Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
campa_xxx

#2226 Re: Sarajevski derbi

Post by campa_xxx »

:lol: :lol: :lol: :lol:
Dammme

#2227 Re: Sarajevski derbi

Post by Dammme »

sayw0t wrote:@Dammme

Image
Ma vidio sam ja tu sliku, ali sam zamolio za pojašnjenje ovog, što neko reče, haiku-ua.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#2228 Re: Sarajevski derbi

Post by Admir_1984 »

campa_xxx wrote:
-LIBERO- wrote:Ja razumije srecu i zadovoljstvo sto ste pobjedili,razumijem da je to onda povezano sa nedostatkom objektivnosti. Ali velicati igru Zeljeznicara do te mjere da kada se pojedinci citaju djeluje da ste nas bas razvalili,smjesno je.

Pobjeda je tu,uzeli ste tri boda..ali daleko je to bilo i od razvaljivanja i od leprsavosti i od spemenute dominacije.

Samo malo vise objektivnosti,nista vise :D :thumbup:
Ako si mislio na mene i kad si sve tako lijepo srocio lijepo bi bilo da procitas jos jednom moj post :) Ja nigdje ne rekoh da smo izdominirali veceras Sarajevo, rekao sam da smo pobjedili rutinski i da dominiramo ovom ligom! Jesam li sta pogrijesio? Ja znam da gospodin Amar nabija komplekse ....
zar ne znaci rutinski dobiti kada protivnika izdominiras za sat vremena igre, stvoris 6-7 sansi, dash 2-3 gola i na miru zavrsis tekmu :roll:

amar je rekao sta je i kako bilo, traljavo sa obe strane, zeljo imao srece da povede i to je to. kasnije zeljo mogao rijeshiti tekmu, a u zadnjim minutama strepili da ne prime gol. sve osim rutinski

isto tako je rekao da je ovo bilo vishe na osnovu toga sto je zeljo u formi, da im ide i da obicno u ovakvim utakmicama taj tim uspije nekako doci do pobjede
BHF_Manijak

#2229 Re: Sarajevski derbi

Post by BHF_Manijak »

iceman2010 wrote:Prvo poluvrijeme zeljo nije ni jednom sutirao u okvir gola, a vodio je sa 1:0. Kod pogotka je bilo kontaktakta. Bio je lakat u dilaverovim ledjima i to se fino vidi. Penal je cist ko suza i ono je direktan crveni karton, a ne zuti. Fazon je u tome da penala ne bi ni bilo da je svirao prekrsaj nad kojasevicem na sredini prije penala.
Imao je Zeljo jednu dobru priliku u prvom tj sut, vec spomenuti dule brace Adilovic, Eldin sutira glavom, lopta u same raslje ide, ali Adi cudom brani! :mrgreen:

@Sistemski, ti si mi nesto najnervozniji veceras! 8-) Koja losa organizacija utakmice?! Sto su se HZ pojavile jel?! Pa onda je i Olimpic trebo biti kaznjen, pojavili se TM! :roll: Koje sudjenje, koje cu to ocit greske koje su uticale natok igre?! :roll:
chsk

#2230 Re: Sarajevski derbi

Post by chsk »

Žale se džematlije po Grbavici da im fali nekih zelenih papira. :D
kurty

#2231 Re: Sarajevski derbi

Post by kurty »

chsk wrote:Žale se džematlije po Grbavici da im fali nekih zelenih papira. :D
isto se neki zale da je ojuzilo... sa -8 na +3...
Dammme

#2232 Re: Sarajevski derbi

Post by Dammme »

chsk wrote:Žale se džematlije po Grbavici da im fali nekih zelenih papira. :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
E što se ismijah večeras nenadano.
:sax:
Zavatoni

#2233 Re: Sarajevski derbi

Post by Zavatoni »

Pobjeda je čista iako je suđenje bilo malo diskutabilno. Ništa previše, samo pomalo i neofirno (tamo žuti gdje ne treba, ovamo ne svira faul kad treba i to je to).
Sve u svemu, Željo je bio tek malo manje loš u odnosu na nas i to je to... Khaj priče što bi rekao onaj Željin kvazimafijaš.
Bila je to bitna utakmica i standardno užasno loša. Pobjedniku svakako čestitke.

...a Sarajevo se ne raspada kako se to ovdje priziva...poslije puno godina stvari su postavljene na zdrave osnove i sistem se polako gradi...mene je više strah za Želju i šta će se dogoditi kad se budu svodili računi o razdiobi love koja je početkom sezone legla...pa počnu pitanja koje sve puterom guzicu maz'o na Grbavici...previše vi ovisiti o Osimu Jr-u, a on klubi vodi na mafijaški način...mi smo se hvala bogu izdigli iznad toga...
johnny_blazze

#2234 Re: Sarajevski derbi

Post by johnny_blazze »

BHF_Manijak wrote:
iceman2010 wrote:Prvo poluvrijeme zeljo nije ni jednom sutirao u okvir gola, a vodio je sa 1:0. Kod pogotka je bilo kontaktakta. Bio je lakat u dilaverovim ledjima i to se fino vidi. Penal je cist ko suza i ono je direktan crveni karton, a ne zuti. Fazon je u tome da penala ne bi ni bilo da je svirao prekrsaj nad kojasevicem na sredini prije penala.
Imao je Zeljo jednu dobru priliku u prvom tj sut, vec spomenuti dule brace Adilovic, Eldin sutira glavom, lopta u same raslje ide, ali Adi cudom brani! :mrgreen:

@Sistemski, ti si mi nesto najnervozniji veceras! 8-) Koja losa organizacija utakmice?! Sto su se HZ pojavile jel?! Pa onda je i Olimpic trebo biti kaznjen, pojavili se TM! :roll: Koje sudjenje, koje cu to ocit greske koje su uticale natok igre?! :roll:
ma vala nije bilo nekih ozbiljnijih greaka sudije al je sudjenje bilo lose, stalno je svirao svaki kontakt i cjepkao utakmicu nije vala 5 minuta se igralo nesto se svira :S aal et meni je ova danasnja utakmica najmanje licila na fudbal, neka igra koja asocira na fudbal ...
iceman2010

#2235 Re: Sarajevski derbi

Post by iceman2010 »

BHF_Manijak wrote:

Na kraju prvog poluvremena statistika na TV to nije cak ni tretirala kao sut. Cak je Adi onde lose intervenisao. Nije bilo bas u raslje i Adi je ono mogao bez problema uhvatiti (na TV se to fino vidi, a ima i ponovljeni snimak :D ). Onako je kao odbio loptu, pa umalo napravio problem. Zeljo je kasnije imao vise sansi, ali to je bilo i zato sto je sarajevo moralo loviti rezultat. Ipak i Sarajevo je imalo dvije odlicne prilike. Jednu Haskica u prvom i drugu Obuce u drugom poluvremenu. Oba puta sami na gusu i oba puta pored gola.

Zeljo ipak bolji i to prije svega u drugom poluvremenu. Samo ne znam da li je to bilo zbog zebe ili zbog comora. Jos nisam nacisto :-D
sayw0t

#2236 Re: Sarajevski derbi

Post by sayw0t »

Zavatoni wrote:Pobjeda je čista iako je suđenje bilo malo diskutabilno. Ništa previše, samo pomalo i neofirno (tamo žuti gdje ne treba, ovamo ne svira faul kad treba i to je to).
Sve u svemu, Željo je bio tek malo manje loš u odnosu na nas i to je to... Khaj priče što bi rekao onaj Željin kvazimafijaš.
Bila je to bitna utakmica i standardno užasno loša. Pobjedniku svakako čestitke.

...a Sarajevo se ne raspada kako se to ovdje priziva...poslije puno godina stvari su postavljene na zdrave osnove i sistem se polako gradi...mene je više strah za Želju i šta će se dogoditi kad se budu svodili računi o razdiobi love koja je početkom sezone legla...pa počnu pitanja koje sve puterom guzicu maz'o na Grbavici...previše vi ovisiti o Osimu Jr-u, a on klubi vodi na mafijaški način...mi smo se hvala bogu izdigli iznad toga...
:thumbup:
LSD

#2237 Re: Sarajevski derbi

Post by LSD »

Ili je mafijaš ili je debil ili je alkos ili nešto sasvim peto - uglavnom on je omiljena tema u širim narodnim masama :lol: :-) posebno divovima je inspirativan 8-) ....šta bi vi pisali da nema Osim Jr- hajde pošteno recite :-) ....o kome i o cemu :?
Necete valjda o Plišanom medi ili Joviću....da ga nema morali bi ga nekako izmisliti.
sayw0t

#2238 Re: Sarajevski derbi

Post by sayw0t »

Pisat cete vi kad on pokupi svoje masno dupe sa parama. Onda ce da bude barem 8 godina bez europe :D
chsk

#2239 Re: Sarajevski derbi

Post by chsk »

LSD wrote:Necete valjda o Plišanom medi ili Joviću....da ga nema morali bi ga nekako izmisliti.
Ja bih večeras najradije pričao o plišanim medvjedićima, kobrama, miševima i tako to :D
Dammme

#2240 Re: Sarajevski derbi

Post by Dammme »

LSD wrote:Ili je mafijaš ili je debil ili je alkos ili nešto sasvim peto - uglavnom on je omiljena tema u širim narodnim masama :lol: :-) posebno divovima je inspirativan 8-) ....šta bi vi pisali da nema Osim Jr- hajde pošteno recite :-) ....o kome i o cemu :? Necete valjda o Plišanom medi ili Joviću....da ga nema morali bi ga nekako izmisliti.
O Haikuu, o kobrama, o Bajramskoj čestitci. Ih, ima toga koliko hoćeš.
LunaLati

#2241 Re: Sarajevski derbi

Post by LunaLati »

E vala jeste ko Portugalci, dlaku u jajetu tražite i kad nemate šta drugo onda Osima svakako nazivate.
To kako će nam biti ili kako nam neće biti nije vaša stvar, vazda praznu slamu mlatite, kako se niste umorili dosad ???
LSD

#2242 Re: Sarajevski derbi

Post by LSD »

Dammme wrote:
LSD wrote:Ili je mafijaš ili je debil ili je alkos ili nešto sasvim peto - uglavnom on je omiljena tema u širim narodnim masama :lol: :-) posebno divovima je inspirativan 8-) ....šta bi vi pisali da nema Osim Jr- hajde pošteno recite :-) ....o kome i o cemu :? Necete valjda o Plišanom medi ili Joviću....da ga nema morali bi ga nekako izmisliti.
O Haikuu, o kobrama, o Bajramskoj čestitci. Ih, ima toga koliko hoćeš.
Ma ništa to ...sve je to bezveze, al Osim Jr. je vjecna inspiracija....sayw0t vec broji dane kad ce otici :-) :D ali nece još...neka ga - dobar nam je :D :mrgreen: fin covjek, samo vi to ne kontate.
BHF_Manijak

#2243 Re: Sarajevski derbi

Post by BHF_Manijak »

sayw0t wrote:Pisat cete vi kad on pokupi svoje masno dupe sa parama. Onda ce da bude barem 8 godina bez europe :D
A to sad ko nema love?! Ima i previse, ne sekiraj se ti! :wink:

@Damme, kratko i jasno, o svemu ce te pisati samo ne o sebi, takvi ste mi nesto cesti, imate vi precih stvari kod sebe! Gledajte hoce te li moci crnogorskog Messia utalit kome, kako djavolcica vratit u formu i slicno, manite se nas! :wink:
sayw0t

#2244 Re: Sarajevski derbi

Post by sayw0t »

LunaLati wrote:E vala jeste ko Portugalci, dlaku u jajetu tražite i kad nemate šta drugo onda Osima svakako nazivate.
To kako će nam biti ili kako nam neće biti nije vaša stvar, vazda praznu slamu mlatite, kako se niste umorili dosad ???
Haj ba u kuhinju :D
ledeni_caj

#2245 Re: Sarajevski derbi

Post by ledeni_caj »

Da se ove dvije ekipe sastave ne bi se skupilo 11 cestitih igraca. A vi razglabate o papirima, parama, dominaciji. Kako vam se ba da.
Iker C

#2246 Re: Sarajevski derbi

Post by Iker C »

Jedino Srbi i pitari mogu od poraza napraviti pobjedu. :lol:
shalla

#2247 Re: Sarajevski derbi

Post by shalla »

Qratz je ovo a ne derbi, mene stid bilo da gledam majke mi :sad:
Najbolje je amar rekao "ništa nis'čim", taman tako...
LunaLati

#2248 Re: Sarajevski derbi

Post by LunaLati »

sayw0t wrote:
LunaLati wrote:E vala jeste ko Portugalci, dlaku u jajetu tražite i kad nemate šta drugo onda Osima svakako nazivate.
Haj ba u kuhinju :D
Ma jok, šta ću tamo, tamo dosadno, ovdje sve frca od mudrih izreka, ovo ko neka humoristična serija :D
Mirnnes

#2249 Re: Sarajevski derbi

Post by Mirnnes »

Ja nam derbija i govana, igre i fudbala..i govana.

Željezničar je pobjedio jer je večeras bio za nijansu manje loš i očajan nego Sarajevo, ili ako već navijači Željezničara hoće ćuti - bili su bolji. Može se pričati o nekom eventualnom prekršaju nad Dilaverom prilikom autogola, nekim eventualno nedosuđenim prekršajima nad igračima Sarajevo, a diskutabilno dosuđenim na drugoj strani itd, ali je istina da je Sarajevo danas odigralo očajno i zasluženo izgubilo.

Na tribinama. Jasno je već godinama koliko su Horde Zla ispred Manijaka. Lijepo je to što se Manijaci trude i žele, fino je imati konkurenciju. Ali, vi dečki ne znate postaviti parolu na tribini kako treba? - Možda je u 3 reda suviše komplikovana, treba ići postepeno, polako, red po red, vježbanje i biće abd. I lijepo je i što vam se vaša koreografija svidja, pa naravno da vam se svidja, pa nećete reći da ne valja, a toliko zelenila i sve to..
BHF_Manijak

#2250 Re: Sarajevski derbi

Post by BHF_Manijak »

Da nema TM i HZ, ovaj derbi ne bi mogo parirati alabanskim derbi utakmicama ili estonskim, a kamo li evropskim! :wink: Godinama najsvjetlije tacke derbija, definitivno!
A proteci ce jos Miljacke koliko hoces dok neki od nasih klubova vide neko grupno takmicenje Evrope, pa makar i jebene Evropa lige, a dotad ce se vjerovatno zvati xy liga, jer svako malo mijenja ime! :roll:
Post Reply