Ma ni mrski Zapad nije bio bas narocito progresivan, trbalo je zenama duplo vise snage da uspiju i n atom mrskom Zapadu, ovo ti pisem znam zene u 50 pilote na Zapadu, a prij par mejseci sam pricala sa 28godisnajkinjom amerikanom koja aktivno leti na vojnom jetu, ona nije imala isti problem ,ako problem starijih genracija, ona je cak imala bolju podrsku , isto kao sto sam i ja dozivjela u svom svijetu zpadnae avijacije , lako je nama sad, to ti zelim recitriconja wrote:Drugi je tad vakat bio, nisu se ovdje zene borile za prava nego na mrskom zapadu. Treba vremena da dodje ideja i da pusti korjenjeConnaisseur Karlin wrote:sredina 80tih godinatriconja wrote: Koje godine?
Danasnji "feminizam"
- Connaisseur Karlin
#2226 Re: Danasnji "feminizam"
- triconja
#2227 Re: Danasnji "feminizam"
Sa zapada je i poceo progres po pitanju "ljudskih" prava, da se gledo istok jos bi bili u plemenskim drustvimaConnaisseur Karlin wrote:Ma ni mrski Zapad nije bio bas narocito progresivan, trbalo je zenama duplo vise snage da uspiju i n atom mrskom Zapadu, ovo ti pisem znam zene u 50 pilote na Zapadu, a prij par mejseci sam pricala sa 28godisnajkinjom amerikanom koja aktivno leti na vojnom jetu, ona nije imala isti problem ,ako problem starijih genracija, ona je cak imala bolju podrsku , isto kao sto sam i ja dozivjela u svom svijetu zpadnae avijacije , lako je nama sad, to ti zelim recitriconja wrote: Drugi je tad vakat bio, nisu se ovdje zene borile za prava nego na mrskom zapadu. Treba vremena da dodje ideja i da pusti korjenje
Ljudi batina i batina dobili, svako pravo koje su dobili su platili krvlju, samo su malo kasno digli svoj glas. Trebalo je to fino u francuskoj prije prvog svjetskog rata pogurat, ali eto, dobro je nek se ne puca
- Connaisseur Karlin
#2228 Re: Danasnji "feminizam"
da, batine su dobili istovrmeeno , i zene i muksarci , znaci, za ravnopravnost su se borili i Z i M, a tako se treba nastaviti boriti i danastriconja wrote:Sa zapada je i poceo progres po pitanju "ljudskih" prava, da se gledo istok jos bi bili u plemenskim drustvimaConnaisseur Karlin wrote:Ma ni mrski Zapad nije bio bas narocito progresivan, trbalo je zenama duplo vise snage da uspiju i n atom mrskom Zapadu, ovo ti pisem znam zene u 50 pilote na Zapadu, a prij par mejseci sam pricala sa 28godisnajkinjom amerikanom koja aktivno leti na vojnom jetu, ona nije imala isti problem ,ako problem starijih genracija, ona je cak imala bolju podrsku , isto kao sto sam i ja dozivjela u svom svijetu zpadnae avijacije , lako je nama sad, to ti zelim recitriconja wrote: Drugi je tad vakat bio, nisu se ovdje zene borile za prava nego na mrskom zapadu. Treba vremena da dodje ideja i da pusti korjenje![]()
Ljudi batina i batina dobili, svako pravo koje su dobili su platili krvlju, samo su malo kasno digli svoj glas. Trebalo je to fino u francuskoj prije prvog svjetskog rata pogurat, ali eto, dobro je nek se ne puca
- vješalica
#2229 Re: Danasnji "feminizam"
gdje pise da ako se zena odluci za neki tezi posao mora imati i obaveze oko kuce?djece?odma po defaultu ih to slijeduje jer su zene?ako se jos odluce da nece imati djece onda ide tura novog terora sto su se odlucile na takav cin jer gdje ce zena ostat neudata a i bez djece takvu samo niz vodu frljaknutMarlboroGold wrote:Samo znam da su sa ovim današnjim feminizmom žene sebi, pored raznih nužnih prednosti, stvorile i dodatni teret ukoliko se odluče i za porodicu. Pored čuvanja djece, rada kod kuće i ostalog trči se i na posao, pa opet sa posla nazad kući, pa opet sa djecom itd. Jeben je to tempo. Dobro ikako izdržite sve to. Ako vam je tako bolje, onda nemam ništa protiv. Kao rezultat naprijed navedenog sve manje žena se odlučuje na rađanje djece ganjajući sopstvene karijere, a to je činjenica. Ali ipak je to vaš izbor, tako da vam nema ko prigovoriti.
samo nametanja i nametanja na tudju volju
-
Hakiz
#2230 Re: Danasnji "feminizam"
Ne piše nigdje.vješalica wrote:gdje pise da ako se zena odluci za neki tezi posao mora imati i obaveze oko kuce?djece?odma po defaultu ih to slijeduje jer su zene?ako se jos odluce da nece imati djece onda ide tura novog terora sto su se odlucile na takav cin jer gdje ce zena ostat neudata a i bez djece takvu samo niz vodu frljaknutMarlboroGold wrote:Samo znam da su sa ovim današnjim feminizmom žene sebi, pored raznih nužnih prednosti, stvorile i dodatni teret ukoliko se odluče i za porodicu. Pored čuvanja djece, rada kod kuće i ostalog trči se i na posao, pa opet sa posla nazad kući, pa opet sa djecom itd. Jeben je to tempo. Dobro ikako izdržite sve to. Ako vam je tako bolje, onda nemam ništa protiv. Kao rezultat naprijed navedenog sve manje žena se odlučuje na rađanje djece ganjajući sopstvene karijere, a to je činjenica. Ali ipak je to vaš izbor, tako da vam nema ko prigovoriti.
Kao što ne piše da zato što žene hoće karijeru muškarci trebaju da se odreknu tradicionalnih podjela.
-
moonca
#2231 Re: Danasnji "feminizam"
To trckaranje je sada proslost. Mislim da mali broj zena ima taj tempo. Postale su zahtjevnije, tako da zena radila ili ne , muska stana ucestvuje podjednako ili cak i vise od nje same.MarlboroGold wrote:Samo znam da su sa ovim današnjim feminizmom žene sebi, pored raznih nužnih prednosti, stvorile i dodatni teret ukoliko se odluče i za porodicu. Pored čuvanja djece, rada kod kuće i ostalog trči se i na posao, pa opet sa posla nazad kući, pa opet sa djecom itd. Jeben je to tempo. Dobro ikako izdržite sve to. Ako vam je tako bolje, onda nemam ništa protiv. Kao rezultat naprijed navedenog sve manje žena se odlučuje na rađanje djece ganjajući sopstvene karijere, a to je činjenica. Ali ipak je to vaš izbor, tako da vam nema ko prigovoriti.
Mislim da nije karijera razlog odluke za vezu /brak bez djece . I nove generacije muskog pola sve vise se izjasnjavaju da im djeca nisu prioritet i znacajan broj se odlucije bez.
Nema vise progovaranja od strane 'jacih' , oslabio im imunitet.
-
Tuzla111
#2232 Re: Danasnji "feminizam"
Nista samo da kazem da mi je ovaj danasnji feminizam na vrh qrca se popeo.
- ¤ jelena ¤
#2233 Re: Danasnji "feminizam"
Opstrukcija slobode mišljenja, prijatelju.
- MarlboroGold
#2234 Re: Danasnji "feminizam"
Nije po defaultu, već se odnosi na situacije kada muškarac ne pomaže dovoljno (što se može promijeniti - ako neće zatuci oklagijomvješalica wrote:gdje pise da ako se zena odluci za neki tezi posao mora imati i obaveze oko kuce?djece?odma po defaultu ih to slijeduje jer su zene?ako se jos odluce da nece imati djece onda ide tura novog terora sto su se odlucile na takav cin jer gdje ce zena ostat neudata a i bez djece takvu samo niz vodu frljaknutMarlboroGold wrote:Samo znam da su sa ovim današnjim feminizmom žene sebi, pored raznih nužnih prednosti, stvorile i dodatni teret ukoliko se odluče i za porodicu. Pored čuvanja djece, rada kod kuće i ostalog trči se i na posao, pa opet sa posla nazad kući, pa opet sa djecom itd. Jeben je to tempo. Dobro ikako izdržite sve to. Ako vam je tako bolje, onda nemam ništa protiv. Kao rezultat naprijed navedenog sve manje žena se odlučuje na rađanje djece ganjajući sopstvene karijere, a to je činjenica. Ali ipak je to vaš izbor, tako da vam nema ko prigovoriti.
Last edited by MarlboroGold on 06/02/2018 07:44, edited 3 times in total.
- MarlboroGold
#2235 Re: Danasnji "feminizam"
Vjerujem da jeste prošlost, ali i dalje imaš onakve primjere trčkaranja. Da se ne ponavljam, odgovor je dobila i vješalica.moonca wrote:To trckaranje je sada proslost. Mislim da mali broj zena ima taj tempo. Postale su zahtjevnije, tako da zena radila ili ne , muska stana ucestvuje podjednako ili cak i vise od nje same.MarlboroGold wrote:Samo znam da su sa ovim današnjim feminizmom žene sebi, pored raznih nužnih prednosti, stvorile i dodatni teret ukoliko se odluče i za porodicu. Pored čuvanja djece, rada kod kuće i ostalog trči se i na posao, pa opet sa posla nazad kući, pa opet sa djecom itd. Jeben je to tempo. Dobro ikako izdržite sve to. Ako vam je tako bolje, onda nemam ništa protiv. Kao rezultat naprijed navedenog sve manje žena se odlučuje na rađanje djece ganjajući sopstvene karijere, a to je činjenica. Ali ipak je to vaš izbor, tako da vam nema ko prigovoriti.
Mislim da nije karijera razlog odluke za vezu /brak bez djece . I nove generacije muskog pola sve vise se izjasnjavaju da im djeca nisu prioritet i znacajan broj se odlucije bez.
Nema vise progovaranja od strane 'jacih' , oslabio im imunitet.![]()
- vješalica
#2236 Re: Danasnji "feminizam"
kod nas je preslo u pravilo da zena mora ekonomski ovisiti od muskarca i da joj je jedina zadaca sjediti kuci i rintat oko djece i mutavog cojka jer gdje.ce cojk usisat ili barem neki siticu uraditMarlboroGold wrote: Nije po defaultu, već se odnosi na situacije kada muškarac ne pomaže dovoljno (što se može promijeniti - ako neće zatuci oklagijom) ili ne može pomoći jer je odsutan, radi negdje vani itd. A takvih situacija je koliko hoćeš pogotovo kod nas.
pa jel
zamisli da ti badza iznosi smece
cuj to hhahaha
doduse nije to svugdje pravilo ali iz ruralnih sredina se donio taj mentalitet da opcenito za zenu nije rad osim onaj u kuci da bi muska polovina i famElija bila zadovoljna sa odabirom
a ako ode raditi ide se kurvat
znam.ja taj mentalitet i jos uvijek sam zaprepastena misljenjima ljudi u BiH koje sam imala priliku sresti i razgovarati o odredjenim stvarima
jbt ljude hoce poslat na mars,raspravljamo o oklagiji
- MarlboroGold
#2237 Re: Danasnji "feminizam"
Slažem se. Sve je do mentaliteta, navika, "šta će okolina reći" itd. Kad ljudi to prerastu, odnosno skinu i odbace te lance od sebe, tek tad mogu vidjeti šta znači pravi život, a to sigurno ne bi trebalo važiti samo za muškarce.vješalica wrote:kod nas je preslo u pravilo da zena mora ekonomski ovisiti od muskarca i da joj je jedina zadaca sjediti kuci i rintat oko djece i mutavog cojka jer gdje.ce cojk usisat ili barem neki siticu uraditMarlboroGold wrote: Nije po defaultu, već se odnosi na situacije kada muškarac ne pomaže dovoljno (što se može promijeniti - ako neće zatuci oklagijom) ili ne može pomoći jer je odsutan, radi negdje vani itd. A takvih situacija je koliko hoćeš pogotovo kod nas.
pa jel
zamisli da ti badza iznosi smece
cuj to hhahaha
doduse nije to svugdje pravilo ali iz ruralnih sredina se donio taj mentalitet da opcenito za zenu nije rad osim onaj u kuci da bi muska polovina i famElija bila zadovoljna sa odabirom
a ako ode raditi ide se kurvat
znam.ja taj mentalitet i jos uvijek sam zaprepastena misljenjima ljudi u BiH koje sam imala priliku sresti i razgovarati o odredjenim stvarima
-
Hakiz
#2238 Re: Danasnji "feminizam"
Pa, da žene sjede u kući i rade kućne poslove kao što i treba, ne bismo spominjali oklagiju. Ne bi bilo potrebe.vješalica wrote:znam.ja taj mentalitet i jos uvijek sam zaprepastena misljenjima ljudi u BiH koje sam imala priliku sresti i razgovarati o odredjenim stvarima
- male_okice
#2239 Re: Danasnji "feminizam"
pa lijepo si to rekao. to je nas izbor,a to je i bit feminizma. imati izbor da ako zelis da radis i ganjas karijeru da to i cinis, ako zelis da sjedis kuci i budes domacica i rodis sebi 10toro i to je tvoje pravo.MarlboroGold wrote:Samo znam da su sa ovim današnjim feminizmom žene sebi, pored raznih nužnih prednosti, stvorile i dodatni teret ukoliko se odluče i za porodicu. Pored čuvanja djece, rada kod kuće i ostalog trči se i na posao, pa opet sa posla nazad kući, pa opet sa djecom itd. Jeben je to tempo. Dobro ikako izdržite sve to. Ako vam je tako bolje, onda nemam ništa protiv. Kao rezultat naprijed navedenog sve manje žena se odlučuje na rađanje djece ganjajući sopstvene karijere, a to je činjenica. Ali ipak je to vaš izbor, tako da vam nema ko prigovoriti.
u sustini moze se i oboje, naravno ako muska strana shvata da on kad se ozeni nije doveo sebi drugu mamu u kucu ili kucnu pomocnicu nego se i on prihvati posla. a sto se tice djece ma ima nas ionako previse na ovoj zemaljskoj kugli, a kako smo krenuli trositi njene resurse dzaba nam sva djeca ako ce umrijeti od zagadjenja.
- MarlboroGold
#2240 Re: Danasnji "feminizam"
Sve je to dobro i prihvatljivo dok ne preraste u nešto što se bazira isključivo na mržnji prema muškarcima i sve ono što mi predstavljamo. Nažalost, takve žene su se počele pojavljivati u svijetu i dobijati medijsku pažnju, a koje zloupotrebljavaju taj feminizam i razne druge pokrete žena, a iz aviona se vidi da tu i slične njoj pucaju neki teški kompleksi i frustracije koje veze sa feminizmom nemaju i ne bi trebale imati. To je više slučaj za psihiloge.male_okice wrote:pa lijepo si to rekao. to je nas izbor,a to je i bit feminizma. imati izbor da ako zelis da radis i ganjas karijeru da to i cinis, ako zelis da sjedis kuci i budes domacica i rodis sebi 10toro i to je tvoje pravo.MarlboroGold wrote:Samo znam da su sa ovim današnjim feminizmom žene sebi, pored raznih nužnih prednosti, stvorile i dodatni teret ukoliko se odluče i za porodicu. Pored čuvanja djece, rada kod kuće i ostalog trči se i na posao, pa opet sa posla nazad kući, pa opet sa djecom itd. Jeben je to tempo. Dobro ikako izdržite sve to. Ako vam je tako bolje, onda nemam ništa protiv. Kao rezultat naprijed navedenog sve manje žena se odlučuje na rađanje djece ganjajući sopstvene karijere, a to je činjenica. Ali ipak je to vaš izbor, tako da vam nema ko prigovoriti.
u sustini moze se i oboje, naravno ako muska strana shvata da on kad se ozeni nije doveo sebi drugu mamu u kucu ili kucnu pomocnicu nego se i on prihvati posla. a sto se tice djece ma ima nas ionako previse na ovoj zemaljskoj kugli, a kako smo krenuli trositi njene resurse dzaba nam sva djeca ako ce umrijeti od zagadjenja.
Takve žene trebaju biti osuđene najviše od vas, a onda i od nas.
- male_okice
#2241 Re: Danasnji "feminizam"
pa iskreno slozicu se djelimicno s tobom, jer je broj takvih zena jako mali, kad se uzme u obzir sira slika ili okolina. a opet s druge strane ako se posmatraju uzroci koji su doveli te zene u takvo stanje psihe ili misljenja cesto vidimo da su bile zrtve torture patrijarharta, shodno tome njihova mrznja, necu reci da je opravdana jer mi je previse generalizovana, ali mogu je razumjeti.
ako te neko maltretira citav zivot na razne nacine (i fizicke i psihicke) samo zato sto si eto zensko (kao da imas izbor kojeg spola ces se roditi) onda je razumljivo i otkud tolika mrznja prema toj drugoj strani. u sustini zao mi je takvih zena jer umjesto da kad se napokon oslobode torture ucine nesto za sebe i uzivaju u svom zivotu koji im je jos ostao, one i dalje pate...mrznja generalno nikome nije donijela dobro pa nece ni njima.
ako te neko maltretira citav zivot na razne nacine (i fizicke i psihicke) samo zato sto si eto zensko (kao da imas izbor kojeg spola ces se roditi) onda je razumljivo i otkud tolika mrznja prema toj drugoj strani. u sustini zao mi je takvih zena jer umjesto da kad se napokon oslobode torture ucine nesto za sebe i uzivaju u svom zivotu koji im je jos ostao, one i dalje pate...mrznja generalno nikome nije donijela dobro pa nece ni njima.
- MarlboroGold
#2242 Re: Danasnji "feminizam"
Itekako se može i treba pokazati razumijevanje. One su bile uglavnom žrtve individualaca - psihopata/sociopata. Međutim, ne može se osuditi cijeli patrijarhat, jer to je pogrešno i onda ići protiv njega kao što rade u posljednje vrijeme.male_okice wrote:pa iskreno slozicu se djelimicno s tobom, jer je broj takvih zena jako mali, kad se uzme u obzir sira slika ili okolina. a opet s druge strane ako se posmatraju uzroci koji su doveli te zene u takvo stanje psihe ili misljenja cesto vidimo da su bile zrtve torture patrijarharta, shodno tome njihova mrznja, necu reci da je opravdana jer mi je previse generalizovana, ali mogu je razumjeti.
I te psihopate su najvjerovatnije imale neke traume iz djetinjstva - recimo mati zlostavljala sina dok je bio dijete, pa su onda oni kasnije počeli zlostavljati druge žene. Ili zamisli sad da zbog tog zlostavljanja sin krene sa muškim pokretom protiv čitavog feminizma otvoreno iskazujući mržnju prema ženama. To su uglavnom sve individualni slučajevi i kao takvi se trebaju posmatrati.
Za takve žene, a i muškarce, postoji profesionalna pomoć da prebrode takve situacije.
- Bloo
- Globalna šefica
#2243 Re: Danasnji "feminizam"
S tim da feminizam nije pandan patrijarhatu...MarlboroGold wrote:Itekako se može i treba pokazati razumijevanje. One su bile uglavnom žrtve individualaca - psihopata/sociopata. Međutim, ne može se osuditi cijeli patrijarhat, jer to je pogrešno i onda ići protiv njega kao što rade u posljednje vrijeme.male_okice wrote:pa iskreno slozicu se djelimicno s tobom, jer je broj takvih zena jako mali, kad se uzme u obzir sira slika ili okolina. a opet s druge strane ako se posmatraju uzroci koji su doveli te zene u takvo stanje psihe ili misljenja cesto vidimo da su bile zrtve torture patrijarharta, shodno tome njihova mrznja, necu reci da je opravdana jer mi je previse generalizovana, ali mogu je razumjeti.
I te psihopate su najvjerovatnije imale neke traume iz djetinjstva - recimo mati zlostavljala sina dok je bio dijete, pa su onda oni kasnije počeli zlostavljati druge žene. Ili zamisli sad da zbog tog zlostavljanja sin krene sa muškim pokretom protiv čitavog feminizma otvoreno iskazujući mržnju prema ženama. To su uglavnom sve individualni slučajevi i kao takvi se trebaju posmatrati.
Zapravo patrijarhat bi već u ovom stoljeću trebao da je prevaziđen i ukinut, a ne da se bori protiv njega.
- MarlboroGold
#2244 Re: Danasnji "feminizam"
Slažem se. Ispravnije je tako posmatrati.Bloo wrote:S tim da feminizam nije pandan patrijarhatu...MarlboroGold wrote:Itekako se može i treba pokazati razumijevanje. One su bile uglavnom žrtve individualaca - psihopata/sociopata. Međutim, ne može se osuditi cijeli patrijarhat, jer to je pogrešno i onda ići protiv njega kao što rade u posljednje vrijeme.male_okice wrote:pa iskreno slozicu se djelimicno s tobom, jer je broj takvih zena jako mali, kad se uzme u obzir sira slika ili okolina. a opet s druge strane ako se posmatraju uzroci koji su doveli te zene u takvo stanje psihe ili misljenja cesto vidimo da su bile zrtve torture patrijarharta, shodno tome njihova mrznja, necu reci da je opravdana jer mi je previse generalizovana, ali mogu je razumjeti.
Zapravo patrijarhat bi već u ovom stoljeću trebao da je prevaziđen i ukinut, a ne da se bori protiv njega.
-
Fudo387
#2245 Re: Danasnji "feminizam"
+1Tuzla111 wrote:Nista samo da kazem da mi je ovaj danasnji feminizam na vrh qrca se popeo.
Ustvari, to je preraslo u klasicno maltretiranje.
One hoce da se nama svete zato sto su im pranene prale noge pradedama, stvarno nema smisla.
Otrglo se kontroli i ovaj zulum ne misli stati.
- Connaisseur Karlin
#2246 Re: Danasnji "feminizam"
a jeste se uzrvpoljili , isprepadani ste sa femminsitickim vjesticamaFudo387 wrote:+1Tuzla111 wrote:Nista samo da kazem da mi je ovaj danasnji feminizam na vrh qrca se popeo.
Ustvari, to je preraslo u klasicno maltretiranje.
One hoce da se nama svete zato sto su im pranene prale noge pradedama, stvarno nema smisla.
Otrglo se kontroli i ovaj zulum ne misli stati.
Fudo387, feministicke grupe nemaju stva da mrze u ugnjetavaju muskarce , a ti i ostali na temi , uporno pisete o feminsitikinjama, pa dajte pocnite pistai imena prezimena femisntkinja i feminsitsickih grupa
- otherside
#2247 Re: Danasnji "feminizam"
poznajem barem 3 zene koje su u radnom odnosu a muzevi nezaposleni, brinu o djeci, obavljaju kucne poslove, kuhaju.
vrlo sretno i zadovoljno izgledaju i ponasaju se
korektno i posteno.
vrlo sretno i zadovoljno izgledaju i ponasaju se
korektno i posteno.
- AleksoMKD
-
Tuzla111
#2249 Re: Danasnji "feminizam"
Idemo svi na YT sad i ukucajte "Ellen on feminism" sve ce vam se samo reci 
-
Hakiz
#2250 Re: Danasnji "feminizam"
To jesu muževi, ali nisu muškarciotherside wrote:poznajem barem 3 zene koje su u radnom odnosu a muzevi nezaposleni, brinu o djeci, obavljaju kucne poslove, kuhaju.
vrlo sretno i zadovoljno izgledaju i ponasaju se![]()
korektno i posteno.