Automobilizam - sve o tome

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
sema911s

#2226 Re: Automobilizam - All about

Post by sema911s »

Citros sto Ti nas mrzis Koji za svoje pare uzmemo Sta se nama svidja, tvoja mrznja prema vw Ko ljubav onoga prema setici 1,4

Prijatelju oladi malo, ja ne volim taj psa fiat pa Sam opet caletu uzeo c5, dobro je to auto Ali za mene nije, nema to nesto, al to je moje misljenje I ako ce neko da Bali po njemu Nek Bali, jbte razvulki Ste pricu vw nevalja pa Nek nevalja

Ti nevidus nista u pasata Ni ja nevidim u c5 al necu seat po onima sto kupe I jedno I drugo

Popij Koju smiri se, habas Nam harmonijuu
direstraits0078

#2227 Re: Automobilizam - All about

Post by direstraits0078 »

:lol:

Haba harmoniju. :lol:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#2228 Re: Automobilizam - All about

Post by konektovan »

Joj sema,jesi li to opet na bobama?:-D Jedva sam procitao tvoj post. :thumbup: :mrgreen:

Meni je najsmjesnije kad neki strucnjaci,pocnu pisati o vozilima i njihovoj namjeni,od tacke A do tacke B?! Ado bí nam to mogao pojasniti,hoces li Ado?
shandrprcSA

#2229 Re: Automobilizam - All about

Post by shandrprcSA »

unbelievably

:lol:
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#2230 Re: Automobilizam - All about

Post by mk ultra »

ado-šampion

#2231 Re: Automobilizam - All about

Post by ado-šampion »

konektovan wrote: Meni je najsmjesnije kad neki strucnjaci,pocnu pisati o vozilima i njihovoj namjeni,od tacke A do tacke B?! Ado bí nam to mogao pojasniti,hoces li Ado?
Svidjalo se to nekome iii ne, mnoga auta se prave da ne budu puka prevozna sredstva i takva auta imaju uspjeh na trzistu. Ako ti ne vidis razliku izmedju Passata i Avensisa, ili ne daj Boze BMW trice i Avensisa :-) , ne znaci da je nema. Evropski kupac je ocigledno vidi, ocigledno po prodajnim rezultatima. Bosna je tu zadnja rupa na sviralu i u Bosni je s obzirom na situaciju u kojoj se zivi samo bitno da se kortlja i da se ne kvari.

Zapitas li se mozda nekad zasto Toyote nema na mapi (nikad nije usla u godisnji top 10) kad je prodaja u Evropi u pitanju, unatoc poslovicnom kvalitetu i pouzdanosti? Ne moze biti da kupci ipak traze nesto vise od toga? Zasto taj VW kad je tako karina, tvrd, neudoban, kvari se, skup, ubi po prodaji? Nemoj mi samo reci marketing, to je tako plitko da ne zasluzuju raspravu. Btw sve ovo dolazi od vozaca 'presvucene' Toyote i to dugogodisnjeg. :wink:

https://www.youtube.com/watch?v=VTzlPwS9bg8

Pogledaj ovaj review, bitna je poenta, nije bitan review kao review. Obrati paznju kako se lik koji je visok 178 cm osjeca kad sjedi pozadi u ovakvom autu, koje je inace usput budi receno auto srednje klase ili D segmenta. Pa obrati paznju kako se osjeci kad ga vozi. Tipicni primitivni balkanac ce reci 'ma debil' ili sto kaze nas dezurni pametnjakovic Madner 'cisto da ima sta reci ubaci subjektivno misljenje'.

A onda pogledaj top 10 modela po godinama u UK: http://en.wikipedia.org/wiki/User:DeLar ... in_Britain. Pogledaj malo period 2005-2011. Sta vidis. BMW serije 3, svake godine u top 10 i svake godine osim jedne najprodavaniji u svojoj klasi, uprkos cijeni koja je za 20-40% veca nego kod konkurencije i uprkos tome sto je s obzirom na klasu kojoj pripada auto bukvalno dvosjed.

Eh ti posto tvrdis da ti je smijesno to sto 'strucnjaci' pisu od tacke A do tacke B, hajde mi objasni kako i zbog cega je ovaj dvosjed BMW s 20-40% vecom cijenom nego uber pouzdane Toyote cetverosjedi i jebeno udobni Citroeni cetverosjedi dosta bolji po prodaji. Zivo me interesuje. :-)

Ne kazem ja uopste da na osnovu ovih cinjenica svako treba formirati svoje misljenje, naravno da ne treba. Svako treba formirati misljenje onako kako on vidi i po svojim potrebama. Ali totalno ignorisati cinjenice i zvati ljude koji izvale 100 hiljada na auto 'drifterima', 'drkacima' i slicno, ono 'ma sta oni znaju, ja znam bolje' to je ignorantno i to je tipicni balkanski primitivizam.
madner

#2232 Re: Automobilizam - All about

Post by madner »

Subjektivno je kada novinar kaze da je handling los, a na testu slaloma ili kursu bude brze od auta za koje tvrdi da ima odlican handling.
Postoje testovi za dinamiku, ne treba mi tu licno misljenje.
Usporedi ovaj tvoj klip sa ovim, gdje ne slusam malog pekineza.

Naravno da marketing igra ulogu, passat nema nikakav prolaz u USA zbog lose reputacije a odlican u Evropi.
condy

#2233 Re: Automobilizam - All about

Post by condy »

Ado, skrati priču :D
ado-šampion

#2234 Re: Automobilizam - All about

Post by ado-šampion »

madner wrote:Subjektivno je kada novinar kaze da je handling los, a na testu slaloma ili kursu bude brze od auta za koje tvrdi da ima odlican handling.
Postoje testovi za dinamiku, ne treba mi tu licno misljenje.
Usporedi ovaj tvoj klip sa ovim, gdje ne slusam malog pekineza.

Naravno da marketing igra ulogu, passat nema nikakav prolaz u USA zbog lose reputacije a odlican u Evropi.
Nije tacno da nema prolaz zbog lose reputacije, nego nema prolaz jer to sto on nudi na americkom trzistu ne prolazi, a usto ima i previsoku cijenu u odnosu na konkurenciju.
Itekako marketing igra ulogu, ali ne tako jednostavno kao sto to dosta ljudi ovdje svede. Danas realno ne mozes prodati evrokrem na osnovu marketinga ako taj evrokrem nije ukusan i kvalitetan a kamoli auto.

Sto se tice dinamike, ruku na srce ne mozes uspredjivati dinamiku dva auta od kojih je jedno za klasu vece i 200-300 kila teze. Ko mi god kaze da u autu od 1800 kila (BMW petica) mozes ocekivati neku dinamiku - kenja. BMW petica je luksuz i tu je tacka. Ko ganja dinamiku za njega su kec i trica, mada je i aktuelna trica tu upitna.

Druga stvar, testovi slaloma, moose test, test na stazi i slicno nisu 100% objektivni pokazatelji dinamike, ima i tu subjektivnog dojma. Primjer, dva auta, oba imaju ulaznu brzinu na moose testu 125 km/h, jedno prodje ko od sale, drugo se zaljulja i djeluje nesigurno. Tom koji djeluje nesigurno skinu bodove iako je imao istu ulaznu brzinu, a to je subjektivan dojam.
Ni jedan test nije 100% zasnovan na cinjenicama, jer je za dosta stvari bitan subjektivni dojam ispitivaca. Primjer, dva auta imaju 66 dB na 100 km/h, a 10 test vozaca kaze da je njemu subjektivno jedno auto tise od drugog. Ja sam licno probavao dva auta (Audi A3 i Pezo 308) gdje mjerenje kaze jedno a moj osjecaj (i osjecaj jos prisutnih ljudi) drugo. Isto tako, 'pekinez' (Matt) ono sto prica ne prica iskljucivo po svom licnom osjecaju, nego iza sebe ima maticnu kucu Auto Express koja uradi sva mjerenja, auta testiraju i drugi testeri, a usto Car Buyer dodatno dovede 'obicne' kupce ciji dojmovi su isto ukljuceni u ocjenu. I nigdje nisam vidio njegov test gdje kaze da je auto slaba dinamika a da je to auto prednjacilo po dinamici u nekom testu gdje sam gledao crno na bijelo s mjerenjima i tablicom bodova.
madner

#2235 Re: Automobilizam - All about

Post by madner »

Naravno da mozes traziti, to jeste umjece. Svako moze napraviti dobro sportsko auto sa dva sjedista. Napraviti auto koje dobro izgleda, moze voziti 4-5 odraslih osoba, nije neudobno na duze ture i ima veliki gepek i uz to se dinamikom moze mjeriti sa nizim klasam je umjece.
Tezina ovog BMW je manje od 1600, no nebitno.

Moose test je test sigurnosti, ne dinamike. No i tu je mjerilo sa koliko brzo se moze proci. Auto A ce imati 73 km/h, B 74 km/h. Brzina se povecava dok auto ne padne na testu.
Slalom je test dinamike, jer povecavas brzinu koliko mozes i krajnje je objektivno mjerilo.

Ako mjerena kazu da je u tom momentu jednak dB, a ljudi imaju osjecaj da nije, kome da vjerujemo? :D
ado-šampion

#2236 Re: Automobilizam - All about

Post by ado-šampion »

madner wrote:Naravno da mozes traziti, to jeste umjece. Svako moze napraviti dobro sportsko auto sa dva sjedista. Napraviti auto koje dobro izgleda, moze voziti 4-5 odraslih osoba, nije neudobno na duze ture i ima veliki gepek i uz to se dinamikom moze mjeriti sa nizim klasam je umjece.
Tezina ovog BMW je manje od 1600, no nebitno.

Moose test je test sigurnosti, ne dinamike. No i tu je mjerilo sa koliko brzo se moze proci. Auto A ce imati 73 km/h, B 74 km/h. Brzina se povecava dok auto ne padne na testu.
Slalom je test dinamike, jer povecavas brzinu koliko mozes i krajnje je objektivno mjerilo.

Ako mjerena kazu da je u tom momentu jednak dB, a ljudi imaju osjecaj da nije, kome da vjerujemo? :D
Taj ima, 1640, a 530d ima 1835, imam crno na bijelo linkove da sad ne spamam bezveze, ali ako bas zelis postavicu. I tih 1640 uopste nije malo.

Ni slalom nije krajnje objektivan jer i tu uzimaju u obzir koliko se auto naginje i koliko opusteno djeluje na toj maksimalnoj brzini prolaza. Nije isto kad slalom voze trkac, test vozac i obicni vozac.

To kome da vjerujemo, ja vjerujem sebi, jer ja dajem pare, logicno zar ne? :-) Ne ignorisem mjerenja, ali ako je moj dojam da je jedno auto tise, meni je to bitnije. Na kraju krajeva, kupujem auto za licnu korist i zadovoljstvo, ne kupujem da bi kasnije nosao metar preko ramena, u jednom dzepu decibelmetar, u drugom stoperica, u trecem kalkulator. :-) I dokazivao po forumu da je moj izbor objekativan. Jer da je objektivan, ne bi bio izbor.
Ned071

#2237 Re: Automobilizam - All about

Post by Ned071 »

bila je prica o njemu neki dan. ne izgleda nimalo lose...

http://autoklub.jutarnji.hr/test--ford- ... h/1309751/
madner

#2238 Re: Automobilizam - All about

Post by madner »

Taj ima 1580 bez vozaca. Naravno da nije malo, no ne znaci da BMW ne tvrdi da je jako dinamican. :D

Slalom test ne uzima u obzir opste naginanje, mozda na ovoj tvojoj stranici sa kepecom. Normalno se samo test radi samo brze i brze. Ne treba opste izgledati opusteno, ako je opusteno onda moze jos brze.

Rezultat (ovog malog od 18m) je na kraju nesto kao Mazda 6 59 km/h, Passat 62.

Ja vjerujem instrumentima jer covjek inace sebe ubjedi u nesto sto zeli cuti. Ako tako kupujes onda ne moras ni citati testove, potpuno ti je nebitno koliko je dB. :D
citroen xm

#2239 Re: Automobilizam - All about

Post by citroen xm »

Samo da podsjetim da je toyota još uvijek ispred VW-a po prodaji.

A ljubitelji VW-a poput Ada i ostalih će uvijek naći neki argument koji njima odgovara, tj. pokušat će okrenuti priču na svoju stranu.
ado-šampion

#2240 Re: Automobilizam - All about

Post by ado-šampion »

citroen xm wrote:Samo da podsjetim da je toyota još uvijek ispred VW-a po prodaji.

A ljubitelji VW-a poput Ada i ostalih će uvijek naći neki argument koji njima odgovara, tj. pokušat će okrenuti priču na svoju stranu.
Ja ljubitelj VWa? :-) Ni blizu. Po cemu si to zakljucio? :-) Jest da bih radije vozao Passata i Golfa nego vecinu auta u njihovim klasama, ali da je to sad moj san daleko od toga. Ja sam samo realan. Vozio bih ih jer su bolja auta od vecine slicne konkurencije, vrlo jednostavno.

Prodaja u Americi za pricu o evropskim vozilima nije bas relevantna, prvenstveno zbog toga sto ni ti ni ja, a ni vecina ljudi na ovom forumu na zive tamo, a mnogi nisu nikad ni bili, tako da ne mozemo znati kakav je mentalitet ljudi i sta to tamo prodaje auto.

To sto kazes okrecu vodu na svoj mlin, to okrecete ti i ostali hateri VWa, jer cim se pomene prodaja, koji je realno osnovni argument za proizvod, jer se prave da bi se prodali i da bi firme koje ih prave ostarile profit, vi okrecete ili 1. da njima promet prave debili (ova je tvoja licno), ili 2. da je to sve markerting, ili kad ni to ne prolazi, onda da je zapravo prodaja u Americi bitnija nego prodaja u Evropi. :roll: Pa na kojem kontinentu to mi zivimo pitam se. :-)

Ne bih dalje o tome VW vs ostatak svijeta, mislim svi argumenti su se potrosili i sve o tome vrlo dobro znamo, na kraju krajeva godinama se natezemo o tome. Ako se mi ne mozemo sloziti, onda samo treba da pogledamo prodaju, ali evropsku, ne americku. Ja zivim i kupujem auto u Evropi a ne u Americi, prema tome... A vala realno ne placa me VW da bi gubio vrijeme natezuci se s nekim.
madner wrote:Taj ima 1580 bez vozaca. Naravno da nije malo, no ne znaci da BMW ne tvrdi da je jako dinamican. :D

Slalom test ne uzima u obzir opste naginanje, mozda na ovoj tvojoj stranici sa kepecom. Normalno se samo test radi samo brze i brze. Ne treba opste izgledati opusteno, ako je opusteno onda moze jos brze.

Rezultat (ovog malog od 18m) je na kraju nesto kao Mazda 6 59 km/h, Passat 62.

Ja vjerujem instrumentima jer covjek inace sebe ubjedi u nesto sto zeli cuti. Ako tako kupujes onda ne moras ni citati testove, potpuno ti je nebitno koliko je dB. :D
Slalom test nije iskljucivo jedini za ocjenu hendlinga/dinamike, nego se uzima i subjektivni dojam jer se slalom obavalja u kontrolisanom okruzenju i s vozacima koji su profesionalci. Kazes ako je opusteno onda moze jos brze, ko moze brze profesionalni vozac utrka ili obicni vozac koji kupi to auto?

BMW moze reklamirati sta hoce, petica vjerovatno jest dinamicna, ali u kontrolisanom okruzenju, tj. na stazi. Mozda je ekstreman primjer, ja sam vozio X5, koji je isto tako reklamiran i opjevan kao uber dinamican, to auto je dinamicno ali samo ako na cesti nema nikog osim tebe. On zauzme citavu traku na magistralnom putu i da bude dinamican ti bukvalno moras koristiti obje trake. Jednostavno je pretezak, presirok i prevelik. Dinamican je jedino kad ga sprzis na pravcu ili na trkacoj stazi. Slicno je i s peticom. Vozio sam E34 koji je za ove nase magistralne ceste jednostavno presirok i pretezak za brze voznje, ti se polomis za volanom. Da ne govorim novije petice. One mozda jesu dinamicne ali u domenu svoje klase, tj. u domenu svojih dimenzija i tezine. BMW je dimanika do serije 3 (ukljucujuci i seriju 3), iznad je luksuz. Sad kome sta treba...

Jbg sam sebe htio ubijediti da je Audi tisi, cak su i mjerenja to pokazala, ali realno meni je tisi Pezo. I u testovima imas rubriku buka na mjerenju i dojam buke.
madner

#2241 Re: Automobilizam - All about

Post by madner »

Jajane, rekao bi covjek da si vozio tenka.
Jesi bar popio casu vode poslje, vidim bilo je traumaticno? :D

Sada malo ozbiljnije, taj E34 ima samo 5cm duzi razmak izmedju tockova, 1cm siri i nije ni nesto tezi od modela kojeg smatras apsolutno upravljivim i mjerom. :D

Naravno da slalom test nije jedini test dinamike, ali svi testovi dinamike su mjerljivi i rade se tako sto se auto dovede do ekstremne tacke. Ja vjerovatno ne mogu proci sa 64 km/h, no to zapravo znaci da je auto jako jako dinamicno. :D Zato mi ne treba kepec sa svojim subjektivnim misljenjem.

Nije dojam buke nego dojam zvuka.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#2242 Re: Automobilizam - All about

Post by mali_milojica »

@ado
A zasto si ogranicen samo na Evropu kad je prodaja u pitanju? Jedino ako hoces da ispadnes u pravu,ali onda govoris samo pola istine.
Ili ako hoces da odem u krajnost koliko Toyota proda sama,a koliko VW sam (bez Audija,Skode itd). Ali to bi i sa moje strane bilo samo pola istine.
condy

#2243 Re: Automobilizam - All about

Post by condy »

Kako je prosla na tom testu sa you tube linka Opel Insignia ?

Jeli ko imao priliku voziti Insigniu ?
ado-šampion

#2244 Re: Automobilizam - All about

Post by ado-šampion »

mali_milojica wrote:@ado
A zasto si ogranicen samo na Evropu kad je prodaja u pitanju? Jedino ako hoces da ispadnes u pravu,ali onda govoris samo pola istine.
Ili ako hoces da odem u krajnost koliko Toyota proda sama,a koliko VW sam (bez Audija,Skode itd). Ali to bi i sa moje strane bilo samo pola istine.
Zato sto zivim u Evropi. Zato sto sam prismrdio u neku od razvijenih evropskih zemalja i makar otprilike znam sta prodaje auta u Evropi. Isti je mentalitet, zivimo na istom kontinentu na kraju krajeva.

U Americi nikad nisam bio, ono sto znam znam iz svog iskustva (a to je realno jako malo) jer radim 5 godina s Amerikancima i svakodnevno sam u kontaktu s njima, kod njih je mentalitet u svim stvarima potpuno drugaciji. Druga stvar, standard u odnosu na sve evropske zemlje osim Svicarske je daleko bolji, i tamo covjek moze sebi priustiti da ima veliko auto za putovanja i malo auto za grada, ili jedno auto porodicno, drugo sportsko. U Evropi je realno to jako tesko i vecina ljudi koristi jedno auto za sve namjene.

Sto bi se i ja peglao u Passatu, kad mogu sebi priustiti da uzmem vecu Toyotu za daily driving i nekog BMW keca za individualno.

Tako da, ja ne mogu skontati zasto Amerikanci tako favoriziraju Toyote jer ne zivim tamo, nit zivi 99,9% nas koji raspravljamo na ovom forumu. Sto je najgore 99% nije prismrdilo preko okeana, nije sjelo ni u jedan model koji se prodaje u Americi, ali eto prodaja u Americi im je relevantna. Ja mogu skontati zasto Evropljani ne favoriziraju Toyotu, tim prije sto prakticno vozim Toyotu. Zbog toga uzimam prodaju u Evropi kao relevantnu.

Vjeruj mi, meni bi s obzirom sta mi stoji u garazi bolje bilo da ispadnem u pravu da Toyota u Evropi pravi bolja auta nego VW, to bi mi nekako vise odgovaralo, ali realno to nije tako. :-)
madner

#2245 Re: Automobilizam - All about

Post by madner »

condy wrote:Kako je prosla na tom testu sa you tube linka Opel Insignia ?

Jeli ko imao priliku voziti Insigniu ?
Mislis onom sto sam ja postavio? To je video iz 2010, samo sam htio pokazati razliku izmedju objektivnog i subjektivnog novinarstva.

Najbolje je vozilo po voznim osobinama u testu, motor bi mogao biti bolji, vidljivost nazad i mjesto nazad.
Ne svidja im se srednja konzola.

Meni se svidja, direktan pristup funkcijama bez skretanja pogleda sa ceste ali to su u FL promjenili. Sada je sve sakriveno u menijima, ali nema viska dugmica. :D
ado-šampion

#2246 Re: Automobilizam - All about

Post by ado-šampion »

Sto li je bas onaj na kojem je Opel bolji od Mercedesa i BMWa koji su klasa iznad objektivan i relevantan. :-) Reci Madneru, ja vozim Opel - Opel je najbolji, nemoj nam brate oduzimati vrijeme bezveze. :lol:
madner

#2247 Re: Automobilizam - All about

Post by madner »

Pa nisu rekli da je bolji, niti sam ja to tvrdio. :roll:

Pobjedio je u par kategorija, no ukupno nije.
citroen xm

#2248 Re: Automobilizam - All about

Post by citroen xm »

ado-šampion wrote:
citroen xm wrote:Samo da podsjetim da je toyota još uvijek ispred VW-a po prodaji.

Ja ljubitelj VWa? :-) Ni blizu. Po cemu si to zakljucio? :-) Jest da bih radije vozao Passata i Golfa nego vecinu auta u njihovim klasama, ali da je to sad moj san daleko od toga. Ja sam samo realan. Vozio bih ih jer su bolja auta od vecine slicne konkurencije, vrlo jednostavno.

Prodaja u Americi za pricu o evropskim vozilima nije bas relevantna, prvenstveno zbog toga sto ni ti ni ja, a ni vecina ljudi na ovom forumu na zive tamo, a mnogi nisu nikad ni bili, tako da ne mozemo znati kakav je mentalitet ljudi i sta to tamo prodaje auto.

To sto kazes okrecu vodu na svoj mlin, to okrecete ti i ostali hateri VWa, jer cim se pomene prodaja, koji je realno osnovni argument za proizvod, jer se prave da bi se prodali i da bi firme koje ih prave ostarile profit, vi okrecete ili 1. da njima promet prave debili (ova je tvoja licno), ili 2. da je to sve markerting, ili kad ni to ne prolazi, onda da je zapravo prodaja u Americi bitnija nego prodaja u Evropi. :roll: Pa na kojem kontinentu to mi zivimo pitam se. :-)

Ne bih dalje o tome VW vs ostatak svijeta, mislim svi argumenti su se potrosili i sve o tome vrlo dobro znamo, na kraju krajeva godinama se natezemo o tome. Ako se mi ne mozemo sloziti, onda samo treba da pogledamo prodaju, ali evropsku, ne americku. Ja zivim i kupujem auto u Evropi a ne u Americi, prema tome... A vala realno ne placa me VW da bi gubio vrijeme natezuci se s nekim.
Naravno da si ljubitelj VW-a, samo prikriveni. To je jasno kao dan. Ja bar istaknem u niku šta volim pa vam dam još malo podsticaja da opletete po meni.

Naravno da okrećete vodu na svoj mlin jer tvrdite jedno pa kada neko dokaže suprotno, onda to nije mjerodavno i nećemo tako gledati već ovako.....

Toyota je broj 1 u svijetu i ne znam šta tu treba polemisati. Kvalitet davno dokazan. VW-u da nije Evrope prije svega pitanje je kako bi se kotirao, a i tu Evropu mu najviše vadi njegova domovina Njemačka. Hvataš se za Evropu a i sam znaš da je manje bitno tržište i od kine i od Amerike jer kao što vi volite da kažete, bitan je profit a ne emocije.
ado-šampion

#2249 Re: Automobilizam - All about

Post by ado-šampion »

madner wrote:Pa nisu rekli da je bolji, niti sam ja to tvrdio. :roll:

Pobjedio je u par kategorija, no ukupno nije.
Ali priznaj, Car Buyer ti nije relevantan jer je rekao da Insignija nije dinamicna. :-) Ko prizna pola mu se prasta. :D Valjda ga zato nazivas pogrdnim imenima. Udario na sveti gral Opel. :lol:

Btw. salu na stranu, da okrenemo malo, jer smorismo vise. Koga zanima Insignija, mene je zanimala pa sam istrazivao malo.

Evo jedan individualan test:

https://www.youtube.com/watch?v=rEbSWd4Iue0

Evo jedan, objektivan:

http://www.autozeitung.de/auto-vergleic ... -vw-passat
ado-šampion

#2250 Re: Automobilizam - All about

Post by ado-šampion »

citroen xm wrote:
Naravno da si ljubitelj VW-a, samo prikriveni. To je jasno kao dan. Ja bar istaknem u niku šta volim pa vam dam još malo podsticaja da opletete po meni.

Naravno da okrećete vodu na svoj mlin jer tvrdite jedno pa kada neko dokaže suprotno, onda to nije mjerodavno i nećemo tako gledati već ovako.....

Toyota je broj 1 u svijetu i ne znam šta tu treba polemisati. Kvalitet davno dokazan. VW-u da nije Evrope prije svega pitanje je kako bi se kotirao, a i tu Evropu mu najviše vadi njegova domovina Njemačka. Hvataš se za Evropu a i sam znaš da je manje bitno tržište i od kine i od Amerike jer kao što vi volite da kažete, bitan je profit a ne emocije.
Haha, velis prikriveni? :-) :lol:

Makar ja ovdje nista ne skrivam. Evo ja isticem po 1000 put ovdje da volim BMW. BMW, 10 mjesta ispod svi ostali, makar meni individualno. A pogledaj samo na zadnje dvije stranice na ovoj temi koliko sam kritika uputio na racun BMWa, toliko o ljubiteljima. :wink:

Sto se tice price o prodaji ja ne bih nista vise dodao ni oduzeo. Za godinu dvije kad VAG grupa postane vodeca na planeti, ti i takvi cete naci novi nacin da dokazete da to nije relevatno. Volio bih da se moze udariti highlight na ovu recenicu, pa zivi bili pa vidjeli. :-) Isto kao sto si tvrdio da se Passat prodaje toliko jer ga svaka sirotinja u Njemackoj moze priustiti. :-)
Post Reply