Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
jasko1921

#2227 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by jasko1921 »

jadan smo mi narod kad sve ovo dopustamo.trebali smo svi izginuti u ratu da nas vise nema nikako.bolje i to nego ovo sto gledamo i trpimo.pa ljudi urazumite se da smo potonuli,dajte ljudi da pokusamo sta mjenjati.niste ni svjesni mozda kakva je situacija jer jos mnogi od vas nisu osjetili glad ali doci ce red i na vas vjerujte,volio bi da grijesim ali je tako,zapamtite ovo pa se sjetite.
Pisistratus

#2228 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Pisistratus »

Banksy wrote:
Pisistratus wrote:
Nema dakle uopće političke volje da se stvori jedno takvo tijelo koje će zaista biti neovisno. Nije sada pitanje struke, nego kako da političari formiraju jedno takvo tijelo koje će njima samima raditi o glavi, tj. koje će istraživati njihove dosadašnje zloupotrebe.Ta inicijativa SDP-a je bila dobra, ali su znali da od toga nema ništa, jednostavno jer tu in inicijativu u Parlamentu Federacije nije imao ko podržati.
Ta ''inicijativa'' je bila prašina u oči i pokušaj da se sud i zakoni izmjeste u neformalne centre odlučivanja, u partijske centrale, gdje bi se vrh jedne stranke, putem ''komisije - batine'', obračunavao sa svojim političkim, ekonomskim i medijskim neprijateljima. Nije bilo i nema potrebe za bilo kakvim novim komisijama i novim tijelima. Dovoljno je samo striktno poštovati i sprovoditi postojeće zakone.
Koje tijelo, FUP, SIPA ili? :/ Šta je s privatizacijom npr.? Svi znaju da je ratna privatizacija neispravna, gdje je zakon koji nalaže reviziju ratne privatizacije? Koje tijelo ga provodi ili ne provodi?
madner

#2229 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Banksy wrote:
Alfons Kauders wrote:Nije bas tema, ali da se u necemu slozim i sa Lagumdzijom:
Lagumdžija: Ne postoji ni teoretska mogućnost da se 7 lidera dogovore o presudi

Ne vjerujem da postoji čak i teorijska mogućnost da sedam političkih lidera napravi dogovor o presudi "Sejdić-Finci" - rekao je Zlatko Lagumdžija, predsjednik SDPBiH, nakon razgovora s evropskim komesarom Štefanom Fueleom.

"Šest ili sedam političkih lidera koji se dogovaraju o implementaciji presude Sejdić-Finci, kako sam shvatio svakog dana mijenjaju svoja mišljenja. Možda bismo se mi i mogli dogovoriti ukoliko bismo imali aktivnu ulogu i podršku Evropske komisije, Vijeća Evrope i institucija EU u cjelini", rekao je Lagumdžija.
Bio je red da neko konacno ovo kaze.
Bio je. S tim da mislim da je težište izjave na ovom boldiranom, na još jednom vapaju za pomoć i intervenciju MZ. Ako su ga stranci i doveli na vlast, po drugi put, ako je dvaput dobio priliku, pa je dvaput majstorski prokockao, ne vjerujem da više u njima ima ikakvu podršku, tako da mislim da džaba kukumavči ...
Vec se desila intervencija, nema razgovora sa sedmorkom nego se sastaju sa ekspertima.

Propao momenat koji je HDZ imao i koji je bio direktni razlog zasto je Komsic izasao iz SDP-a.
animus

#2230 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by animus »

Mister Yes wrote:
vivaldi wrote: mnogi su ovdje pokopali sda 2010 iako sam x puta rekao da sda moze izgubiti samo jedne izbore, isto tako su sahranjivali mnogi hdz-ove, skijas je jos najvaljivao da ce mnoge hdz lopine prebjeci u hsp zbog fotelja i interesa, doce do raspada hdz- itd, na kraju je doslo do toga da se i ona saka jada od hsp-a raspala na dvije stranke, a hdz jos ojacao.
SDA, HDZ i SDS ne mogu propasti i tu si u pravu. Naravno da je SBB prolazna priča jer udara na "tržište" SDA. Ali SDP i SNSD mogu propasti itekako i tu je šansa DF-a jer udara na "tržište" SDP-a.
Nije ttrziste bas tako striktno podijeljeno, velika vecina je setaca koji su glasali i za SDA i S BIH i SDP na zadnjim izborima, takvi biraci koji setaju kod nas odlucuju a to su oni nezadovoljni ljudi zeljni promjena. Ja ih vidim kod DF-a vecinom za slijedece izbore.
ElEmin

#2231 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ElEmin »

slucajni prolaznik wrote:
slucajni prolaznik wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Komšić odbio susresti se sa Nikolićem zbog njegovih izjava o Bošnjacima i Republici Srpskoj kao državi ! ...
Bravo predsjedniče !

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Zato rado ide Izetbegovic. 'Oce covjek Nikolicu sve da kaze u lice 8)

Izetbegović: Žao mi je što je Komšić otkazao posjetu Srbiji:

Izetbegović je kazao kako razumije razloge zbog kojih je Željko Komšić odlučio otkazati učešće na bilateralenom sastanku sa državnim vrhom Srbije koji će se održati u Beogradu 23. aprila.

On je dodao kako je spreman otići sam i neke stvari licem u lice raspraviti sa predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.
Sta se sekira Komsic opet ce dobri Bosnjani glasati za njeg. Nema potrebe da skuplja jos poena kod njih :-) trebo bi malo udicu baciti i na ostale narode. Eh moje pokondirene tikve...
madner

#2232 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Pa evo Bake je bacio udicu Srbima. :D
Alfons Kauders

#2233 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Alfons Kauders »

Pisistratus wrote:
Alfons Kauders wrote:
Možemo se zavaravati koliko hoćemo, dok ne budemo imali tijelo koje je prije svega zakonski i operativno nezavisno, nema od borbe s korupcijom ništa.

Sve ovlasti koje ima USKOK imaju SIPA i ostale institucije koje kod nas vec postoje. Bilo je rasprava i novinskih tekstova na tu temu, kada je SDP predlagao da se na federalnom nivou uspostavi dodatno tijelo po uzoru na USKOK - jednostavno je bilo suvisno, morao bi onda umanjiti ovlasti postojecih organa da bi za njega stvorio prostor, ili bi imali preplitanje nadleznosti.

Za nezavisnost se slazem u potpunosti - ali opet ne vidim sta garantuje da neka nova agencija nece biti isti krs kao ove postojece. Na sta bi licila ta "nezavisnost" koju bi osigurala nasa vladajuca koalicija, ako uopste postoji vladajuca koalicija.

E pa tu i jest bit svega. Nema dakle uopće političke volje da se stvori jedno takvo tijelo koje će zaista biti neovisno. Nije sada pitanje struke, nego kako da političari formiraju jedno takvo tijelo koje će njima samima raditi o glavi, tj. koje će istraživati njihove dosadašnje zloupotrebe. Zato su u Hrvatskoj pali i Sanader i Kosorka i još par njih, a kod nas niko. Ta inicijativa SDP-a je bila dobra, ali su znali da od toga nema ništa, jednostavno jer tu in inicijativu u Parlamentu Federacije nije imao ko podržati.
Ta inicijativa, kao i ZONSI na federalnom nivou, jednostavno nije imala smisla. Zao mi je ali nije. Da bi imala smisla, morao bi ograniciti ovlasti drugih agencija, pocev od SIPA-a... A zasto bi prebacivali ovlasti nazad na federalni nivo, kad se ko fol godinama borimo da ojacamo drzavne institucije.

Ja tvrdim da federacija i drzavni nivo imaju sasvim dovoljno zakona, agencija, tuzilastava i ostalih sranja da se uhvati u kostac sa korupcijom i kriminalom. Samo nema volje.

Zasto onda da pravimo neke nove agencije, kada nismo iskoristili ni porencijal postojecih? Taman i da ih formiramo, zasto bi bile ista bolje od ovih koje imamo, kad bi ih formirali i popunili isti ljudi?
madner

#2234 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Sto bi u pozitivnom smislu znacilo da neko ko bude odlucan moze sve sprovesti u djelo dosta brzo.
ElEmin

#2235 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ElEmin »

madner wrote:Pa evo Bake je bacio udicu Srbima. :D
Pa ako je za pohvalu Komsicev neodlazak, kako onda mislis da ce Bake pridobit Srbe koji mogu biti sve, ali sigurno ih nece zavesti jedan Bosnjak:-)
madner

#2236 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

ElEmin wrote:
madner wrote:Pa evo Bake je bacio udicu Srbima. :D
Pa ako je za pohvalu Komsicev neodlazak, kako onda mislis da ce Bake pridobit Srbe koji mogu biti sve, ali sigurno ih nece zavesti jedan Bosnjak:-)
Pa ako ti tvrdis da nije, sigurno ce Srbi uviditi kako je mudar Bakir junior i masovno glasati za njega zbog ovog drzavnickog poteza. Jer to si implicirao.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#2237 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

kako će biti volje Alfons pored nepotizma i klijentelizma?...vrana vrani oči ne vadi jelde? što je i normalno jer ko će zakone provoditi nad svojom djecom i rodbinom...što jes jes ne ide :roll:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#2238 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KatarinaKosaca »

JoseMujica wrote:kako će biti volje Alfons pored nepotizma i klijentelizma?...vrana vrani oči ne vadi jelde? što je i normalno jer ko će zakone provoditi nad svojom djecom i rodbinom...što jes jes ne ide :roll:
Potpuno si u pravu. Ali što je istina bolna...čudo :roll:
Alfons Kauders

#2239 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Alfons Kauders »

Banksy wrote:
Alfons Kauders wrote:Nije bas tema, ali da se u necemu slozim i sa Lagumdzijom:
Lagumdžija: Ne postoji ni teoretska mogućnost da se 7 lidera dogovore o presudi

Ne vjerujem da postoji čak i teorijska mogućnost da sedam političkih lidera napravi dogovor o presudi "Sejdić-Finci" - rekao je Zlatko Lagumdžija, predsjednik SDPBiH, nakon razgovora s evropskim komesarom Štefanom Fueleom.

"Šest ili sedam političkih lidera koji se dogovaraju o implementaciji presude Sejdić-Finci, kako sam shvatio svakog dana mijenjaju svoja mišljenja. Možda bismo se mi i mogli dogovoriti ukoliko bismo imali aktivnu ulogu i podršku Evropske komisije, Vijeća Evrope i institucija EU u cjelini", rekao je Lagumdžija.
Bio je red da neko konacno ovo kaze.
Bio je. S tim da mislim da je težište izjave na ovom boldiranom, na još jednom vapaju za pomoć i intervenciju MZ. Ako su ga stranci i doveli na vlast, po drugi put, ako je dvaput dobio priliku, pa je dvaput majstorski prokockao, ne vjerujem da više u njima ima ikakvu podršku, tako da mislim da džaba kukumavči ...
Vala ako mozemo traziti od Inzka da nam dovlaci autobuse iz Beca, mozemo i ovo. :D

Ali opet se slazem s Lagumdzijom ovdje. Ne mora EU zavrtati ruke, ali ne mora ni kociti prices - a to sad imamo. Umjesto da su u startu organizovali javne debate, vratili cijeli proces u okvir institucija, Inzko, Sorensen i druzina su odlucili da sve svedu na nivo kafanskih okupljanja. Kao da pricaju o jebenim kvalifikacijama za Brazil, a ne o ustavnim promjenama.

Tu su fakat usrali motku i treba ih prozivati, sami su to napravili. Dozvolili su da se svaki takvi sastanak spinuje do besvijesti, da se prica o kojekavim izdajama i cemu sve ne, i nisu nista poduzeli da se ta praksa zaustavi - cak su joj kumovali.

Jedno je traziti autobuse, a nesto sasvim drugo je traziti ozbiljno ponasanje od EU - jer ovo je dobrim dijelom upravo njihova zasluga. Sranje u GRAS-u nije, mada me ni to ne bi iznenadilo kakvi su idioti.
Alfons Kauders

#2240 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Alfons Kauders »

JoseMujica wrote:kako će biti volje Alfons pored nepotizma i klijentelizma?...vrana vrani oči ne vadi jelde? što je i normalno jer ko će zakone provoditi nad svojom djecom i rodbinom...što jes jes ne ide :roll:
Ne kazem da ce biti, samo kazem da nedostaje. :D A nece je ni biti :D
ElEmin

#2241 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ElEmin »

madner wrote:
Pa ako ti tvrdis da nije, sigurno ce Srbi uviditi kako je mudar Bakir junior i masovno glasati za njega zbog ovog drzavnickog poteza. Jer to si implicirao.
Slozit ces se da nema tog poteza jednog Bosnjaka koji bi prisvojio srca i naklonost srpskog i hrvatskog dijela glasaca :-) A u svakom slucaju, neodlazak se ocigledno smatra pozitivnim, odlazak na iste je kontra udarac.

Btw. zensko sam :-)
Alfons Kauders

#2242 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Alfons Kauders »

ElEmin wrote:
madner wrote:
Slozit ces se da nema tog poteza jednog Bosnjaka koji bi prisvojio srca i naklonost srpskog i hrvatskog dijela glasaca :-) A u svakom slucaju, neodlazak se ocigledno smatra pozitivnim, odlazak na iste je kontra udarac.

Kako nema?

A Dzevad Galijasevic? A Fikret Abdic? A Emir Kusturica? :D
ElEmin

#2243 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ElEmin »

Alfons Kauders wrote:
Kako nema?

A Dzevad Galijasevic? A Fikret Abdic? A Emir Kusturica? :D
Ti su "poturceni" sto bi s one strane Drine rekli. Oni se ne racunaju :-D
madner

#2244 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

ElEmin wrote:
madner wrote:

Ja da sam Srbin ja bih vala uvijek za Bakira glasao, tako da mislim da ta teza pada.

Dakle Komso jer nije Bosnjak moze uzeti te glasove i trebao bi se potruditi, no Bakir nemre?
Pisistratus

#2245 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Pisistratus »

Alfons Kauders wrote:
Pisistratus wrote:
Alfons Kauders wrote:
Možemo se zavaravati koliko hoćemo, dok ne budemo imali tijelo koje je prije svega zakonski i operativno nezavisno, nema od borbe s korupcijom ništa.

Sve ovlasti koje ima USKOK imaju SIPA i ostale institucije koje kod nas vec postoje. Bilo je rasprava i novinskih tekstova na tu temu, kada je SDP predlagao da se na federalnom nivou uspostavi dodatno tijelo po uzoru na USKOK - jednostavno je bilo suvisno, morao bi onda umanjiti ovlasti postojecih organa da bi za njega stvorio prostor, ili bi imali preplitanje nadleznosti.

Za nezavisnost se slazem u potpunosti - ali opet ne vidim sta garantuje da neka nova agencija nece biti isti krs kao ove postojece. Na sta bi licila ta "nezavisnost" koju bi osigurala nasa vladajuca koalicija, ako uopste postoji vladajuca koalicija.

E pa tu i jest bit svega. Nema dakle uopće političke volje da se stvori jedno takvo tijelo koje će zaista biti neovisno. Nije sada pitanje struke, nego kako da političari formiraju jedno takvo tijelo koje će njima samima raditi o glavi, tj. koje će istraživati njihove dosadašnje zloupotrebe. Zato su u Hrvatskoj pali i Sanader i Kosorka i još par njih, a kod nas niko. Ta inicijativa SDP-a je bila dobra, ali su znali da od toga nema ništa, jednostavno jer tu in inicijativu u Parlamentu Federacije nije imao ko podržati.
Ta inicijativa, kao i ZONSI na federalnom nivou, jednostavno nije imala smisla. Zao mi je ali nije. Da bi imala smisla, morao bi ograniciti ovlasti drugih agencija, pocev od SIPA-a... A zasto bi prebacivali ovlasti nazad na federalni nivo, kad se ko fol godinama borimo da ojacamo drzavne institucije.

Ja tvrdim da federacija i drzavni nivo imaju sasvim dovoljno zakona, agencija, tuzilastava i ostalih sranja da se uhvati u kostac sa korupcijom i kriminalom. Samo nema volje.

Zasto onda da pravimo neke nove agencije, kada nismo iskoristili ni porencijal postojecih? Taman i da ih formiramo, zasto bi bile ista bolje od ovih koje imamo, kad bi ih formirali i popunili isti ljudi?
Pa nema volje jer bi političari samim time skakali sebi u stomak, i pod lupu stavili svoje amidžiće, strine, tečiće, jetrve, i k**ce palce koje su pozapošljavali po raznoraznim agencijama. A i Sami sebe, najviše.

Većina agencija odgovara ministrima, a ne Parlamentu kao najvišem državnom organu. I kao takve su pod stranačkim uticajima.
ElEmin

#2246 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ElEmin »

madner wrote:
Ja da sam Srbin ja bih vala uvijek za Bakira glasao, tako da mislim da ta teza pada.

Dakle Komso jer nije Bosnjak moze uzeti te glasove i trebao bi se potruditi, no Bakir nemre?
Pa ko glasa za Zeljka a ko glasa za Bakira? Eto ti mi reci, ako ja izrekoh neistine..
madner

#2247 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Za Komsica glasaju ljudi iznad 190 a za Bakira zene. :D
Alfons Kauders

#2248 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Alfons Kauders »

Pisistratus wrote:
Pa nema volje jer bi političari samim time skakali sebi u stomak, i pod lupu stavili svoje amidžiće, strine, tečiće, jetrve, i k**ce palce koje su pozapošljavali po raznoraznim agencijama. A i Sami sebe, najviše.

Većina agencija odgovara ministrima, a ne Parlamentu kao najvišem državnom organu. I kao takve su pod stranačkim uticajima.
Pa zasto onda zagovaras formiranje jos takvih institucija?
Pisistratus

#2249 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Pisistratus »

Alfons Kauders wrote:
Pisistratus wrote:

Pa zasto onda zagovaras formiranje jos takvih institucija?

Zato što će se morati formirati prije ili kasnije. I to od strane Parlamenta. Njihovo formiranje će biti praćeno svim potrebnim zakonskim i podzakonskim aktima. Neki zakoni, normalno, će se donijeti prije(zakon o reviziji privatizacije npr.). I tbit će odgovorne samo Parlamentu, a ne ministrima kao sad.
Last edited by Pisistratus on 11/04/2013 14:57, edited 1 time in total.
madner

#2250 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

:roll:
Post Reply