jeza u ledja wrote:Samo da ponovim od ranije. U prvom kadru lijevo na ivici 16erca vidi se sudija koji u trenutku faula Emeniketa nad Spahicem dize ruku i stavlja pistu u usta, usporavajuci trcanje jer je ocigedno htio svirati faul. Zasto nije...vjerovatno jer mahac nije digao zastavicu.
Da li je faul, ja mislim da jeste, ali da je distkutabilno da je faul to nije diskutabilno. Samo znam da su strucniji i neutralni komentatori koje sam ja slusao proglasili ovo prekrsajem. Na poluvremenu komentator kojeg sam ja gledao kaze trebalo je biti 1-0 sa BiH, a ne 1-0 za NGR.
I mozemo mi sad pricati ko je sta zasluzio ili ne, ko je kako postavio igru ili ko nije bio na visini zadatka, ali ishod utakmice se ogleda u vidu rezultata, znaci broju golova, ne taktici, broju sansi, trcanju , itd. A kad smo kod ovog drugog, realan rezultat, po mom subjektivnom misljenju, je trebao biti remi, al jbg.
A da je Susic postavio bolje igru lako smo mogli pobjediti ili bi bar ovo sve izgledalo bolje.
Ljudi kada analiziraju ovaj faul gledaju potezanje rukom Emenikea.
Tako sam i ja sinoć rekao , nije faul.
No kada sam danas pogledao snimak i jasno se vidi na jednom snimku kako Emenike udara nogom Spahu u trku , Spahu izbacuje iz ravnoteže te se sapliče i pada.
Faul da ne može da bude čistiji , znači nikakve tu analize nisu potrebne , faul je čisto ko suza.
Nigerijci su takođe na prvu mislili da nije priznat gol.
A evo vidi se i da sudija je htio da svira.