Citroen All About

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
xamp

#2226 Re: Citroen All About

Post by xamp »

The BEN10 wrote:Ima li ko iskustva sa ovlaštenim servisom: http://pscmobi.ba/?
Koliko inače košta komplet pregled u ovlaštenom servisu?
Mogu li se uzeti probne tablice na jedan dan, ili koji je već minimalni period? I koliko košta. Gdje se to može izvesti?

Hvala
Mislim da je taj zatvoren... U svakom slucaju, sudeci po web-u je katastrofa.
ABC Ciglane - super ljudi rade.
530i

#2227 Re: Citroen All About

Post by 530i »

xamp wrote:
Mogu li se uzeti probne tablice na jedan dan, ili koji je već minimalni period? I koliko košta. Gdje se to može izvesti?

Hvala
Zatvoren?! Jesi li pogledao o kom salonu i servisu je riječ.
Me_again

#2228 Re: Citroen All About

Post by Me_again »

direstraits0078 wrote:
Me_again wrote:
amar1994 wrote: fin je on ali ja bi isao na onaj od 112ks i 6 brzina :wink: , ako ti budzet dozvoljava , mislim i da manje trosi od toga , a bolje sigurno ide jer ima 30Nm vise :thumbup:
Taj C4 sa 92 konja ti je smece obicno. Meni je trebalo (da, ja sam taj lazov koga su istjerali sa foruma) cak 3:15 od Sarajeva do centra Bihaca sa istim autom. Generalno, koliko god sam ja los vozac to je stvarno previse. Od tada pa naovamo samo kupujem aute od Mirzeta, sa njima stignem do Bihaca za 3:14. Bez izuzetka !
Opa, prelazis na auta za đet-set? :lol:
Ma jok, nego na papak-set auta :) :) :)
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#2229 Re: Citroen All About

Post by konektovan »

xamp wrote:

Hvala
Nije zatvoren, to je u sklopu berlijete, na alipasinu. Mjenjao prosle godine sijalice, to je moje iskustvo.

Ove smetljare sa ciglana, ne bih komentarisao.
Od ovlastenih, kad je BIH u pitanju, najvise rijeci hvale sam cuo za pavica Tuzla i ovnak Vitez. Masa ljudi iz Sarajeva ide kod njih i servisira auta.
Me_again

#2230 Re: Citroen All About

Post by Me_again »

NediM17 wrote:
Me_again wrote: Taj C4 sa 92 konja ti je smece obicno. Meni je trebalo (da, ja sam taj lazov koga su istjerali sa foruma) cak 3:15 od Sarajeva do centra Bihaca sa istim autom. Generalno, koliko god sam ja los vozac to je stvarno previse. Od tada pa naovamo samo kupujem aute od Mirzeta, sa njima stignem do Bihaca za 3:14. Bez izuzetka !
Ne valja lagati, narasce ti nos.

Ispada ti prosjecna brzina blizu 100km/h, to ce moci kada "ljutko" (v.d. direktora autocesta FBiH) napravi ovu brzu cestu od Lasve pa skroz do Bihaca ciji je pocetak najavio danas, prva dionica Lasva-Nevic Polje. Cca. 180 mil. €, samo mu jos pare fale pa da krene.

Da bi uopste dosao do autoputa treba ti 20 minuta iz centra grada u najboljem slucaju. Mozes na autoputu voziti od Josanice do Lucana 180km/h (jer taj Citroen i ne moze vise i plus u Malesicima moras usporiti na 110km/h) i preko Medenog polja ako si dovoljno lud isto toliko. Ostalo su ti sve vecinom naseljena mjesta, ogranicenja, i imas pun kurac stacionarnih radara a da ne govorim o policiji i mobilnim radarima. Mozda si to vrijeme i mogao ostvariti ako je Sarajevo negdje u Travniku ili ako si isao u 3 ujutru i tata ti je ministar mupa (a ni tata ministar ti ne moze pomoci kada te okine stacionarni ili mobilni).

Da si malo smanjio ribu i rekao cca. cetiri sata, mozda bi ti neko i povjerovao.
Jbt, cekam 24 sata da se neko upeca :lol: :lol: :lol:
Nego, nemoj da mi nos raste, dovoljno je velik :)
Puno si ti tu matematike upotrijebio u racunici za konacno vrijeme putovanja, ne ide to tako. Glavno ti je sljedece - imas tri pedale pod nogama u autu, onu srednju moras sto manje pritiskati a onu skroz desno sto vise. To ti je matematika. Glede umjetnickog dojma, volan se u krivinama mora njezno dodavati, nista ono seljacko trzanje i slicno, a putanja mora biti sto je vise moguce smooth. I onda rezultat ne izostaje. I fakat se ne zahebajem za vrijeme, ja 4 sata do Bihaca vozim samo kada je snijeg po cesti :lol: :lol: :lol:
Me_again

#2231 Re: Citroen All About

Post by Me_again »

konektovan wrote:
xamp wrote:

Hvala
Nije zatvoren, to je u sklopu berlijete, na alipasinu. Mjenjao prosle godine sijalice, to je moje iskustvo.

Ove smetljare sa ciglana, ne bih komentarisao.
Od ovlastenih, kad je BIH u pitanju, najvise rijeci hvale sam cuo za pavica Tuzla i ovnak Vitez. Masa ljudi iz Sarajeva ide kod njih i servisira auta.
Mojne tako, ja imam vrlo visoko misljenje o njima. Bez foliranja i humora, to mi je jedan od najozbiljnijih zvanicnih servisa u BiH, ovo sto ih ja znam.
Ako treba sada da evaluiram ovu tvrdnju, samo reci, ali cu se onda usput popisati na masu ostalih zvanicnih servisa.
Raja trce kod Pavica jer je usluzan i ljubazan, i svaka mu cast na tome, ali da li je to uvijek u korelaciji sa profesionalnim obavljanjem duznosti to je upitno. Nasoj raji je bitan ljubazan odnos i neka je malo jeftinije, odmah ga kuju u zvijezde. Ne kazem. postujem ih, i dobri su ali vjerovatno nisu najbolji. Bio je i Smajlovic Toyota dobar prema raji i ugodan ka novcaniku pa ga covjek ispusi, nije na kraju imao para da plati sve Toyoti sto je dugovao.
konektovan

#2232 Re: Citroen All About

Post by konektovan »

ostavio im auto u servisu, da prenoci, pa da ga ispitaju ujutro kad je hladan motor, i kad sam dosao sutradan po auto, mogo sam samo konstatovati da ga nisu ni pomakli sa onog mjesta, gdje sam ga ja parkirao. Uredno su naplatili dijagnostiku, i ono sto me najvise boli, rekli mi da je sve u najboljem redu sa autom. :D :D :D
Me_again

#2233 Re: Citroen All About

Post by Me_again »

konektovan wrote:ostavio im auto u servisu, da prenoci, pa da ga ispitaju ujutro kad je hladan motor, i kad sam dosao sutradan po auto, mogo sam samo konstatovati da ga nisu ni pomakli sa onog mjesta, gdje sam ga ja parkirao. Uredno su naplatili dijagnostiku, i ono sto me najvise boli, rekli mi da je sve u najboljem redu sa autom. :D :D :D
Jedna lasta ne cini proljece, tako nekako cini mi se ....
Sve i da su pogrijesili, svi koji rade i grijese ponekada, evo polazim sam od sebe. Ali nemozemo sada generalno na osnovu jedne cinjenice donositi sud o njima. Ja ti mogu opet ispricati nekoliko situacija u kojima su bili ekstra profesionalni ne samo prema meni nego i prema ostalima. U prosjeku, siguran sam da se radi o kvalitetnom servisu jer Bakir (vlasnik) drugacije ne bi mogao funkcionisati.
amar1994

#2234 Re: Citroen All About

Post by amar1994 »

konektovan wrote:ostavio im auto u servisu, da prenoci, pa da ga ispitaju ujutro kad je hladan motor, i kad sam dosao sutradan po auto, mogo sam samo konstatovati da ga nisu ni pomakli sa onog mjesta, gdje sam ga ja parkirao. Uredno su naplatili dijagnostiku, i ono sto me najvise boli, rekli mi da je sve u najboljem redu sa autom. :D :D :D
ja se pitam ponekad, ima li ijedan posten ovlasteni servis u gradu :D :D :run:
Me_again

#2235 Re: Citroen All About

Post by Me_again »

amar1994 wrote:
Ima, u Tuzli :-D
konektovan

#2236 Re: Citroen All About

Post by konektovan »

Me_again wrote:
Jedna lasta ne cini proljece, tako nekako cini mi se ....
Sve i da su pogrijesili, svi koji rade i grijese ponekada, evo polazim sam od sebe. Ali nemozemo sada generalno na osnovu jedne cinjenice donositi sud o njima. Ja ti mogu opet ispricati nekoliko situacija u kojima su bili ekstra profesionalni ne samo prema meni nego i prema ostalima. U prosjeku, siguran sam da se radi o kvalitetnom servisu jer Bakir (vlasnik) drugacije ne bi mogao funkcionisati.

Oni nisu nista uradili, tako da nisu mogli nista ni pogrijesiti. :wink: Naplatili mi lezarinu izgleda, i sta drugo da ja mislim o njima??
Bakir radi zato sto ljudi nemaju velikog izbora, kad je Sarajevo u pitanju. Zbog Baketa i njegove arogancije, mnogi su otisli u Tuzlu i Vitez. Joj, tacno to ime, Bakir, mi postaje odbojno. :D :D :D

Jedino nas Bakir (Visoko) normala lik. :)
Dzontra_Volta

#2237 Re: Citroen All About

Post by Dzontra_Volta »

Ima jedan u Nürnbergu. ;)
konektovan

#2238 Re: Citroen All About

Post by konektovan »

amar1994 wrote:
Porsche, ex asa, pricali mi o njima i ovako i onako, osjecaj k'o da si u svabiji. :D
Me_again

#2239 Re: Citroen All About

Post by Me_again »

konektovan wrote:
amar1994 wrote:
Porsche, ex asa, pricali mi o njima i ovako i onako, osjecaj k'o da si u svabiji. :D
E sada bi ja mogao, realno, protiv njih bar 10 negativnih iskustava ispricati, sto iz raje a nesto i mojih.
Ali pustimo to, psi laju a karavani prolaze.
Generalno, niko nije bez mane, a ja licno ipak imam dobro iskustvo sa abc. Sto opet ne znaci da imaju i ostali. Mozda je nesto i u musterijama :lol: :lol: :lol:
The BEN10

#2240 Re: Citroen All About

Post by The BEN10 »

Hvala narode.
Šta je sa probnim tablicama, gdje se "vade" i koliko košta?
mad_max_ba

#2241 Re: Citroen All About

Post by mad_max_ba »

The BEN10 wrote:Hvala narode.
Šta je sa probnim tablicama, gdje se "vade" i koliko košta?
u općini prodavatelja ili općini kupca i zavisno od koliko dana hoćeš oko 60-ak kermi.

Ali mora ti dati sve originalne papire od auta.....
Dzontra_Volta

#2242 Re: Citroen All About

Post by Dzontra_Volta »

konektovan wrote:
amar1994 wrote:
Zato su im i cijene k'o u Švabiji.
Kad su mi za montažu i balansiranje zimskih guma tražili 82 KM, bilo mi je sve jasno.
konektovan

#2243 Re: Citroen All About

Post by konektovan »

Nisam siguran 100%, al kolega je na octaviji to uradio za 40-ak maraka kod njih, krajem prosle godine.
Dzontra_Volta

#2244 Re: Citroen All About

Post by Dzontra_Volta »

Image
amar1994

#2245 Re: Citroen All About

Post by amar1994 »

Me_again wrote:
amar1994 wrote:
Ima, u Tuzli :-D
ne znam :lol: , meni se ogadi Remex-Tuzla zbog nekakvog drskog strucnjaka na telefonu , a htio otic :skoljka: :D
condy

#2246 Re: Citroen All About

Post by condy »

Jesu prećerali sa tom cijenom montaže i balansiranja :) :run:

Konkretno u Zenici, u servisu guma Union komercu, gdje se sve radi profesionalno, balansiranje pod opterećenjem i montaža na felgama je 6,00 KM po gumi, sa PDV om, ukupno 24 KM. Dodaj još nekih cca max 10 KM za skidanje i montažu gume sa/na felgu, ko nema rezervni set, to je 34 KM. I oni su najskuplji, može se proći jeftinije za 10-tak KM, kod klasičnog vulkanizera.

I vi se Sarajlije razbacujete sa parama :D
konektovan

#2247 Re: Citroen All About

Post by konektovan »

condy wrote:Jesu prećerali sa tom cijenom montaže i balansiranja :) :run:

Konkretno u Zenici, u servisu guma Union komercu, gdje se sve radi profesionalno, balansiranje pod opterećenjem i montaža na felgama je 6,00 KM po gumi, sa PDV om, ukupno 24 KM. Dodaj još nekih cca max 10 KM za skidanje i montažu gume sa/na felgu, ko nema rezervni set, to je 34 KM. I oni su najskuplji, može se proći jeftinije za 10-tak KM, kod klasičnog vulkanizera.

I vi se Sarajlije razbacujete sa parama :D

Ima se, moze se, dok se ne udje u crveno, a vecina je takvih. :D
Throttle

#2248 Re: Citroen All About

Post by Throttle »

Union komerc je daleko od profesionalnosti :)
konektovan

#2249 Re: Citroen All About

Post by konektovan »

Image

Ovako rade grijaci kod hdi motora. :)
amar1994

#2250 Re: Citroen All About

Post by amar1994 »

konektovan wrote:Image

Ovako rade grijaci kod hdi motora. :)
:) :thumbup:

To , dobro sam procitao da rade i u voznji zimi , tacnije 3 min po ovome :-D :thumbup:
Post Reply