USA fan page

Post Reply
kosava

#2226 Re: USA fan page

Post by kosava »

jefferson wrote:
drastic wrote:
kosava wrote:Psihicki bolestan covjek mokri na ulici samo predjes na drugu stranu i pazis da ne ugazis u mokracu
ma ja, turisticka atrakcija
:D
Vjeruj da jeste.
Nikad mi nece biti jasno kad turisti ovako slikaju neke stvari, odakle ti ljudi dolaze. Beskucnika sam se nagledao svugdje, ali mi taj elitizam nikad nece uci u glavu. U SAD, a posebno liberalnim gradovima kao SF imas pun qrtz sklonista za beskucnike. Kako se trava legalizovala u Coloradu i Washingtonu (drzavi) naval beskucnika je haos iz drugih djelova. jbg, sve dok se ima za gandje dobro je.
Hajde de sve to ali kada pocnu se cuditi ljudi iz bivse Juge a svaki haustor i mracan cosak tukno na mokracu a pisanje u zbunje bilo normalno ko reci Dobar Dan i to sve bili normalni ljudi a ovdje na slici psihicki bolestan covjek. :roll:
Aurelia Bronski

#2227 Re: USA fan page

Post by Aurelia Bronski »

kosava wrote: Realnost je da se djevojke iz finih kuca neudaju za crnce. Kada se ne crnkinja uda za crnca to ti je signal da je bila pod mahanom i to joj je bio jedini izbor
Ajde, ne generalizuj.

Kako onda objasnjavas "fenomen" (nekome je haman fenomen) da se djevojka, doktor nauka, iz jako prominentne familije (iz nase domovine i ne, nisu guzonje vec akademici), pametna, lijepa, svestrana - uda bas za crnca? Nije imala opcija? Smijesno!

Rasizam je pogana "bolest" a ljudi su bas podlozni ovim virusima, zacas se razbole. Ne svi, naravno.
kosava

#2228 Re: USA fan page

Post by kosava »

Jednostavno puno joj roditelji bili liberalni, to sto je ona prosla kroz fakultet ne znaci da je fakultet prosao kroz nju. Ono sto ja znam da je udato za crnce sve su pod mahnom nebi ih niko drugi ozenio nego crnac da voda "snjeguljicu", samim faktom da je iz nase domovine sve si rekla.
Rasisam je normaln mi smo svi rasisti to je prirodno, sto se neki upiru da dokazu suprotno je smjesno.
kosava

#2229 Re: USA fan page

Post by kosava »

kosava wrote:Jednostavno puno joj roditelji bili liberalni, to sto je ona prosla kroz fakultet ne znaci da je fakultet prosao kroz nju. Ono sto ja znam da je udato za crnce sve su pod mahnom nebi ih niko drugi ozenio nego crnac da voda "snjeguljicu", samim faktom da je iz nase domovine sve si rekla.
Rasisam je normaln mi smo svi rasisti to je prirodno, sto se neki upiru da dokazu suprotno je smjesno.

P.S. jedini Akadmik iz nase domovine je Muhamed Filipovic. :wink:
Jack Be Nimble

#2230 Re: USA fan page

Post by Jack Be Nimble »

Neko napao izlozbu Muhamedovih crteza u Teksasu. Dvojica pucala kalasnjikovima, policija ih ubila.
MyTao

#2231 Re: USA fan page

Post by MyTao »

Svaki put povracam kad citam sta ovaj kosava pise. Bolesnice jedan pisu u svoje ime kada kazes da smo svi rasisti...
razonoda

#2232 Re: USA fan page

Post by razonoda »

kosava wrote:Jednostavno puno joj roditelji bili liberalni, to sto je ona prosla kroz fakultet ne znaci da je fakultet prosao kroz nju. Ono sto ja znam da je udato za crnce sve su pod mahnom nebi ih niko drugi ozenio nego crnac da voda "snjeguljicu", samim faktom da je iz nase domovine sve si rekla.
:shock: :jok:
drastic

#2233 Re: USA fan page

Post by drastic »

Aurelia Bronski wrote:
kosava wrote: Realnost je da se djevojke iz finih kuca neudaju za crnce. Kada se ne crnkinja uda za crnca to ti je signal da je bila pod mahanom i to joj je bio jedini izbor
Ajde, ne generalizuj.

Kako onda objasnjavas "fenomen" (nekome je haman fenomen) da se djevojka, doktor nauka, iz jako prominentne familije (iz nase domovine i ne, nisu guzonje vec akademici), pametna, lijepa, svestrana - uda bas za crnca? Nije imala opcija? Smijesno!

Rasizam je pogana "bolest" a ljudi su bas podlozni ovim virusima, zacas se razbole. Ne svi, naravno.
hajd sto se udala za crnca ali grehota za djecu pola im tih prijatelja (akademika) nece dolaziti na rodendane
drastic

#2234 Re: USA fan page

Post by drastic »

[quote="kosava :D[/quote][/quote]

Hajde de sve to ali kada pocnu se cuditi ljudi iz bivse Juge a svaki haustor i mracan cosak tukno na mokracu a pisanje u zbunje bilo normalno ko reci Dobar Dan i to sve bili normalni ljudi a ovdje na slici psihicki bolestan covjek. :roll:[/quote]

kad dodjes u S.F. otidji na tenderloin samo pazi gdje stajes
Putnik ali stvarno

#2235 Re: USA fan page

Post by Putnik ali stvarno »

Image

Fantasticne price o dvonoznim bekanima, bijelom smecu, hamalima etc, podseti me na sjajni americki film I po nekima

najveceg od svih

Image
kosava

#2236 Re: USA fan page

Post by kosava »

drastic wrote:
Aurelia Bronski wrote:
Ajde, ne generalizuj.

hajd sto se udala za crnca ali grehota za djecu pola im tih prijatelja (akademika) nece dolaziti na rodendane
Da ponovim jedin Akademik u Bosni i Hercegovini je Muhamed Filipovic Tunjo. Ostali su samo profesori na visoko skolskim institucijama.
kosava

#2237 Re: USA fan page

Post by kosava »

Putnik ali stvarno wrote:Image

Fantasticne price o dvonoznim bekanima, bijelom smecu, hamalima etc, podseti me na sjajni americki film I po nekima

najveceg od svih

Image

Jaro moj cim "sugovornik" pribjegne ad hominem napadima dokazao je da nema argumenata a znas kako je rekao Napoleon:"Ne ometaj neprijatelja kada pravi gresku"
kosava

#2238 Re: USA fan page

Post by kosava »

MyTao wrote:Svaki put povracam kad citam sta ovaj kosava pise. Bolesnice jedan pisu u svoje ime kada kazes da smo svi rasisti...
Kako je krenulo dobices ili upalu esophagusa ( jednjaka) ili cir na zeludcu. Svi smo mi rasisti to je covjekova priroda, ti prvi neces sebi to da priznas ko i vecina nasega svijeta a nedo bog da se sestra ili cerka uda za nekog Mustafu, Matu ili Milutina ( zavisno koji tor ucesnik zove "svojim") al eto nesmeta nam crni zet ili snaha :roll:

Bili nekad Homo Sapiensi i Neandertalci pa danas samo ostali Homo Sapiensi e iz tog vremena nam ostalo ugradjeno u genetski kod da tezimo da su nam partneri i potomci slicni nama. Danas se to zove rasisam prije sto godina se zvalo produzavanje vrste.
kosava

#2239 Re: USA fan page

Post by kosava »

Image
kosava

#2240 Re: USA fan page

Post by kosava »

Image
Putnik ali stvarno

#2241 Re: USA fan page

@kosava

Dve su stvari rasizam I predrasude. Obicno ovo drugo dovede do prvog.

Drzim vecinu izrecenih stvari kao podsetnik I to ukazuje na zaista veliki broj predrasuda koje izviru svakim postom.
Sve te predrasude zajedno dovele su da otvoreno ispoljavas rasizam, ne samo prema Srbima - dvonoznim bekanima - srbadiji ili crncima - jer samo bijelo smece se uda za crnac, vec I prema bosnjacima hamalima. Rasizam je to sto je I tesko moze biti selektivan, zato I jeste tako odbojan nacin gledanja na svet. Vecini ljudi.

Nema neprijatelja, ovde smo, jer se na neki nacin dobro osecamo na klix u I imamo priliku da se sretnemo, bar on line. Ali cinjenica da tvoji stavovi paraju usi.

Rasizam je stari americki problem ali "novi" nas, ex jugoslovenski. Odgojeni bez opterecenja u socijalizmu koji je zaista bio nevin po pitanju rasizma, pretvorili smo se u nakaze jedni drugima, ko god bio u pravu, a obicno nije niko...

Btw jesi me asocirao na One fly over the coocko nest na neki nacin ali iskreno film je jedan od top 5 za mene, Jack Nicholson glumcina,
a film I jeste nesto zbog cega je dosta nas postalo USA fan.

Evo jos jednog sa njim, bas o provincijalizmu I predrasudama.

https://www.youtube.com/watch?v=hCb6UkQ_AnM
Aurelia Bronski

#2242 Re: USA fan page

kosava wrote:

P.S. jedini Akadmik iz nase domovine je Muhamed Filipovic. :wink:
Potpuno netacni argumenti gdje god se okrenem. Ocigledno da ne poznajes dovoljno razlicitih ljudi da bi mogao tako sigurno iznositi zakljucke. Pretpostavicu da ti se okruzenje sastoji od tebi slicnih. Ispravi me ako grijesim.
Filipovic, kuku meni, kakav crni jedini akademik. Malo informacija i obrazovanja (makar guglanja) ne bi bilo na odmet.

I da ne citiram ostatak postova - ne, nije rasizam ni normalan ni urodjen, rasizam je naucen.
Jedan veliki problem koji sam uocila kod nasih ljudi, bar ovih koji zive u mom gradu, je kako lako skoce na rasisticki vozic. Cetnike/ustase/balije su zamijenili crncima, meksikancima i azijatima, sto bi rekao Djole "princip je isti, sve su ostalo nijanse". U biti, mislim da vecini treba neki imaginarni/potencijalni "neprijatelj" kako bi za svaku sitnicu mogli imati zrtvenog jaganjca u steku. Dovoljan dokaz je ona parada jada koja se napravila nakon sto je u StLouis ubijen onaj Bosanac (koji se u upitno vrijeme nasao na jako upitnom mjestu i u biti je bio zrtva prilike a ne "bosanska zrtva") te kompletno prosipanje zuci mjesecima poslije.

I molim te, ne govori u ime svih nas, nismo svi rasisti niti fasisti niti ksenofobi niti bilo sta od toga. Ti budi sta jesi ali nemoj ostalima prisivati svoje svjetonazore. Hvala!
Aurelia Bronski

#2243 Re: USA fan page

kosava wrote:
MyTao wrote:Svaki put povracam kad citam sta ovaj kosava pise. Bolesnice jedan pisu u svoje ime kada kazes da smo svi rasisti...
Kako je krenulo dobices ili upalu esophagusa ( jednjaka) ili cir na zeludcu. Svi smo mi rasisti to je covjekova priroda, ti prvi neces sebi to da priznas ko i vecina nasega svijeta a nedo bog da se sestra ili cerka uda za nekog Mustafu, Matu ili Milutina ( zavisno koji tor ucesnik zove "svojim") al eto nesmeta nam crni zet ili snaha :roll:

Bili nekad Homo Sapiensi i Neandertalci pa danas samo ostali Homo Sapiensi e iz tog vremena nam ostalo ugradjeno u genetski kod da tezimo da su nam partneri i potomci slicni nama. Danas se to zove rasisam prije sto godina se zvalo produzavanje vrste.
Produzavanje KOJE vrste? Pripadnici svih rasa su pripadnici JEDNE vrste, tako da ti taj argument ne pije vode, oprosti. Mozda kad se necija kcerka uda za cetvoronoznog (ne dvonoznog) magarca onda bi imao priliku porduzenje vrste uzeti kao argument. Ovako - pipa.

Mozda je u biti to i problem, sto ljudi nisu odmakli od "borbe za opstanak" i "produzavanja vrste". Kao prvo, ljudi je na ovoj planeti PREVISE svakako tako da to o produzavanju vrste nije agrument. Nije da smo je produzili nego smo zatrli klicu mnogim drugim da sebi napravimo lagodniji zivot.
A sto se "torova" tice - apsolutno mi je svejedno hoce li moj sin sutra kuci dovesti Bosanku, bilo koje vjere, Amerikanku, Svedjanku ili djevojku s Nepala, sa africkog kontinenta ili pak musko (da ne nabrajam porijeklo opet) jer ja svoje dijete nisam rodila kao otplatu duga Majci Prirodi vec iz sebicnog razloga - jer sam ga ja htjela. I zbog toga, jedino sto zelim za njega je da bude sretan i voli koga njemu cejf a ne koga mu neka uvrnuta "socijalna norma" namece. :zoka:
prog321

#2244 Re: USA fan page

Post by prog321 »

Zene pitanje identiteta shvataju drugacije. Dok su muskarci hiljadama godina odlazili u ratove zbog medje, a da ne pricamo o drugim banalnim razlozima; Kao nacija i vjera. :-D
Fantassin

#2245 Re: USA fan page

Post by Fantassin »

prog321 wrote:Zene pitanje identiteta shvataju drugacije. Dok su muskarci hiljadama godina odlazili u ratove zbog medje, a da ne pricamo o drugim banalnim razlozima; Kao nacija i vjera. :-D
"Sun never sets on the British Empire" HM Queen Victoria :mrgreen:
SpiritCrusher

#2246 Re: USA fan page

Post by SpiritCrusher »

Ti i ja možemo biti Mi samo ako pričamo o marsovcima i zemljanima. Ne lupaj gluposti hljeba ti.
Aurelia Bronski

#2247 Re: USA fan page

drastic wrote:hajd sto se udala za crnca ali grehota za djecu pola im tih prijatelja (akademika) nece dolaziti na rodendane
Jes' vala, grihota je golema nemati supke "prijatelje". :(

P.S. Vise torte za nas :mrgreen:
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#2248 Re: USA fan page

Post by UnscarD »

SpiritCrusher wrote:
Ti i ja možemo biti Mi samo ako pričamo o marsovcima i zemljanima. Ne lupaj gluposti hljeba ti.
Kosava tiltov'o fliper.... tuga jedna. :sad:

Ko bi sada imao zivaca da pocne da mu objasnjava da to NIJE prirodno nego da su to VRIJEDNOSTI koje se uce ili ne uce...ahh pa ne znam odakle bih poceo. Bolje da i ne pocinjem jer ipak je ponedeljak, iobaveze, a bilo bi tu, vidim iz upisa, prilicno posla sa sumnjivim konacnim rezultatom.

A inace, ova prica o drzavama i(ili) uredjenjima kroz licna iskustva i mikroprimjere, zaista ne govori puno. Ja sebe kada bih gledao, meni je u ovoj BiH extra, ali onda se okrenem oko sebe i pogledam gdje mi je raja i kako oni zive.

Jack iznad rece da u USA srednja klasa u poslednjih 10-15 godina nestaje ...to govori samo za sebe i to je za jedno drustvo vrlo opasna pojava.
Onaj neko drugi se ironicno cudi kako eto gdje to ima da je pravo na dom ljudsko pravo? Pa bilo je to pravo nekada u bivsoj nam drzavi .ali nema vise naravno... jbg, trazili smo, gledajmo.
Stoner

#2249 Re: USA fan page

Post by Stoner »

nosara wrote:
Ti bi rekao... To je logicno... Da nije tomu tako ja bih se zabrinuo... :D
Onda znas i moje misljenje u vezi tvog :D
Putnik ali stvarno

#2250 Re: USA fan page

Prirodno, mislim da covek htede reci normalno.

I jeste taj "provincijalizam" ili rasizam bio normalan do pre jednog veka, jer su drustva bila zatvorena u odnosu na danasnja i komunikacija je isla

jedino stampom. Manje se putovalo, kontaktiralo i uski pogledi na svet su bili uobicajeni / normalni.

U USA nije to razlog rasizmu, vec stoljetno poslovno iskustvo i sjajna zarada na uvozu i eksploataciji robova. Nije samo USA, vec sve danasnje

vodece evropske zemlje. Oni se bore protiv te proslosti i to nije jednostavno, kao sto ni nama nece biti lako da se izborimo sa nasom prosloscu.

Kod nasih ljudi neki rasizam ce pre biti provincijalizam koji ih gura na takav stav.

Mislim na duhovni provincijalizam ne na adrese stanovanja....

U tom smilsu beg je beg, ja u Bosni, ja u USA je istina. Kao i magarac u Bec, magarac iz Beca.

Image

Image
Post Reply