Muzički Almanah (naš život u muzici)

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Ommadawn

#2226 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by Ommadawn »

Jeste ali hajd´ im nadji studio. Hajde skontaj koji su. Imam par prijatelja koji se kunu da ih licno poznaju ali da su potpisali da im ne smiju otkriti identitet. Nije da ne bih mogao ali ne zelim da pokvarim caroliju ;)

Jedan bend (mozda sam ranije pisao o njemu ali nije zgoreg ponoviti) koji takodjer krije identitet ili se lazno predstavlja je (takodjer) svedski Goat.
Bloo
Globalna šefica

#2227 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by Bloo »

Ommadawn wrote:Jeste ali hajd´ im nadji studio. Hajde skontaj koji su. Imam par prijatelja koji se kunu da ih licno poznaju ali da su potpisali da im ne smiju otkriti identitet. Nije da ne bih mogao ali ne zelim da pokvarim caroliju ;)
bila na koncertu :D ono je def dave grohl na bubnjevima? aaa?
a frontmen se već otkrio koliko ja znam :D
ExNihilo

#2228 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by ExNihilo »

Ommadawn wrote:And for now - something completely different:
Kako je muzika utjecala licno na vas? Pri izborima koje ste pravili u zivotu, pri shvatanjem istinske srece, pri nekim zivotnim padovima? I odakle tolika ljubav prema muzici koja nikako nije mediokritet, sudeci po onome sto postavljate?
Dale, Bloo, Omar_little, Ex-Nihilo i drugi - pisite.

Dok sam pisao svoj ispitni rad koji trebam predati sutra, i zapoceti novi kurs, slusao sam ovo jer me opustalo:

Dobar fol. Evo, za početak - ova pjesma podsjeća me na rat. I to zato što je u ratu kružio onaj neki propagandni video s ovom pjesmom u pozadini. Siguran sam da nisam jedini. :D

Biće još. :D
ExNihilo

#2229 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by ExNihilo »

Bloo wrote:
Ommadawn wrote:Jeste ali hajd´ im nadji studio. Hajde skontaj koji su. Imam par prijatelja koji se kunu da ih licno poznaju ali da su potpisali da im ne smiju otkriti identitet. Nije da ne bih mogao ali ne zelim da pokvarim caroliju ;)
Ma otkriveni su svi nakon što su tužili frontmena. :D
Ommadawn

#2230 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by Ommadawn »

Bloo wrote:
Tobias ili kako se vec zove?
Imali su neku saradnju sa grohlom, tako sam cuo u jednoj radio-emisiji. Skroz dobar bend. Dinamican sound.
Ommadawn

#2231 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by Ommadawn »

ExNihilo wrote:
Dobar fol. Evo, za početak - ova pjesma podsjeća me na rat. I to zato što je u ratu kružio onaj neki propagandni video s ovom pjesmom u pozadini. Siguran sam da nisam jedini. :D

Biće još. :D
Jeste jebote, i mene podsjeti na rat u Hrvatskoj svaki put kad cujem tu pjesmu. Prikazivali izbjeglice iz Hr, jos mi u glavi slika onog djeteta u nekoj sportskoj hali negdje u Bosni.....uff....
Bloo
Globalna šefica

#2232 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by Bloo »

nakon što sam izbacila elaborat Twin Peaksa (daleeeeeeeeeeee baci oko nakon što popiješ xanax) na koji bi Heidegger bio ponosan, da razmotrim odgovor/traktat na Ommijevo pitanje oko muzike :mrgreen:
hm
Bloo
Globalna šefica

#2233 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by Bloo »

Kako je muzika utjecala licno na vas? Pri izborima koje ste pravili u zivotu, pri shvatanjem istinske srece, pri nekim zivotnim padovima? I odakle tolika ljubav prema muzici koja nikako nije mediokritet, sudeci po onome sto postavljate?
This is a tough one :D

Volim je jer svaki put mogu da budem neko drugi kad je slušam (uživim se ja pravo il je SCH dijagnoza :D) (meni su bitni i tekst i muzika)

Mogu da budem beskućnik iz Benjamin Clementine - Cornerstone, da budem na mjestu nesreće sa Iron Maidenom u Empire of the Clouds, suludi suicidalni klaun dok slusam Darkness od Tiger Lillies, plačem sa Puddles Pity Party u Badfinger coveru Day After Day i It's a Heartache od Bonnie Tyler jer me drmaju hormoni i egzistencijalna kriza i kad se osjećam usamljeno, tripujem svemirski sa bowijem il se razbacam po dnevnoj sa KAte Bush, osjećam se ko super junak dok slušam Red army Choir i Kaćušku i ponosno na majku Rusiju, alkos u baru u new orleansu sa tomom waitsom, nepobjedivo dok slušam rotting christ, neki weltschmerz od solstafirove Fjare (veze ja nemajm o čemu on pjeva), doživim strast kraj rijeke sa Suzanne, orgazam sa Birkin i Gainsbourg ...ovo samo from the top of my head...

Volim riječi i ono što stvaraju u mom mozgu i u grudima (osjećaje? :D I am a Cyberman), volim melodiju i zvuk iz istog razloga

Muzika je uvijek tu...dok šetam, dok hodam, dok radim, dok sam na forumu, nekad svira sama u mojoj glavi ako nemam mp3 uz sebe.

Nekad mi da snage kada treba nešto da poduzmem - od životnih odluka (i da ne žalim ni za čim ko Piaf) do jebenog vježbanja (Rammstein zakon) ili je jednostavno curious insight u tuđe živote ili mi da insight u vlastiti (ono sudden revelation). Nekad je kao magija, imaš osjećaj da možeš da lebdiš dok je slušaš.Nekad je super jer ti se stvara priča u glavi - npr Nick Caveove pjesme.

Ponekad je pustim da ne slušam tišinu jer onda počnu čudne misli da se roje :D. Muzika je i distraction.

Jednostavno je tu da pomoću nje izrazim nešto što ja ne mogu da uobličim dovoljno jasno - ne mogu da uobličim riječi ili taj neki neuhvatljivi osjećaj koji se pojača kada slušam muziku.

Halalite na bosansko-engleskom, prevodim, pa mi se teško šaltati.:D
dale cooper

#2234 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by dale cooper »

Uticaj muzike na moj život je bio sasvim pozitivan, oplemenjujući. Pomoglo mi je da se podignem u nekim teškim
životnim trenutcima, da se zbližim više sa nekim dobrim prijateljima i steknem nove. To je nešto što mi je konstantno prisutno
u životu. Ne znam da li je bilo dana otkako sam još bio dijete da nisam bio okružen nekom vrstom muzike.
A ljubav prema muzici je došla od pokojnog oca, koji je bio sličan zaluđenik kao i ja. Tako da i danas imam
veoma lijepa sjećanja na naše zajedničke trenutke kupovine i slušanja cd-a ili ploča, otkrivanja nekih starih, klasičnih
stvari od njega za koje nisam čuo, ali i novih stvari koje je on otkrio uz mene. I kada mi najviše fali (a često mi se dese
ti momenti) pustim nešto što smo obojica voljeli. Kada je David Bowie preminuo, još mi je teže palo nego što je uobičajeno
i činjenica da je Bowie bio jedan od omiljenih muzičara mog oca. Počelo mi se činiti da mi svi životni heroji i uzori umiru. :sad:
Pa onda Prince i Cohen. 2015 i 2016 su mi bile dvije vjerovatno najgore godine u životu. :|
Ali...ostalo je nešto iza svih njih. Od mog oca vrijednosti koje mi je prenijeo kao i ljubav prema muzici. Od Bowiea, Princa
i Cohena su ostale ogromne muzičke zaostavštine koje će nastaviti živjeti još dugo, dugo vremena. I to je ono što me veseli
i daje nadu.
Bloo
Globalna šefica

#2235 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by Bloo »

Dale, lijepo rečeno (iako je malo tužno) :) .

Moram poraditi na svom haotičnom izražavanju
dale cooper

#2236 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by dale cooper »

Bloo wrote:
This is a tough one :D

Volim je jer svaki put mogu da budem neko drugi kad je slušam (uživim se ja pravo il je SCH dijagnoza :D) (meni su bitni i tekst i muzika)

Mogu da budem beskućnik iz Benjamin Clementine - Cornerstone, da budem na mjestu nesreće sa Iron Maidenom u Empire of the Clouds, suludi suicidalni klaun dok slusam Darkness od Tiger Lillies, plačem sa Puddles Pity Party u Badfinger coveru Day After Day i It's a Heartache od Bonnie Tyler jer me drmaju hormoni i egzistencijalna kriza i kad se osjećam usamljeno, tripujem svemirski sa bowijem il se razbacam po dnevnoj sa KAte Bush, osjećam se ko super junak dok slušam Red army Choir i Kaćušku i ponosno na majku Rusiju, alkos u baru u new orleansu sa tomom waitsom, nepobjedivo dok slušam rotting christ, neki weltschmerz od solstafirove Fjare (veze ja nemajm o čemu on pjeva), doživim strast kraj rijeke sa Suzanne, orgazam sa Birkin i Gainsbourg ...ovo samo from the top of my head...

Volim riječi i ono što stvaraju u mom mozgu i u grudima (osjećaje? :D I am a Cyberman), volim melodiju i zvuk iz istog razloga

Muzika je uvijek tu...dok šetam, dok hodam, dok radim, dok sam na forumu, nekad svira sama u mojoj glavi ako nemam mp3 uz sebe.

Nekad mi da snage kada treba nešto da poduzmem - od životnih odluka (i da ne žalim ni za čim ko Piaf) do jebenog vježbanja (Rammstein zakon) ili je jednostavno curious insight u tuđe živote ili mi da insight u vlastiti (ono sudden revelation). Nekad je kao magija, imaš osjećaj da možeš da lebdiš dok je slušaš.Nekad je super jer ti se stvara priča u glavi - npr Nick Caveove pjesme.

Ponekad je pustim da ne slušam tišinu jer onda počnu čudne misli da se roje :D. Muzika je i distraction.

Jednostavno je tu da pomoću nje izrazim nešto što ja ne mogu da uobličim dovoljno jasno - ne mogu da uobličim riječi ili taj neki neuhvatljivi osjećaj koji se pojača kada slušam muziku.

Halalite na bosansko-engleskom, prevodim, pa mi se teško šaltati.:D
Ovo je baš bilo divno, totalno povezivo sa tvojom personom u stvarnosti. :thumbup:
I naravno...sve je u emocijama i slikama koje nam muzika stvara i slika u glavama.
Bloo
Globalna šefica

#2237 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by Bloo »

Moj prvi susret za muzikom je biokad je rat završio i bilo je stalno struje i našla sam kofer crni (roditeljski) u kojem je bilo puno puno kaseta.
U koferu je bilo svega...klasika (nedeljkna promenada tako nekako), tereza kesovija, josipa lisac, boa, EKV, azra, smak...
tak da mi je i ukus u muzici čudan jer sam počela onda da kupujem kasete u prolazu kod sirana i da dobijam kasete na poklon sa punkom i metalom

i tako :D dobiješ pankera koji voli terezu kesoviju i metal :D
dale cooper

#2238 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by dale cooper »

Weird punk. :D
Bloo
Globalna šefica

#2239 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by Bloo »

dale cooper wrote:Weird punk. :D
Image

evo cheesiness za odjavnu :D
na žalost bolja mi je verzija seymoura i eddie veddera, ali dostupni snimci na youtubetu su tako loši, da krvari iz ušiju :D

John Cleese

#2240 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by John Cleese »

Bloo wrote:imam snimak gdje pjevam o sole mio :D
na žalost (na sreću?) ne znam kak da sherujem facebook video :lol: :lol: :lol:
:lol:

A imas li snimak gdje skaces po krevetu i pjevas https://www.youtube.com/watch?v=FB11Y2VZqd8 :D
Bloo
Globalna šefica

#2241 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by Bloo »

John Cleese wrote:
Bloo wrote:imam snimak gdje pjevam o sole mio :D
na žalost (na sreću?) ne znam kak da sherujem facebook video :lol: :lol: :lol:
:lol:

A imas li snimak gdje skaces po krevetu i pjevas https://www.youtube.com/watch?v=FB11Y2VZqd8 :D
:lol: :lol: :lol:
no :twisted:
mislim da me je bolno slušati kako pjevam u svim varijacijama :D
zato volim glasne koncerte, mogu da pjevam ko sivonja i niko se ne žali :mrgreen:
barem ne da ja čujem
John Cleese

#2242 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by John Cleese »

Bloo wrote:
ExNihilo wrote:
Image
nisam nikad do kraja svarila ove momente sa TNMT :D
Tako ja juce (prekjuce...) zureci ('nako, bez'ze) u televizor u vrijeme kad su emitirali seriju o onim Havajskim policajcima, zvacuci kruh svoj nasusni i nista ne sluteci, ugledah Sabana Saulica iz serije "Lost" (k'o da nije dosta sto je tu vec i onaj Korejanac, Kinez... sta li je) :|
PrEsEde mi rucak...
Bloo
Globalna šefica

#2243 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by Bloo »

John Cleese wrote:
Tako ja juce (prekjuce...) zureci ('nako, bez'ze) u televizor u vrijeme kad su emitirali seriju o onim Havajskim policajcima, zvacuci kruh svoj nasusni i nista ne sluteci, ugledah Sabana Saulica iz serije "Lost" (k'o da nije dosta sto je tu vec i onaj Korejanac, Kinez... sta li je) :|
PrEsEde mi rucak...
hawaii 5-0 je dovoljno loše što gledaš :|
John Cleese

#2244 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by John Cleese »

Bloo wrote:
John Cleese wrote:
PrEsEde mi rucak...
hawaii 5-0 je dovoljno loše što gledaš :|
Ne gledam - naidjoh slucajno (sjedoh, jedoh...) k'o onomad Lagumdzija, da se slikovito izrazim :|
Bloo
Globalna šefica

#2245 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by Bloo »

evo malo da vam pičim po živcima :D

imaju trube :sretan: :sretan: :sretan: :sretan: :sretan: :sretan:
nije Guča style, ali makes me happy :D
John Cleese

#2246 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by John Cleese »

Bloo
Globalna šefica

#2248 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by Bloo »

John Cleese wrote:Pa sto po zivcima...

https://www.youtube.com/watch?v=blD0FsZW9V4
šta je ovo ovako čudno :igrac: :igrac: :igrac: skakutavo, shredding gitare ...koja divna kakafonija

The earth spins and my head spins me back round to you :stolica1:
Bloo
Globalna šefica

#2249 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by Bloo »

:shock:
wha?
Mike Patton došao ekstra mamuran na probu Mr. Bunglesa?
Post Reply