post by vivaldi »

insomnia78 wrote:
vivaldi wrote:
insomnia78 wrote:Da su ih uhvatili zive i pustili mogli su sve preokrenuti u svoju korist
nisu mogli nista preokrenuti..u trenutku kad je ispaljena raketa vise se nista nije moglo vratiti na staro
O, naravno da jeste
Smaknucem zarobljenika pred cijelim svijetom se to podiglo na jos veci nivo
A da su im vratili ljude avion bi se mog'o i prevariti
Ok, povrjedilo ste nas zracni prostor, mi vas oborili i cao
Turska i Rusija nisu u ratu, a ubistvo zarobljenika pa i u ratu se tretira kao RZ
to je svakako stvari ucinilo gorim, ali ono sto se desilo danas nije se desilo 70 godina..obaranje aviona je potez bez presedana.

ukoliko su mislili da je sirijski to je razumljivo, ali ako su znali da je ruski to je bila katastrofalna greska ili sto rece onaj americki general, very bad mistake and poor judgment.
Kikibombona

#2232 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

madner wrote:Koje ludilo od teme, savo u svom filmu, ovaj rusofil jos nije banovan, onaj kurdofil u svemu vidi sansu za kurde...
Ne kazem da ce Kurdi profitirati, tesko je bilo sta prognozirati u ovom trenutku...

Medjutim, za sada izgleda da im ovo itekako ide u prilog.

1. Rusija je na strani Asada 100%. Nema teorije da ce dozvoliti poraz Asada zajedno sa Iranom i Hezbolahom.

2. Na drugoj strani su Turci sa islamistima.

3. Treca strana su Kurdi sa Amerikancima.

Kakve su sada sanse po tebi da za isti stol sjednu Rusi, Amerikanci i Turci, dogovore buducu centralizovanu Siriju?

Ova desavanja idu u prilog stvaranju dva ili tri tabora, uzajamno iskljuciva, koja ce do bilo kakvog dogovora tesko doci. Dakle, podjela, federacija, konfederacija... :mrgreen: :mrgreen:
Freamon Lester

#2233 Re: Sirija vol. 2

Post by Freamon Lester »

_drunken_santa_ wrote:Erdogan je terorista. To sto misli da ima legitimitet jer je clan NATO-a i jer je dobio glasove u nekoj azijatskoj primitivnoj zemlji ce mu se samo obiti i glavu. Njegovi ljudi su neki dan pobili civile u Parizu, srusili avion pub turista... i ocekuje da ce dobiti saglasnost Evrope iza cijeg se repa sad krije ko picka? Pa prije ce se NATO raspasti...

Lijepa prilika i za propagatore BiH clanstva u NATO da vide fino dal svi stoje iza clanice il vagaju politicke implikacije ko i obicno. Ako NATO ne stane iza Turske, a nece, zamislite samo koliko bi stao iza BiH u da je clanica saveza.
Hoce hoce. Zar je sad to mantra Rusa. Nato ce se raspasti. :lol: Da se tako lako Nato raspada udario bi Putko na Estoniju. Pa da vidi hoce li Nato reagovati. :izet:
zrakomlat

#2234 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

sarajevoxxxx wrote:Fejsal Kasim:Erdogan čekao 5 minuta da odgovori, sirijski režim čeka 50 godina.
Jest, nagovorio se i Izraelu za Mavi Marmaru, nije ni pet minuta prošlo, jebo im i od tave držak. Zajebo je i Ahmedinedžada u najboljim danima u šupljoj priči.
Last edited by zrakomlat on 25/11/2015 00:09, edited 2 times in total.
Kikibombona

#2235 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Freamon Lester wrote:A najjace mi je slanje krstarice. Sta je bilo sa nosacem? Pokvaren? Jebem ti super silu. Amerikanci imaju 19. :lol:
Pa jarane, ja sam totalni laik za vojna pitanja, ali opet znam da su nosaci aviona bespotrebni ako imas na raspolaganju zracne baze. :D

Rusi ih imaju nekoliko u Siriji i planiraju otvoriti jos par. :D
madner

#2236 Re: Sirija vol. 2

Post by madner »

Kikibombona wrote:
Ne kazem da ce Kurdi profitirati, tesko je bilo sta prognozirati u ovom trenutku...

1. Rusija je na strani Asada 100%. Nema teorije da ce dozvoliti poraz Asada zajedno sa Iranom i Hezbolahom.

Kakve su sada sanse po tebi da za isti stol sjednu Rusi, Amerikanci i Turci, dogovore buducu centralizovanu Siriju?

Ova desavanja idu u prilog stvaranju dva ili tri tabora, uzajamno iskljuciva, koja ce do bilo kakvog dogovora tesko doci. Dakle, podjela, federacija, konfederacija... :mrgreen: :mrgreen:
Jest jest, USA je na strani Kurda i Kurdi su im bitniji od Turske. :D

Nije ni cudo da nemaju drzave, ko tako vidi svijet i ne moze se snac u istom.
KUZNETSOV

#2237 Re: Sirija vol. 2

Post by KUZNETSOV »

Freamon Lester wrote:A najjace mi je slanje krstarice. Sta je bilo sa nosacem? Pokvaren? Jebem ti super silu. Amerikanci imaju 19. :lol:
Nosač nema potrebe da dolazi u mediteran, aviona je dovoljno u siriji a krstarica Moskva je tu zbog njenih balistickih raketa i PVO-a u slucaju ponovnog sranja... 'ta ce Rusiji vise nosaca aviona kada je centar desavanja evropa, bliski istok, arapski poluotok... sve u dometu sirijske baze u Latakiji a i direktnim udarcima Tu-160ke direktno preko Kaspijskog mora... dosta jedan Kuznjecov u sastavu mornarice, Sovjeti ga napraviše samo da pokazu svijetu da i oni znaju to, a potrebe za njim nije bilo....
Freamon Lester

#2238 Re: Sirija vol. 2

Post by Freamon Lester »

Kikibombona wrote:

Vrlo jednostavna. Dio Iraka i Sirije gdje su Siti jedna drzava. Dio Iraka i Sirije gdje su Suniti druga drzava. Kurdi svoja drzava uz cvrsto obecanje da ce dobiti po usima ako dirnu u Tursku. Kraj drame. Postavi stolove u Dejtonu.

Koji sam ja mirotvorac jebo te Karl Bildt. :lol:
zrakomlat

#2239 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

MMM1977 wrote:Kome nije bilo jasno, možda će biti nakon ovoga
''Republika Srpska je uz Rusiju! Pružit ćemo svu potrebnu podršku i pomoć!", izjavio je danas Milorad Dodik povodom obranja ruskog bombardera na tursko-sirijskoj granici. Navedeno je, također, iz kabineta Predsjednika RS-a da je Milorad Dodik hitno pozvan u Moskvu na konsultacije o preduzimanju daljnih koraka
:lol: :lol: drame ove. Jel stvarno pozvan negdje, ili je ovo klasična šuplja, ono, zvali me iz kremlja, ja sam bitan faktor gladni narode.
husein_kapetan

#2240 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

zrakomlat wrote:
sarajevoxxxx wrote:Fejsal Kasim:Erdogan čekao 5 minuta da odgovori, sirijski režim čeka 50 godina.
Jest, nagovorio se i Izraelu za Mavi Marmaru, nije ni pet minuta prošlo, jebo im i od tave držak. Zajebo je i Ahmedinedžada u najboljim danima u šupljoj priči.
Aferim..
Freamon Lester

#2241 Re: Sirija vol. 2

Post by Freamon Lester »

KUZNETSOV wrote:
Nosač nema potrebe da dolazi u mediteran, aviona je dovoljno u siriji a krstarica Moskva je tu zbog njenih balistickih raketa i PVO-a u slucaju ponovnog sranja... 'ta ce Rusiji vise nosaca aviona kada je centar desavanja evropa, bliski istok, arapski poluotok... sve u dometu sirijske baze u Latakiji a i direktnim udarcima Tu-160ke direktno preko Kaspijskog mora... dosta jedan Kuznjecov u sastavu mornarice, Sovjeti ga napraviše samo da pokazu svijetu da i oni znaju to, a potrebe za njim nije bilo....
:lol: Sta velis nema potrebe da se pravi vise? :lol: Francuzi imaju baze ako hoce na Kipru pa dovuku svoj nosac. Baza je baza. A Turkmeni ce vrlo brzo otkriti cari modernog protuavionskog naoruzanja. Nesto imam povjerenja da nisu ko oni idioti u Ukrajini da gadjaju civilne avione. :lol:
_drunken_santa_

#2242 Re: Sirija vol. 2

Post by _drunken_santa_ »

Freamon Lester wrote:
_drunken_santa_ wrote:Erdogan je terorista. To sto misli da ima legitimitet jer je clan NATO-a i jer je dobio glasove u nekoj azijatskoj primitivnoj zemlji ce mu se samo obiti i glavu. Njegovi ljudi su neki dan pobili civile u Parizu, srusili avion pub turista... i ocekuje da ce dobiti saglasnost Evrope iza cijeg se repa sad krije ko picka? Pa prije ce se NATO raspasti...

Hoce hoce. Zar je sad to mantra Rusa. Nato ce se raspasti. :lol: Da se tako lako Nato raspada udario bi Putko na Estoniju. Pa da vidi hoce li Nato reagovati. :izet:
NATO je vec sad prema vlastitom pravilniku trebao napasti Rusiju. Nije, sto znaci da je raspadnut za sve prakticne svrhe, osim za predizbornu kampanju u BiH.
sarajevoxxxx

#2243 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Kikibombona wrote:
sarajevoxxxx wrote: Turci nemaju šta izgubiti.A Rusi očigledno će morati i oni i zemlje koje im daju keš podobro zavući ruku u đep i to sve da bi masovni ubica prošao nekažnjen. Ispade od lagano zarađenog keša noćna mora hahaha
Zanimljivo je da te tvoje ekipe nikada nemaju sta izgubiti. :D

Kazes, ISIL se dokazao, nemaju sta izgubiti. A ovi ih pobise sve, istovaraju gomile eksploziva na njihove glave. Izgubise zivote a od toga nista vrijednije nema. A izgubit ce i teriotrij, resurse, sve sto imaju... u misiju rupu ce se preostali sakriti i do smrti ce ih ganjati obavjestajne sluzbe. Al to je tebi nista. Valjda smatras da ce mucenistvo na Alahovom putu uspjeh. Ta fora.

Turci su obaranjem ovog aviona vec izgubili par milijardi od turizma i trgovine sa Rusijom. Izgubili su i Rusi, bez ikakve sumnje. Samo eto, nesto ce namirti ako je istina da ih neko sponzorise, u sta ja sumnjam. Ko ce Turcima namiriti stetu?

Ko ce namiriti stetu Turkmenima sutra kada ih Rusi za zemljom sastave?

Ti kao dijete nekakvo. Ko dirne protivniku prvi nos on je jaci. Ne ide to tako.
Samo kažem da nam je Rusija svima prodala foru mi smo nedodirljivi crknite od muke. Radimo šta hoćemo vozdra.I sada odjednom avion im srušen, ono kako to, zar nisu ovi face. Nije to ta Rusija koja se predstavljala kao veliki medo.

Kakve crne prijetnje Turkmenima. Ono nismo znali do sada da se radi o notornim kukavicama koji podviju rep pred jačim od sebe, a hrabrost dokazuju nad milion puta slabijim protivnikom, pa nam to sutra trebaju pokazati.
KUZNETSOV

#2244 Re: Sirija vol. 2

Post by KUZNETSOV »

zrakomlat wrote:
''Republika Srpska je uz Rusiju! Pružit ćemo svu potrebnu podršku i pomoć!", izjavio je danas Milorad Dodik povodom obranja ruskog bombardera na tursko-sirijskoj granici. Navedeno je, također, iz kabineta Predsjednika RS-a da je Milorad Dodik hitno pozvan u Moskvu na konsultacije o preduzimanju daljnih koraka
:lol: :lol: drame ove. Jel stvarno pozvan negdje, ili je ovo klasična šuplja, ono, zvali me iz kremlja, ja sam bitan faktor gladni narode.
on u moskvu ide samo ko turista :lol:
Freamon Lester

#2245 Re: Sirija vol. 2

Post by Freamon Lester »

zrakomlat wrote:
Kako da ne. Ziva istina. Ponudio i aerodrom u Trebinju ako treba. :lol:
Kikibombona

#2246 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

madner wrote:

Pa ako su na strani Turaka zasto su uprkos placu Turske spasili Kobani bez kojeg bi Rojava bila svedena na mali komad sjeveroistocne Sirije (doduse, resursima najbogatiji dio zemlje)?

Zasto i sada pomazu Kurde iz zraka iako Turci stalno govore da prestanu?

Aj da vidim odgovor kada si takav strucnjak...
Freamon Lester

#2247 Re: Sirija vol. 2

Post by Freamon Lester »

Kikibombona wrote:
madner wrote:

Pa ako su na strani Turaka zasto su uprkos placu Turske spasili Kobani bez kojeg bi Rojava bila svedena na mali komad sjeveroistocne Sirije (doduse, resursima najbogatiji dio zemlje)?

Zasto i sada pomazu Kurde iz zraka iako Turci stalno govore da prestanu?

Aj da vidim odgovor kada si takav strucnjak...
Dug iz Iraka. Ako ti nije poznato prilikom okupacije Iraka i svrgavanja Sadama i periodu nakon toga tamo gdje su Kurdi niti jedan napad nije zabiljezen na americke trupe. :izet:
KUZNETSOV

#2248 Re: Sirija vol. 2

Post by KUZNETSOV »

Freamon Lester wrote:
KUZNETSOV wrote:
:lol: Sta velis nema potrebe da se pravi vise? :lol: Francuzi imaju baze ako hoce na Kipru pa dovuku svoj nosac. Baza je baza. A Turkmeni ce vrlo brzo otkriti cari modernog protuavionskog naoruzanja. Nesto imam povjerenja da nisu ko oni idioti u Ukrajini da gadjaju civilne avione. :lol:
Francuska je bivsa kolonijalna sila, imaju otocica po oceaniji, karibima, oko madagaskara koliko hoces... imaju veze sa zemljama koje su bile njihove kolonije, svaka bivsa kolonijalna sila posjeduje dosta nosaca aviona, a zasto ce im? da sprijece nacionalizaciju njihovih kompanija po bivsim kolonijama... Ti stvarno mislis da Rusija ima potrebu da gradi jos 20 nosaca aviona zbog utrke u nosacima aviona :lol: a onolika zemlja koja prekriva 1/2 evrope i 1/3 azije :lol: za vanjsku politiku kakvu vodi SAD malo je 19 nosaca, jest bratam' :lol:
husein_kapetan

#2249 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

Pa j...mu misa nemaju svi na ovom dunjaluku Bogom dani prerogativ da utjeruju demokratiju diljem svijeta... kolicina "demokratije" broj "instrumenata"... a domen jednog... ne svakog..
zrakomlat

#2250 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

KUZNETSOV wrote:

ovi debili pobunjenici i dalje gadjaju towom auta i kamione :lol: nisu procitali uputstvo da je to protivtenkovska raketa :lol:
Burazeru, ko ima masla, i guscu maže šnjim
Locked