Nokia Lumia & Windows Phone
Moderator: Benq
-
nymphe
#2226 Re: Nokia Lumia
Imama lumiu 620, zanima me šta spada u ostalu memoriju?
-
ifus
#2227 Re: Nokia Lumia
Zavisi od telefona do telefona. Dok sam imao S3, jedno vrijeme sam ga nosio bez folije i zagrebem display i nakon toga nikad bez folije i maske, dok za L920 i ne pomisljam na folije i maske - 4 mjeseca ga imam i isti je kao i prvog dana.belami1111 wrote:Folija na displej-bez veze samo marketinški trik i da se proda malo celofana sve što raspara naljepiti celofan rasparaće i staklo tako da to nema nikakvog efekta osim marketinškog !!!
Usput, drugaricu poceo zezati display na L920 prilikom uspostavljana poziva (black screen joj davao) i ja joj onako rekao da proba bez folije i, gle cuda, radi odlicno. Takodje, L920 ne trpi bas folije jer je ekran blago zakrivljen, pa ruzno izgleda folija na ivicama.
-
mrsamras
#2228 Re: Nokia Lumia
Meni su te folije bezveze.To mi dođe kao da na auto postavim folije po limu,po ostalim rubovima da postavim oklop...ono dobto dode u slucaju sudara,ne ogrebe se boja 
- AmADin_gospo
#2229 Re: Nokia Lumia
i ja sam stavio na početku foliju, al ko što reče kolega iznad, fakat, radi zakrivljenog displeya, ružno izgleda.
a što se tiče poziva i folije, određene folije su loše isječene tako da pokrivaju senzor u vrhu telefona pored kamere, pa uređaj detektuje ko da je telefon na uhu i gasi displej.
a što se tiče poziva i folije, određene folije su loše isječene tako da pokrivaju senzor u vrhu telefona pored kamere, pa uređaj detektuje ko da je telefon na uhu i gasi displej.
-
moke_31
#2230 Re: Nokia Lumia
I meni je prije par dana opet prestao da zvoni, battery saver naravno isključen, onako iz čista miraFelidae wrote:Opet isti problem sa viberom,ne zvoni kad je zakljucan,battery saver iskljucen,wifi upaljen i cekirana opcija when screen times out,viber reinstaliran.....pa stvarno fuj
Sent from my lumia zumia using Tapatalk
Reinstaliro sam ga opet i valjda će zvoniti
Nego zna li neko jesulu počeli isporučivati GDR3 u našoj regiji, susjednim zemljama i kad će kod nas. Rekli su početkom godine. Eh sad je li to početak januara ili u februaru ili martu
-
shin
#2231 Re: Nokia Lumia
Viber za wp8 je bezkurac žestok. Pozivi ne rade, svako pkretanje aplikacije (minimizirane) traje godinama, kompresuje slike, nema ni desetinu stickera kao iOS verzija. Zadnji update je bio prije par mjeseci.
- AmADin_gospo
#2232 Re: Nokia Lumia
de ba ne laprdaj,
android je jel tako od pocetka bio savrsen? od prvog dana je imao sve moguce aplikacije? jel se i sad na svakom aparatu moze vrtiti zadnja verzija androida? koliko dzank aplikacija imas na istoj platformi?
de ba, ne pametuj.
android je jel tako od pocetka bio savrsen? od prvog dana je imao sve moguce aplikacije? jel se i sad na svakom aparatu moze vrtiti zadnja verzija androida? koliko dzank aplikacija imas na istoj platformi?
de ba, ne pametuj.
- Maharadza
#2233 Re: Nokia Lumia
AmADin_gospo wrote:de ba ne laprdaj,
de ba, ne pametuj.
- vukojebina
#2234 Re: Nokia Lumia
I plus se non stop pominje neki pocetak, pa se pitam kolko to traje pocetak na wp, jedno 15 godina???
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
- AmADin_gospo
#2235 Re: Nokia Lumia
maharadja, u pravu si, pogresno sam napisao, izvinjavam se na pogresci, al isto vrijedi za iOS.
imam ga 2 godine i osjedio sam od njega.
imam ga 2 godine i osjedio sam od njega.
- Qler
#2236 Re: Nokia Lumia
Mene generalno od pocetka, jos od wp7.x nervira ovaj njihov "multitasking" koji je blago receno debilan. Ono multitaskinga ocima nije vidjelo. Viber bolje radi na symbianu (doduse samo poruke, nema poziva) i to jedno 20 puta, nego na wp-u. Meni se cini da Skype radi bez problema, ali je malo jeba dodavati kontakte, tj. mi smo lijeni. Lakse kao viber i whatsapp sam da ti sve odradi...
I pocelo mi se desavati, sto je neko vec naveo, da mi sam smanji volume na 13. Nicim izazvan. Par poziva sam jedva "uhvatio" jer nisam cuo..
I pocelo mi se desavati, sto je neko vec naveo, da mi sam smanji volume na 13. Nicim izazvan. Par poziva sam jedva "uhvatio" jer nisam cuo..
-
SamMot
#2237 Re: Nokia Lumia
Ma glupost je raspravljati koji je bolji. WP ili Android?
Oba imaju svojih vrlina i manjkavosti. WP je izmislio stabilnost i fluidnost za Android dok Android ima nemjerljivo više aplikacija.
Za moje potrebe (10-tak standardnih aplikacija) WP puno više odgovara upravo zbog te stabilnosti.
Iphone je druga stvar. Apple sam sebe polahko urušava. Zaključali su Iphone u svakom pogledu. Od mreže pa ostalo. Umislili su da drže jedini prava za GSM. Sve se dodatno kupuje i plaća. Kad sam vidio u MacLine-u Iphone 5 od 1800+ KM, folija za displej 99KM, flip futrole od 50 do 500KM, držać za šoferšajbu 269KM, gel maska najjeftinija 100KM, pamet mi se okrenula a sve zbog us**ne jabuke na poleđini.
Oba imaju svojih vrlina i manjkavosti. WP je izmislio stabilnost i fluidnost za Android dok Android ima nemjerljivo više aplikacija.
Za moje potrebe (10-tak standardnih aplikacija) WP puno više odgovara upravo zbog te stabilnosti.
Iphone je druga stvar. Apple sam sebe polahko urušava. Zaključali su Iphone u svakom pogledu. Od mreže pa ostalo. Umislili su da drže jedini prava za GSM. Sve se dodatno kupuje i plaća. Kad sam vidio u MacLine-u Iphone 5 od 1800+ KM, folija za displej 99KM, flip futrole od 50 do 500KM, držać za šoferšajbu 269KM, gel maska najjeftinija 100KM, pamet mi se okrenula a sve zbog us**ne jabuke na poleđini.
- Malik Urcic
#2238 Re: Nokia Lumia
Meni nece da zvoni skype kad je zakljucan mob, a puno je kvalitetniji zvuk nego na viberu.Qler wrote:. Meni se cini da Skype radi bez problema, ali je malo jeba dodavati kontakte, tj. mi smo lijeni. Lakse kao viber i whatsapp sam da ti sve odradi...
- vukojebina
#2239 Re: Nokia Lumia
Ev ja 10 dana kako sam u bosni koristim 920-ku i svak8 dan mi se desava to da mi se volume smanji na 13, tonu poziva nisam cuo...dao sam nekom covjeku, hoce da kupi, 350 km kad bi izvuko bio bi sretan...
-
SamMot
#2240 Re: Nokia Lumia
Meni se dešava na lumiji 620 da kad uključim slušalice, volume se smanji na 0 i neće da se pojača već moram paliti i gasiti telefon da bi to pojačao :SQler wrote:Mene generalno od pocetka, jos od wp7.x nervira ovaj njihov "multitasking" koji je blago receno debilan. Ono multitaskinga ocima nije vidjelo. Viber bolje radi na symbianu (doduse samo poruke, nema poziva) i to jedno 20 puta, nego na wp-u. Meni se cini da Skype radi bez problema, ali je malo jeba dodavati kontakte, tj. mi smo lijeni. Lakse kao viber i whatsapp sam da ti sve odradi...
- Qler
#2241 Re: Nokia Lumia
vidi pod settings pa audio, imas nesto kao auto volume ili slicno, nije ni telefon pri ruci, pa pogledaj da to iskljucis, hoceli ti se to desavati...
- Sajo---:
#2242 Re: Nokia Lumia
Nisam se prije zalio na Viber (jer ga nisam ni koristio), al' sada moram.
Pokusao sam svaki trik koji ste pisali, ali nisam uspio adekvatno prilagoditi Viber. Vecinom mi ne zvoni kada treba, nego samo upozori na dolazni poziv (slicno kao kada dodje poruka). Dok Viber pokrenem nakon toga poziv se prekine, a pokretanje poziva traje duze od 15 sekundi.
Rjesenje nisam uspio pronaci. Jedino sto je preostalo je "hard reset" mobilnog telefona, ali mi je mrsko sve nanovo podesavati.
Da li uskoro mozemo ocekivati "update" Vibera ili eventualni popravak prilikom dolaska Black "updatea"?
Takodjer, "live tiles" su spori i ne mogu da potpuno dokucim smisao kada svakako moram otvoriti program da se osvjeze. Istina, ponekad se i sami osvjeze (izmedju ostalih, mislim na ove programe: FB Beta, accuweather, Viber).
Takodjer, interesuje me da li postoji neki program za pregledanje vijesti sa pojedinih stranica uz dovoljno brz "Live Tile" (recimo da tacno osvjezava svakih desetak minuta).
Sent from my Nokia Lumia 920 using Tapatalk
Pokusao sam svaki trik koji ste pisali, ali nisam uspio adekvatno prilagoditi Viber. Vecinom mi ne zvoni kada treba, nego samo upozori na dolazni poziv (slicno kao kada dodje poruka). Dok Viber pokrenem nakon toga poziv se prekine, a pokretanje poziva traje duze od 15 sekundi.
Rjesenje nisam uspio pronaci. Jedino sto je preostalo je "hard reset" mobilnog telefona, ali mi je mrsko sve nanovo podesavati.
Da li uskoro mozemo ocekivati "update" Vibera ili eventualni popravak prilikom dolaska Black "updatea"?
Takodjer, "live tiles" su spori i ne mogu da potpuno dokucim smisao kada svakako moram otvoriti program da se osvjeze. Istina, ponekad se i sami osvjeze (izmedju ostalih, mislim na ove programe: FB Beta, accuweather, Viber).
Takodjer, interesuje me da li postoji neki program za pregledanje vijesti sa pojedinih stranica uz dovoljno brz "Live Tile" (recimo da tacno osvjezava svakih desetak minuta).
- valjuga
#2243 Re: Nokia Lumia
Jel ovo sigurno 350 KMica i ako jeste jeli otključan na sve mreže.vukojebina wrote:Ev ja 10 dana kako sam u bosni koristim 920-ku i svak8 dan mi se desava to da mi se volume smanji na 13, tonu poziva nisam cuo...dao sam nekom covjeku, hoce da kupi, 350 km kad bi izvuko bio bi sretan...
-
Bodkin
#2244 Re: Nokia Lumia
ima neki fazon sa live tiles. mislim da ne mogu brze od 15 ili 30 minuta da se "refresh". tako da kakva god da aplikacija ne moze brze od toga da se osvjezi. a ovo sa viberom je tacno. meni ama bas nikad ne zvoni. srecom pa ga ja uglavnom za poruke koristim. tj zvoni mi samo ako je upaljen trenutno viber pa me neko nazove. inace je ovako kako si ti napisao. samo napise missed callSajo---: wrote:Nisam se prije zalio na Viber (jer ga nisam ni koristio), al' sada moram.
-
SA 071
#2245 Re: Nokia Lumia
A da ti se mozda telefon u dzepu ne otkljuca pa slucajno smanji ton? Ja sam primjetio da mi se cesto telefon sam od sebe otkljuca u dzepu i otvori neke app i bing pod obavezno.Qler wrote:Mene generalno od pocetka, jos od wp7.x nervira ovaj njihov "multitasking" koji je blago receno debilan. Ono multitaskinga ocima nije vidjelo. Viber bolje radi na symbianu (doduse samo poruke, nema poziva) i to jedno 20 puta, nego na wp-u. Meni se cini da Skype radi bez problema, ali je malo jeba dodavati kontakte, tj. mi smo lijeni. Lakse kao viber i whatsapp sam da ti sve odradi...
-
SA 071
#2246 Re: Nokia Lumia
E cuj ba i tebi na 13 se smanji. Mozda ima neki fol u tom broju 13vukojebina wrote:Ev ja 10 dana kako sam u bosni koristim 920-ku i svak8 dan mi se desava to da mi se volume smanji na 13, tonu poziva nisam cuo...dao sam nekom covjeku, hoce da kupi, 350 km kad bi izvuko bio bi sretan...
Nekada brate znas dati doprinos temi, a nekada je samo "zakenjavas".
- vukojebina
#2247 Re: Nokia Lumia
A jes to ti nastimo neki podsjetnik na moje postove pa repliciras odma...pogledaj kolko se ljudi zali i na famoznih 13, i na viber sto ne zvoni, na accuwaether itd itd ali ti samo nadjes u svemu tome da ja zakenjavam temu...
I sto se tice navigacije, u dva različita grada sam je probo, i blago receno odron, nidje veze putanje..ovako izmedju mjesta je ok, upozorenja tacna...ali po gradu ulicicama neupotrebljiva...
I sto se tice navigacije, u dva različita grada sam je probo, i blago receno odron, nidje veze putanje..ovako izmedju mjesta je ok, upozorenja tacna...ali po gradu ulicicama neupotrebljiva...
-
SamMot
#2248 Re: Nokia Lumia
Ma pričati o navigaciji je glupost. Ni na androidu ni na WP nije dobra. Google maps je bukvalno neupotrebljiv u Bosni. Nokia maps se malo bolje pokazala ali i to je loše. Inaće, mi smo zadnja zamlja u svemu pa i u tome. Bez komercijalne navigacije nema hajra.vukojebina wrote:A jes to ti nastimo neki podsjetnik na moje postove pa repliciras odma...pogledaj kolko se ljudi zali i na famoznih 13, i na viber sto ne zvoni, na accuwaether itd itd ali ti samo nadjes u svemu tome da ja zakenjavam temu...
WP mi je ok samo zna da iritiraju neke sitnuce oko tona i sl. Također ne znam kako da namjestim tj. da isključim automatsku sinhronizaciju fb-a, maila i sl. Na androdu se to moglo jednim klikom rjesiti a ovdje ne mogu to da nadjem nikako.
I zadnje pitanje, ako je "mobile data" isključen, kakav je uticaj 3G mreže na bateriju?
-
Bodkin
#2249 Re: Nokia Lumia
i meni. uvijek mi upali "siri"SA 071 wrote:A da ti se mozda telefon u dzepu ne otkljuca pa slucajno smanji ton? Ja sam primjetio da mi se cesto telefon sam od sebe otkljuca u dzepu i otvori neke app i bing pod obavezno.Qler wrote:Mene generalno od pocetka, jos od wp7.x nervira ovaj njihov "multitasking" koji je blago receno debilan. Ono multitaskinga ocima nije vidjelo. Viber bolje radi na symbianu (doduse samo poruke, nema poziva) i to jedno 20 puta, nego na wp-u. Meni se cini da Skype radi bez problema, ali je malo jeba dodavati kontakte, tj. mi smo lijeni. Lakse kao viber i whatsapp sam da ti sve odradi...
-
shin
#2250 Re: Nokia Lumia
Ja sam smanjio sensivity ekrana i mogucnost paljenja bing searcha sa zakljucanog ekrana tako da mi se vise ne otkljucava telefon u dzepu.
Pucajte los review Viberu na marketu valjda ce se dohavizat da nekad update izbace.
Ja jos imam problema sa updateima, mjesec dana mi nije market izbacio da ima neki update, kada rucno provjerim aplikacije pokaze da ima updatea.
Pucajte los review Viberu na marketu valjda ce se dohavizat da nekad update izbace.
Ja jos imam problema sa updateima, mjesec dana mi nije market izbacio da ima neki update, kada rucno provjerim aplikacije pokaze da ima updatea.