Premijer Liga BiH 2012/13

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Arteta

#2226 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Arteta »

Obuca9 wrote:
Arteta wrote:
Obuca9 wrote:
Mi uopšte nemamo toliko dobrih, niti toliko potencijalno dobrih igrača da nam za to treba 16 klubova. Cifra od 10 do 12 klubova, bila bi apsolutno dovoljna da pokrije sve potnecijalno dobre igrače i da im pruži priliku.
Te ekipe sto ih ti zelis izbaciti su jedine ekipe koje pruzaju sansu mladim igracima.

Gledam Sarajevo prije dva dana,vode 4:0,a nece Jovic ubaciti nijednog mladog igraca.
Dupovac -21
Tatomirović - 23
Tadejević - 23
Čomor - 22
Husejinović - 24
Karamatić - 24
Krpić - 21

Sedam igrača mlađih od 25 godina je nastupilo na toj utakmici. Da Suljić nije imao kartone, a Zlatković povredu, ta bi cifra bila i veća. Čisto sumnjam da je u Radniku, Rudar Prijedoru, Travniku i ostalim ekipama bilo više mladih igrača.

I kakve veze ima to što daju priliku tim mladim igračima, koliko je tih mladih igrača postalo na kraju neki kvalitet ili se pokazalo da su zaslužili tu priliku što dobiju? Koliko je to mladih igrača iz Travnika, Rudara, Radnika, Goška, pokazalo da ima kvalitet, te da njihova ekipa, koja im daje šansu, zaslužuje da igra PL?
Samo su u BiH igraci od 24 godine mladi.
Zna se sta je mlado,od 16,17 i 18 godina,njih treba forsirati,a ne igracima davati prilike tek kad napune 21.
Jesi li nekad vidio tim Hajduka,momak od 18 godina im igra za reprezentaciju,znas kad ce se to kod nas desiti,nikad.
BlueBlood

#2227 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by BlueBlood »

haj mi samo odgovori na par pitanja?

za koga se igra fudbal ?
od 16ak utakmica koje igra tvoj klub na strani na koliko odes?
da li znas da se svugdje u svijetu desavaju slicni navijacki neredi svaki vikend?
palermo

#2228 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by palermo »

BlueBlood wrote:haj mi samo odgovori na par pitanja?

za koga se igra fudbal ?
od 16ak utakmica koje igra tvoj klub na strani na koliko odes?
da li znas da se svugdje u svijetu desavaju slicni navijacki neredi svaki vikend?
Fudbal se igra za navijače, ne za huligane

Ako se zadesim u sarajevu odem na utakmicu Veleža, inače ne idem, ta navijačka gostovanja sam ja prošao još u bivšoj nam ligi :D .

Da, pa šta onda, svaki dan se opljačka u svakoj zemlji na ovoj kugli zemlajskoj na stotine ljudi, pa opet ja ne podržavam pljačkaše.
BlueBlood

#2229 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by BlueBlood »

palermo wrote: Fudbal se igra za navijače, ne za huligane
zasto si onda ovo napisao?
palermo wrote:Iskreno, bilo je jako ljepo gledati prošle godine utakmice Velež- Sarajevo i Velež-Željo bez gostujućih navijača.
palermo wrote:Ako se zadesim u sarajevu odem na utakmicu Veleža, inače ne idem, ta navijačka gostovanja sam ja prošao još u bivšoj nam ligi :D .
i u bivsoj ligi je bilo nereda koliko znam, sto znaci da je sve to u navijackoj kulturi!
palermo wrote:Da, pa šta onda, svaki dan se opljačka u svakoj zemlji na ovoj kugli zemlajskoj na stotine ljudi, pa opet ja ne podržavam pljačkaše.
jednostavno,ostavi navijanje navijacima i nemoj citati informacije koje te sekiraju i bit ce sve ok :thumbup:

izvini,ali morao sam te citirati kad sam procito da si napisao da ti je bilo lijepo bez gostujucih navijaca!
north

#2230 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by north »

Fazon je što ovih divljaka u svakoj skupini nema puno, al fakat to mislim...problem je što kad ode par stotina HZ, TM, onih ptičurina iz BL i dr. da sve ne pobrajam, smijem glavu na panj staviti da nema više od 20-30-ak koji će raditi prave nemire, demolirati auta, zgrade itd...Dakle, problem se može lako riješiti, čim se identifikuje ta manja skupina opucati krivičnu prijavu, al ne samo reda radi, nego prijavu koja ima smisla i zabranu ulaska na stadion narednih 5 godina, i sve tako, dok se ta stoka ne udalji sa tribina i ostane normalna raja koja ide samo fudbala i podrške svojoj ekipi, a ne radi belaja.....Ali jebi ga, lakše je zbog tih balavaca generalizovati navijačku skupinu kao takvu i posegnuti za najradikalnijim mjerama kao što je zabrana gostovanja...primjerice u Mostaru, zbog 30-ak balavaca koji su se qrčili demoliranjem praznog paba koji je by the way bio prazan, ostatak od par stotina normalnih navijača Želje nije moglo pratiti utakmicu svog kluba...Je li to normalno? Šta je rješenje, tim 30-ak koji su već identifikovani uz krivičnu prijavu uvesti zabranu ulaska na stadione u cijeloj BiH narednih par godina, pa ćeš vidjeti kako će slijedeće gostovanje manijaka proći bez incidenata...isto naravno se odnosi i na ostale navijačke skupine, da ne bude zabune, bez izuzetaka...Ne znam što se ne bi krenulo sa takvim sličnim mjerama u narednom periodu? Ne treba valjda za tako nešto neki poseban zakon...
LSD

#2231 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by LSD »

@BlueBlood, zbog cega smo mi (Željo) kažnjeni nakon Slavije sa par utakmica bez publike + 8.000 KM :?
Koliko sam shvatio zbog navijanja/skandiranja jer sudija tj. delegat/cetvrti sudija/kontrolor može prekinuti mec i zbog neprikladnog navijanja....prije se moglo svašta navijati, ali sad je Savez uveo nova pravila pa se i to može kažnjavati, cak i utakmica prekidati zbog toga.
Izgleda da smo se mi baš nameracili da punimo kasu Saveza svojim glupostima (a praznimo svoju), nas ubjedljivo najviše kažnjavaju.
BlueBlood

#2232 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by BlueBlood »

...zato sto su ljudi iz nase uprave preokupirani predizbornom kampanjom pa nemaju vremena da se oko kazni oglasavaju i pisu zalbe!
palermo

#2233 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by palermo »

north wrote:Fazon je što ovih divljaka u svakoj skupini nema puno, al fakat to mislim...problem je što kad ode par stotina HZ, TM, onih ptičurina iz BL i dr. da sve ne pobrajam, smijem glavu na panj staviti da nema više od 20-30-ak koji će raditi prave nemire, demolirati auta, zgrade itd......
Problem je tšto če tih ostalih 200-300 ili koliko već navijača stati u odbranu ovih dvadeset-trideset "junaka"....i oni će postati heroji.

Ne moraš se mnogo mučiti tražiti dokaze za ovu moju tvrdnju, dovoljno je da prelistaš klix ili sax :D forum
Tomahawk11
Globalni moderator

#2234 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Tomahawk11 »

north wrote:Fazon je što ovih divljaka u svakoj skupini nema puno, al fakat to mislim...problem je što kad ode par stotina HZ, TM, onih ptičurina iz BL i dr. da sve ne pobrajam, smijem glavu na panj staviti da nema više od 20-30-ak koji će raditi prave nemire, demolirati auta, zgrade itd...Dakle, problem se može lako riješiti, čim se identifikuje ta manja skupina opucati krivičnu prijavu, al ne samo reda radi, nego prijavu koja ima smisla i zabranu ulaska na stadion narednih 5 godina, i sve tako, dok se ta stoka ne udalji sa tribina i ostane normalna raja koja ide samo fudbala i podrške svojoj ekipi, a ne radi belaja.....Ali jebi ga, lakše je zbog tih balavaca generalizovati navijačku skupinu kao takvu i posegnuti za najradikalnijim mjerama kao što je zabrana gostovanja...primjerice u Mostaru, zbog 30-ak balavaca koji su se qrčili demoliranjem praznog paba koji je by the way bio prazan, ostatak od par stotina normalnih navijača Želje nije moglo pratiti utakmicu svog kluba...Je li to normalno? Šta je rješenje, tim 30-ak koji su već identifikovani uz krivičnu prijavu uvesti zabranu ulaska na stadione u cijeloj BiH narednih par godina, pa ćeš vidjeti kako će slijedeće gostovanje manijaka proći bez incidenata...isto naravno se odnosi i na ostale navijačke skupine, da ne bude zabune, bez izuzetaka...Ne znam što se ne bi krenulo sa takvim sličnim mjerama u narednom periodu? Ne treba valjda za tako nešto neki poseban zakon...
Lakse strpati sve u jedan kos. Kad je kakav belaj, pa murija marise, ne pita ko je kriv, a ko nije. Tako i ovo, da ode 10.000 bilo koje navijacke skupine, i njih 10-20 napravi neki belaj, svi su krivi. Tako to ide kod nas.
palermo

#2235 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by palermo »

BlueBlood wrote: [
jednostavno,ostavi navijanje navijacima i nemoj citati informacije koje te sekiraju i bit ce sve ok :thumbup:
Naravno, ta to i radim, ako čujem da dolaze navijači želje, sarajeva, ja ne idem na utakmicu,išao jednom, umalo nisam ni kriv ni dužan dobio kamen u glavu, hvala lijepo, tvoj savjet ne samo da prihvatam nego ga uveliko implementiram u praksi.

Ne samo ja.
BlueBlood

#2236 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by BlueBlood »

palermo wrote:
Naravno, ta to i radim,ja ne idem na utakmicu,išao jednom, tvoj savjet ne samo da prihvatam nego ga uveliko implementiram u praksi.

Ne samo ja.
pa ako ne ides na utakmice zasto onda komentarises i ne samo ti? :-)
palermo

#2237 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by palermo »

BlueBlood wrote:
palermo wrote:
Naravno, ta to i radim,ja ne idem na utakmicu,išao jednom, tvoj savjet ne samo da prihvatam nego ga uveliko implementiram u praksi.

Ne samo ja.

pa ako ne ides na utakmice zasto onda komentarises i ne samo ti? :-)
Pa idem na utakmice, uvijek kada nema opasnosti za belaja....

Inače, komentarišem zato što sam navijač, volim fudbal, pratim fudbal, znam fudbal.......a ti bi da fudbal samo komentarišu i prate onih stotinjak huligana/ pardon navijača koji idu po gostovanjima ? :D .

pa nastavi li se ovako, doći će i to vrijeme
rookfash

#2238 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by rookfash »

Ja mislim da ne treba ponovo uvoditi zabranu odlaska na utakmice gostujucim navijacima iz vise razloga: prvo, vidjeli smo da to nije rjesenje problema, vec samo guranje pod tepih, Prvom slijedecom prilikom vracamo se na staro, sto se vec pokazalo tacnim. drugo, to je diskriminiranje ljudi da zbog nekog opredjeljenja imas zabranu kretanja...
Uglavnom, problem je rjesiv, ali mu se treba konstuktivno pristupiti. Nije ovo nas ekskluzivitet i drugi su imali stih problema pa su ih rjesavali, dakle, ne moramo izmisljati toplu vodu, vec samo "prepisati" ideje koje su u ovoj zemlji primjenjive, a ne kao sa psima lutalicama donijeti neprovodiva rjesenja. Dakle, NS/FS moze uciniti sta moze, a to je da postupno zabranjuje gostovanje navijackim grupama ciji clanovi prave probleme, a ne svima. Slijedeci korak bi bile zestoke novcane kazne klubovima (prica sa ogradjivanjem od navijaca ne pije vode, ne ogradjuju se od tih istih navijaca ni kad prirede sjajan dekor, atmosferu i daju 10KM za ulaznicu), potom oduzimanje bodova klubovima i kod ponavljanja nemira na domacem terenu umnogostrucavati kazne i konacno izbacivanje kluba iz lige u nizi rang takmicenja, taman i da je moje sarajevo. time bi se moguce stvorila kriticna masa kod navijaca koji bi par budala zbog kojih klub ispasta mozda i sami sankcionisali, narocito kod "organizovanijih" grupa navijaca. i to je to sto se NS/FS tice, tu im prestaju ingerencije i na scenu stupa "drzava". Donijeti zakon o huliganima (da razgranicimo, ti maloumnici nisu navijaci nego huligani). Ako ne ide na drzavnom nivou, a onda na entitetskim, kantonalnim. Nista npr. federaciju ne sprjecava da se uhvati u kostac s time. Zviznut velike novcane kazne, uvjetovati neplacanje kazni sa vadjenjem licnih dokumenata, zdravstvenim osiguranjem, biroom za zaposljavanje...ako postoji nemogucnost naplate zaplijenit imovinu u vrijednosti kazne. uvesti kazne u vidu drustveno korisnog rada (ako imas energije i snage za demoliranje imas i da metes ulicu, tucas kamen, kopas kanale). Izgredniku zabraniti prisustvo na fudbalskim manifestacijama na 5, 10 godina i konacno dozivotno uz obavezno javljanje u policijsku upravu na dan odrzavanja istog. Zabraniti prisustvo utakmicama alkoholiziranim licima. ako sluzbeno lice sumnja da si pod gasom ima pravo da te odvede na alkotestiranje. Svi preko 0,3 (kao npr. za voznju) popuse novcanu kaznu i budu vraceni sa stadiona. Garantujem da bi ovih par mjera popravilo situaciju, a sve je lako za implementaciju u okviru postojece infrastrukture i ne bi dovelo do vecih novcanih troskova za drzavu. U biti, problem je poprilicno jednostavno rjesiv, samo traba volje,
BlueBlood

#2239 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by BlueBlood »

Najlakse je navijace okriviti, u drzavi gdje nemozes naci posao bez stele, gdje politicari samo svoje dupe gledaju, gdje plate nisu redovne i sve su manje i manje a cijene sve vece i vece, gdje omladina odrasta na turbofolku, ta ista omladina od 20ak godina i manje nema posla,nemaju djeparca,nemaju za kafe,ne mogu djevojku izvesti na pice... Ta omladina ocito vise nece da suti i trpi ko mi ostali "veliki bosancerosi" sa pricom "dobro je samo nek ne puca"!

U banjaluci i mostaru svaku utakmicu skandiraju nacionalisticke pjesme i nikom nista, suti dobro je, samo nek ne puca! I sad kad su im nasi upali u sred grada i pokazali ko je ko, sad su opet nasi krivi !?

Ko da su navijaci najveci problem?! Kad se drzava sredi,kad bude bilo posla i kad se bude moglo normalno zivjeti onda nece ni biti ovakvih problema! A vi pametnjakovici samo sjedite i pametujte po forumu :sax: !!!
Charuga
Globalni moderator

#2240 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Charuga »

BlueBlood wrote:Najlakse je navijace okriviti, u drzavi gdje nemozes naci posao bez stele, gdje politicari samo svoje dupe gledaju, gdje plate nisu redovne i sve su manje i manje a cijene sve vece i vece, gdje omladina odrasta na turbofolku, ta ista omladina od 20ak godina i manje nema posla,nemaju djeparca,nemaju za kafe,ne mogu djevojku izvesti na pice... Ta omladina ocito vise nece da suti i trpi ko mi ostali "veliki bosancerosi" sa pricom "dobro je samo nek ne puca"!
I onda ta omladina, umjesto da ode na pravo mjesto, da pokusa skinuti, smjeniti, promjeniti ljude koji su odgovorni za to sto nemaju posla i ostale probleme, oni odu u drugi grad pa polupaju kafic, zapale kombi, uniste dva vagona voza. Zar je to rjesenje ociju ti? Hoce li im to pomoci da dobiju posao i da se poboljsa ekonomska situacija u zemlji? 100% nece ali nekom izgleda i to odgovara pa se desilo sta se desilo. Sva tri incidenta imaju neku pozadinu, mozda predizbornu, ko ce mu ga znati. Hoce li ta omladina izaci na izbore pa pokusati promjeniti situaciju? Hoce li organizovati neke masovne proteste? Nece, reci ce "ma j.bo izbore, ne mogu ja nista promjeniti" ...

Odosmo u off ali fakat ne vidim razloga da iko ko razmislja normalno i za dobrobit ove zemlje moze podrzati ona tri incidenta koja su se desila za vikend.

Nego, vratimo se mi fudbalu, teske su ovo teme i moze doci do svadje na forumu a onda i sankcija ... 8-)
Mračajski proto

#2241 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Mračajski proto »

Plavih_11 wrote:
BlueBlood wrote:Najlakse je navijace okriviti, u drzavi gdje nemozes naci posao bez stele, gdje politicari samo svoje dupe gledaju, gdje plate nisu redovne i sve su manje i manje a cijene sve vece i vece, gdje omladina odrasta na turbofolku, ta ista omladina od 20ak godina i manje nema posla,nemaju djeparca,nemaju za kafe,ne mogu djevojku izvesti na pice... Ta omladina ocito vise nece da suti i trpi ko mi ostali "veliki bosancerosi" sa pricom "dobro je samo nek ne puca"!
I onda ta omladina, umjesto da ode na pravo mjesto, da pokusa skinuti, smjeniti, promjeniti ljude koji su odgovorni za to sto nemaju posla i ostale probleme, oni odu u drugi grad pa polupaju kafic, zapale kombi, uniste dva vagona voza. Zar je to rjesenje ociju ti? Hoce li im to pomoci da dobiju posao i da se poboljsa ekonomska situacija u zemlji? 100% nece ali nekom izgleda i to odgovara pa se desilo sta se desilo. Hoce li ta omladina izaci na izbore pa pokusati promjeniti situaciju? Hoce li organizovati neke masovne proteste? Nece, reci ce "ma j.bo izbore, ne mogu ja nista promjeniti" ...

Odosmo u off ali fakat ne vidim razloga da iko ko razmislja normalno i za dobrobit ove zemlje moze podrzati ona tri incidenta koja su se desila za vikend.

Nego, vratimo se mi fudbalu, teske su ovo teme i moze doci do svadje na forumu a onda i sankcija ... 8-)
8-)
rookfash

#2242 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by rookfash »

U banjaluci i mostaru svaku utakmicu skandiraju nacionalisticke pjesme i nikom nista, suti dobro je, samo nek ne puca! I sad kad su im nasi upali u sred grada i pokazali ko je ko, sad su opet nasi krivi !?

Ko da su navijaci najveci problem?! Kad se drzava sredi,kad bude bilo posla i kad se bude moglo normalno zivjeti onda nece ni biti ovakvih problema! A vi pametnjakovici samo sjedite i pametujte po forumu :sax: !!!
navijaci nisu problem. problem su huligani. taj problem treba rijesiti. isto tako treba rijesiti i probleme nezaposlenosti, krize, recesije, korupcije i sve ostalo sto si pobrojao, potpuno se slazem u tome. nemoguce je rijesiti sve probleme odjednom carobnim stapicem, ali je neke od ovoh problema moguce rijesiti lakse, neke teze. ja sam dao svoje misljenje kako se lako moze rijesiti ovaj problem (zato valjda forum i sluzi), a ovo nije tema na kojoj cemo raspraviti o rjesavanju naprimjer korupcije, nepotizma itd u drzavnoj administraciji. kad sistemski uredimo jednu oblast i rijesimo taj problem imacemo vise vremena, energije, novca i resursa da se hvatamo u kostac s ostalim stvarima. bitno je da se od necega sa ove liste stvarnih problema koje si pobrojao krene rjesavati jer sve te stvari treba urediti. ako je od svega najlakse rijesiti ovaj problem, hajmo njega rijesiti, pa cemo mozgati za ostale...a ovaj problem je, tvrdim, veoma lako rijesiti i mislim da sam dao poprilicno konsturktivne prijedloge.
Charuga
Globalni moderator

#2243 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Charuga »

Podjahkad ubacim to ... :mrgreen:
BlueBlood

#2244 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by BlueBlood »

Plavi halali, jednostavno sam ljut na pojedince na ovom forumu koji znaju pricati samo PROTIV navijaca, a kladim se da ni je dan od njih ne zna ni za jednu humanitarnu akciju kad navijaci urade,kao sto su organizovan odlazak na Mars mira, doniranje odjece i hrane u JU Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine u Pazariću, prikupljanje novca i doniranje sehidskim porodicama... i mnoge druge humanitarne akcije koje se urade !!!

...al zato treba pobit sve jer su dosli u mostar i unistili pub od ultrasa :roll:
vozač

#2245 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by vozač »

najveći problem je što nijedan klub neće reći "kreteni debilni, koji k...c dolazite na utakmice ako vam je samo bitno da bacite baklju, topovski udar, da izazovete prekid itd. , a još gore je da ne žele identifikovati te debile pa im fino zabrane ulaz na stadion, stave njihovu sliku na ulaz, podijele zaštitarima, policiji, na kraju krajeva kad je utakmica privedeš ga u stanicu i doviđenja (doduše za ovo bi trebao zakon o sportu ili nešto slično)
ma u suštini zaboli njih sve neka stvar za neredima, da im se bilo šta rješava uradili bi to

gledam vijest da su zapalili auto sa navijačima slavije, hej ubaciti baklje u auto, pa to je pokušaj ubistva ljudi božiji i onda se nađe neki kreten koji to opravdava, da se uhvati barem jedan od tih fakina i osudi fino 10 godina za pokušaj ubistva, dobro bi razmislili prije nego ponovo krenu

spucaš ovima što su demolirali kafić po 500 maraka kazne, + da solidarno nadoknade štetu, pa kad ga stari kod kuće razbije neće mu više pasti na pamet, sad čitam ima i verzija da to nisu uradili navijači želje, koje provale majko draga, eto organizovali se navijači olimpika pa rasturili to dole :-)

gledam izvještaj iz zenice, stvarno fino izgleda stadion, travnjak milina ti igrati, navijači na tribinama, pođe te ah da pogledaš utakmicu, lijep ambijent, pravi fudbalski, poslije čitam, kreteni demolirali 2 vagona u povratku, pa jebo te gdje ta policija da ih dočeka na stanici, pokupi ih, svima prekršajne prijave 5 glava kazne i gotovo, pa ti demoliraj mami guzove ... koja je to stoka na stadionima, da ti zgade i pomisao da odeš na utakmicu

momak ostao bez oka na utakmici sarajeva i sve tako u krug,

normalno da treba ponovo uvesti zabranu, kad već ja kao normalan navijač ne mogu otići nigdje da gledam svoj klub, pa nek onda i ti debili ne mogu, nekako mi lakše, barem se ne osjećam ko kreten

ili ih rješavajte ili zabrana, a ima i opcija da pustite sposobnije i one kojima je zaista stalo da to riješe kako treba,

ovo prelazi svaku granicu, pa ja sam pitar al kad vidim ove dvije tekme zabrane za želju poludio bih, jbt šta su krivi oni fini, normalni navijači koji dolaze na utakmice po 30-ak i više godina, da ispaštaju, da su dočekali da im se zabrani ulaz na stadion, možda je nekome smiješno ali ljudska prava su nam uskraćena zbog debila i kretena totalno nezainteresovanih da bilo šta riješe ... to je suština,
moje je da odlučim hoći li ili neću na utakmicu, ali to je moje, a ne da mi neko uslovljava svojim ponašanjem mogu li ili ne mogu otići na utakmicu, to je sasvim druga priča :x
ultima_palabra

#2246 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by ultima_palabra »

Samo personalizirati sve... kad se krene sa zatvorskim kaznama i četverocifrenim globama i ta djeca će dobro razmisliti prije nego naprave belaj. I u Engleskoj imaš dogovorene tuče po gradovima pa neće niko zbog toga zabraniti navijačima ulaz na stadion jer je to biznis od kojeg žive stotine hiljada ljudi.
Tomahawk11
Globalni moderator

#2247 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Tomahawk11 »

ultima_palabra wrote:Samo personalizirati sve... kad se krene sa zatvorskim kaznama i četverocifrenim globama i ta djeca će dobro razmisliti prije nego naprave belaj. I u Engleskoj imaš dogovorene tuče po gradovima pa neće niko zbog toga zabraniti navijačima ulaz na stadion jer je to biznis od kojeg žive stotine hiljada ljudi.
+1
A kakvih su belaja imali Engelzi sa navijacima....Sve se moze kad se hoce.
vozač

#2248 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by vozač »

ultima_palabra wrote:Samo personalizirati sve... kad se krene sa zatvorskim kaznama i četverocifrenim globama i ta djeca će dobro razmisliti prije nego naprave belaj. I u Engleskoj imaš dogovorene tuče po gradovima pa neće niko zbog toga zabraniti navijačima ulaz na stadion jer je to biznis od kojeg žive stotine hiljada ljudi.
ma džep je zakon, kad te oderu po novčaniku, odnosno starog ti jer se ovdje izgleda najviše kofrči ova neka nova balavurdija, ne bi više nigdje belaja bilo, ovako oni pale, razvaljuju, nikom ništa, to ti njima dođe kao neki "performans",
sad im sve smeta i kokuzluk i država i nepravda i lopovluci, pa jbt i ja sam bio kokuz, al sam živio i studirao, radio preko servisa, rat mi bio perspektiva, pa nisam lomio po stadionima nego sam gledao utakmice i navijao
kokuz_sa

#2249 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by kokuz_sa »

sve kod nas dok ne udaris poklubovima nece bit bolje..
kad klub kaznis sa -6 bodova i kaznom od 100 000KM..radi ekcesa navijaca e onda ce ih oni tek uredovati

al onda bi se klubovi zalili da su ugrozeni radi toga da oni snose posljedice za "par" huligana koje ne smatraju svojim navijacima

a sto se tice odlazaka na gostovanja i pravljenja nereda..sve ce tako biti dok
klubovi ne pocnu organizovat da se ide na tekmu..
znaci klub kaze ide toliko i toliko nasih navijaca autobom+ privatnim autima toliko(svaki navijac koji ce ici privatnim autom morao bi da se najavi u klub) i to je to..ko hoce da ode da gleda tekmu mimo toga bujrum al na domacu tribinu pa onda stisni i pravi nered..

u nekim klubovima u svijetu ..navijaci imaju privatno obezbjedjenje mimo policije..koje angazuje klub iz razloga da zastiti i navijace a i da ih sprijece da naprave neki belaj pa da klub za njega odgovara

al kod nas nema klub skoro nikakve odgovornosti sem sitnih novcanih kazni i eto zabrane za navijace da dolaze na tekme..al to je opet nista..kad nekog kaznis tako sto ces mu oduzet bodove to je vec neka kazna ili kad ga prebacis radi njegovih navijaca u nizi rang..onda bi se zapitao kako ce s eklubovi odnositi prema navijacima i obratno
ultima_palabra

#2250 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by ultima_palabra »

Naravno... evo ovaj slučaj sa kombijem navijača Slavije, pa to je pokušaj ubistva s predumišljajem :-) To nikakve veze sa fudbalom nema... kad uhvate počinioce hoće li ih pitati za koji klub navijaju pa njihovim navijačima zabraniti navijanje u gostima ili kući? :-) Ili će majmune strpati u bajbok na par godina?
Locked