Idem didi svake sedmice jednom ili dvaput i jos to cudo nisam vidio. Parkiram se na parking ili na trotoar a nekad i na takav dio. Kad god odem 4 auta parkirana na taj nacin i nikad nisam vidio ni policije ni kazni.channel10 wrote:Tako nekako. Uglavnom sve sto nije asfalt.triconja wrote:Sta tacno znaci zelena povrsina? Jel to ono kad nagazis pola na cestu a pola na utabanu zemlju?channel10 wrote:A parkiras li na "zelenim" povrsinama? Parkiraj pa ces vidjeti ima li ih.
Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- triconja
#22226 Re: Zeničani
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
#22227 Re: Zeničani
Jel jos neko osjetio zemljotres oko 0:40 ? Tacnije 2 u razmaku od cca 5 min
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#22228 Re: Zeničani
Jesamgentoo wrote:Jel jos neko osjetio zemljotres oko 0:40 ? Tacnije 2 u razmaku od cca 5 min
Jebote gledam njakav horor i kontam evo ga, dosli su po mene
-
dert
#22229 Re: Zeničani
_BataZiv_0809 wrote:P.S. Danas je na Vijecu prosla odluka da se prihvate pare za otpadne vode.
Kae' Spahija za to su zasluzni Huso, Kahriman i Kelestura (ne magistar iz Kacuna, nego Selver)
Koja je onaj Spahija Kozlic gnjida , ona najsmrdljivija , fuj
Ma na cehri mu se vidi da je govno , govno i jos pola
- Norm
#22230 Re: Zeničani
...ma jami bolan...stranka koja ima te i takve kadrove ne treba da se brine za svoju sudbinu...dert wrote:_BataZiv_0809 wrote:P.S. Danas je na Vijecu prosla odluka da se prihvate pare za otpadne vode.
Kae' Spahija za to su zasluzni Huso, Kahriman i Kelestura (ne magistar iz Kacuna, nego Selver)
Koja je onaj Spahija Kozlic gnjida , ona najsmrdljivija , fuj![]()
Ma na cehri mu se vidi da je govno , govno i jos pola
- Warashii
#22231 Re: Zeničani
I koja korist ko je kriv? Neko te, ne daj Bože, opali na pješačkom. Invalid do kraja života. Jel bitno ko je kriv?triconja wrote: Ima dosta ljudi koji prelaze van pjesackog, isto ko da ce dobiti hemoroide ako predju na pjesacki. Kod mene mama jedino prelazi na pjesackom kad idemo skupa pjeskei jos dosta poznanika tako.
A ja kako sam poceo voziti poceo sam neke stvari i kontati. Na kraju bolje da te udari auto na pjesackom nego negdje van ceste, barem neces bit kriv.
X y puta se nalazim u situaciji da pjesaci prelaze na pješačkom, što je 100000% ok , ali bez ikakvog gledanja.
Što bi rekli k'o sivonja, konta moraš mu stati. Ok je stat ću ja, u 99% slučajeva stanem, al jbmti da znaš koliko ja ne vidim od jbnog A stuba u Megane-u koji je toliko širok da nekad ne vidim ni kamion skoro. I odosmo i ja i pjesak u pm. Kisa i noc pa da znaju samo koliko ih je tesko primjetiti, što se kaže četri oka bi otvorili i gledali kad prelaze.
GGM i prelasci je Bože sačuvaj. Taxi stand i ispred njeg pješački, to odjednom izleti iza taksija da ne znaš jesi pos'o il dos'o.
-
Throttle
#22232 Re: Zeničani
Sportvision, jos jedan. zakupili su 600m2 od 750 koliki je cijeli prostor onaj, znaci ogromno. Bio je konkurs za 8 radnikachannel10 wrote:Zna li neko koja ce se radnja otvoriti u shopping centru tamo iza Terra Nove, prema onom kaficu sa balkonom?
-
Throttle
#22233 Re: Zeničani
P. S. u zadnje vrijeme u shoppingu otvoren veliki CM, prekoputa njega pored Tiffanyja otvoren neki salon za vjencanice i tamo kod planet obuce otvoren neki butik. mene je sve to pravo iznenadilo, izgledalo mi je kao da tamo nema perspektive
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
#22234 Re: Zeničani
Throttle wrote:Sportvision, jos jedan. zakupili su 600m2 od 750 koliki je cijeli prostor onaj, znaci ogromno. Bio je konkurs za 8 radnikachannel10 wrote:Zna li neko koja ce se radnja otvoriti u shopping centru tamo iza Terra Nove, prema onom kaficu sa balkonom?
Jel to tamo prekoputa Domod-a ? Sorry nemam pojma gdje je i sta je Terra Nova i ostale radnje sa S i M velicinama
- triconja
#22235 Re: Zeničani
Ima i toga do nemara pjesaka ali hajd, opet je bolje da prelaze na pjesacki pa cak i ne gledali. Sjecam se kad sam isao u osnovnu skolu, mozda prvi drugi razred i dosla uciteljica i objasnjava kako da se ponasamo u saobracaju kao pjesaci, a mi svi u segu. Kasnije kad sam polozio onda sam otvarao cetvere oci a i dan danas otvaram. Prelazim jednosmjernu ulicu i ako nista nema sa obje strane tek onda prelazim i prelazim samo kad auto stane.Warashii wrote:I koja korist ko je kriv? Neko te, ne daj Bože, opali na pješačkom. Invalid do kraja života. Jel bitno ko je kriv?triconja wrote: Ima dosta ljudi koji prelaze van pjesackog, isto ko da ce dobiti hemoroide ako predju na pjesacki. Kod mene mama jedino prelazi na pjesackom kad idemo skupa pjeskei jos dosta poznanika tako.
A ja kako sam poceo voziti poceo sam neke stvari i kontati. Na kraju bolje da te udari auto na pjesackom nego negdje van ceste, barem neces bit kriv.
X y puta se nalazim u situaciji da pjesaci prelaze na pješačkom, što je 100000% ok , ali bez ikakvog gledanja.
Što bi rekli k'o sivonja, konta moraš mu stati. Ok je stat ću ja, u 99% slučajeva stanem, al jbmti da znaš koliko ja ne vidim od jbnog A stuba u Megane-u koji je toliko širok da nekad ne vidim ni kamion skoro. I odosmo i ja i pjesak u pm. Kisa i noc pa da znaju samo koliko ih je tesko primjetiti, što se kaže četri oka bi otvorili i gledali kad prelaze.
GGM i prelasci je Bože sačuvaj. Taxi stand i ispred njeg pješački, to odjednom izleti iza taksija da ne znaš jesi pos'o il dos'o.
Sjecam se kad sam tek polozio i uzo malo da vozim kad ono izletise mi neka djeca na pjesackom. Naime bilo je parkirano neko vise auto i skroz je blokiralo pogled na pjesake i dvoje troje djece krenuse pretrcavati. Tad sam zakuco kocnicu ko sivonja. Ipak sam vozio sporije i ocekivao sam da ce nesto biti pa sam na vrijeme reagovao, a da su izletili van pjesackog bile bi tri dzenaze. Jebena je situacija ali kao da se pomalo popravlja. Nedavno su nesta djelili kad predjes van pjesackog i cak sam cuo da su nekim ljudima davali kazne, znaci postoji sansa da ce se pjesaci kao malo doedukovati
Najgore je prolaziti pored autobusa, uvijek me ufati neka nervoza znajuci nas mentalitet.
-
Throttle
#22236 Re: Zeničani
Terranova je na spratu, kad se popne kliznim stepenicama, onom stazom a otvara se sport vision u prostoru iznad domoda tacno, na spratu. nekad su tu bile djecije radnje neke, davno. vec 5-6 godina je prazno bilo.gentoo wrote:Throttle wrote:Sportvision, jos jedan. zakupili su 600m2 od 750 koliki je cijeli prostor onaj, znaci ogromno. Bio je konkurs za 8 radnikachannel10 wrote:Zna li neko koja ce se radnja otvoriti u shopping centru tamo iza Terra Nove, prema onom kaficu sa balkonom?
Jel to tamo prekoputa Domod-a ? Sorry nemam pojma gdje je i sta je Terra Nova i ostale radnje sa S i M velicinama
- avenija
#22237 Re: Zeničani
Sto ne kazes Dzananovicu da sredi one rukohvate da pokretnim stepenicama, malo je falilo da kicmu slomim
Noge odose, ruke ostase
Noge odose, ruke ostase
-
Mustang1
#22238 Re: Zeničani
Za sportvision primalo 8 radnika prijavilo se 800
Jucer dva ona nova policajca ganjaju nekog narkomancica, trci on jedva se vuce, za njim prvi policajac jos teze se vuce, a drugi policajac i ne trci odustao je zadihan jedva hoda. Zagalami jedan od njih i prepade se momak i stade
Prolazi zena starija i kaze pa nije lose biti lopov, ovi ni mene ne bi stigli 
Jucer dva ona nova policajca ganjaju nekog narkomancica, trci on jedva se vuce, za njim prvi policajac jos teze se vuce, a drugi policajac i ne trci odustao je zadihan jedva hoda. Zagalami jedan od njih i prepade se momak i stade
-
Mustang1
#22239 Re: Zeničani
Da vidis kad je nekome palo na pamet da bi bilo zanimljivo zamijeniti smjer stepenica. Pa ti iz navike krenes na jedne jer su uvijek isle gore a ono te baci nazadavenija wrote:Sto ne kazes Dzananovicu da sredi one rukohvate da pokretnim stepenicama, malo je falilo da kicmu slomim![]()
Noge odose, ruke ostase
-
Throttle
#22240 Re: Zeničani
Ma tamo ima 100 stvari koje treba rijesit, kad si tu stalno vidis neke stvari koje se na prvu i ne vide. Ja radim u jednoj od prodavnica, ne radim za Centar. Stepenice cesto ni ne rade, dobro je kad se vrte u bilo kom smjeru haha.. rukovati ne rade duuuuugo
- Norm
#22241 Re: Zeničani
Skupo za popravit'...za najveci Trzni na Balkanu...Throttle wrote:Ma tamo ima 100 stvari koje treba rijesit, kad si tu stalno vidis neke stvari koje se na prvu i ne vide. Ja radim u jednoj od prodavnica, ne radim za Centar. Stepenice cesto ni ne rade, dobro je kad se vrte u bilo kom smjeru haha.. rukovati ne rade duuuuugo
Hebiga mor'o sam...
-
s@mson
#22242 Re: Zeničani
Stepenice rade po principu "koje prvo nagazis u tom smjeru idu"...Mustang1 wrote:Da vidis kad je nekome palo na pamet da bi bilo zanimljivo zamijeniti smjer stepenica. Pa ti iz navike krenes na jedne jer su uvijek isle gore a ono te baci nazadavenija wrote:Sto ne kazes Dzananovicu da sredi one rukohvate da pokretnim stepenicama, malo je falilo da kicmu slomim![]()
Noge odose, ruke ostase
znaci, nakon nekoliko minuta praznog hoda stepenice se zaustavljaju jer nema logike da se bezveze kotrljaju...
moguce je kretanje u oba smjera, s tim sto kada prvi pjesak nagazi stepenice, ustvari ukljuci ih preko foto-celije one se pokrecu u smjeru u kojem doticni namjerava da ide a automatski druge stepenice ne mogu ici u istom smjeru...
mozda je komplikovano objasniti ali ustvari je jako zgodno i prakticno...
-
Throttle
#22243 Re: Zeničani
Dovoljno je reci da je na onoliki prostor zaposleno 4 cistacice i jos dvoje koji vozaju one masine. Imaju jos dvojica kpji odrzavaju instalacije, vodu i ostalo al njih dvojica rade i Hotel i Centar. Plate su mizerne, ko god nadje bolje bjezi od njih.
-
Throttle
#22244 Re: Zeničani
Na stepenicama imaju strelice koje pokazuju na koju stranu trebas stati al malo ljudi to gleda
-
Mustang1
#22245 Re: Zeničani
Imaju strelice ali ako si godinama isao na tu stranu ne obracas paznju jbg zaletis se. Jednom mi se desilo. To je bilo prema dole posto slabo ko ide dole u prizemlje pa se ugase cesto. Presao na drugu stranu i spustio se normalno 
- Zaitsev
#22246 Re: Zeničani
Brate, ja Facebooka nemam, a nemam ni Vernesin password da vidim šta hazreti Nihad piše, pa ako može screenshootgentoo wrote:https://www.facebook.com/nihad.perco
-
clio_dci120
#22247 Re: Zeničani
Oj, tebe bi SDA trebala platiti da budes press sluzba, odjel za kritike nacelnika... hahah.. mora sam i ja
zezam se 
P.S. Mislio sam na Norma, nije mi uspio quote posta
- Norm
#22248 Re: Zeničani
clio_dci120 wrote:Oj, tebe bi SDA trebala platiti da budes press sluzba, odjel za kritike nacelnika... hahah.. mora sam i jazezam se
propaganda - moze...vrijedjanje inteligencije, pa makar to bio i GuRu licno
-
el gancho
#22249 Re: Zeničani
http://www.sportzdk.ba/poznato-sta-traz ... -nk-celik/
Može li mi neko objasniti ko je izabrao ovu radnu ili pregovaračku grupu da pregovara sa investitorima? Ismet Đugum, Damir Bradarac, Nura Soldin i Osman Sirćo. Nemam ništa lično ni protiv koga ali mi nekako neozbiljno djeluje da ovo četvoro ljudi odlučuje o sudbini Čelika. Svaka čast Nuri Soldin, ali brate ovo troje ostalih mislim da nisu kapacitet koji može odgovoriti ovom zadatku. Ismet Đugum koji je tek došao kao direktor ne vjerujem da je dovoljno upoznat sa situacijom, Damir Bradarac je godinama bio tu dok se hapalo i vladao Šekijev zakon i sada odjednom on je kao na ''pravoj strani''
, Osman Sirćo bivši podpredsjednik Udruženja navijača i za kojeg mi nije jasno u čijem se on svojstvu tu nalazi.... nije mi jasno ko njima dade akreditive da zastupaju članove kluba jer mislim da među ščlanovima ima puno boljih, školovanijih ljudi sa mendžerskim iskustvom i iskustvom pregovoranja....
Za ovog advokata što predstavlja ovu HAN grupu dovoljno je samo ukucati ime na googleu i pogledati prvih nekoliko tekstova i pametnom dosta. Ima mu se veže za sve moguče sumnjive privatizacije od Fabrike duhana Sarajevo, Bosnalijeka, Krivaje Zavidovići i nigdje ništa pozitivno nema da je napisano i to od strane raznih medija tako da....
http://www.magazinplus.eu/ko-i-sta-pusi-u-fds-ui/
http://www.federalna.ba/bhs/vijest/1826 ... je-prodaje
https://www.bhdani.ba/portal/clanak/893 ... -dionicara
https://www.klix.ba/biznis/privreda/jed ... /130715069
Nadam se da će se barem Nura i Tare boriti ''Za Čelik'' da nas ne prevedu žedne preko vode.....
PS. nego ima li šta novo za onog vremenskog putnika

Može li mi neko objasniti ko je izabrao ovu radnu ili pregovaračku grupu da pregovara sa investitorima? Ismet Đugum, Damir Bradarac, Nura Soldin i Osman Sirćo. Nemam ništa lično ni protiv koga ali mi nekako neozbiljno djeluje da ovo četvoro ljudi odlučuje o sudbini Čelika. Svaka čast Nuri Soldin, ali brate ovo troje ostalih mislim da nisu kapacitet koji može odgovoriti ovom zadatku. Ismet Đugum koji je tek došao kao direktor ne vjerujem da je dovoljno upoznat sa situacijom, Damir Bradarac je godinama bio tu dok se hapalo i vladao Šekijev zakon i sada odjednom on je kao na ''pravoj strani''
Za ovog advokata što predstavlja ovu HAN grupu dovoljno je samo ukucati ime na googleu i pogledati prvih nekoliko tekstova i pametnom dosta. Ima mu se veže za sve moguče sumnjive privatizacije od Fabrike duhana Sarajevo, Bosnalijeka, Krivaje Zavidovići i nigdje ništa pozitivno nema da je napisano i to od strane raznih medija tako da....
http://www.magazinplus.eu/ko-i-sta-pusi-u-fds-ui/
http://www.federalna.ba/bhs/vijest/1826 ... je-prodaje
https://www.bhdani.ba/portal/clanak/893 ... -dionicara
https://www.klix.ba/biznis/privreda/jed ... /130715069
Nadam se da će se barem Nura i Tare boriti ''Za Čelik'' da nas ne prevedu žedne preko vode.....
PS. nego ima li šta novo za onog vremenskog putnika
-
channel10
#22250 Re: Zeničani
Koja je svrha njihovog dolaska (investitora)? Sta oni dobijaju jer koliko vidim dugovanja ostaju klubu i gradu?!
Znaci i dalje je situacija ista sa dugovima, ali im se daje na upravljanje klub. Majke mi ne kontam
? Ima ovdje nesto ebeno zakukuljeno.
Oni bi da zarade, a da grad i klub i dalje vracaju dugove
.
Znaci i dalje je situacija ista sa dugovima, ali im se daje na upravljanje klub. Majke mi ne kontam
Oni bi da zarade, a da grad i klub i dalje vracaju dugove