Novi Golf 7 dolazi u septembru

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
citroen xm

#2226 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

goran16v wrote: Moze vas biti i trista trojica, a da ti ponovim, ili nadji gdje sam napisao to sto tvrdis da sam napisao ili se ne javljaj, a to vazi za ostalu dvojicu...
Ko će te citirati i naći sve u ovolikom broju stranica? Citiraj ti gdje sam ja pričao o politici kada svakome tražiš citiranje radi potkrepljenja nekih tvrdnji.
goran16v

#2227 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

530i wrote:
goran16v wrote: Izvini, ali za mene niza cijena odrzavanja ne znaci da je auto kvalitetniji po pitanju odrzavanja nego povoljniji za odrzavanje, a to su bitno razlicite stvari.
Kako da to objasnim što jednostavnije....održavanje je jeftinije. Jeftinije održavanje je bolje. Govorimo o istim stvarima, tzv. veliki servis (remenje + v. pumpa + filteri + tekućine) ili mali servis (ulje + filteri). Niko normalan neće reći da je bolje plaćati skuplje servise...za iste stvari.

Održavanje je bitan segment kod automobila, a imajući u vidu trenutnu ekonomsku situaciju tu je najbitnija cijena održavanja...Na tim premisama izgrađene su brojne golf-bajke. Međutim, iste su samo bajke, u većini slučajeva.
Jeftinije odrzavanje je povoljnije tj bolje za vlasnika, ali nema nikakve veze sa kvalitetom odrzavanja da bi bilo bolje ili losije odrzavanje kao ni sa kvalitetom auta. Razliku mozes vidjeti da obicnom primjeru, redovno odzavanje mozes uraditi svakim 15k km zamjenskim dijelovima i tecnostima za manje novaca ali i svakih 10k km original dijelovima i teconstima za vise novaca. To je za vlasnika jeftinije tj bolje kako tvrdis ali nije kvalitetnije odrzavanje. To sto na jednom autu moras zamjeniti spaner vise ili v. pumpu, ili sipati skuplje ulje ne znaci da je auto manje kvalitetan ili da je odrzavanje losije, ili za odrzavanje benzinca reci da je bolje od odrzavanja dizela. Odrzavanje moze biti samo skuplje ili jeftinije, a da li je bolje zavisi prije svega od vlasnika.
goran16v

#2228 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

citroen xm wrote:
goran16v wrote: Moze vas biti i trista trojica, a da ti ponovim, ili nadji gdje sam napisao to sto tvrdis da sam napisao ili se ne javljaj, a to vazi za ostalu dvojicu...
Ko će te citirati i naći sve u ovolikom broju stranica? Citiraj ti gdje sam ja pričao o politici kada svakome tražiš citiranje radi potkrepljenja nekih tvrdnji.
Pa kad tvrdite da sam nesto napisao onda dokazite, ja tvrdim da nisam i da palamudite napamet kako vam odgovara.
530i

#2229 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by 530i »

goran16v wrote:Jeftinije odrzavanje je povoljnije tj bolje za vlasnika, ali nema nikakve veze sa kvalitetom odrzavanja da bi bilo bolje ili losije odrzavanje kao ni sa kvalitetom auta. Razliku mozes vidjeti da obicnom primjeru, redovno odzavanje mozes uraditi svakim 15k km zamjenskim dijelovima i tecnostima za manje novaca ali i svakih 10k km original dijelovima i teconstima za vise novaca. To je za vlasnika jeftinije tj bolje kako tvrdis ali nije kvalitetnije odrzavanje. To sto na jednom autu moras zamjeniti spaner vise ili v. pumpu, ili sipati skuplje ulje ne znaci da je auto manje kvalitetan ili da je odrzavanje losije, ili za odrzavanje benzinca reci da je bolje od odrzavanja dizela. Odrzavanje moze biti samo skuplje ili jeftinije, a da li je bolje zavisi prije svega od vlasnika.
Držimo se jasno određenih elemenata, dakle tvornički propisanih normi i kvalitetnih dijelova. U tim odrednicama jeftinije je ujedno i bolje, a kako je bolje tako je i kvalitetnije. Nemoj prelaziti u druge segmente kvalitete, mene oni nikad nisu interesovali. Cjenovna kvaliteta zadovoljavajućih dijelova po propisanim intervalima...veoma je to lagano za razumijevanje. Time se svako ozbiljan i rukovodi. A, auto ne moraš ni održavati nikako uostalom, voziš dok ne stane...
citroen xm

#2230 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

Pa ja ne tvrdim, ali si ti tvrdio u 10 postova da sam ja nešto rekao, a nisam što nisi mogao ni dokazati citiranjem, tako da se ne razlikuješ od ovih što ih kritikuješ.
Edisontije

#2231 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Edisontije »

http://www.youtube.com/watch?v=RxXnm0gf ... Vw&index=2
OVO JE IPAK KLASA ZA SEBE!!! I nemojmo ga upoređivati s drugima. Pokušavamo tu mjesecima i neide nikako golf je golf. :thumbup:
goran16v

#2232 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

530i wrote:
Držimo se jasno određenih elemenata, dakle tvornički propisanih normi i kvalitetnih dijelova. U tim odrednicama jeftinije je ujedno i bolje, a kako je bolje tako je i kvalitetnije. Nemoj prelaziti u druge segmente kvalitete, mene oni nikad nisu interesovali. Cjenovna kvaliteta zadovoljavajućih dijelova po propisanim intervalima...veoma je to lagano za razumijevanje. Time se svako ozbiljan i rukovodi. A, auto ne moraš ni održavati nikako uostalom, voziš dok ne stane...
Ok, da li je odrzavanje benzinca bolje i kvalitetnije od odrzavanja dizela ili odrzavanje je 8v motora koji se podmazuje mineralnim uljem bolje i kvalitetnije od odrzavanja 16v motora koji se podmazuje sintetickim uljem? Vrlo jednostavno pitanje...
Last edited by goran16v on 23/12/2012 16:14, edited 1 time in total.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#2233 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by mali_milojica »

Edisontije wrote:http://www.youtube.com/watch?v=RxXnm0gf ... Vw&index=2
OVO JE IPAK KLASA ZA SEBE!!! I nemojmo ga upoređivati s drugima. Pokušavamo tu mjesecima i neide nikako golf je golf. :thumbup:
Ovdje si jedino ti klasa za sebe.
Hoces Golfa,kupis Astru. I onda 10 mj staru Astru prodajes da opet kupis Golfa.
Ti si bolid Grupe B.
Vezano za temu. Gledao sam test G7 na TVSA jucer. 2.0 TDI Highline,cijena 47300 cini mi se. G6 sa tim motorom i tom opremom je bio jeftiniji. I to osjetno. Ne bih da bubnem jer trenutno nemam kod sebe cjenovnik,ali sigurno 5k KM.
preludezalude

#2234 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by preludezalude »

goran16v wrote:
preludezalude wrote:Pa j *bo te, ti stvarno nisi normalan. Ti sad i sam sebe pobijas. Kad nemas kome drugom da kontriras, onda sam sebi kontriras. :-) :-) :run:
Ako ne mozes da skontas razliku izmedju tvrdnje da cijena odrzava kvalitet - koju sam napisao i tvrdnje da broj prodatih odrzava kvalitet - koju nikad nisam napisao, a tvrdite da jesam, pa da to za tebe znaci istu stvar i da kao zbog toga sam sebi kontriram- nazalost ja ti tu ne mogu pomoci.
Do sljedeceg puta kad ces iz nekog coska jedva docekati moj post da pocnes da ujedas i vrijedjas - budi pozdravljen.
Jedan tvoj post:
"Podaci su vrlo precizni, bar za Europu, u zadnje 2 god Golf se prodaje u cca 495k kom sto je otprilike za 1/3 vise od najblizeg konkurenta. S druge strane na te tvrdnje i argumente ti odgovaras da razlog niposto nije razlika u kvalitetu nego da VW godisnje nahvata pola miliona glupih ovaca u Europi ili nekih 800 hiljada globalno. Ja ne tvrdim da je razlika u kvaliteti izmedju Golfa i ostalih ista kao prije 20 god niti da je razlika u cijeni adekvatna razlici u kvaliteti, ali nema logike da je cijena onavka kakva jest, da se prodaje onako kako se prodaje, a da nikakve razlike nema kako tvrdis."

Drugi tvoj post:
"Opet nema logike, da je jednako kvalitetan kao ostali ili bi kostao isto ili se ne bi prodavao, a to da se po vecoj cijeni drasticno bolje prodaje od jednako kvalitetne konkurencije samo zbog marketinga, tradicije i slicnih stvari jednostavno nema smisla i logike da apsolutno nista nije sto se kaze "do auta", fali nesto."

Treci tvoj post:
"Naravno da nema smisla. Pa sam skotaj, ako se u 38 god proizvodnje, 28 mil. prodatih i 7 generacija, u kojoj je svaka imala u ponudi u prosjeku 16 motora (15-22), sto znaci nudjeno ukupno 105 motora, zalomio jedan ili dva problematicna i jedan manje pouzdan (trebalo bi naci koji udio prodaje otpada na njih) da li je to pravili i slucajnost. U kojoj su generaciji omanuli? To se svodi na cifre od 2 ili 3 % od ukupnog broja ponudjenih motora, a kad broj auta sa tim motorima preracunas uporedis sa ukupnim brojem auta procentualno ce njihov broj biti vjerovatno manji od 1 . Da li je to dovoljno za pravilo? Naravno da nije, a tvrdnja da kvalitet i dalje padati je naravno samo tvoje gatanje, u cemu si naravno maher!
O nacinu kako rjesavaju probleme i reklamacije mozemo razgovarati, ali da nacin na koji to rjesavaju uticu na kvalitet auta, a ne brenda, tako da je kvalitet Golfa spao 0 jer drze probleme pod tepihom, a kvalitet drugih nije jer javno priznaju i reklamiraju - ne utice.
Pogledaj podatke, cak i je i 6. generacija za koju tvrde da je neuspjesna zbog kratkog trajanja prodavana u 800k/kom godisnje sto je jednako kao i ostale generacije (pogotovo ako se uzme opsti pad prodaje na trzistima). Da li je to omaska?
Ono sto ti tvrdis da su jedini uzroci uspjeha, uz sve minuse, bi mogli opravdati plafon prodaju jednaku konkurenciji ili dobru prodaju sa nizim cijenama, ali drasticno bolju pordaju po vecim cijenama, te tvrditi da se svake godine nadje 800k budala - nikako."

Sve ovo je sa 59. stranice.

Monk, potrazi pomoc. Kad pocnes da se svadjas sam sa sobom, onda nije dobro.
preludezalude

#2235 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by preludezalude »

Edisontije wrote:
_ado_ wrote:Nemogu da vjerujem da ste poceli porediti VW i Mercedes :shock: :shock: :shock: :? :? :?
Hajde dok ste pricali o tome kako je VW bolji od Renaulta. Peugota, FIAT-a.... To se i nekako moglo citati. Al poredjenje Golfa i A klase :shock: :shock: :shock:
HAHAHAHA popravio si mi dan komentarom fakat je tako!
Došlo vrijeme da se golf bliži mečki. :skoljka:
Evo lični primjer poredio gledo zagledo novi Toyotin Auris i opet na kraju golf je golf i tu priča prestaje. Svi aduti su na njegovoj strani htjeli mi to priznati ili ne.
Nisi mi ni ti jasan. Ovdje kazes jedno, a na 59. stranici kazes potpuno suprotno.
Citiram:
"Niko ne spominje Toyotu Auris. Dakle za manje para isti po kvaliteti auto iako sam ja VW fan do bola!!!
Ipak se u VW moraju prilagoditi cijenama i platežnoj moći našem tržištu i tačka!
Ostali ipak daju više za iste pare! I da ponovim ja sam fan VW ali....
goran16v

#2236 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

preludezalude wrote: Jedan tvoj post:
"Podaci su vrlo precizni, bar za Europu, u zadnje 2 god Golf se prodaje u cca 495k kom sto je otprilike za 1/3 vise od najblizeg konkurenta. S druge strane na te tvrdnje i argumente ti odgovaras da razlog niposto nije razlika u kvalitetu nego da VW godisnje nahvata pola miliona glupih ovaca u Europi ili nekih 800 hiljada globalno. Ja ne tvrdim da je razlika u kvaliteti izmedju Golfa i ostalih ista kao prije 20 god niti da je razlika u cijeni adekvatna razlici u kvaliteti, ali nema logike da je cijena onavka kakva jest, da se prodaje onako kako se prodaje, a da nikakve razlike nema kako tvrdis."

Drugi tvoj post:
"Opet nema logike, da je jednako kvalitetan kao ostali ili bi kostao isto ili se ne bi prodavao, a to da se po vecoj cijeni drasticno bolje prodaje od jednako kvalitetne konkurencije samo zbog marketinga, tradicije i slicnih stvari jednostavno nema smisla i logike da apsolutno nista nije sto se kaze "do auta", fali nesto."

Treci tvoj post:
"Naravno da nema smisla. Pa sam skotaj, ako se u 38 god proizvodnje, 28 mil. prodatih i 7 generacija, u kojoj je svaka imala u ponudi u prosjeku 16 motora (15-22), sto znaci nudjeno ukupno 105 motora, zalomio jedan ili dva problematicna i jedan manje pouzdan (trebalo bi naci koji udio prodaje otpada na njih) da li je to pravili i slucajnost. U kojoj su generaciji omanuli? To se svodi na cifre od 2 ili 3 % od ukupnog broja ponudjenih motora, a kad broj auta sa tim motorima preracunas uporedis sa ukupnim brojem auta procentualno ce njihov broj biti vjerovatno manji od 1 . Da li je to dovoljno za pravilo? Naravno da nije, a tvrdnja da kvalitet i dalje padati je naravno samo tvoje gatanje, u cemu si naravno maher!
O nacinu kako rjesavaju probleme i reklamacije mozemo razgovarati, ali da nacin na koji to rjesavaju uticu na kvalitet auta, a ne brenda, tako da je kvalitet Golfa spao 0 jer drze probleme pod tepihom, a kvalitet drugih nije jer javno priznaju i reklamiraju - ne utice.
Pogledaj podatke, cak i je i 6. generacija za koju tvrde da je neuspjesna zbog kratkog trajanja prodavana u 800k/kom godisnje sto je jednako kao i ostale generacije (pogotovo ako se uzme opsti pad prodaje na trzistima). Da li je to omaska?
Ono sto ti tvrdis da su jedini uzroci uspjeha, uz sve minuse, bi mogli opravdati plafon prodaju jednaku konkurenciji ili dobru prodaju sa nizim cijenama, ali drasticno bolju pordaju po vecim cijenama, te tvrditi da se svake godine nadje 800k budala - nikako."

Sve ovo je sa 59. stranice.

Monk, potrazi pomoc. Kad pocnes da se svadjas sam sa sobom, onda nije dobro.
Kad si sve ovo citirao genije nadji gdje je napisano da broj prodatih odrzava kvalitet.
Pokusao si biti mangup i citirao si moje postove a nisi ih u stanju razumjeti. Ne kvartaj u nesto sto ne razumijes.
Posto ocigledno ne kontas sta pise dozvoli da ti sazvacem i svedem na nivo djeteta od 9 godina i prosirene recenice:
1. Razlika u cijeni odrazava razliku u kvaliteti.
2. Broj prodatih odrazava da li je cijena realna.
3. Cijena moze biti ne realna bilo da se radi o kvalitetnom ili ne kvalitetnom automobilu.
4. Ako broj prodatih odrazava da li je cijena realna i ako to vazi i za kvalitetne i za nekvalitetne aute onda je jedini moguci zakljucak da broj prodatih nema veze sa kvalutetom nego sa realnoscu cijene.
Nadam se da je ovo dovoljno uprosceno da skontas sta pise na 59. stranici
Last edited by goran16v on 23/12/2012 17:53, edited 1 time in total.
mali_milojica

#2237 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by mali_milojica »

Nemoj zafrkavati Gorane. Trazio si da te se citira i covjek je nasao. Pocet cu vjerovati da ovdje samo kontriras da bi ljude nervirao.
Procitaj samo prvi citirani post. Ili neces da priznas kao po obicaju.
goran16v

#2238 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

mali_milojica wrote:Nemoj zafrkavati Gorane. Trazio si da te se citira i covjek je nasao. Pocet cu vjerovati da ovdje samo kontriras da bi ljude nervirao.
Nasao je nesto sto ne moze da razumije. Evo ti prvi post:

Podaci su vrlo precizni, bar za Europu, u zadnje 2 god Golf se prodaje u cca 495k kom sto je otprilike za 1/3 vise od najblizeg konkurenta. S druge strane na te tvrdnje i argumente ti odgovaras da razlog niposto nije razlika u kvalitetu nego da VW godisnje nahvata pola miliona glupih ovaca u Europi ili nekih 800 hiljada globalno. Ja ne tvrdim da je razlika u kvaliteti izmedju Golfa i ostalih ista kao prije 20 god niti da je razlika u cijeni adekvatna razlici u kvaliteti, ali nema logike da je cijena onavka kakva jest, da se prodaje onako kako se prodaje, a da nikakve razlike nema kako tvrdis.

Drugim rijecima pise da ako postoji razlika u cijeni postoji razlika u kvaliteti. Da nema razlike u kvaliteti cijena bi bila ili ista ili bi prodaja bila nikakva, znaci ili - ili. Gdje na gornjem postu pise da broj prodatih odrazava kvalitet??????
preludezalude

#2239 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by preludezalude »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Dovoljno je da procitas drugi citat.
Dobio si ono sto si trazio.

Potrazi pomoc.
preludezalude

#2240 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by preludezalude »

mali_milojica wrote:Nemoj zafrkavati Gorane. Trazio si da te se citira i covjek je nasao. Pocet cu vjerovati da ovdje samo kontriras da bi ljude nervirao.
To ti je Goran. Uvijek je u kontri s nekim, a ako takvog nema onda je u kontri sa samim sobom.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
goran16v

#2241 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

preludezalude wrote::lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Potrazi pomoc.
Evo procitao:
Opet nema logike, da je jednako kvalitetan kao ostali ili bi kostao isto ili se ne bi prodavao, a to da se po vecoj cijeni drasticno bolje prodaje od jednako kvalitetne konkurencije samo zbog marketinga, tradicije i slicnih stvari jednostavno nema smisla i logike da apsolutno nista nije sto se kaze "do auta", fali nesto.

I sta pise?
Pise da postoje 2 scenarija:
1. Da ako nema razlike u kvaliteti da bi cijena bila ista
2. Da cijena nije realna ne bi se prodavao.
U slucaju Golfa se poklopilo i da je skuplji i da se bolje prodaje pa si odmah zakljucio da je sve sto se bolje prodaj - kvalitetnije. Nazalost nisi kapacitet da razumijes sta pise, samo pokusavas i ako vidis broj pojam "prodaja" i "kvalitet" u istoj recenici odmah mislis da sam napisao da broj prodatih odrazava kvalitet.
mali_milojica

#2242 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by mali_milojica »

goran16v wrote:
Nasao je nesto sto ne moze da razumije. Evo ti prvi post:

Podaci su vrlo precizni, bar za Europu, u zadnje 2 god Golf se prodaje u cca 495k kom sto je otprilike za 1/3 vise od najblizeg konkurenta. S druge strane na te tvrdnje i argumente ti odgovaras da razlog niposto nije razlika u kvalitetu nego da VW godisnje nahvata pola miliona glupih ovaca u Europi ili nekih 800 hiljada globalno. Ja ne tvrdim da je razlika u kvaliteti izmedju Golfa i ostalih ista kao prije 20 god niti da je razlika u cijeni adekvatna razlici u kvaliteti, ali nema logike da je cijena onavka kakva jest, da se prodaje onako kako se prodaje, a da nikakve razlike nema kako tvrdis.

Drugim rijecima pise da ako postoji razlika u cijeni postoji razlika u kvaliteti. Da nema razlike u kvaliteti cijena bi bila ili ista ili bi prodaja bila nikakva, znaci ili - ili. Gdje na gornjem postu pise da broj prodatih odrazava kvalitet??????
Ako procitas svoj post sa razumijevanjem i ukljucis logiku,ti si rekao da se Golf proda u Europi u 495k komada ili za 1/3 vise od najblizeg konkurenta,zato sto je kvalitetan jer nema logike da bi se tako prodavao kako se prodaje a da u necemu nije kvaka. To je po tebi kvalitet (ali neces da priznas),a po meni navika ljudi da kupuju Golfa,da se najbolje prodaje na najjacem trzistu i ekonomiji u Europi,Njemackoj,koja nosi polovinu ukupne prodaje Golfa i strasna marketinska masinerija.
preludezalude

#2243 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by preludezalude »

goran16v wrote:
preludezalude wrote::lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Potrazi pomoc.
Evo procitao:
Opet nema logike, da je jednako kvalitetan kao ostali ili bi kostao isto ili se ne bi prodavao, a to da se po vecoj cijeni drasticno bolje prodaje od jednako kvalitetne konkurencije samo zbog marketinga, tradicije i slicnih stvari jednostavno nema smisla i logike da apsolutno nista nije sto se kaze "do auta", fali nesto.

I sta pise?
Pise da postoje 2 scenarija:
1. Da ako nema razlike u kvaliteti da bi cijena bila ista
2. Da cijena nije realna ne bi se prodavao.
U slucaju Golfa se poklopilo i da je skuplji i da se bolje prodaje pa si odmah zakljucio da je sve sto se bolje prodaj - kvalitetnije. Nazalost nisi kapacitet da razumijes sta pise, samo pokusavas i ako vidis broj pojam "prodaja" i "kvalitet" u istoj recenici odmah mislis da sam napisao da broj prodatih odrazava kvalitet.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
direstraits0078

#2244 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by direstraits0078 »

Je li neko od ekipe koja je probala 2.0 TDI primijetio da se volan trese u rezimu 1.500-2.000 rpm? Mislim na prenosenje vibracija iz motornog prostora. :?
530i

#2245 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by 530i »

goran16v wrote:
Ok, da li je odrzavanje benzinca bolje i kvalitetnije od odrzavanja dizela ili odrzavanje je 8v motora koji se podmazuje mineralnim uljem bolje i kvalitetnije od odrzavanja 16v motora koji se podmazuje sintetickim uljem? Vrlo jednostavno pitanje...

Shvatam da baš ne razumiješ značenje riječi kvalitet(a). Dalje ne bih da raspravljam...
goran16v

#2246 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

mali_milojica wrote: Ako procitas svoj post sa razumijevanjem i ukljucis logiku,ti si rekao da se Golf proda u Europi u 495k komada ili za 1/3 vise od najblizeg konkurenta,zato sto je kvalitetan jer nema logike da bi se tako prodavao kako se prodaje a da u necemu nije kvaka. To je po tebi kvalitet (ali neces da priznas),a po meni navika ljudi da kupuju Golfa,da se najbolje prodaje na najjacem trzistu i ekonomiji u Europi,Njemackoj,koja nosi polovinu ukupne prodaje Golfa i strasna marketinska masinerija.
Tacno, napisao sam da se Golf proda za 1/3 vise od konkurenata ali ne zato sto je su 1/2 miliona ljudi neuki glupani nego zato sto mu je cijena realna, a da paralelno, a ne uzrocno s tim da cijena odrazava kvalitet. Da se radi o autu od 2k a ne od 20k EU tvrdicu isto.
goran16v

#2247 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

530i wrote:
goran16v wrote:

Shvatam da baš ne razumiješ značenje riječi kvalitet(a). Dalje ne bih da raspravljam...
Ne razumijem, molim te objasni mi sta je kvaliteta odrzavanja, sta znaci bolje odrzavanje i usput odgovori na pitanje ako znas.
530i

#2248 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by 530i »

Objasni pojam kvalitete, ako znaš ;-)
vukojebina

#2249 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by vukojebina »

a gorane ti mi fakat nisi jasan, sta se raspravljas sa likom koji izvali ovakvu glupost:

Neka auta imaju privlačan dizajn, pa im je to dio kvaliteta.
goran16v

#2250 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

530i wrote:Objasni pojam kvalitete, ako znaš ;-)
Objasni ti jer ti tvrdis da ja ne znam sta znaci pojam kvalitet(a), a posto si napisao:

"U tim odrednicama jeftinije je ujedno i bolje, a kako je bolje tako je i kvalitetnije"

onda mi molim te odgovori na pitanje da li je odrzavanje benzinca bolje pa tako i kvalitetnije od odrzavanja dizela jer je jeftinije, odnosno da li je odrzavanje 8v benzinca koji se podmazuje mineralnim uljem po istom principu bolje i kvalitetnije od odrzavanja 16v benzinca koji se podmazuje sintetickim uljem, koji ma spaner i zatecac vise i koji je skuplji za odrzavanje?
Post Reply