Prevaranti na PIK-u

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Schlauf2

#2226 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Schlauf2 »

van helsing wrote:Moze li mi neko pojasnit da li je to pokusaj neke prevare :
Jave se preko pp,da 100% kupuju ono sto prodajem,sve im odgovara,cijena,stanje,razmjenis email,broj tel,ali kad im kazes da saljes kompanijom i da placaju prilikom preuzimanja,vise se ne javljaju.
Troskove slanja snosim ja,ne kupac.

Tapatalk 2
Tu je najcesce kvaka da takvi podrazumijevaju da se licno nadjete, nema veze sto ste daleko, nego konta ako ti nekad dolazis u njegovo mjesto ili neko tvoj da se nadjete. U tom slucaju moze se izvrsit pregled artikla a ako se salje kompanijom onda to nije slucaj, cak i ako neke kompanije dopustaju pregled taj pregled ne moze potrajat dovoljno dugo.
Lopov-eliminator

#2227 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Lopov-eliminator »

xamp wrote:
Lopov-eliminator wrote:Ovako, objavljujem prevaru na molbu nekoga ko nije registrovan na Klixu pa ovdje ne može pisati, ja sam iskopirao poruku pa čitajte:
...Lopov koji je registrovan na Piku kao DIABLO666 http://www.pik.ba/profil/DIABLO666/ me je za*ebo za telefon, uvalio mi je telefon sa sakrivenim greškama u sistemu. Stavio je u mob verziju sistema koju inače koriste programeri a nije za dnevnu upotrebu i to je prešućeno a takog ga je stavio u oglase. Zove se Mirza koristi brojevje 061826171 i 061377877. KAd sam kupovo telefon nisam se sastao sa njim nego sa njegovom sestrom koju zovu Nana (on je kao preko nje prodavao a i rekao je da je i ona koristila tel) i rekla je da je mogu zvat ako nešto ne bude uredu. Našao sam grešku u sistemu praktično isti dan i zvao sam je i ona se napravila budala i rekla ''šta hoćeš ti od mene?'' i rekal naravno da kod nje problema nije bilo (tipično lažovski). Ja se javljam njemu na Piku kad lik kaže/laže da je on sad u Švedskoj i predlagao neka kao rješenja tih grešaka u sistemu (i razloge za njih) koja malo je reć nemaju veze sa životom a pare neće da vraća.
Sazno sam da se oboje kreću na relaciji Centar (Sarajevo) - Vogošća. Ako ko ne bude vjerovao poslaću ti scrinshotove razgovora da objaviš a i nabavio sam njihove slike.

Vidi, već sam im ušo u trag i riješit ću stvar u narednih par dana i to mi nije problem al treba da se za lopine zna ako nekad nekog pokušaju presvuć kasnije tako da drug objavi ovo...
Ma nista to, daj slike da vidimo :)
Trazicu da mi posalje njihove slike, mada zbog prirode stvari sumnjam da cu ih dobiti al pokusacu. Za screenshotove ne bi trebao biti problem, tako da bi to trebalo bit uskoro.
A ovo sto si napisao "Ma nista to" je jako bezobrazno od tebe, jer ovdje vec ima dosta informacija a ti kazes da je to nista. Ko je god objavio prevaru na ovoj temi najvise sto je navedeno u vezi prevaranata bilo je nick, ime, brojevi telefona i mjesto, adresa u rijetkim trenucima, slike ljudi su rijetko postavljane, ja sam vidio samo jednu. I po tebi skoro svih ovih 90 strana je zapravo nista? Vidi, ovo je za razliku od vecine tema na ovom forumu ozbiljna tema i nije zezancija, ako mislis da je tema namijenjena za ubijanje dosade, zaobidji je ziv bio.
xamp

#2228 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by xamp »

Jarane, sta se fatas...
Picajzla
Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png

#2229 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Picajzla »

Jeste li slali ljudima pouzecem preko pika ? Kakva su iskustva ?
anonimnaosoba

#2230 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by anonimnaosoba »

Jesam 3 puta i nijednom nije bilo problema...
preludezalude

#2231 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by preludezalude »

Ja sam slao, placanje pouzecem, najmanje 100 puta i nikad nikakvih problema.
Picajzla

#2232 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Picajzla »

:thumbup:

hvala :-D
DJe_Nana

#2233 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by DJe_Nana »

Je li prevara staviti pik kredit, zaradjen na prevarantima, na prodaju? :D (cca 700)
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#2234 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by un1ted »

Zabranjena je preprodaja pikredita i budi siguran da ce te uhvatiti :)
Mehemed
Vozim: automobil

#2235 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Mehemed »

un1ted wrote:Zabranjena je preprodaja pikredita i budi siguran da ce te uhvatiti :)
Bas tako, samo nek proba i ban mu je 100%
Imao sam i ja preko 800 pik kredita, ali se potrosilo za izdvajanje artikala :D
Picajzla

#2236 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Picajzla »

Pa kako skupiste tolike pik kredite :-)
Mehemed
Vozim: automobil

#2237 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Mehemed »

Picajzla wrote:Pa kako skupiste tolike pik kredite :-)
Prijave i podjele oglasa na facebooku :D
Meni je prijava artikala deaktivirana zbog velikog broja prijava :D
Sad imam samo 101 pik kredit, potrosilo se, bio sam i ispod 10, pa sam se sada malo podigao :)
honey33

#2238 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by honey33 »

Šta mislite da li će policija reagovati na prijavu prevare na piku,s obzirom da je riječ o sitnim sumama? ( 20ak KM)
Čovjek bi to i halalio da ista osoba ne pokušava ,na isti nain da zavrne još koga,prijeteći,psujući i sl.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#2239 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by un1ted »

Djeluju na svaku prijavu.
mrsamras

#2240 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by mrsamras »

Neces nista rijestiti.Ja prijavljivao na piku ali na kraju je odgovor da oni nista ne mogu uciniti ako zelim mogu samoinicijativno prijaviti u policiju...ali sa takvom bojom glasa, ono budes pazio prije nego ti se desilo.
Neradnik

#2241 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Neradnik »

honey33 wrote:Šta mislite da li će policija reagovati na prijavu prevare na piku,s obzirom da je riječ o sitnim sumama? ( 20ak KM)
Čovjek bi to i halalio da ista osoba ne pokušava ,na isti nain da zavrne još koga,prijeteći,psujući i sl.
20 po 20...
kad je dzukela prijavi nista ne gubis.
diablo666

#2242 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by diablo666 »

Lopov-eliminator wrote:Ovako, objavljujem prevaru na molbu nekoga ko nije registrovan na Klixu pa ovdje ne može pisati, ja sam iskopirao poruku pa čitajte:
...Lopov koji je registrovan na Piku kao DIABLO666 http://www.pik.ba/profil/DIABLO666/ me je za*ebo za telefon, uvalio mi je telefon sa sakrivenim greškama u sistemu. Stavio je u mob verziju sistema koju inače koriste programeri a nije za dnevnu upotrebu i to je prešućeno a takog ga je stavio u oglase. Zove se Mirza koristi brojevje 061826171 i 061377877. KAd sam kupovo telefon nisam se sastao sa njim nego sa njegovom sestrom koju zovu Nana (on je kao preko nje prodavao a i rekao je da je i ona koristila tel) i rekla je da je mogu zvat ako nešto ne bude uredu. Našao sam grešku u sistemu praktično isti dan i zvao sam je i ona se napravila budala i rekla ''šta hoćeš ti od mene?'' i rekal naravno da kod nje problema nije bilo (tipično lažovski). Ja se javljam njemu na Piku kad lik kaže/laže da je on sad u Švedskoj i predlagao neka kao rješenja tih grešaka u sistemu (i razloge za njih) koja malo je reć nemaju veze sa životom a pare neće da vraća.
Sazno sam da se oboje kreću na relaciji Centar (Sarajevo) - Vogošća. Ako ko ne bude vjerovao poslaću ti scrinshotove razgovora da objaviš a i nabavio sam njihove slike.

Vidi, već sam im ušo u trag i riješit ću stvar u narednih par dana i to mi nije problem al treba da se za lopine zna ako nekad nekog pokušaju presvuć kasnije tako da drug objavi ovo...

evo javlja se diablo666....taj isti momak je pregledao telefon i nakon 7 sati se javlja da telefon ne radi...verovatno mu se niej svideo ili je nasao neki bollji za iste pare....pa se pokajao i ko veli daj da vrati...a reci cu mu jos da s eslabo informisao
Kofer

#2243 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Kofer »

honey33 wrote:Šta mislite da li će policija reagovati na prijavu prevare na piku,s obzirom da je riječ o sitnim sumama? ( 20ak KM)
Djeluju slabo nisu oni baš od pomoći,ne može se na njih baš uzdat.
RahatHurmašica

#2244 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by RahatHurmašica »

diablo666 wrote:[

evo javlja se diablo666....taj isti momak je pregledao telefon i nakon 7 sati se javlja da telefon ne radi...verovatno mu se niej svideo ili je nasao neki bollji za iste pare....pa se pokajao i ko veli daj da vrati...a reci cu mu jos da s eslabo informisao
izvini, ali NIJE moguće na licu mjesta pregledati ni ciglu, a ne telefon.
diablo666

#2245 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by diablo666 »

RahatHurmašica wrote:

on je pregledao citav telefon i rekao sve je u redu.....da bi se javio za 7 sati i rekao telefon ne valja....
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2246 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Truba »

ja znam ljude da su sudski dobili svoje pare i stripove kad je bila riječ o skupim stripovima ( 500 maraka komad)
RahatHurmašica

#2247 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by RahatHurmašica »

diablo666 wrote:
RahatHurmašica wrote:

on je pregledao citav telefon i rekao sve je u redu.....da bi se javio za 7 sati i rekao telefon ne valja....
opet kažem, fizički nije moguće na licu mjesta pregledati ni mnogo jednostavniju stvar od telefona.
diablo666

#2248 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by diablo666 »

on je pregledao citav telefon i rekao sve je u redu.....da bi se javio za 7 sati i rekao telefon ne valja....[/quote]

opet kažem, fizički nije moguće na licu mjesta pregledati ni mnogo jednostavniju stvar od telefona.[/quote]

izvini molim te ni cipele ne mozes vratiti kad ih vani pronosas...sto ti je netko rekao da ti ne valjaju ili mozda da si mogao bolje kupiti na nekom drugom mestu mozda jeftinijee
RahatHurmašica

#2249 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by RahatHurmašica »

diablo666 wrote:on je pregledao citav telefon i rekao sve je u redu.....da bi se javio za 7 sati i rekao telefon ne valja....
opet kažem, fizički nije moguće na licu mjesta pregledati ni mnogo jednostavniju stvar od telefona.[/quote]

izvini molim te ni cipele ne mozes vratiti kad ih vani pronosas...sto ti je netko rekao da ti ne valjaju ili mozda da si mogao bolje kupiti na nekom drugom mestu mozda jeftinijee[/quote]

tehničku robu je moguće vratiti ako ima nedostataka.
diablo666

#2250 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by diablo666 »

RahatHurmašica wrote:
diablo666 wrote:on je pregledao citav telefon i rekao sve je u redu.....da bi se javio za 7 sati i rekao telefon ne valja....
opet kažem, fizički nije moguće na licu mjesta pregledati ni mnogo jednostavniju stvar od telefona.
izvini molim te ni cipele ne mozes vratiti kad ih vani pronosas...sto ti je netko rekao da ti ne valjaju ili mozda da si mogao bolje kupiti na nekom drugom mestu mozda jeftinijee[/quote]

tehničku robu je moguće vratiti ako ima nedostataka.[/quote]

jeste u prodavnicu ali polovnu robu NEJ...zato si tu da gledas i pregledas pa kupis
Post Reply