Realnost je da Fadil ima stranackog kolegu koji je na drzavnoj poziciji. I jedan i drugi- skupa sa masom ljudi trosi, radi i zivi na nas racun. Od nameta.almir90 wrote:Edo, izvini, stariji si i poštujem te, ali u nečemu se ne mogu složiti s tobom. Pišeš po forumu svaki dan po cijeli dan, i još ti neko za to plati 700 KM, da izvineš, nabijem na kurac takvu firmu u kojoj neko dobije toliku platu a visi na netu. Što to vrijeme ne iskoritiš da radiš nešto dodatno, npr. na internetu?edo_79 wrote: Jadan ne bio ja imam platu 700KM... kad mi odbiju 420KM kredita za stan, poplaćam režije, koja bolan kladionica, koji alkohol pobogu si jarane .... Bacam kapu pod nebesa ako mi ostane 100Km do sljedeće plate
Ja ne volim SDA, niti podržavam što Fadil daje ovakve izjavi, ali realnost je da su kladionice, kockarnice i kafići puni, da 90% mladih puši i pije a ne rade nigdje (to je minimalni trošak od 150-200 KM mjesečno), a kuknjava na sva vrata kako je težak život. Nabijem ja to kukanje na kurac!
Nema te vlasti koja će nama napraviti da valja, i koja će sve nama obezbijediti, naše je samo da je pojavimo tu osam sati dnevno, i na kraju mjeseca kane par milja. Volio bih i ja to, ali to nije realnost i to se neće nikada desiti, ta vremena i Jugoslavije su prošlost, i to se vratiti neće.
Već je pisano prije vezano za strane investitore, bitno je samo da što manje košta proizvodnja, sve je ostalo vezano za proizvodnju svedeno na minimum, ostala je samo radna snaga i cijena tog rada da se smanjuje.
Vezano za materijalne stvari, evo ja ću prvo krenuti od sebe, nažalost previše smo kao narod postali materijalisti. Postalo nam je važno šta ćemo da vozimo, kakav telefon da imamo, kakvu marku košulje ćemo obući, kako postati osoba kojoj će svi ostali da zavide. To nam je moderno doba donijelo, međuljudski odnosi su u kurcu. Sam sebe tako znam često kritikovati zašto sam postao ovakav, što je najgore kako čovjek više pođe zarađivati sve mu je manje do zabavljanja, braka, djece, općenito nekog zajedničkog života. Već samo daj meni sve, ja ću sam sve, ne treba mi niko.
Mene interesuje zasto, ali zasto MI moramo da placamo da po doticnog, svako jutro dolazi SEDAM ljudi u odijelima i kaputima i u TRI luksuzna automobila da vodi njega JEDNOG na posao????? Jos placamo dodatno cuvare u dvije ili tri smjene da mu cuvaju haustor. Znas li ti koliko je to plata, toplih obroka, telefona, automobila, goriva, regresa, odijela?????
To nije luksuz, to je PRESERAVANJE.
A mozda i Fadil na isti nacin ide na posao. Ne znam, njega ne vidjam.
I koliko je njih takvih?
Moj Fadile, znas kako se kaze, prvo use i u svoje kljuse p**** ** ********