Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Panzer_Daddy

#2226 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Panzer_Daddy »

Kao da je bitno ko je upalio svjetlo...svakako su Jugosloveni izmislili sijalicu :D
Leons

#2227 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Leons »

PM72 wrote:
Da mi je samo znati ko upali svjetlo...
bivši partizani i funkcioneri mladić, tuđman itd.
piupiu

#2228 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by piupiu »

prog321 wrote:
piupiu wrote:
prog321 wrote:Da imamo političke volje možemo ovlastiti CB da piše državne obveznice i zaduži nas isto kao što je Juga radila.
I time kreiramo rast kao i komunistići. :-D

.
Pa, pišemo, pišemo ... samo gamad neće da kupi. :oops: :D
Nije tačno.

Nikad nismo ni pokušali da napišemo. Ne postoje ovlasti da to CB BiH uradi.
Hajde de, pišu entiteti (a i niže) ... neki dan se Novalić žalio kako ne ide baš k'o halva ... pisali bi mi po svim nivoima, sve bi ispotpisivali i svi se redom potpisali, da možemo. :D
prog321

#2229 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by prog321 »

Normalno da bi pisali, ali jedino CB BiH ima medjunarodni kredibilitet.
Srecom ili nesrecom ne mogu se dogovoriti da prenesu tu nadleznost na drzavni nivo. :-D
Gojeni H

#2230 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Gojeni H »

tzipiripi wrote:
Gojeni H wrote: Uradjeno je mnogo. Najvece dostignuce je masovno opismenjavanje stanovnistva.
Napravljene su fabrike, objekti od opsteg znacaja, sve to stoji.
Ljudi su bili prilicno istrenirani od strane Velikog Brata, tako da je narodu bilo dobro i onda kada mu i nije bas bilo dobro.
Ovaj osjecaj imas kada pricas s ljudima iz Ukrajine, Rumunije i Bugarske. Ista, skoro identicna zaostavstina svih bivsih komunistickih zemalja.
Kada se ljudi jednom nauce da neko drugi misli, planira, i donosi odluke za njih, to je veoma tesko izbiti iz ljudskih glava.

Da li mislis da je prosjecan stanovnik Sj. Koreje spreman na normalan zivot u jednoj otvorenoj i demokratskoj drzavi?
U ovom trenutku, Sj. Korejci bi poskapali od gladi da se ukine rezim malog Kima.

To je ono sto totalitarni rezimi cine ljudima.
U "demokratiji" to nisu istrenirani i kao misle svojom glavom? Ko je ba izmislio popagandu, PR i Velikog brata?

Zemlja je onda bila uništena. I prije rata je bila zaostala, a nakon rata totalno razvaljena. Nije bilo donacija, nije bilo industrije, siromaštvo, nadnica ....
Iz ničega se napravilo sve bez ičije pomoći. Počelo se ići na ljetovanje ... Sad zamisli Njemačku da nije bilo pomoći sa strane, oprosta dugova itd.
Ljudi se sjećaju sigurne penzije, besplatnog zdravstva i školstva, riješenog stambenog pitanja, sigurnosti ... svega onog što im sad nedostaje.
Stradanje infrstrukture iz 2 svj. i odbrambeno-oslobodilackog rata je neuporediva. Gdje je bila bosanska industrija u Kraljevini?

Cega nije bilo nicije pomoci? Hajde opet provjeri. Vec smo cini mi se apsolvirali, u danasnjem vremenu ono sto su radili Broz i drugovi bi se smatralo "potcinjavanje stanovnistva u robovski odnos".
Zdravtsvo i skolstvo su i danas besplatni. Ili sam nesto propustio? To sto vise nema VMA Beograd i Slovenije da preuzimaju teze slucajeve nije krivica Bosne.

Rijeseno stambeno pitanje? Pa dokle vise...? Za koga rijeseno stambeno pitanje? Velika vecina stanovnistva nije imala od drzave rijeseno stambeno pitanje, vec se narod dovijao kako je znao.
Ljudi koji su imali stanove, su imale te stanove na KORISTENJE, nisu ih posjedovali. Neka zahvale poslijeratnim vlastima sto su za saku papira uspjeli bezbolno prevesti te stanove na sebe. Onaj kome komunisticke vlasti nisu dale stan na POSJEDOVANJE, su mogli jesti zireve. Njima je ostalo isto, ha komunisti ha SDA.

Bilo je daleko sigurnije sto se tice nasilnog kriminala, ali nije previse ni za cuditi se. Zemlja izasla iz rata, oruzje na svakom koraku, a svijest o zajednickom interesu - nikakva ... sto je opet produkt komunisticke zaostavstine jer je za mnoge "drustveno" znacilo i znaci "krcma bez racuna".
Paul F.

#2231 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Paul F. »

Ako krenemo od početka, smisla svega. Koje je najbolje uređenje ? Valjda ono koje omogućava najsretniji život, zvalo se to socijalizam, kapitalizam, balvanizam ili nešto četvrto. Sa današnjim nivoom svijesti takvo uređenje mora ograničiti zloupotrebe. U socijalizmu ih je bilo ali u kapitalizmu baš pretjeraše. Neki krše milione bez veze a neki ne mogu kraj s krajem sastaviti. U takvom kontekstu Jugoslavija je bila svakako bolja.
Paul F.

#2232 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Paul F. »

blueprint wrote:
Paul F. wrote:Ako krenemo od početka, smisla svega. Koje je najbolje uređenje ? Valjda ono koje omogućava najsretniji život, zvalo se to socijalizam, kapitalizam, balvanizam ili nešto četvrto. Sa današnjim nivoom svijesti takvo uređenje mora ograničiti zloupotrebe. U socijalizmu ih je bilo ali u kapitalizmu baš pretjeraše. Neki krše milione bez veze a neki ne mogu kraj s krajem sastaviti. U takvom kontekstu Jugoslavija je bila svakako bolja.

Najbolje uredjenje je ono gdje musliman vlada! klix,ba ti je uz primjer Izetbegovica, primjer kako se na osnovu mrznje zivi. Vecina ucesnika na ovom forumu je sklepana od zaostalih brdskih divljaka koji su dolaskom u Sarajevo , Tuzlu, Zenicu na osnovu islamskog digniteta postali neke Alfe i Omege!

(tako je i sirom nakaradne BiH)

Nemaju oni pojma ni sta je socijalizam , a ni gdje vodi kapitalizam.

Ne branim nikoga...ali Bih kao drzava nikada nije postojala a siguran sam da nikada i nece!
U redu. I onda se postavlja pitanje koliki kreten treba biti pa sa takvim uvjerenjem doći i trolati mrski forum. Pa kad te banuju ti opet, i opet... Ne bih ti u koži bio.
Drvenija87

#2233 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Drvenija87 »

TITOVA VIZIJA PROPASTI JUGOSLAVIJE

http://www.nasajugoslavija.org/txt/tito ... ijest.html
Image
Tito_1979

JOSIP BROZ TITO

Titova posljednja ispovijest

Bio sam protiv ustava iz 1974! Bio sam protiv davanja državnosti pokrajinama i dijelovima Ustava koji omogućuju republikama izdvajanje iz federacije bez dogovora s ostalim republikama, odnosno referendumom cijele zemlje. I tada, a i sada vam ponavljam da će to “zlo” od ovih ustavnih prava pokrajina razbiti Jugoslaviju. Znao sam da je sigurnosno stanje na Kosovu loše, ali nisam znao da su i odnosi naših republika pali na tako niske grane – Tito bio šokiran na sastanku u Karađorđevu. Drugovi, moram reći, kad je u pitanju Kosovo da svi koji su glasali za Ustav 1974. godine biti će krivi za sudbinu Jugoslavije!

Razmišljao sam i onako sam u sebi rekao: “Pa, Stari, i ti si trebaš odrediti nasljednika”. Razmišljao sam i stavio na papir nekoliko mlađih, već iskusnih rukovodilaca i odlučio sam se na njih dvoje: Miku Tripala i Ratu Dugonjića. Pišući prisjetio sam se i na Ivu Lolu Ribara, jer sam uvijek u šali govorio, a mislim da sam to rekao i Kopiniču, da će on biti moj nasljednik. Ta informacija “procurila” je za vreme rata, pa se Hebrang našao pogođen i odlučio se na osvetu i organizirao je likvidacuju Lole. O mom nasljedniku nikom nisam govorio osim Jovanki, a ona je to, kako mi je tvrdila, iz šale, rekla Stevi. Taj podatak odmah je “procurio” do Vlade i Bevca.

Ni praunuci neće oprostiti zaduživanje! Nakon donošenja novog Ustava, republike su se uz saglasnost Federacije za zadnjih godinu i par mjeseci zadužile preko deset milijardi dolara, to je zlo i neoprostivo za zemlju – rekao je Tito. Ja sam, kao predsjednik države, odbio da potpišem odobrenje o zaduženju zemlje, a Bakarić je kao moj zamjenik to potpisao.

Mene optužuju da sam zabranio da se ide na oslobađanje logoraša koje je tada čuvalo stotinjak ustaša – drugovi, taj Vickov predlog nije došao do mene i ja se sada pitam gdje je završio. Sam sebe optužujem zašto do sada nisam bio u tom logoru smrti i poklonio se sjenama ubijenih. Sada sam se prisjetio i podatka da su i Hebrang (Andrija) i Krajačić (Stevo) bili protiv obilježavanja Jasenovca. Pa istup Stevin prilikom otkrivanja spomenika u Jasenovcu. Nije kao predsjednik Sabora došao na otvaranje, došao je u Lipik, pijan, u lovačkoj uniformi i delegaciju Srbije izvređao, vičući im: “Malo smo Vas potamanili”. O tom skandalu poruku sam dobio od Pucara (Đuro). Bio sam, ne ljut, nego obezglavljen ovim Stevinim ispadom. Puno puta se pitam zašto ne rasvetlimo ove Stevine nebuloze i rasipništvo. Imam utisak da ga se u Hrvatskoj boje. Kad bih htio reagirati, branila ga je Jovanka.

Goli otok je stvorio Kardelj, predloživši da se svi koji su se izjasnili za Rezoluciju izoliraju na jedno ostrvo. Pomoć u tome dali su mu Augustinčić i Stevo (Krajačić) koji su mu pričali o Golom otoku i dobrom kamenu s kojim se služi Augustinčić pri izradi skulptura. I tako je na sastanku Politbiroa, kad se raspravlja o izolaciji uhapšenih, Kardelj predložio Goli otok kao najbolje rješenje. S jedne i druge strane tog puta dočekivali bi ih već uhapšeni i tukli remenjem i toljagama, a ovi “Slovenci” odgovorili bi im i vikali: “Ne bijte nas čovječe”. Nisu to bili Slovenci, već Bosanci i Ličani koji su radili u Sloveniji. Svoje su ibeovce proglasili ludim, posebno ako se radilo o školovanom kadru. Tako je Edo “branio” Jugoslaviju i Partiju u Sloveniji. Zbog Golog otoka nisam dobio ni Nobelovu nagradu za mir, iako je više od stotinu državnika sveta to predlagalo.

* * *
https://solonovpolis.wordpress.com
Gojeni H

#2234 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Gojeni H »

I, evo ga opet ... :lol: Usao je po 3636-i put na forum i postao legenda.

Opet nestalo boba kod dilera.
Dozer

#2235 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Dozer »

Paul F. wrote:Ako krenemo od početka, smisla svega. Koje je najbolje uređenje ? Valjda ono koje omogućava najsretniji život, zvalo se to socijalizam, kapitalizam, balvanizam ili nešto četvrto. Sa današnjim nivoom svijesti takvo uređenje mora ograničiti zloupotrebe. U socijalizmu ih je bilo ali u kapitalizmu baš pretjeraše. Neki krše milione bez veze a neki ne mogu kraj s krajem sastaviti. U takvom kontekstu Jugoslavija je bila svakako bolja.
Konacno jedan vrlo kratki i poentirani sazetak :D :thumbup:

O ovome se cijelo vrijeme prica, samo sto to BHS matricni mozgovi jednostavno ne kontaju. :D
Drustveno uredjenje, vladavina prava, zadovoljstvo stanovnistva zivotom. Onda su ljudi bili daleko zadovoljnij nego danas, i tu je kraj svake price.

I, jos jednom - o ovome mogu pricati samo oni koji se SJECAJU onog sistema, uredjenja i zivota, a ne ovi koji su se ispilili na samom kraju tog sistema ili nakon njega.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2236 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by _BataZiv_0809 »

Leons wrote:Treba se ugledati na Zapad a ne blebetat o raspaloj Jugoslaviji.
Lave, stvarno pretjerujes :run:

Ovo je isto da si rekao, treba se komsija sto igra mali fudbal ugledati na Tomasa Milera :roll:
piupiu

#2237 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by piupiu »

Gojeni H wrote:
piupiu wrote:A, šta to znači biti projugoslovenski orijentisan? Je l' to znači da ako si se rodio u Jugoslaviji, kao i tvoji roditelji i pra-roditelji, svi zajedno morate horski otpjevati kako je Jugoslavija bila s*anje da bi sada bili valjani Bosanci? Ono, ako se pomeneš Jugoslavije u pozitivnom smislu, ti više nisi i ne možeš biti Bosanac koji želi Bosni dobro? Šta je poanta ove etikete? :?
Ne mozes pricati o Jugoslaviji bez osvrta na rat. Nemoguca i sizofrena misao.
Jugoslavija je bila daleko od, ne idealne vec dobre drzave, ali se mogla i morala reformisati.
Prica se o ekonomiji kao da su svi cekali dok se ovde borilo za goli zivot. :-)

Poenta je da se Jugoslavija nije raspala kao bivsa Cehoslovacka.
Jugoslaviju su rasturili komunisticki kadrovi zajedno sa vrhuskom JNA.
Sada kada na vidjelo izlaze zapisnici sa kojekakvih sjednica, uvidja se da je velikosrpski elemenat uvijek bio prisutan u samom vrhu bivse drzave.
"Otac moderne velikosrpske misli", Dobrica Cosic, je bio visokopozicionirani sluzbenik bivse drzave i bivsi partizan.

Porediti danasnju BiH i SFRJ je nemoguce. Porediti BiH i Jugoslaviju sa NDH, te Nedicem, Ljoticem i Drazom Mihajlovicem u istoj, bi mozda bila fer borba.
Ko kaže da ne mogu? Zašto ne bih mogla? Da li treba ili ne je pitanje za razmatranje, a da li mogu ... watch me ... :wink:

Za mene je šizofrenično 20 godina vrtjeti priču ko je počeo rat. Svi znamo ko je počeo rat. Šizofrenično je tom pričom praviti hirurški rez izmedju sebe i svojih roditelja i praroditelja koji, usput, nisu bili na pogrešnoj strani istorije. Šizofrenično je, a i sadistično, tražiti od ljudi da pljunu po rodu i ljudima koji su gradili onu državu jer se to danas očekuje i jer 2015. ona država iz 1945. izgleda oh, so out of date ... Najsumnjivija mi je metoda analize uvijek bila ta hirurško-pozitivistička.

Podsjeća me na ono vratite se veri pradedovskoj, a, znamo kako se ta priča završila. Ja nikada neću pljunuti na svoju mater i oca, nanu, dedu, zašto bih? Moji preci nisu Dobrica Ćosić. Meni moje, a njemu njegovo. Dobrica Ćosić je istorijska greška. Jugoslavija, pak, nije bila istorijska greška. Ona je bila i nužnost i karika bez koje danas ne bi bilo Bosne. Šizofrenično je to zaboravljati. Zašto ne postaviti pitanje - vidiš ti kako se ljudi okreću kako vjetar puše, kako se ovako odrodiše? Ima tu i kontinuiteta o kojem ti pričaš, ali ga se može izanalizirati i na potpuno drugi način.

Smori više patriotska rika, ne može se u halu od epske i mitske naracije; identična priča k'o i ta Ćosićeva zbog koje je i počeo rat ... guslanje o istorijskom čemeru, ljutijem ranama i vrancu za boj ... Hoćemo l' u desetercu ili ćemo hvalospjev u distisima, a Bosni šta Bog da ... ne d'o bog promašit formu, namah te proglase nacionalnim izdajnikom ... Dokle više, da prostiš? Ne može se diHat' od milozvučnog patriotskog pojanja. Hoću da idem na časove eskperimentalne umjetnosti. Neću da mi neko naredjuje da povazdan skačem što volim Bosnu; niti da mahala provjerava je l' ne skačem što je mrzim il' što mi je dedo gradio Jugoslaviju ili što me bole koljena. :-)

Sve neka priča o strašnom jugototalitarizmu, a, eno na onoj temi o Bačanoviću istoljagaše čovjeka zbog Facebook statusa, sve onako fino i demokratski; dok okolo ljudi masovno od rakova umiru, od trovanja stresom i bojnootrovnom retorikom; od mentalnog zlostavljanja, siromaštva, kriminala; ne mo'š posao čistačice dobit' ako ne daš stranci analno, a ni na ulicu izać a da te ne ujede ja l' pas, ja l' kak'a patriotska ljuta guja;, raspada se sistem, za 20 godina neće više bit' Bosanca u Bosni (pardon, Bosanaca već ni sad nema); toliko je dobro ... al' de ti meni reci, ko je počeo rat? Koliko puta treba ponoviti da znamo ko je počeo rat da se završi s tom pričom?

Hoćeš da ti ja kažem - iz svoje perspektive - ko je počeo rat? Muškarci (i jedna Bilja genetičarka). I šta ću ja s tim? Čuvaj se muškarca, i onaj za stolom, i onaj pod stolom jednako ti misli ... :D Sve te priče o ratovima i epska pojanja koji se ovdje još uvijek uredno njeguju, svako svoje, nježno i detaljno ... su samo priprema za nove ratove. Bezidejnost koja ne zna da gradi, već samo da razgradjuje i ruši. Što bi rek'o Damir Nikišić - znaš li 'dje goniš? Evo jednog nezgodnog odgovora i na tvoja i na moja pitanja:
Legitimitet je tu cirkularan, on je epski i gradi se na osnovi prijatelj-neprijatelj ... ta priča za sobom povlači priču o ratnom bratstvu – onu da smo zajedno dijelili sudbinu, ugroženost i mogućnosti istrebljenja. Tako da je taj legitimitet pseudolegitimitet, on je srednjovjekovni princip časti i veličanje epske uzvišenosti, koja je ustvari smiješna. Postoji stalna karikatura političkog, koja se ovdje obnavlja. Legitimitet u pravom smislu značio bi poništavanje ratne politike i zbog toga ga mi, u modernom političkom smislu riječi, naprosto nemamo. Ovdje se na izborima glasa po principu ratnog bratstva, po opredijeljenosti da se uđe u sukob. Čak i generacije koje nisu okusile rat imaju upravo te matrice političkog izjašnjavanja i to je stvar koja neprekidno proizlazi iz rata. Ta matrica je rekonstrukcija potpuno istog pejsaža kao i prije posljednjeg rata. Iz rata u rat imamo konstantnu rekonstrukciju epske politike.
Odoh sada da se upišem u šizofreniĆare ... :oops: :D :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#2238 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by _BataZiv_0809 »

Gojeni H wrote: Sad je sve jasno. Garant nije bio clan Partije. :D

Nuto Dozera, fakat tvrdi da mu je otac bio direktor a nije bio clan partije. Iz kakvog li si ti sahana supu kus'o? :lol:
Npr. Kemal Kapetanovic?
burger_pasa

#2239 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by burger_pasa »

_BataZiv_0809 wrote:

Ovo je isto da si rekao, treba se komsija sto igra mali fudbal ugledati na Tomasa Milera :roll:
Daj ba netrabunjaj vec se hvataj motike, da bi ti bilo bolje... Ta kvazi drzava srboslavija se raspala i nikad je biti nece ... nikad.. never... nimals... Bosna i Hercegovina je trajna kategorija, koju treba unutra reorganizirati... a price o srboslaviji su price iz proslog vijeka... neponovilo se nikom.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#2240 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by _BataZiv_0809 »

burger_pasa wrote: Daj ba netrabunjaj vec se hvataj motike, da bi ti bilo bolje... Ta kvazi drzava srboslavija se raspala i nikad je biti nece ... nikad.. never... nimals... Bosna i Hercegovina je trajna kategorija, koju treba unutra reorganizirati... a price o srboslaviji su price iz proslog vijeka... neponovilo se nikom.
:kontrabas:
burger_pasa

#2241 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by burger_pasa »

_BataZiv_0809 wrote:
burger_pasa wrote: Daj ba netrabunjaj vec se hvataj motike, da bi ti bilo bolje... Ta kvazi drzava srboslavija se raspala i nikad je biti nece ... nikad.. never... nimals... Bosna i Hercegovina je trajna kategorija, koju treba unutra reorganizirati... a price o srboslaviji su price iz proslog vijeka... neponovilo se nikom.
:kontrabas:
Last edited by burger_pasa on 31/08/2015 11:30, edited 3 times in total.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#2242 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by _BataZiv_0809 »

burger_pasa wrote:
Izbrisi "s", pa ces dobit link ovako (evo istog pjevaca sam izabrao :evil: ):

Leons

#2243 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Leons »

_BataZiv_0809 wrote:

Sto?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#2244 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by _BataZiv_0809 »

Leons wrote:
Sto?
Mah...dok na svojoj kozi ne osjetis, niko ti ne moze objasniti.

Doci ce dan kad ces shvatiti da svijet ne funkcionise bas 100% po zakonitostima knjige Ekonomije za 3. godinu.
nosara

#2245 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by nosara »

Pa reorganizirajte, koliko vam treba, 300 godina...? I pustite vodu u metropoli iza 22.00, usput, dok reorganizirate, zedan sam... :place1:
Gojeni H wrote:...a svijest o zajednickom interesu - nikakva ... sto je opet produkt komunisticke zaostavstine jer je za mnoge "drustveno" znacilo i znaci "krcma bez racuna".
Do kad ce nesto sto ne postoji 25 godina bit alibi za lijenost, nesposobnost, javasluk, nerad, mrznju, povratak u zaostalost, neobrazovanost i druge ljepote demokracije...? Milenijum, dva, tri...? :D
Leons

#2246 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Leons »

_BataZiv_0809 wrote:
Leons wrote:
Sto?
Mah...dok na svojoj kozi ne osjetis, niko ti ne moze objasniti.

Doci ce dan kad ces shvatiti da svijet ne funkcionise bas 100% po zakonitostima knjige Ekonomije za 3. godinu.
Nego kako?
burger_pasa

#2247 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by burger_pasa »

burger_pasa wrote:[quote="nosara]
Pa reorganizirajte, koliko vam treba, 300 godina...? I pustite vodu u metropoli iza 22.00, usput, dok reorganizirate, zedan sam... :place1:
a u bivsoj srboslaviji si bio i zedan i gladan... i podstanar... u kreditima do guse da bi kupio juga45 i crno bijeli televizor... stajao u redu za kafu... stajao u redu za faks... stajao u redu za mlijeko... a dnevna inflacija dinara 300 %...
Gojeni H wrote:...a svijest o zajednickom interesu - nikakva ... sto je opet produkt komunisticke zaostavstine jer je za mnoge "drustveno" znacilo i znaci "krcma bez racuna".
Do kad ce nesto sto ne postoji 25 godina bit alibi za lijenost, nesposobnost, javasluk, nerad, mrznju, povratak u zaostalost, neobrazovanost i druge ljepote demokracije...? Milenijum, dva, tri...? :D
Dok generacije komunjara ne izumru i ne dodju nova djeca koja nece gledat u proslost od prije 50 godina i koji nece ispijati kafe i cekat da im mrtvi vaskrsnu.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#2248 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by _BataZiv_0809 »

Leons wrote:
Nego kako?
Ah nisi ni prvi ni posljednji na ovom forumu, s tom pricom. Medjutim, moze ti se lako desiti da u zivotu dohvatis drugi kraj batine i da vidis da si pogresno mislio da ces se snaci.
Leons

#2249 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Leons »

_BataZiv_0809 wrote:
Leons wrote:
Nego kako?
Ah nisi ni prvi ni posljednji na ovom forumu, s tom pricom. Medjutim, moze ti se lako desiti da u zivotu dohvatis drugi kraj batine i da vidis da si pogresno mislio da ces se snaci.
Kakvo snalazenje?
5 0 5

#2250 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by 5 0 5 »

burger_pasa wrote: Dok generacije komunjara ne izumru i ne dodju nova djeca koja nece gledat u proslost od prije 50 godina i koji nece ispijati kafe i cekat da im mrtvi vaskrsnu.
ne lipsi magarce do zelene trave. :lol: :lol:

jedino u cemu ste dobri su izgovori. :mrgreen:
Post Reply