Prevazišli su sami sebe.Herr Flick wrote:Šta kažu na AJ Balkans:"Borci iz pokreta Islamska Država"
![]()
![]()
![]()
![]()
Irak
- Challenger__
#2226 Re: ISIS zauzeo Mosul
-
Fact
#2227 Re: ISIS zauzeo Mosul
Mislim da ipak nije.Challenger__ wrote:
Skontao je on tebe na prvu. Još samo da dobiješ ban i mirna Bosna.
-
Avetinho
#2228 Re: ISIS zauzeo Mosul
E moj Fact. Mladi ruski dobrovoljci ne vide da si i ti mladi ruski dobrovoljac. Suvise komplikovano.
-
Fact
#2229 Re: ISIS zauzeo Mosul
Baš to.Avetinho wrote:E moj Fact. Mladi ruski dobrovoljci ne vide da si i ti mladi ruski dobrovoljac. Suvise komplikovano.
-
Bodkin
#2230 Re: ISIS zauzeo Mosul
Covjek je bio ironican aludirajuci da palestinski zivoti vrijede vise od krscanskih ili jevrejskih, ili se barem na forumu ubistva palestinaca vise osudjuju
Sent from my Lumia
Sent from my Lumia
- Challenger__
#2231 Re: ISIS zauzeo Mosul
To bi ispalo tako da nije insistirao na svojoj ravnodušnosti prema "trećoj strani". Ovako je žrtva sopstvenog cinizma.
-
Fact
#2232 Re: ISIS zauzeo Mosul
Bodkin wrote:Covjek je bio ironican aludirajuci da palestinski zivoti vrijede vise od krscanskih ili jevrejskih, ili se barem na forumu ubistva palestinaca vise osudjuju
Sent from my Lumia
Eto,bilo je zabavno dok je trajalo.
-
Fact
#2233 Re: ISIS zauzeo Mosul
Ne nego sam preuzeo ulogu jedne takve osobe i nastavio da pišem u tome liku.Challenger__ wrote:To bi ispalo tako da nije insistirao na svojoj ravnodušnosti prema "trećoj strani". Ovako je žrtva sopstvenog cinizma.
Sve u svrhu dokazivanja poante,a i zabave,naravno.
Žao mi je ako ti to drukčije gledaš i ako si me tako shvatio.
No nije ni važno.
- dragma
- Vozim: Pješe
#2234 Re: ISIS zauzeo Mosul
Parada ISIL-a u Al Raqi
- daxon
#2235 Re: ISIS zauzeo Mosul
Ako je to u pitanju, onda moja isprika, ali drugi put koristi bar neke emotionse kako bi prepoznali ironijuFact wrote:Ne nego sam preuzeo ulogu jedne takve osobe i nastavio da pišem u tome liku.Challenger__ wrote:To bi ispalo tako da nije insistirao na svojoj ravnodušnosti prema "trećoj strani". Ovako je žrtva sopstvenog cinizma.
Sve u svrhu dokazivanja poante,a i zabave,naravno.
Žao mi je ako ti to drukčije gledaš i ako si me tako shvatio.
No nije ni važno.
Ali zato ovaj flautaš što je poletio da brani tvoj "stav" nije bio nimalo ironičan
- Tvrtko II Kotromanić
#2236 Re: ISIS zauzeo Mosul
mescini kao da sam citao, prije par mjeseci o jordanskim spec. jedinicama,helem Ameri su ih obucili i kako vidim, poprilicno dobrodragma wrote:Izgleda da je ISIL tiho pokušao ući u Jordan ali ih je Jordanski SOF preduhitrio i tiho ušao u Irak gdje je eliminisao grupu ISIL-ovaca.
http://english.alarabiya.net/en/views/n ... r-now.html
- cenecimoveocino
#2237 Re: ISIS zauzeo Mosul
HAHAHhahHahHahahahahahahahdragma wrote:Parada ISIL-a u Al Raqi
Ovi sto plesu sa tenkom su najjaci.
hahhahhahahahahahah
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
-
sarajevoxxxx
#2238 Re: ISIS zauzeo Mosul
Borci IS-a zauzeli El Bukmal u Siriji!!!
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#2239 Re: ISIS zauzeo Mosul
hoče li antiimerijalisti i antiglobalisti navijati za jordan i tursku ako udare po IS(IL)-u
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2240 Re: ISIS zauzeo Mosul
ako je IS želja sunita tamo...
mislim da bi se to trebalo legalizirati
ali pod UNom i u generalnoj skupšrini
nešto kao mirovni plan kao sa južnim sudanom
i druge države su nastale na genocidu i klanju ne znam zašto ne bi i ova njihova država...
i druge države su nastale na genocidu i klanju ne znam zašto ne bi i ova njihova država...
-
jastuk1
#2241 Re: ISIS zauzeo Mosul
To dvoje sigurno neeećee uradat po Devli, jer znaju da ako to učine njihovo stanovništvo će se okrenuti protiv njih. Ne svo naravno, ali ako hoće učinit ulugu Devli, to će uraditi i preliti haos sebi.japin_mutapi wrote:hoče li antiimerijalisti i antiglobalisti navijati za jordan i tursku ako udare po IS(IL)-u
A naravno da će naJVijati. Štas ti mislio. Jedva čekaju.
Turska muRDo šuti ko zalivena.
Last edited by jastuk1 on 01/07/2014 22:59, edited 1 time in total.
-
jastuk1
#2242 Re: ISIS zauzeo Mosul
Bilo bi bolje da se držiš činjenica.Black swan wrote:ako je IS želja sunita tamo...
Genocida nema. Onoga čega ima, a što nije dozvoljeno prema međunarodnim konvencijama, su zločini protiv ratnih zarobljenika.
A UN sigurno neće priznati IS, jer mislim da IS svakako ne priznaje UN.
- Fantassin
#2243 Re: ISIS zauzeo Mosul
Sta je ne spominjes vise pobunjenike u Siriji... sad ti je SISA u modisarajevoxxxx wrote:Borci IS-a zauzeli El Bukmal u Siriji!!!
- Fantassin
#2244 Re: ISIS zauzeo Mosul
Haha cuj UN da prizna is jesu ti to oni poslali tog "duvana" pa si se naduvaojastuk1 wrote:Bilo bi bolje da se držiš činjenica.Black swan wrote:ako je IS želja sunita tamo...
Genocida nema. Onoga čega ima, a što nije dozvoljeno prema međunarodnim konvencijama, su zločini protiv ratnih zarobljenika.
A UN sigurno neće priznati IS, jer mislim da IS svakako ne priznaje UN.
- Truba
#2245 Re: ISIS zauzeo Mosul
bitno je da un priznaje veoma funkcionalne zemlje
npr irak
npr irak
- Challenger__
#2246 Re: ISIS zauzeo Mosul
Fantassin wrote:Sta je ne spominjes vise pobunjenike u Siriji... sad ti je SISA u modisarajevoxxxx wrote:Borci IS-a zauzeli El Bukmal u Siriji!!!, od kako su se dofatili banke u Tikritu vjetar na drugu stranu zapuhao pa ko sisa pobunjenike sad je islamska drzava in
- Fantassin
#2247 Re: ISIS zauzeo Mosul
Pa zar i ti stavljas skupinu idiota u pojam "drzava".Black swan wrote:bitno je da un priznaje veoma funkcionalne zemlje
npr irak
- Challenger__
#2248 Re: ISIS zauzeo Mosul
Libanski general u penziji ISIL, odnosno IS, odnosno "halifat" naziva "američkim igrokazom" jer je bijesan na Irak koji "pokušava da igra samostsalno" i ulazi u "osovinu otpora".
Nabijem "halifat" na *urac.ISIL je objavio svoju kartu koja u stvari odgovara onoj u američkom upozorenju upućenom vladama pet zemalja, a šestoj kao napomena.
Ova karta sadrži Irak i Kuvajt na istoku, Siriju i Jordan u centru, Libanon i okupiranu Palestinu na zapadu. Naravno, Izrael nije zabrinut zbog ISIL-a, jer je vrhovno zapovjedništvo ISIL-a na kraju ipak u SAD-u, a tamo su svjesni njihovih interesa. Dakle, ni zapovjedništvo, ni ISIL neće ugroziti Izrael.
Jordan, koji je bio ključna zemlja u ratu protiv Sirije, je cijelo vrijeme bio odan saudijskom princu Bandaru Bin Sultanu, ali se sada situacija promijenila i Jordan je također na karti.
- Challenger__
#2249 Re: ISIS zauzeo Mosul
"Dawla"Tko kontrolira ISIL?
Gen. Amin Hoteit: To su uvijek isti čelnici, odnosno, oni koji su smislili i dizajnirali "američko-irački sigurnosni sporazum", koji je od Iraka trebao učiniti američku koloniju izravno vođenu iz Washingtona. No, ispostavilo se da je tri godine nakon povlačenja američke vojske Irak počeo tražiti svoj put, diktiran njegovim geopolitičkim interesima, što je dovelo do približavanja Iranu i Siriji. Rezultat je da su Amerikanci bijesni na Irak koji se usudio pružiti otpor, a zemlje Perzijskog zaljeva su još ogorčenije na Al-Malikia koji odbija slušati njihove zapovijedi.
Ono što se dogodilo u Iraku je posljedica njihovog neuspjeha u Siriji, pogotovo Baracka Obame koji je zvučao smrtno ozbiljno kada je govorio o sirijskoj oporbi, da bi za CBS javno priznao da "ne postoji sirijska oporba koja može svrgnuti predsjednika Assada".
- Truba
#2250 Re: ISIS zauzeo Mosul
i koliko tenkova sada ima IS
i ostale opreme
imaju li išta protiv dronova vidim obama je najavio neke mjere i slanje dodatnih vojnika
i ostale opreme
imaju li išta protiv dronova vidim obama je najavio neke mjere i slanje dodatnih vojnika