a sta je uzrok 1. marta?DoxParadox wrote:Ako iko počne novi rat, uzrok rata će biti koalicija 1. mart.
Inicijativa Prvi Mart
- ILVIIR
#2226 Re: Inicijativa Prvi Mart
- Seoskivaralica
#2227 Re: Inicijativa Prvi Mart
Ma nek bude....
Kao sto je ovom predhodnom Sarajevski atentat na svatove ( te se odjednom digose tenkovi koji su slucajno bili u prolazu i slavko lisica koji je bio slucajno kod punice na kosevini otave)...a ne istina o razlogu rata....
Prema tome ko voli nek izvoli...
1 mart postoji da se ne zaboravi da su Bosnjaci i svi ostali ravnopravni na svakom pedlju ove drzave bez obzira koliko to smeta pojedinim genocidnim pronacistickim ideolozima.....
Kao sto je ovom predhodnom Sarajevski atentat na svatove ( te se odjednom digose tenkovi koji su slucajno bili u prolazu i slavko lisica koji je bio slucajno kod punice na kosevini otave)...a ne istina o razlogu rata....
Prema tome ko voli nek izvoli...
1 mart postoji da se ne zaboravi da su Bosnjaci i svi ostali ravnopravni na svakom pedlju ove drzave bez obzira koliko to smeta pojedinim genocidnim pronacistickim ideolozima.....
-
DoxParadox
#2228 Re: Inicijativa Prvi Mart
Teško čovjek može biti pametan ovde. Što je najgore to je jedna u nizu koalicija da skrene pažnju sa stvarnih problema.
Muka mi je više od jedne te iste retorike, crna nam je budućnost, napretka nema. Malo je izlizana fraza ali svi pametni bi trebali otići iz Bosne glavom bez obzira, previše je krokodila u ovoj bari što bi rekle Štuke.
Muka mi je više od jedne te iste retorike, crna nam je budućnost, napretka nema. Malo je izlizana fraza ali svi pametni bi trebali otići iz Bosne glavom bez obzira, previše je krokodila u ovoj bari što bi rekle Štuke.
- ILVIIR
#2229 Re: Inicijativa Prvi Mart
sto ne odgovoris na pitanje, sta je uzrok 1. marta?DoxParadox wrote:Teško čovjek može biti pametan ovde. Što je najgore to je jedna u nizu koalicija da skrene pažnju sa stvarnih problema.
-
DoxParadox
#2230 Re: Inicijativa Prvi Mart
ILVIIR wrote:sto ne odgovoris na pitanje, sta je uzrok 1. marta?DoxParadox wrote:Teško čovjek može biti pametan ovde. Što je najgore to je jedna u nizu koalicija da skrene pažnju sa stvarnih problema.
Pa rekoh ti, ti misliš da je uzrok genocidna tvorevina, pravi uzrok nastajanja te koalicije su ograničeni ljudi, lični interes,
želja za širenjem jaza među narodima.
-
glockov kolac
#2231 Re: Inicijativa Prvi Mart
Panika, jel de?DoxParadox wrote:Ako iko počne novi rat, uzrok rata će biti koalicija 1. mart.
- ILVIIR
#2232 Re: Inicijativa Prvi Mart
ako izuzmemo suljagica, to su momci i cure koji rade taj posao bez ikakvog licnog interesa. niti ce 1. mart kandidovati (uhljebiti) svolje ljude u institucije bih i rs-a.DoxParadox wrote:ILVIIR wrote:sto ne odgovoris na pitanje, sta je uzrok 1. marta?DoxParadox wrote:Teško čovjek može biti pametan ovde. Što je najgore to je jedna u nizu koalicija da skrene pažnju sa stvarnih problema.
Pa rekoh ti, ti misliš da je uzrok genocidna tvorevina, pravi uzrok nastajanja te koalicije su ograničeni ljudi, lični interes,
želja za širenjem jaza među narodima.
ja ne mislim, da je uzrok genocidna, nego odnost entitetskih vlasti (i ljudi koje vlasti nista ne sprijecuju da rade) prema povratcnicima. mogu te premlatiti dok ides na bajram, mogu ti praviti crkvu u tvojoj avliji, mogu ti oduzimati imovinu bespravno, mogu ti ukidati prebivalista, mogu ti pretresati kucu, mogu te zvati u policiju bez nekog razloga, mogu ti sa spomenika brusiti rijec genocid, mogu te uzeti pravo da ucis na svom jeziku mada imas pravo na to.. a mogu ti i ja cijeli dan ovako nastaviti nabrajati, cak i iz licnog iskustva neke stvari..
- kokakolas
#2233 Re: Inicijativa Prvi Mart
Boga mi se čete koprcaju... i to pravo

- Arata
#2234 Re: Inicijativa Prvi Mart
Znate šta će biti posljedice ovog? Dodik će napraviti toliku frku da će u RS-u izlaznost biti skoro 100% i velika većina će glasati za njega. Imaće vlast veću nego Vučić u Srbiji. A ovi protjerani koji kontaju glasat tamo vjerovatno neće zbog efekta koji viđamo svaki dan na komentarima na klixu. Podrška protestima 1000 lajkova a na protestima 100 ljudi.
- Arata
#2235 Re: Inicijativa Prvi Mart
A u Sarajevu te neko tvoje nacionalnosti ubije autom na pješačkom prelazu i to je nekako ok? Puca Benjo svaki mjesec i ni dana zatvora... I hiljade ovakvih primjera. Samo skretanje sa pravih problema na neke imaginarne probleme ljudi koji žive u dijaspori i ne planiraju se nikad vratit u BiH.ILVIIR wrote: ja ne mislim, da je uzrok genocidna, nego odnost entitetskih vlasti (i ljudi koje vlasti nista ne sprijecuju da rade) prema povratcnicima. mogu te premlatiti dok ides na bajram, mogu ti praviti crkvu u tvojoj avliji, mogu ti oduzimati imovinu bespravno, mogu ti ukidati prebivalista, mogu ti pretresati kucu, mogu te zvati u policiju bez nekog razloga, mogu ti sa spomenika brusiti rijec genocid, mogu te uzeti pravo da ucis na svom jeziku mada imas pravo na to.. a mogu ti i ja cijeli dan ovako nastaviti nabrajati, cak i iz licnog iskustva neke stvari..
-
DoxParadox
#2236 Re: Inicijativa Prvi Mart
Arata wrote:A u Sarajevu te neko tvoje nacionalnosti ubije autom na pješačkom prelazu i to je nekako ok? Puca Benjo svaki mjesec i ni dana zatvora... I hiljade ovakvih primjera. Samo skretanje sa pravih problema na neke imaginarne probleme ljudi koji žive u dijaspori i ne planiraju se nikad vratit u BiH.ILVIIR wrote: ja ne mislim, da je uzrok genocidna, nego odnost entitetskih vlasti (i ljudi koje vlasti nista ne sprijecuju da rade) prema povratcnicima. mogu te premlatiti dok ides na bajram, mogu ti praviti crkvu u tvojoj avliji, mogu ti oduzimati imovinu bespravno, mogu ti ukidati prebivalista, mogu ti pretresati kucu, mogu te zvati u policiju bez nekog razloga, mogu ti sa spomenika brusiti rijec genocid, mogu te uzeti pravo da ucis na svom jeziku mada imas pravo na to.. a mogu ti i ja cijeli dan ovako nastaviti nabrajati, cak i iz licnog iskustva neke stvari..
Potpisujem. Svugdje je raspad sistema. Ustvari ne raspad jer sistem ne postoji.
- ILVIIR
#2237 Re: Inicijativa Prvi Mart
ko kaze da je ok?Arata wrote:A u Sarajevu te neko tvoje nacionalnosti ubije autom na pješačkom prelazu i to je nekako ok? Puca Benjo svaki mjesec i ni dana zatvora... I hiljade ovakvih primjera. Samo skretanje sa pravih problema na neke imaginarne probleme ljudi koji žive u dijaspori i ne planiraju se nikad vratit u BiH.ILVIIR wrote: ja ne mislim, da je uzrok genocidna, nego odnost entitetskih vlasti (i ljudi koje vlasti nista ne sprijecuju da rade) prema povratcnicima. mogu te premlatiti dok ides na bajram, mogu ti praviti crkvu u tvojoj avliji, mogu ti oduzimati imovinu bespravno, mogu ti ukidati prebivalista, mogu ti pretresati kucu, mogu te zvati u policiju bez nekog razloga, mogu ti sa spomenika brusiti rijec genocid, mogu te uzeti pravo da ucis na svom jeziku mada imas pravo na to.. a mogu ti i ja cijeli dan ovako nastaviti nabrajati, cak i iz licnog iskustva neke stvari..
u sarajevu su ljudi zbog toga izasli na ulice uostalom.. a zbog onog moga nabrojanog?
-
DoxParadox
#2238 Re: Inicijativa Prvi Mart
ILVIIR wrote:ko kaze da je ok?Arata wrote:A u Sarajevu te neko tvoje nacionalnosti ubije autom na pješačkom prelazu i to je nekako ok? Puca Benjo svaki mjesec i ni dana zatvora... I hiljade ovakvih primjera. Samo skretanje sa pravih problema na neke imaginarne probleme ljudi koji žive u dijaspori i ne planiraju se nikad vratit u BiH.ILVIIR wrote: ja ne mislim, da je uzrok genocidna, nego odnost entitetskih vlasti (i ljudi koje vlasti nista ne sprijecuju da rade) prema povratcnicima. mogu te premlatiti dok ides na bajram, mogu ti praviti crkvu u tvojoj avliji, mogu ti oduzimati imovinu bespravno, mogu ti ukidati prebivalista, mogu ti pretresati kucu, mogu te zvati u policiju bez nekog razloga, mogu ti sa spomenika brusiti rijec genocid, mogu te uzeti pravo da ucis na svom jeziku mada imas pravo na to.. a mogu ti i ja cijeli dan ovako nastaviti nabrajati, cak i iz licnog iskustva neke stvari..
u sarajevu su ljudi zbog toga izasli na ulice uostalom.. a zbog onog moga nabrojanog?
A zbog tog tvog nabrojanog se masovno prijavljuju u RSu iako žive u Federaciji. Lakše je izać' na proteste ako ćemo već tako, a izašlo je 100njak ljudi dok se hiljade seljakaju i prijavljuju da ih zaboga srbi ne bi nešto zajebali i time doprinose jazu i netoleranciji. Ali nema veze uzalud je i pričat više, od pravih problema će ljudi ovde uvijek okretati glavu i uvijek će nebitne stvari biti najbitnije.
@glockov kolac tek sad vidih post, panike nema, strahovi su pod kontrolom.
- ILVIIR
#2239 Re: Inicijativa Prvi Mart
kakvih 100ak. prvo je bio protest zbog jmbg. pa zapalise pola bosne. neki dan oko 2-3000 izadje zbog ubijene zene. kakvo je to bezobrazno potcjenjivanje?DoxParadox wrote:ILVIIR wrote:ko kaze da je ok?Arata wrote:
A u Sarajevu te neko tvoje nacionalnosti ubije autom na pješačkom prelazu i to je nekako ok? Puca Benjo svaki mjesec i ni dana zatvora... I hiljade ovakvih primjera. Samo skretanje sa pravih problema na neke imaginarne probleme ljudi koji žive u dijaspori i ne planiraju se nikad vratit u BiH.
A zbog tog tvog nabrojanog se masovno prijavljuju u RSu iako žive u Federaciji. Lakše je izać' na proteste ako ćemo već tako, a izašlo je 100njak ljudi dok se hiljade seljakaju i prijavljuju da ih zaboga srbi ne bi nešto zajebali i time doprinose jazu i netoleranciji. Ali nema veze uzalud je i pričat više, od pravih problema će ljudi ovde uvijek okretati glavu i uvijek će nebitne stvari biti najbitnije.
@glockov kolac tek sad vidih post, panike nema, strahovi su pod kontrolom.
kakva netolerancija (ili neki zovu inzinjering). inzinjering je kad u jednu jamu ubacis 400 mrtvih ili cak djelomicno zivih ljudi.
a to gdje ce ko imati prijavu je nesto najnormalnije u svije i jednoj drzavi evrope. (stim da u evropi nigdje nema da ti policija doliza da provjeri, da li stvarno tu zivis). kani se te price o netoleranciji. netolernacija je jedino to sto ljudi hoce da sprijece bilo koga da se prijavi gdje hoce.
pa sta ce onih 100-200.000 bosnjaka i hrvata iz rs-a sto zive u inostranstvu a imaju bosanski pasos? da se svi prijave u fbih? ili vjerovatno nekih 10-20.000 sto imaju prijavu u fbih (zbog djecijeg nadoplatka, penzija,..) a stvarno zive u rs-u? to ti je covjece netolerancija!
-
Basvod
#2240 Re: Inicijativa Prvi Mart
Ma ja... i izbor Komsica je nesto najnormaljije.
Nego, problem je sto bosnjacki politicari nikad ne razmisljaju sta ce biti sutra... Sta ce biti nakon izbora Komsica a sta nakon neuspjeha 1. Marta.
Nego, problem je sto bosnjacki politicari nikad ne razmisljaju sta ce biti sutra... Sta ce biti nakon izbora Komsica a sta nakon neuspjeha 1. Marta.
- DoZeN
#2241 Re: Inicijativa Prvi Mart
Iskreno,Suljagic ne radi nista nelegalno, to sto on hoce da mu Bosnjaci glasaju u RS i tako "otupe" srpski utjecaj poslanika iz RS u Sarajevu,nije nista nelegalno,Basvod wrote:Ma ja... i izbor Komsica je nesto najnormaljije.
Zasto Srbi iz Federacije koji su sada u RS ne rade isto? To sto su se Srbi odrekli Sarajeva,Zenice,Tuzle,Mostara itd,to je njhov problem.
Medjutim sto je poblem oko Suljagica jeste to sto je on naprosto postao nacionalista kao i Dodik
Posle poraza u Sarajevu kada je bio ministar i neuspjesnog izbacivanja vjeronauke iz skola u Sarajevu,on se vratio u Bratunac i radi ono sto se najvise prima sada u BIH a to je bavi se nacionalizmom.
Meni ovo lici na ono, kao kada je NATO bombardovao Srbiju 1999 godine,kada je Tudjman i HDZ u Hrvatskoj mudro sutjeli o tome, onda su se javili razni iz SDP,Cicak itd i cinicno govorili: Neka i kod njih sada Lepa Sela Lepo Gore i tako pridobili mnogo glasaca
- Skijaš
#2242 Re: Inicijativa Prvi Mart
Samo najgoroj vrsti ljudi može smetati registracija prognanih u prijeratna mjesta boravka.
-
valtazar
#2243 Re: Inicijativa Prvi Mart
Duška Jurišić, Muamer Zukorlić i ostala kompanija su "prognani"?Skijaš wrote:Samo najgoroj vrsti ljudi može smetati registracija prognanih u prijeratna mjesta boravka.
Da se radi o stvarnim, a ne fiktivnim povratnicima ovo bi bila pozitvna kampanja.
Ovako, samo doprinosi produbljenju jaza i nepovjerenja koje je ionako vrlo duboko.
Ovime se, prosto, onaj strah Srba od majorizacije i preglasavanja čini opravdanijim nego ikada...
- Ja_Ja
#2244 Re: Inicijativa Prvi Mart
Nek si se ti registrovao samo da nam to kazes. Nema nista fiktivno u stotinama hiljada prognanin iz manjeg entiteta. Svi ti ljudi imaju pravo da glasaju u tom dijelu zemlje. A jedno od osnovnih prava svih ljudi jeste da se krecu gdje god zele pa tako ako i Duska i ini zele da registruju svoj boravak negdje drugo i da tamo budu prijavljeni to mogu da urade.
Na kraju krajeva veliki broj Srba iz veceg entiteta moze da uradi apsolutno istu stvar. Ne znam u cemu je problem i o kakvoj majorizaciji (postala je ofucana rijec ko kakva stara kurva) se ovdje radi?!
Na kraju krajeva veliki broj Srba iz veceg entiteta moze da uradi apsolutno istu stvar. Ne znam u cemu je problem i o kakvoj majorizaciji (postala je ofucana rijec ko kakva stara kurva) se ovdje radi?!
- agnostic_front
#2245 Re: Inicijativa Prvi Mart
Dajte ba uvedite da korisnik mora imati makar 100 postova, pa da može komentarisati na pdf politika.
Smiješno više ovako.
Ustav Bosne i Hercegovine:
Član II; 3. Katalog prava:
Sva lica na teritoriji Bosne i Hercegovine uživaju ljudska prava i slobode iz stava 2. ovog
člana, što uključuje:
...
m) Pravo na slobodu kretanja i prebivališta.
Smiješno više ovako.
Sva lica na teritoriji Bosne i Hercegovine uživaju ljudska prava i slobode iz stava 2. ovog
člana, što uključuje:
...
- Danguba
#2246 Re: Inicijativa Prvi Mart
Moze Stevo iz Knina i desetine hiljada drugih da narusava balans a Duska iz Sarajeva ne moze da glasa u Srebrenici.valtazar wrote:Duška Jurišić, Muamer Zukorlić i ostala kompanija su "prognani"?Skijaš wrote:Samo najgoroj vrsti ljudi može smetati registracija prognanih u prijeratna mjesta boravka.
Da se radi o stvarnim, a ne fiktivnim povratnicima ovo bi bila pozitvna kampanja.
Ovako, samo doprinosi produbljenju jaza i nepovjerenja koje je ionako vrlo duboko.
Ovime se, prosto, onaj strah Srba od majorizacije i preglasavanja čini opravdanijim nego ikada...
-
valtazar
#2247 Re: Inicijativa Prvi Mart
Zašto?agnostic_front wrote:Dajte ba uvedite da korisnik mora imati makar 100 postova, pa da može komentarisati na pdf politika.
Smiješno više ovako.
člana, što uključuje:
...
Zašto ti misliš da si bolji od mene samo zato što si proveo na forumu nekoliko stotina sati više nego ja?
Jel ti daje neka sizerenska prava ili?
Nisam ja rekao da je to što 1.mart radi nelegalno, tako da nema potrebe da se razbacuješ članovima Ustava.
Rekao sam samo da će još više zategnuti, ionako već zategunte međuetničke i međuentiteske odnose u BiH.
Čosto sumnjam da će popraviti položaj povratničke populacije. Bojim se, da ga može samo otežati.
Ali to što je danas legalno, ne mora da znači da neće sutra postati nelegalno.
Kao što znate Vlada Republike Srpske je uputila u proceduru Zakon o prebivalištu i boravištu u RS.
Danom kad taj Zakon usvoji NSRS i kada prođe proceduru u Vijeću naroda (čak i da neki od klubova zatraži zaštitu vitlnog nacionalnog inetersa, sve se završva u razumnom roku, cca 3 mjeseca) on postaje obavezujući na teritoriji RS za sve organe i građane. Iz toga slijedi da će organi MUP-a RS biti dužni da postupe u skladu sa Zakonom i riješe problem fiktivnih prijava prebivališta.
Za pretpostaviti je da će neko po stupanju ovog Zakona na snagu pokrenuti proceduru porvjere ustavnosti tog Zakona pred Ustavnim sudom BiH. Međutim, s obzirom na ažunrnost Ustavnog suda BiH, vjerovatnoća da će ta procedura završiti prije Izbora je minimana.
Iz svega ovog slijedi, da bi taj Zakon mogao poslužiti svrsi.
Da li sam u pravu, vrijeme će pokazati...
-
valtazar
#2248 Re: Inicijativa Prvi Mart
Danguba wrote:Moze Stevo iz Knina i desetine hiljada drugih da narusava balans a Duska iz Sarajeva ne moze da glasa u Srebrenici.valtazar wrote:Duška Jurišić, Muamer Zukorlić i ostala kompanija su "prognani"?Skijaš wrote:Samo najgoroj vrsti ljudi može smetati registracija prognanih u prijeratna mjesta boravka.
Pobogu, sta ti porediš...
Razlika je što Stevo iz Knina živi u RS, a nije se fiktivno prijavio.
Neka i Duška dođe da živi u Srebrenicu, pa neka onda tamo i glasa. Dotad, ovo je čista zloupotreba prava.
- Danguba
#2249 Re: Inicijativa Prvi Mart
Nema od toga nista.valtazar wrote:Zašto?agnostic_front wrote:Dajte ba uvedite da korisnik mora imati makar 100 postova, pa da može komentarisati na pdf politika.
Smiješno više ovako.
člana, što uključuje:
...
Zašto ti misliš da si bolji od mene samo zato što si proveo na forumu nekoliko stotina sati više nego ja?
Nisam ja rekao da je to što 1.mart radi nelegalno, tako da nema potrebe da se razbacuješ članovima Ustava.
Rekao sam samo da će još više zategnuti, ionako već zategunte međuetničke i međuentiteske odnose u BiH.
Čosto sumnjam da će popraviti položaj povratničke populacije. Bojim se, da ga može samo otežati.
Ali to što je danas legalno, ne mora da znači da neće sutra postati nelegalno.
Kao što znate Vlada Republike Srpske je uputila u proceduru Zakon o prebivalištu i boravištu u RS.
Danom kad taj Zakon usvoji NSRS i kada prođe proceduru u Vijeću naroda (čak i da neki od klubova zatraži zaštitu vitlnog nacionalnog inetersa, sve se završva u razumnom roku, cca 3 mjeseca) on postaje obavezujući na teritoriji RS za sve organe i građane. Iz toga slijedi da će organi MUP-a RS biti dužni da postupe u skladu sa Zakonom i riješe problem fiktivnih prijava prebivališta.
Za pretpostaviti je da će neko po stupanju ovog Zakona na snagu pokrenuti proceduru porvjere ustavnosti tog Zakona pred Ustavnim sudom BiH. Međutim, s obzirom na ažunrnost Ustavnog suda BiH, vjerovatnoća da će ta procedura završiti prije Izbora je minimana.
Iz svega ovog slijedi, da bi taj Zakon mogao poslužiti svrsi.
Da li sam u pravu, vrijeme će pokazati...
Sta mislis da svaki entitetski parlament donosi zakone koji samo njima odgovaraju?
Gdje bi to odvelo?
- agnostic_front
#2250 Re: Inicijativa Prvi Mart
Da.valtazar wrote: Zašto?
Dakle, nije nelegalno, doviđenja prijatno. 20 godina se povratnici provociraju, dedo ubijen na postavljanju kamena temeljca u "metropoli" BL, i opet se mora paziti na odnose. Pa dobro, zašto se ne bi Srbi za promjenu malo smirili da se doprinese boljim odnosima?