PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

uzgajivac

#2226 Re: PROTESTI!!!

Post by uzgajivac »

ExNihilo wrote:
Cossack wrote:Politika nije moj fah ali iskreno ne mogu se načuditi kako je napravljen spin protiv SBB-a. Ovo nije izrežirala niti jedna stranka već je posljedica revolta gladnog naroda... Tuga kako se izvrću motivi protesta! :(
Samo jedna u nizu manipulativnih tehnika kojom se protesti nastoje diskreditovati.

Ali, neka je Fahro, eto, lično pisao scenario protesta, to ih ne čini ništa manje opravdanim, potrebnim niti autentičnim u kontekstu socijalne stvarnosti koju živimo.
ministarstvo sigurnosti o tome nema nikakvih saznanja :D
bjelave

#2227 Re: PROTESTI!!!

Post by bjelave »

It_is_a_Leclerc wrote:
Cossack wrote:Politika nije moj fah ali iskreno ne mogu se načuditi kako je napravljen spin protiv SBB-a. Ovo nije izrežirala niti jedna stranka već je posljedica revolta gladnog naroda... Tuga kako se izvrću motivi protesta! :(
Pa to serviraju agenture SDA i SDP-a koje su se razmilile po forumu. Još malo će i kenijski vrač biti jedan od krivaca za prosvjede. SAmo neće biti njihovi miljenici.

Besprizorne stranačke slugane na forumu ćeš prepoznati po tome kako stalno temu okreću na huligane, kako iznose krajnje upitne podatke o šteti načinjenoj na objektima i kako prizivaju rat, stranu intervenciju i slično.
Cuuj napravljen spin protiv SBB??? Ocito je da je Radoncic taj koji je ispinovao opravadan bijes ljudi kako bi odglumio Bosanskog Vucica, postenog borca protiv korupcije. Sve pohapsio I popeo se na tron male muslimanije. A posten je bas kao I ovaj bivsi cetnik. Isto tako postoje vise nego jake indicije da je on preko SBB organizirao paljevine.
S kom je jos u talu to cemo da vidimo.
Havatar

#2228 Re: PROTESTI!!!

Post by Havatar »

elma89_ wrote:
StupskaBitanga wrote:
weredsf wrote:Visoki predstavnik upozorava na ozbiljnost situacije o kojoj premijer Hrvatske razgovara u Mostaru, a predsjednik RS u Beogradu...
Zna li iko skim razgovara ovaj treci i Finci i Sejdic?
Očekujem Bakira u Istanbulu

Nebitno je gdje ce biti Bakir,bitno je sto se dva ostala opet okrecu tamo gdje ne treba.A to nikad ne donosi dobro,kad ce se "komsijske drzave" prestati mjesati? dok Bosnjak pali i gadja po svojim gradovima,oni se dogovaraju

Prozivanje entiteta i kantona u protestu koji je trebao biti ekonomski samo,ovo ne ide na dobro
Ne ide dobro za Bosnjake dok za Srbe , Hrvate i MZ ide odlicno .
Janjicar

#2229 Re: PROTESTI!!!

Post by Janjicar »

gnjev wrote:awkward moment :mrgreen:

Image
Huligan garant :D sad ce njemu 12kg iz dzepa izvuci :D
Alfons Kauders

#2230 Re: PROTESTI!!!

Post by Alfons Kauders »

Paranoid wrote:
Alfons Kauders wrote: dakle niko od njih nema za dorucka? odvadi malo
Moraš da znaš da mnoooogi nemaju mogućnost da vide net, forum.. a da tebe čuju kako pričaš morao bi biti brži od Bolta..
dobro

dakle trebamo srusiti drzavu i postati palestina da se solidarisemo s njima?
Cossack

#2231 Re: PROTESTI!!!

Post by Cossack »

It_is_a_Leclerc wrote:
Pa to serviraju agenture SDA i SDP-a koje su se razmilile po forumu. Još malo će i kenijski vrač biti jedan od krivaca za prosvjede. SAmo neće biti njihovi miljenici.

Besprizorne stranačke slugane na forumu ćeš prepoznati po tome kako stalno temu okreću na huligane, kako iznose krajnje upitne podatke o šteti načinjenoj na objektima i kako prizivaju rat, stranu intervenciju i slično.
Vjerujem da iza ove priče stoji dobro uhodana mašinerija koja iz ovakve situacije pokušava da prikupi političke poene. Samo se nadam da će narod shvatiti kakav je spin napravljen i da će se istrajati u smjeni koruptivne vlasti na svim nivoima...

:bih:
Janjicar

#2232 Re: PROTESTI!!!

Post by Janjicar »

Jest lijepo na FACETV vidjet Bakira sa sljivom ispod oka :D
Bodkin

#2233 Re: PROTESTI!!!

Post by Bodkin »

StupskaBitanga wrote:
Iker C wrote:Zamislite da nas Austrija okupira, to bi nam bio najljepši dan u historiji. Ali to je utopija.
eh to bi bilo najbolje
naravno da bi. samo daj okupatora da ne moramo sami misliti glavom i da ne moramo preuzimati odgovornost.

inace moj je osjecaj da vlast ubaci ljude koji ce pozivati na ukidanje kantona i entiteta medju raju.
Kikibombona

#2234 Re: PROTESTI!!!

Post by Kikibombona »

Paranoid wrote:
Alfons Kauders wrote:
ilkbahar wrote:
To sto ugodno zivi nekolicina gradjana ne znaci da se ostali trebaju patiti, sutiti i nepoduzimati nista! Sit gladnom ne vjeruje!
a po tvom to sto nekolicina gradjana nema za dorucka znaci da se i mi ostali trebamo patiti i zivjeti kao oni? jer u to vodi anarhija, nista vise, nista manje
Zemljak, zabrinjavaš me pravo.. tebi je 553 000 nezaposlenih nekolicina..pa jarane nešto očito nije u redu sa tvojim rezonovanjem.

Meni je život takodje dobar i imam svega, ali podržavam proteste i smjenu/procesuiranje svih od vrha do mjesnih zajednica.
:thumbup:

Uvijek je bilo ljudi koji su dovoljni sami sebi i koje ne dotice neimastina drugih. Nemaju taj osjecaj u sebi.

Iskreno, nemam ni ja problema sa snom radi siromastva, ali opet, osjecam kakav takav revolt i ogrocenje duboko u sebi. Ako necu pomoci, necu ni odmoci, sigurno.

A ovi 'moralisti' imaju potrebu da odmazu. Valjda strah da ne izgube privilegije koje uzivaju u nakaznom drustvu.
mO k3

#2235 Re: PROTESTI!!!

Post by mO k3 »

Janjicar wrote:Jest lijepo na FACETV vidjet Bakira sa sljivom ispod oka :D
Ne kontam sto je lijepo ???

Mislim kakav si ti čovjek kada nekome želiš zlo .... :?
StupskaBitanga

#2236 Re: PROTESTI!!!

Post by StupskaBitanga »

A jel?
Iskreno, nemam ni ja problema sa snom radi siromastva, ali opet, osjecam kakav takav revolt i ogrocenje duboko u sebi. Ako necu pomoci, necu ni odmoci, sigurno.
naravno da bi. samo daj okupatora da ne moramo sami misliti glavom i da ne moramo preuzimati odgovornost.
za evo 20 godina smo shvatili da ne znamo sami o sebi brinuti
Last edited by StupskaBitanga on 09/02/2014 13:53, edited 1 time in total.
uzgajivac

#2237 Re: PROTESTI!!!

Post by uzgajivac »

Havatar wrote:
Havatar wrote:
Prozivanje entiteta i kantona u protestu koji je trebao biti ekonomski samo,ovo ne ide na dobro
glasnogovornik NATO snaga ce uskoro kazati kome dobro ide. :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2238 Re: PROTESTI!!!

Post by Chmoljo »

Black111 wrote:
Edin H. wrote:
ExNihilo wrote:Imbecilno je zahtjevati bilo šta što sa sobom neminovno nosi infinite loop nacionanih rasprava, poput pitanja kantona. Treba se fokusirati isključivo na ekonomska pitanja.
Primjerice, ispunjavanje samo ovog zahtjeva bilo bi dovoljno da se proglasi velika pobjeda, a zavisi isključivo od "dobre volje" političara:

- Kresanje plata svih zaposlenika u javnom sektoru i od ušteđenog iznosa, koji bi iznosio milione maraka, formiranje određenog fonda kojim bi se finansirale poslovne ideje, stimulirala ekonomija, eksponencijano povećavala zaposlenost i, na kraju krajeva, povećavali budžetski prihodi.

Ekonomija, nezaposlenost i korupcija. Ovo ostalo su gluposti kojim se samo razvodnjava tema i ono sto je jos u nekim realnim mogucnostima (a cak ni ovo kako vidimo nece biti lako).

može i zahtjev da se uništeno obnovi od paušala zastupnika i plata ministara, bez njihovog povećavanja :)
jeretik

#2239 Re: PROTESTI!!!

Post by jeretik »

Obavezno pogledati, nemate pojma šta propuštate, naročito od 2:30:

http://www.youtube.com/watch?v=PkTX5qG-4S0

Dijelite!
Havatar

#2240 Re: PROTESTI!!!

Post by Havatar »

Cossack wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:

Vjerujem da iza ove priče stoji dobro uhodana mašinerija koja iz ovakve situacije pokušava da prikupi političke poene. Samo se nadam da će narod shvatiti kakav je spin napravljen i da će se istrajati u smjeni koruptivne vlasti na svim nivoima...

:bih:
A Radoncic nije dio koruptivne vlasti :lol:
Janjicar

#2241 Re: PROTESTI!!!

Post by Janjicar »

mO k3 wrote:
Ne kontam sto je lijepo ???

Mislim kakav si ti čovjek kada nekome želiš zlo .... :?
Kada ti neko obije kucu jel zelis zlo provalniku ili ?

Pokrao sve investicije u ratu znaci on je meni zelio zlo.
Ni manje ni vise zelim mu sudbinu onakvu kakvu je on sudbinu krojio svojim ljudima.
Panzer_Daddy

#2242 Re: PROTESTI!!!

Post by Panzer_Daddy »

Da ga je gledat sa sljivom ali i stapom u guzici ko Gadafi :lol:
biske

#2243 Re: PROTESTI!!!

Post by biske »

Havatar wrote:Ovo prizivanje okupacije od strane nekih od ucesnika protesta na ovoj temi pokazuje stanje svijesti i da nije slucajno sto su paljeni simboli nezavisne drzave Bosne i Heregovine i to bas oni koji ni u ratu nisu unisteni.
a kako da se ponovo uništi ono što jeste u ratu uništeno? :D
Cossack

#2244 Re: PROTESTI!!!

Post by Cossack »

Havatar wrote: A Radoncic nije dio koruptivne vlasti :lol:
Ne.
radostan dan

#2245 Re: PROTESTI!!!

Post by radostan dan »

weredsf wrote: Zna li iko skim razgovara ovaj treci i Finci i Sejdic?

sa sinanom...

Image
Last edited by radostan dan on 09/02/2014 13:57, edited 1 time in total.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2246 Re: PROTESTI!!!

Post by Chmoljo »

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» Medeni+
Alfons Kauders

#2247 Re: PROTESTI!!!

Post by Alfons Kauders »

Kikibombona wrote:
Paranoid wrote:
Alfons Kauders wrote:
a po tvom to sto nekolicina gradjana nema za dorucka znaci da se i mi ostali trebamo patiti i zivjeti kao oni? jer u to vodi anarhija, nista vise, nista manje
Zemljak, zabrinjavaš me pravo.. tebi je 553 000 nezaposlenih nekolicina..pa jarane nešto očito nije u redu sa tvojim rezonovanjem.

Meni je život takodje dobar i imam svega, ali podržavam proteste i smjenu/procesuiranje svih od vrha do mjesnih zajednica.

Uvijek je bilo ljudi koji su dovoljni sami sebi i koje ne dotice neimastina drugih. Nemaju taj osjecaj u sebi.

A ovi 'moralisti' imaju potrebu da odmazu. Valjda strah da ne izgube privilegije koje uzivaju u nakaznom drustvu.
jest jest, jer inace ja uziiiiivam u tim privilegijama samo tako - eto ti sve para sto sam ikad dobio od drzave, i fakat neces imati ni za dorucka, al bukvalno

vi ovdje zagovarate rasturanje ovo malo drzave sto imamo zato jer ima gladnih ljudi, kao da ih nije bilo prije 5, 10 ili 20 godina? i kao da ih nema drugdje... u hrvatskoj 900,000 ljudi zivi ispod granice siromastva, a prosjecna plata duplo veca nego kod nas

i nemojte onda srati o gladnima i obespravljenima, jer anarhija i rusenje svih institucija praceno neminovnim krahom ekonomije ce ih proizvesti puno vise... kome to nije jasno fakat treba da ode na pretrage, koji vam je vise kurac?!

jedno je traziti promjene a nesto sasvim deseto je prizivati 1993, ne mogu da vjerujem, fakat ne mogu da vjerujem sta sve slusam ovih dana
biske

#2248 Re: PROTESTI!!!

Post by biske »

Alfons Kauders wrote:
ilkbahar wrote:
To sto ugodno zivi nekolicina gradjana ne znaci da se ostali trebaju patiti, sutiti i nepoduzimati nista! Sit gladnom ne vjeruje!
stotinjak hiljada, sitnica!!! :roll:
Corto Maltese

#2249 Re: PROTESTI!!!

Post by Corto Maltese »

weredsf wrote:
Predsjednik SBB-a je personifikacija onoga zbog cega ljudi i protestuju, pored svih drugih politicara koji su se obogatili preko stranaka i pozicija.
Doci 92 godine u Bosni i steci sve ono mozes samo uz pomoc politike, nikako drugacije tako da ne znam cemu se ti cudis...
Željko Komšić kaže da nije, a kome ćemo vjerovati ako ne njemu?
Havatar

#2250 Re: PROTESTI!!!

Post by Havatar »

Cossack wrote:
Havatar wrote: A Radoncic nije dio koruptivne vlasti :lol:
Ne.
A bio dio vlasti u dva kantona u kojim se protestvovalo i na vasti na drzavnom nivou :roll: . Da ne prciamo o tome kako je dosao do para i kako je reketirao ljude preko Havaza.
Post Reply