Banksy wrote:Alfons Kauders wrote:Nije bas tema, ali da se u necemu slozim i sa Lagumdzijom:
Lagumdžija: Ne postoji ni teoretska mogućnost da se 7 lidera dogovore o presudi
Ne vjerujem da postoji čak i teorijska mogućnost da sedam političkih lidera napravi dogovor o presudi "Sejdić-Finci" - rekao je Zlatko Lagumdžija, predsjednik SDPBiH, nakon razgovora s evropskim komesarom Štefanom Fueleom.
"Šest ili sedam političkih lidera koji se dogovaraju o implementaciji presude Sejdić-Finci, kako sam shvatio svakog dana mijenjaju svoja mišljenja. Možda bismo se mi i mogli dogovoriti ukoliko bismo imali aktivnu ulogu i podršku Evropske komisije, Vijeća Evrope i institucija EU u cjelini", rekao je Lagumdžija.
Bio je red da neko konacno ovo kaze.
Bio je. S tim da mislim da je težište izjave na ovom boldiranom, na još jednom vapaju za pomoć i intervenciju MZ. Ako su ga stranci i doveli na vlast, po drugi put, ako je dvaput dobio priliku, pa je dvaput majstorski prokockao, ne vjerujem da više u njima ima ikakvu podršku, tako da mislim da džaba kukumavči ...
Vala ako mozemo traziti od Inzka da nam dovlaci autobuse iz Beca, mozemo i ovo.
Ali opet se slazem s Lagumdzijom ovdje. Ne mora EU zavrtati ruke, ali ne mora ni kociti prices - a to sad imamo. Umjesto da su u startu organizovali javne debate, vratili cijeli proces u okvir institucija, Inzko, Sorensen i druzina su odlucili da sve svedu na nivo kafanskih okupljanja. Kao da pricaju o jebenim kvalifikacijama za Brazil, a ne o ustavnim promjenama.
Tu su fakat usrali motku i treba ih prozivati, sami su to napravili. Dozvolili su da se svaki takvi sastanak spinuje do besvijesti, da se prica o kojekavim izdajama i cemu sve ne, i nisu nista poduzeli da se ta praksa zaustavi - cak su joj kumovali.
Jedno je traziti autobuse, a nesto sasvim drugo je traziti ozbiljno ponasanje od EU - jer ovo je dobrim dijelom upravo njihova zasluga. Sranje u GRAS-u nije, mada me ni to ne bi iznenadilo kakvi su idioti.