DearJohn wrote:Nemoj tako...U Bosni se uglavnom sva priča svodi na kolki stan ili kolko stanova i kuća, vikendica imaš, đe putuješ inače i po kojim destinacijma, kolko se zarađuje i ostalo. Da vidimo jesil mi ravan da sa mnom sjediš i kafu piješ. Živa su mi šega papci što se hoće, nogonje što nosaju odjela i cipe ništa s ničim a kofrće se ko horozovi. Ja naroda više opterećenim s materijalnim nisam vidio od nas i nekako mi je najdraže uzet novine i sam popit kafu u zadnje vrijeme...
Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
- lethalthreat
#2226 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
-
moonca
#2227 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
..aj.. .

- dobar osjecaj
#2228 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Imam poznanicu, jednu od brojnih domacih i stranih uhljebljenih kokica koja zaradjuje lijepih sedam hiljada eura mjesecno. Te plate su neoporezive na osnovu ugovora s BiH. Njen suprug radi na jos boljem radnom mjestu i zaradjuje znatno vise. Oboje precesto kukaju da su u minusu. Citala sam njene radove i posmatrala njegov rad i samo zakljucila da je simpaticno biti rodjen s raznim privilegijama. Nisam im ponudila da ih poguram kad se bore s minusima.madner wrote:Samo da kazem da i sa 15 000 ima prostora za veca primanja i izdatke. Nije to tako kako neki misle.
- madner
#2229 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Zavist kvari dobar osjecaj.dobar osjecaj wrote:Imam poznanicu, jednu od brojnih domacih i stranih uhljebljenih kokica koja zaradjuje lijepih sedam hiljada eura mjesecno. Te plate su neoporezive na osnovu ugovora s BiH. Njen suprug radi na jos boljem radnom mjestu i zaradjuje znatno vise. Oboje precesto kukaju da su u minusu. Citala sam njene radove i posmatrala njegov rad i samo zakljucila da je simpaticno biti rodjen s raznim privilegijama. Nisam im ponudila da ih poguram kad se bore s minusima.madner wrote:Samo da kazem da i sa 15 000 ima prostora za veca primanja i izdatke. Nije to tako kako neki misle.
- dobar osjecaj
#2230 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Ja inace pucam od zavisti ko gorazdanska zdrava kisela jabuka kad je zagrizes zdravim jakim zubima.madner wrote:
Zavist kvari dobar osjecaj.
- Thorgerson
#2231 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Pa sta je tu čudno?dobar osjecaj wrote:Imam poznanicu, jednu od brojnih domacih i stranih uhljebljenih kokica koja zaradjuje lijepih sedam hiljada eura mjesecno. Te plate su neoporezive na osnovu ugovora s BiH. Njen suprug radi na jos boljem radnom mjestu i zaradjuje znatno vise. Oboje precesto kukaju da su u minusu. Citala sam njene radove i posmatrala njegov rad i samo zakljucila da je simpaticno biti rodjen s raznim privilegijama. Nisam im ponudila da ih poguram kad se bore s minusima.madner wrote:Samo da kazem da i sa 15 000 ima prostora za veca primanja i izdatke. Nije to tako kako neki misle.
Logicno, ako zaradjujes vise - trosis vise.
- dobar osjecaj
#2232 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Ni ne napisah nista kontra toga. I sama sam prosla kroz sve te faze samo meni je stvarno 95% vremena vise nego dovoljno ono sto sam spremna da zaradim. Da imam potrebu, ambiciju i vremena da stvaram i imam vise ja bi i stvarala vise i trosila vise.Thorgerson wrote:Pa sta je tu čudno?dobar osjecaj wrote:Imam poznanicu, jednu od brojnih domacih i stranih uhljebljenih kokica koja zaradjuje lijepih sedam hiljada eura mjesecno. Te plate su neoporezive na osnovu ugovora s BiH. Njen suprug radi na jos boljem radnom mjestu i zaradjuje znatno vise. Oboje precesto kukaju da su u minusu. Citala sam njene radove i posmatrala njegov rad i samo zakljucila da je simpaticno biti rodjen s raznim privilegijama. Nisam im ponudila da ih poguram kad se bore s minusima.madner wrote:Samo da kazem da i sa 15 000 ima prostora za veca primanja i izdatke. Nije to tako kako neki misle.
Logicno, ako zaradjujes vise - trosis vise.
- HAVANA
#2233 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Kakvih ba minusa?dobar osjecaj wrote:Imam poznanicu, jednu od brojnih domacih i stranih uhljebljenih kokica koja zaradjuje lijepih sedam hiljada eura mjesecno. Te plate su neoporezive na osnovu ugovora s BiH. Njen suprug radi na jos boljem radnom mjestu i zaradjuje znatno vise. Oboje precesto kukaju da su u minusu. Citala sam njene radove i posmatrala njegov rad i samo zakljucila da je simpaticno biti rodjen s raznim privilegijama. Nisam im ponudila da ih poguram kad se bore s minusima.madner wrote:Samo da kazem da i sa 15 000 ima prostora za veca primanja i izdatke. Nije to tako kako neki misle.
- 512MB
#2234 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Pa dobro ima i drugi stvari za kupit osim ćevapa i vutre 
- HAVANA
#2235 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Doduse,ima.Al ne razumijem ti se ja bas u te kompleksaske furke tipa bogner i sl...Ja sam jos na farmerkama i starkama.Al volim hajvanima uzet pare auto,kuca,stan,felge...sta god.
Ovi s ovakvim primanjima a u minusu su najbolje musterije.Za stan po 4 milje kvadrat plate,samo im ga sredi ko s pinteresta,jer zena to prati redovno.Zna sta je in.Sve ce oni platiti samo da rukice ne upraljaju.Treba takvih.Da ih je bogdo vise. 
- HAVANA
#2236 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
A kako si znao da sam cevape jeo?
Cuj trave,nisam 3 puta zapalio od 90 g.Nije to vise za mene.Popusio se sleper,dosta.
-
Heller
#2237 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Ostarilo se mislišHAVANA wrote:A kako si znao da sam cevape jeo?Cuj trave,nisam 3 puta zapalio od 90 g.Nije to vise za mene.Popusio se sleper,dosta.
- HAVANA
#2238 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Sve ima svoje vrijeme.Djeca,porodica...Heller wrote:Ostarilo se mislišHAVANA wrote:A kako si znao da sam cevape jeo?Cuj trave,nisam 3 puta zapalio od 90 g.Nije to vise za mene.Popusio se sleper,dosta.
-
azdralovic
#2239 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
haj mi nadji stanHAVANA wrote:Doduse,ima.Al ne razumijem ti se ja bas u te kompleksaske furke tipa bogner i sl...Ja sam jos na farmerkama i starkama.Al volim hajvanima uzet pare auto,kuca,stan,felge...sta god.Ovi s ovakvim primanjima a u minusu su najbolje musterije.Za stan po 4 milje kvadrat plate,samo im ga sredi ko s pinteresta,jer zena to prati redovno.Zna sta je in.Sve ce oni platiti samo da rukice ne upraljaju.Treba takvih.Da ih je bogdo vise.
- HAVANA
#2240 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Ne mogu sebi vise da nadjem a kako cu tebi,skupo.azdralovic wrote:haj mi nadji stanHAVANA wrote:Doduse,ima.Al ne razumijem ti se ja bas u te kompleksaske furke tipa bogner i sl...Ja sam jos na farmerkama i starkama.Al volim hajvanima uzet pare auto,kuca,stan,felge...sta god.Ovi s ovakvim primanjima a u minusu su najbolje musterije.Za stan po 4 milje kvadrat plate,samo im ga sredi ko s pinteresta,jer zena to prati redovno.Zna sta je in.Sve ce oni platiti samo da rukice ne upraljaju.Treba takvih.Da ih je bogdo vise.
-
azdralovic
#2241 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
socijalno-cvilla:DHAVANA wrote:Ne mogu sebi vise da nadjem a kako cu tebi,skupo.azdralovic wrote:haj mi nadji stanHAVANA wrote:Doduse,ima.Al ne razumijem ti se ja bas u te kompleksaske furke tipa bogner i sl...Ja sam jos na farmerkama i starkama.Al volim hajvanima uzet pare auto,kuca,stan,felge...sta god.Ovi s ovakvim primanjima a u minusu su najbolje musterije.Za stan po 4 milje kvadrat plate,samo im ga sredi ko s pinteresta,jer zena to prati redovno.Zna sta je in.Sve ce oni platiti samo da rukice ne upraljaju.Treba takvih.Da ih je bogdo vise.
Gdje,ako nije centar mozda ima nesto...?
- animus
#2242 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Isto sam upoznao dosta ljudi sa visokim primanjima i kod nekih od njih primijetio da se krpe s parama non stop. Nikad mi nije bilo jasno kako iako imaju oni svoja opravdanja. Smiješno bi bilo da nije žalosno.dobar osjecaj wrote:Imam poznanicu, jednu od brojnih domacih i stranih uhljebljenih kokica koja zaradjuje lijepih sedam hiljada eura mjesecno. Te plate su neoporezive na osnovu ugovora s BiH. Njen suprug radi na jos boljem radnom mjestu i zaradjuje znatno vise. Oboje precesto kukaju da su u minusu. Citala sam njene radove i posmatrala njegov rad i samo zakljucila da je simpaticno biti rodjen s raznim privilegijama. Nisam im ponudila da ih poguram kad se bore s minusima.madner wrote:Samo da kazem da i sa 15 000 ima prostora za veca primanja i izdatke. Nije to tako kako neki misle.
-
moonca
#2243 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Balkanski mentalitet- da se kuka kako nemaju- i ako imaju- ne znaju sta ih snaslo- tkz.' nove pare''-..
poznajem i ja imucne - ne kukaju- niti ikad novac pomenu u diskusijama - i prilicno - skromni- da ne kazem skrti...
poznajem i ja imucne - ne kukaju- niti ikad novac pomenu u diskusijama - i prilicno - skromni- da ne kazem skrti...
-
detroit-mercy
#2244 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Imas prihodovnu i rashodovnu stranu, ako ne znas kontrolisati ovu drugu jeban sianimus wrote:Isto sam upoznao dosta ljudi sa visokim primanjima i kod nekih od njih primijetio da se krpe s parama non stop. Nikad mi nije bilo jasno kako iako imaju oni svoja opravdanja. Smiješno bi bilo da nije žalosno.dobar osjecaj wrote:Imam poznanicu, jednu od brojnih domacih i stranih uhljebljenih kokica koja zaradjuje lijepih sedam hiljada eura mjesecno. Te plate su neoporezive na osnovu ugovora s BiH. Njen suprug radi na jos boljem radnom mjestu i zaradjuje znatno vise. Oboje precesto kukaju da su u minusu. Citala sam njene radove i posmatrala njegov rad i samo zakljucila da je simpaticno biti rodjen s raznim privilegijama. Nisam im ponudila da ih poguram kad se bore s minusima.madner wrote:Samo da kazem da i sa 15 000 ima prostora za veca primanja i izdatke. Nije to tako kako neki misle.
-
Gandra_1
#2245 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Jel za rentati ili kupiti?azdralovic wrote:socijalno-cvilla:DHAVANA wrote:Ne mogu sebi vise da nadjem a kako cu tebi,skupo.azdralovic wrote: haj mi nadji stanGdje,ako nije centar mozda ima nesto...?
-
azdralovic
#2246 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
kupitiGandra_1 wrote:Jel za rentati ili kupiti?azdralovic wrote:socijalno-cvilla:DHAVANA wrote: Ne mogu sebi vise da nadjem a kako cu tebi,skupo.Gdje,ako nije centar mozda ima nesto...?
-
kiligonzales
#2247 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Najčešće je dovoljno samo nepoštenje.Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
- madner
#2248 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Upravo. Imas brdo NBA igraca koji zive od plate do plate, a plate par miliona.detroit-mercy wrote:Imas prihodovnu i rashodovnu stranu, ako ne znas kontrolisati ovu drugu jeban sianimus wrote:Isto sam upoznao dosta ljudi sa visokim primanjima i kod nekih od njih primijetio da se krpe s parama non stop. Nikad mi nije bilo jasno kako iako imaju oni svoja opravdanja. Smiješno bi bilo da nije žalosno.dobar osjecaj wrote:
Imam poznanicu, jednu od brojnih domacih i stranih uhljebljenih kokica koja zaradjuje lijepih sedam hiljada eura mjesecno. Te plate su neoporezive na osnovu ugovora s BiH. Njen suprug radi na jos boljem radnom mjestu i zaradjuje znatno vise. Oboje precesto kukaju da su u minusu. Citala sam njene radove i posmatrala njegov rad i samo zakljucila da je simpaticno biti rodjen s raznim privilegijama. Nisam im ponudila da ih poguram kad se bore s minusima.. Ljudi spickaju desetine i stotine miliona a ti se cudis za par milj ojrica
.
Pa prodaju sve zivo pola godine poslje kraja karijere.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2249 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Čovjek objasniodetroit-mercy wrote: Imas prihodovnu i rashodovnu stranu, ako ne znas kontrolisati ovu drugu jeban si. Ljudi spickaju desetine i stotine miliona a ti se cudis za par milj ojrica
.
-
kiligonzales
#2250 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Istina jeste da se mi mnogo zalimo. Istina jeste da mi zaista zivimo u sredini koja gazi postena i vrijedna covjeka, ljude sa stavom, a nagradjuje pocesto one koji to sve nemaju, ali imaju copor u kome sigurnim bivaju.moonca wrote:Balkanski mentalitet- da se kuka kako nemaju- i ako imaju- ne znaju sta ih snaslo- tkz.' nove pare''-..
Imucnih ima svakakvih, a i medju njima malo je zadovoljnih.