BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

ko nudi najbolje usluge po najnižim cijenama ?

bhtelecom
14
20%
eronet
7
10%
mtel
7
10%
haloo
4
6%
Novotel
38
54%

Total votes: 70

kloniran

#2226 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kloniran »

Benq wrote:
radiša wrote:znaci kome je dovoljan ovaj njihov poklon i ne trosi vise nece morat dopunjavat 8km mjesecno za internet?jedino dopunu zbog produzetka kredita jer ako nije aktivan kredit gase i internet...
Dopuna za produzenje kredita se podrazumjeva , a 8KM mjesecno dajes nakon isteka ovih prvih 6 mjeseci.
kloniran wrote: pa dopunjavas svako 3 mjeseca po cenera i nakon 6 mjeseci imas zalihe cvaju, onda dopunis jos cenera i iducih 3 mjeseca koristis te pare za dokup interneta, nakon sto potrosis sve to sigurno ce biti jos bolji bonus bacis karticu i kupis novu :D

Ja koristim ultru i Haloo, pa sam jedno vrijeme bio na izi i kad su uveli da cenera vrijedi 3 mjeseca opet se vratio na haloo i mogu ti reci prezadovoljan
gdje nema 3g ni na telecomu ni na izi na galo fata i pici bar na 1 mbps :thumbup:
Vjeruj mi obradovao si me s ovim , svakako na ultru dajem 10KM a vidim pozivi iz haloo mreze su jeftiniji za 2 feninga , 2 po 2 .. :D i sms je 0,09KM (ne sjecam se kada sam sms poslao nekome haha). Uglavnom ovo je extra ponuda , i sutra obavezno uzimam.

Ako se dobro sjecam haloo je eronetov ? Pitam iz razloga jer mi je kodiran jedan slot na eronet pa ako je haloo njihov trebala bi onda i kartica raditi..

edit: sad sam vidio da si odgovorio vezano za slot i karticu :thumbup:
ne znam 100% tacno da li radi, al isplati se dati 4 marke cisto da se proba :D
a oni su eronetovi tako da ne bi trebalo biti problema
kloniran

#2227 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kloniran »

radiša wrote:vidim da su produzili trajanje dopune,sad od 5km vazi 25 dana a od 10km 90 dana sto je odlicno ko malo trosi a vise koristi viber...
meni ovih 555Mb bude tamam mjesec za fb viber klix i net, samo nemojte slusati muziku i mjeriti brzinu na speedtest, jer tad dere
speedtest sam uzima minimum 10Mb po mjerenju brzine
radiša

#2228 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by radiša »

sasvim dovoljno,gledam sada kod bhtelekoma 500mb 10km 30 dana a ovi ti poklone to....pa nek neko kaze kako je telekom isplativiji.
rovac13

#2229 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by rovac13 »

Imas profil ljudi koje nikad neces ubijedit da njegov operater nije najpovoljniji.........takvih ljudi imas na svim mrezama.........ali mi se cini da ih je ponajvise na bht u :D
radiša

#2230 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by radiša »

to mogu bit samo oni koji rade tamo ili koji nisu normalni,normalnom dovoljno vidjet cjenovnik i sve jasno,sta ti ima ko sta pricat...
Benq

#2231 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Benq »

radiša wrote:sasvim dovoljno,gledam sada kod bhtelekoma 500mb 10km 30 dana a ovi ti poklone to....pa nek neko kaze kako je telekom isplativiji.
Mogu oni za telecom pricati sta god hoce , korisnici niti su glupi niti slijepi, a oni to nece da priznaju pa onda pocnu svakakve prepiske, uvrede i td.
rovac13 wrote:Imas profil ljudi koje nikad neces ubijedit da njegov operater nije najpovoljniji.........takvih ljudi imas na svim mrezama.........ali mi se cini da ih je ponajvise na bht u :D
Sam si sebi odgovorio :)
avaks

#2232 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

Mah pustite ove njihove uposlenike po forumu, ljudi drugačije razmišljaju i pričaju ali većina je lijena da prenese broj ili da proba nešto novo.
Ja sam davno prešao na savršenu (čim je izašla) nisam ni broj htio prenijeti, tada sam totalno otkantao BHT (zbog bahatosti) i dan danas koristim Eronet jer je meni najisplativiji. Svako zna šta mu odgovara ali činjenice i cjenovnici govore za sebe isto :mrgreen:
Benq

#2233 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Benq »

Evo aktivirao sam haloo karticu , uspostavio prvi poziv , poslao poruku GPRS , sad cekam da mi se aktivira net i da se odobre ovi bonus MB , tako bar teta iz korisnickog kaze.
radiša

#2234 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by radiša »

:thumbup:
ugasi i upali aparat poslje postavki i ne zaboravi apn novi upisat mislim da je po defaultu stari.
Benq

#2235 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Benq »

radiša wrote::thumbup:
ugasi i upali aparat poslje postavki i ne zaboravi apn novi upisat mislim da je po defaultu stari.
Ugasio i upalio :), sad je internet proradio ali mi skida kredit , vjerovatno moram sacekat da aktiviraju ovaj bonus jer mi ni *102*2# ne radi , kaze invalid code.
radiša

#2236 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by radiša »

ugasi ga da ti ne povuce to sto imas,dok ti ne aktivira to preko koda.inace im internet kad potrosis svoje i ne uplatis jede kredit,naravno ako ga imas :lol:
Benq

#2237 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Benq »

radiša wrote:ugasi ga da ti ne povuce to sto imas,dok ti ne aktivira to preko koda.inace im internet kad potrosis svoje i ne uplatis jede kredit,naravno ako ga imas :lol:
Hehe odmah sam ugasio , nego mozes li mi reci koji je APN ? Ja imam dva : gprs.eronet.ba i web.eronet.ba , trenutno mi je aktivan gprs.eronet.ba
radiša

#2238 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by radiša »

web.haloo.ba

to unesi onda opet ugasi upali pa vidi taj kod
Benq

#2239 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Benq »

radiša wrote:web.haloo.ba

to unesi onda opet ugasi upali pa vidi taj kod
Uradio , aktivirao internet i ugasio odmah , kod jos ne radi , necu ni aktivirati dok oni svoje ne zavrse ubi mi kredit :D
radiša

#2240 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by radiša »

nazovi ti njih jos jednom sta te briga,do njih je svoje si napravio.
Benq

#2241 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Benq »

radiša wrote:nazovi ti njih jos jednom sta te briga,do njih je svoje si napravio.
Evo upravo sad zvao , pita jesam li poslao poruku GPRS i jesam li kreirao APN web.haloo.ba , rekoh jesam sve to , kaze stici ce poruka o bonus MB u roku 24h. Hvala radiša i kloniran :thumbup:
radiša

#2242 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by radiša »

javi da vidimo kolko se ceka na tu aktivaciju,kad aktiviraju i obavezno poslje opet provjeri kredit,sto je sigurno sigurno je :lol:
Benq

#2243 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Benq »

javi da vidimo kolko se ceka na tu aktivaciju,kad aktiviraju i obavezno poslje opet provjeri kredit,sto je sigurno sigurno je :lol:
Javim sve :thumbup: , je li i ti koristis ovu haloo karticu ?
radiša

#2244 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by radiša »

koristim odavno zbog interneta.
Benq

#2245 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Benq »

radiša wrote:koristim odavno zbog interneta.
Hvala na pomoci , javim cim se ovo cudo aktivira :)
radiša

#2246 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by radiša »

valjda ce u toku dana to sredit,cudi me sto se to odmah automatski po aktiviranju interneta ne ukljuci,zar nisu mogli tako napraviti a ne da se ceka....
Benq

#2247 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Benq »

valjda ce u toku dana to sredit,cudi me sto se to odmah automatski po aktiviranju interneta ne ukljuci,zar nisu mogli tako napraviti a ne da se ceka....
Welcome to BiH :D , sto bi jednostavno kad moze komplikovano..
Officer Crabtree

#2248 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Officer Crabtree »

3x sam aktivirao u posljednjih mjesec dana, dođe za nekih 10tak minuta, nekada i kraće...
Benq

#2249 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Benq »

Officer Crabtree wrote:3x sam aktivirao u posljednjih mjesec dana, dođe za nekih 10tak minuta, nekada i kraće...
Sta si tacno uradio ?
Officer Crabtree

#2250 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Officer Crabtree »

Aktivirao karticu... sačekao 10tak minuta, došla poruka da mi daju bonus i kad bude trebalo da mogu dokupiti više.
Post Reply