Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#2226 Re: Liverpool FC

Post by odesveuhonduras »

bahonnen wrote:@odesveu... Molba:
Ako može kako bez ovih videa kao animiranih gifova (ne znam čija je to furka pa to uopšte podiže).
100 godina mi se učitavaju stranice s tim. Onako kad je youtube ko želi da vidi klikne i kraj priče.
halali ali morao sam to postaviti da dočaram o kakvoj je fukari riječ, a da ne budem odmah napadnut kao mrzitelj ovog ili onog, blabla. A na YOutube-u je teško išta naći, FA skida svaki video tamo dok kažeš keks. A video klipove sa drugih stranica gdje možda i prežive se često ne može stavljati na forume jer nema za to opcije i zato ljudi prave gifove jer su puno lakši za distribuirati po netu.
Dalglish je u fudbalu isto sto i Komsic u politici... diletant na kojeg drkaju mase!
Moram priznati da si ovdje poprilično u pravu. Možda je diletant preteška riječ ali ne shvatam toliku opsjednutost liverpoolovih navijača s njim, tj. ne shvatam toliku spremnost da zatvaraju oči i da ne vide da čovjek ne radi svoj posao baš najbolje. Njegova nekad legendarna uloga na jednu stranu ali ovo što je dosad uradio u ovom zadnjem mandatu ne ulijeva povjerenje.
Lucas Leiva

#2227 Re: Liverpool FC

Post by Lucas Leiva »

I ja se slazem sa tobom kada je u pitanju Suarez. Sramota je da takav ljudski otpad igra fudbal uopste, a ne pogotovo za tako veliki klub! Kerola u prvih 11, Suareza na klupu! Rezultat nije uvijek najvazniji!

Krasic je zbog jednog simuliranja prakticno ugasen kao igrac od javnosti, Suarez bi morao da dozivi minimum istu, ako ne i mnogo goru sudbinu! Ovo je prije svega viteska igra!
Baudelaire

#2228 Re: Liverpool FC

Post by Baudelaire »

vaučer wrote:
Baudelaire wrote:Dalglish neće uspjeti u onome zbog čega je doveden na klupu, to je bar očigledno. Međutim, ne vidim ko bi i uspio u ovom momentu. Liverpool će teško u narednih nekoliko godina zaigrati u Ligi prvaka, jako teško.
Svakako da je očigledno.
Ostale su samo 24 utakmice do kraja prvenstva, sve je praktički već riješeno.
Smijem se kladiti da Liverpool neće igrati Ligu prvaka iduće sezone. Da li bi se ti smio kladiti da će igrati?
skafiskafsnjak

#2229 Re: Liverpool FC

Post by skafiskafsnjak »

Jao ovi mancunijansi ... sve neki pametnjakovici . Kako bola mozes to reci, pogotovo u jednoj engleskoj ligi ? ISto tako ste rekli da je City pred osvajanjem premier lige i da ce dogodine biti glavni favoriti za osvajanje Lige prvaka. Prosto nevjerovatno ...
Ajd trenutno najbolje igra u Engleskoj, to je cinjenica... Ali pored Barse i Reala reci da su favoriti za LP ...

No comment !
vaučer

#2230 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Baudelaire wrote: Smijem se kladiti da Liverpool neće igrati Ligu prvaka iduće sezone. Da li bi se ti smio kladiti da će igrati?
Dakle pet timova (četiri vjerovatno na kraju) se bore za dvije pozicije (Chelsea, Tottenham, Arsenal, Liverpool za treće i četvrto mjesto). Da, kladio bih se uz neke kvote koje preslikavaju ove omjere. Mislim da će LFC dobro i obilsto kupovati u Januaru i da će napokon početi zabijati desetke prilika koje sad ne idu u gol.

Za tim koji je zamjenio 6-7 prvotimaca u proteklih 10 mjeseci ja sam zadovoljan.
Sve su ovo dječje boljke ekipe koji tek ima stasati. U boljoj smo poziciji od Chelsea koji tek treba mjenjati staru gardu ili Arsenala koji može biti samo gori s ovom ekipom.
Tvrdokorna mrlja

#2231 Re: Liverpool FC

Post by Tvrdokorna mrlja »

Baudelaire wrote:
vaučer wrote:
Baudelaire wrote:Dalglish neće uspjeti u onome zbog čega je doveden na klupu, to je bar očigledno. Međutim, ne vidim ko bi i uspio u ovom momentu. Liverpool će teško u narednih nekoliko godina zaigrati u Ligi prvaka, jako teško.
Svakako da je očigledno.
Ostale su samo 24 utakmice do kraja prvenstva, sve je praktički već riješeno.
Smijem se kladiti da Liverpool neće igrati Ligu prvaka iduće sezone. Da li bi se ti smio kladiti da će igrati?
hoces sa mnom,al fakat?
Madrid

#2232 Re: Liverpool FC

Post by Madrid »

Slazem se da Suarez cesto pretjeruje, ali napadati ga zbog tog sto je svoju reprezentaciju spasio cistog gola je glupost, pa on je nakon toga bio najveci heroj u Urugvaju, jel to znaci da je cijela nacija luda?
Koliko igraca samo da rukom gol (sigurno nenamjerno :-) ), pa uglavnom se krive sudije u takvim slucajevima, a ne igraci sto su se snasli na takav nacin...
Edin H.

#2233 Re: Liverpool FC

Post by Edin H. »

Vidi sad ovog kontrargumenta :oops:

odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#2234 Re: Liverpool FC

to više govori o karakteru fudbalskih navijača nego o bilo čemu drugom..
odesveuhonduras

#2235 Re: Liverpool FC

Madrid wrote:Slazem se da Suarez cesto pretjeruje, ali napadati ga zbog tog sto je svoju reprezentaciju spasio cistog gola je glupost, pa on je nakon toga bio najveci heroj u Urugvaju, jel to znaci da je cijela nacija luda?
Koliko igraca samo da rukom gol (sigurno nenamjerno :-) ), pa uglavnom se krive sudije u takvim slucajevima, a ne igraci sto su se snasli na takav nacin...
samo igranje rukom i nije toliko problematično. Bez obzira što je to šonjo poput Suareza, ima tu i refleksa, jednostavno reagiraš tako u tom djeliću sekunde..

Meni je problematično bilo njegovo ponašanje nakon penala, nekontrolirano slavlje kao da je postigao hat-trick, a ne učinio šta je učinio..

Ali nisam se toliko obazirao na to u tom trenutku, pogotovo što sam tih dana više visio po bolnicama jer mi je rošakova kćerkica bila životno ugrožena pa mi fudbal nije ni padao na pamet..

Ali sa ove današnje distance, i svega što sam od njega vidio nakon toga, nije mi to ništa čudno- Čovjek je jednostavno operisan od morala i obraza
vaučer

#2236 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Suarez ima jednu stvar na pameti kad izađe na teren - pobjeda.
Hvala lijepo ali ja bih radije jedanaest takvih, pa da su od crnog vraga, nego jedanaest mlako zainteresiranih.
Svakako bi bilo dobro da se manje teatralno ponaša na terenu, jer bi dobijao više zaštite kod sudaca nego ovako kad ga ignoriraju i kad je u pravu, ali općenito mi to ne znači baš puno. Čovjek je spreman na sve za svoj tim - ne za sebe, za tim.

Meni je to dosta da bi ga cjenio kao sportaša.
skafiskafsnjak

#2237 Re: Liverpool FC

Post by skafiskafsnjak »

vaučer wrote:Suarez ima jednu stvar na pameti kad izađe na teren - pobjeda.
Hvala lijepo ali ja bih radije jedanaest takvih, pa da su od crnog vraga, nego jedanaest mlako zainteresiranih.
Svakako bi bilo dobro da se manje teatralno ponaša na terenu, jer bi dobijao više zaštite kod sudaca nego ovako kad ga ignoriraju i kad je u pravu, ali općenito mi to ne znači baš puno. Čovjek je spreman na sve za svoj tim - ne za sebe, za tim.

Meni je to dosta da bi ga cjenio kao sportaša.
Tebi je sportski biti rasista, braniti gol rukom i slicno ? to nikako nije sportski ...
vaučer

#2238 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

L00d wrote: Tebi je sportski biti rasista, braniti gol rukom i slicno ? to nikako nije sportski ...
Branjenje gola rukom je u okviru pravila igra, svjestan crveni karton za ekipu i usput je potvrda njegove borbe za tim i za pobjedu. Potpuno u okviru pravila igra i nije to ni prvi a ni zadnji put da se takvo šta dogodilo. Dakle to ne umanjuje njega kao sportaša.

Biti rasista? Oprosti a gdje je to Suarez bio rasista? Hajde kad si me povukao za jezik.
Misliš on je rasist jer je to rekao Patrice jebeni Evra i simulira jer je to rekao Alex jebeni Ferguson?
Naravno, zar i može biti drugačije nego tako. :roll:
Obuca9

#2239 Re: Liverpool FC

Post by Obuca9 »

Kako to da je Maradona, nakon gola rukom postao Bog, a njegova ruka postala Božija ruka, a Suarez nakon što je odbranio gol rukom, postao šupak i debil?

I čuj onome smeta što se radovao kad mu je reprezentacija pobjedila, a šta je trebao, sjesti i plakati?
skafiskafsnjak

#2240 Re: Liverpool FC

Post by skafiskafsnjak »

Aj dobro, o tome necemo jer ne mogu tvrdit da je istina jedno ili drugo, tu si upravu.

U okviru pravila igre ?
Onda je u okviru pravila igre da polomis nogu drugom igracu i dobijes svjesno crveni ?

Pa on i grize ... znas na sta mislim :D

EDIT: ja u pitanje ne dovodim njegove igracke sposobnosti, da se razumijemo .
vaučer

#2241 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

L00d wrote:Aj dobro, o tome necemo jer ne mogu tvrdit da je istina jedno ili drugo, tu si upravu.

U okviru pravila igre ?
Onda je u okviru pravila igre da polomis nogu drugom igracu i dobijes svjesno crveni ?

Pa on i grize ... znas na sta mislim :D
Nije isto, jednostavno nije isto.
Igranje rukom u trenutku, kako je on igrao i namjerno, guzičarsko, ozljeđivanje igrača... ne, nije isto.

Svi vole mrziti Suareza, to je bit svega, on je takav igrač i dobro je dok mu ne smeta.
Bar bi vi Unitedovci trebali imati bolje poznavanje takvih igrača - Feguson ih skuplja k'o kravate inače.
Ronaldo, Cantona, Keane, Rooney... sve ih protivnički navijači mrze/mrzili do kosti i svi imaju jednu zajedničku osobinu sa Suarezom - nezaustavljivu glad za pobjedom pod svaku cijenu.
skafiskafsnjak

#2242 Re: Liverpool FC

Post by skafiskafsnjak »

hmmmmmmmm realno, Ronalda nikad nisam gotivio ...
Rooneya mrze sto je ruzan vise nego sto je prgav. Hahahahahah . Jes malo prgav, al ni blizu kao Suarez, cinjenice to govore.

Sto se tice crvenih .... Crveni znaci nesportska igra , prema tome ono za sta se dobije crveni je nesportsko !
vaučer

#2243 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

L00d wrote:hmmmmmmmm realno, Ronalda nikad nisam gotivio ...
Rooneya mrze sto je ruzan vise nego sto je prgav. Hahahahahah . Jes malo prgav, al ni blizu kao Suarez, cinjenice to govore.

Sto se tice crvenih .... Crveni znaci nesportska igra , prema tome ono za sta se dobije crveni je nesportsko !
Nisu svi crveni za nesportsku igru i to nije nikakav standard za tko jeste ili nije dobar sportaš, ionako više manje svi igrači prije ili poslije dobiju crveni. Meni je on dobar sportaš jer igra za tim u timskoj igri i jer daje sve za pobjedu u okviru pravila igre. Ako iskorači iz tih pravila treba ga kazniti i nek nauči iz tog.
skafiskafsnjak

#2244 Re: Liverpool FC

Post by skafiskafsnjak »

Meni jednostavno branjenje gola rukom nije sportski, bilo da je igrac iz tima kojeg mrzim ili volim. A pogotovo ponasanje poslije toga... Sve je tacno sto ti kazes, timska igra ovo ono ... Ali sve to nekako ostaje u sjeni ovoga. I mislim da vise raje misli ovako nego tako kao ti . Al eto to je tvoje misljenje, imas pravo na njega.
Obuca9

#2245 Re: Liverpool FC

Post by Obuca9 »

L00d wrote:Meni jednostavno branjenje gola rukom nije sportski, bilo da je igrac iz tima kojeg mrzim ili volim. A pogotovo ponasanje poslije toga... Sve je tacno sto ti kazes, timska igra ovo ono ... Ali sve to nekako ostaje u sjeni ovoga. I mislim da vise raje misli ovako nego tako kao ti . Al eto to je tvoje misljenje, imas pravo na njega.
Da se ti nekim čudom, sad možeš vratiti godinu unazad i postaviti se u tu situaciju, da li bi isto reagovao i tako odveo svoju državu među četiri najbolje u svijetu ili bi pustio da lopta uđe u gol?
skafiskafsnjak

#2246 Re: Liverpool FC

Post by skafiskafsnjak »

Brate, bilo je takvih situacija bezbroj ... Sto u obicnim utakmicama ili bitnijim. Pokusali glavom izbiti, nisu uspjeli i jbg ...
Obuca9

#2247 Re: Liverpool FC

Post by Obuca9 »

L00d wrote:Brate, bilo je takvih situacija bezbroj ... Sto u obicnim utakmicama ili bitnijim. Pokusali glavom izbiti, nisu uspjeli i jbg ...
Ja te pitam, da si nekim čudom ti tu na njegovom mjestu, loptu možeš zaustaviti samo rukom i nikako drugačije, ako to ne uradiš, reprezentacija tvoje države ispada, ako uradiš, produžio si nadu da obraduješ svoje sugrađane. Da li bi ti rukom zaustavio loptu?
Baudelaire

#2248 Re: Liverpool FC

Post by Baudelaire »

Meni je poslije one scene Suarez bio heroj, mada ga ja ne gotivim nešto puno. Svaka mu čast za to što se u djeliću sekunde sjetio da se onako postavi. Uostalom, nije on kriv što je Boateng ( jel on ? ) fulio penal.

Tvrdokorna mrlja: Mjesec dana bez foruma ili šta već? :D
ultima_palabra

#2249 Re: Liverpool FC

Post by ultima_palabra »

Gyan je fulio... meni je to bio sasvim normala potez. Nije frajer nikoga izvarao, dobio je zasluženu kaznu za svoj postupak.

I ono sa Evrom je rekla kazala... ali nevezano za sve to, Suarezovo ponašanje na terenu je arogantno i za to će platiti cijenu kod sudija.
Baudelaire

#2250 Re: Liverpool FC

Post by Baudelaire »

Cristiano Ronaldo je primjetno još plaća iz vremena u Unitedu. Ni njeg ne gotivim, ali daleko je on od simulatora kakav je nekad bio, a rijetko u velikim utakmicama dobija faulove u svoju korist, čak i kad je stvarno fauliran. Sjetim se odmah scene protiv Balotellija i protiv Puyola, kad 2-3 puta nije dobio faul koji je postojao.
Post Reply