Al' zato lopatama kradu od naroda!Adriatic wrote:Stranka "dimijaša" i ljubitelja vojvoda.
SDA-All about
- XXS
#22226 Re: SDA-All about
- XXS
#22227 Re: SDA-All about
Gospod je na ovim prostorima stradao jos '41., a za ove sto dodjose nakon Titovih staza revolucije, moze se reci samo jedno: "Cudni su puti trezorski i ziroracunski"!Iza Horizonta wrote:Čudni su puti Gospodnji!!
-
HM 2011
#22228 Re: SDA-All about
saja_dj wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/i-kadica ... o/15111304
Sta je ba ovo HM stari lazove sa SDAovskim megafonom? Kakva je ovo snaga? Covjek ovo tretira kao de ja prno u liftu punom ljudi?? "Jbg omaklo mi se, zao mi je". Trazim odgovornost !![]()
Ko Aliji kad se omaklo jer je tobejarabi grijeh kondome koristiti ili sta vec, pa evo jase nas njegov retardirani spermazoid koji izgleda kao ljudsko bice.
Pa HaeMe dragi, sta je ba ovo, jel ovo ta snaga? Snage i govana, cudo je jedno sto bosna postoji. Veliko cudo. Naguzi se covjek da ga cetnicki partner malo metne, a bosnje prave problem. Moj HaEme, pa imal ovo smisla?Na njihovo neko insistiranje i potenciranje tog kandidata to se i desilo. Normalno da mi je žao i bio sam naivan pa izazvao možda i opravdani bijes ljudi. Teško je biti pametan, šta god da se uradi greška je. Iz dobrih namjera da udovoljite partnerima nastao je problem. Na neki način isto je uradio i Sifet Podžić", kazao je Kadić.
Rukovodstvo donjelo odluku da se izvinjava, ja neću protivriječiti rukovodstvu. Nek se izvinjavaju. Eto ih sad pa sad u ravni sa patritoizmom DF-a -
Čovjek sam radio na svoju ruku - i eto kaje se...
Moje lično mišljenje je navedeno dan prije izvinjenja onoga koji je glasao - tako da optužbe na račun HM-a nisu na mjestu....
I dalje imaju moju podršku - U jedinstvu je snaga.
- GeeTnT
#22229 Re: SDA-All about
Svi su oni u ravni .......ali sa Ziiikom Turkovic, Keljmendijem...al haj nejse... U jedinstvu je snaga ili ti "lakija je malo prenijelo"HM 2011 wrote:Nek se izvinjavaju. Eto ih sad pa sad u ravni sa patritoizmom DF-a -![]()
U jedinstvu je snaga.
-
HM 2011
#22230 Re: SDA-All about
Boga mi kad bude plebiscitarna podrška prema SDA, onda ide i tražene odgovornosti - biti će to interesantno...GeeTnT wrote:Svi su oni u ravni .......ali sa Ziiikom Turkovic, Keljmendijem...al haj nejse... U jedinstvu je snaga ili ti "lakija je malo prenijelo"HM 2011 wrote:Nek se izvinjavaju. Eto ih sad pa sad u ravni sa patritoizmom DF-a -![]()
U jedinstvu je snaga.
- GeeTnT
#22231 Re: SDA-All about
..jarane ti haman uranio sa proslavom pobjede nad Irskom....ha? jesil ga zado?Iza Horizonta wrote:Dok je reis bio cerić on je jasno i glasno izjavio da u muslimama bošnjaka nema PTSP i da vanzemaljci ne postoje niti bi kao takvi mogli egzistirati u bosni.
-
hzsa22
#22232 Re: SDA-All about
Bravo debili. Izgubili ste jos jednog glasaca u narednih 50 godina. J*** vam Poplasen m****. Dajte mu i zlatnog ljiljana.
- XXS
#22233 Re: SDA-All about
Ovo je ogledalo drzave koju SDA pravi vec 20 godina:

- General War
#22234 Re: SDA-All about
Haj odgovornosti i govana, znaci partija rekla, i tacka...tko smo mi da proturjecimo...i onda se smijemo kim jong unuHM 2011 wrote:saja_dj wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/i-kadica ... o/15111304
Sta je ba ovo HM stari lazove sa SDAovskim megafonom? Kakva je ovo snaga? Covjek ovo tretira kao de ja prno u liftu punom ljudi?? "Jbg omaklo mi se, zao mi je". Trazim odgovornost !![]()
Ko Aliji kad se omaklo jer je tobejarabi grijeh kondome koristiti ili sta vec, pa evo jase nas njegov retardirani spermazoid koji izgleda kao ljudsko bice.
Pa HaeMe dragi, sta je ba ovo, jel ovo ta snaga? Snage i govana, cudo je jedno sto bosna postoji. Veliko cudo. Naguzi se covjek da ga cetnicki partner malo metne, a bosnje prave problem. Moj HaEme, pa imal ovo smisla?Na njihovo neko insistiranje i potenciranje tog kandidata to se i desilo. Normalno da mi je žao i bio sam naivan pa izazvao možda i opravdani bijes ljudi. Teško je biti pametan, šta god da se uradi greška je. Iz dobrih namjera da udovoljite partnerima nastao je problem. Na neki način isto je uradio i Sifet Podžić", kazao je Kadić.
Rukovodstvo donjelo odluku da se izvinjava, ja neću protivriječiti rukovodstvu. Nek se izvinjavaju. Eto ih sad pa sad u ravni sa patritoizmom DF-a -![]()
Čovjek sam radio na svoju ruku - i eto kaje se...
Moje lično mišljenje je navedeno dan prije izvinjenja onoga koji je glasao - tako da optužbe na račun HM-a nisu na mjestu....
I dalje imaju moju podršku - U jedinstvu je snaga.
-
daddy-kool
#22235 Re: SDA-All about
Kakva odgovornost, ko da traži?HM 2011 wrote:
Boga mi kad bude plebiscitarna podrška prema SDA, onda ide i tražene odgovornosti - biti će to interesantno...
To ne funkcioniše tako u stvarnosti, pogledati pod HDZ BiH.
-
HM 2011
#22236 Re: SDA-All about
bas na primjeru Hrvatski odgovor samo i mogu reci U jedinstvu je snaga.daddy-kool wrote:Kakva odgovornost, ko da traži?HM 2011 wrote:
Boga mi kad bude plebiscitarna podrška prema SDA, onda ide i tražene odgovornosti - biti će to interesantno...
- Cherry-Cherry
#22237 Re: SDA-All about
Ravnogorski džemat.
- mirzadelibasic
#22238 Re: SDA-All about
@HM 2011
Da je SDA, kojim slučajem, predložila Nasera Orica ili Atifa Dudakovića za neku funkciju na nivou BiH, sta misliš bi li ovi iz SDS-a glasali za njih kao onaj vaš i DFov ili bi od vas tražili da umjesto njega kandidirate nekog drugog?
Da je SDA, kojim slučajem, predložila Nasera Orica ili Atifa Dudakovića za neku funkciju na nivou BiH, sta misliš bi li ovi iz SDS-a glasali za njih kao onaj vaš i DFov ili bi od vas tražili da umjesto njega kandidirate nekog drugog?
-
HM 2011
#22239 Re: SDA-All about
Naser ne bi mogao proci - bio u hagu....mirzadelibasic wrote:@HM 2011
Dudakovic bi mogao - bil glasali - mozda i bi ali bi i mi morali glasati za jos jednog itd... Dudakovic je vojno lice - na kraju krajeva i Podzic je....
sustina je da se imenovanje poplasena karakterizira ka civilizacijska sramota a poplasen prof na pf univerziteta u BL , clan senata RS i odlikovan odlikovanjem RS nekim najvecim ?
sta sutra kad svi koji su ucestvovali u ratu po bilo kojem osnovu umru.. ostaje nam svim srpska zauvek bih dok mora i odbrambeno otadzbinski rat kao kategorija.
tematika je obicno ubleharenje - nafatavanje glasova i dalji pokusaji razjedinjavanja bosnjaka....
U jedinstvu je snaga.
-
daddy-kool
#22240 Re: SDA-All about
Ima li tamo kritike, da li neko traži odgovornost Čovića ili nekog drugog?HM 2011 wrote:bas na primjeru Hrvatski odgovor samo i mogu reci U jedinstvu je snaga.daddy-kool wrote:Kakva odgovornost, ko da traži?HM 2011 wrote:
Ja to ne vidim.
-
HM 2011
#22241 Re: SDA-All about
Ovdje ima kritike i kad je rođeni otac na vlasti i kad je sve med i mlijeko..... Ne brini se za kritiku...daddy-kool wrote:Ima li tamo kritike, da li neko traži odgovornost Čovića ili nekog drugog?HM 2011 wrote:bas na primjeru Hrvatski odgovor samo i mogu reci U jedinstvu je snaga.daddy-kool wrote:
Kakva odgovornost, ko da traži?
Ja to ne vidim.
Samo SDA na svim nivoima, u Jedinstvu je snaga.
-
daddy-kool
#22242 Re: SDA-All about
Kada na red dolazi traženje odgovornosti?HM 2011 wrote:
Ovdje ima kritike i kad je rođeni otac na vlasti i kad je sve med i mlijeko..... Ne brini se za kritiku...
Nakon pelbiscitarne podrške jednosj stranci kao npr kod Hdz?
-
HM 2011
#22243 Re: SDA-All about
ne mozes nikako prije - glasanje tajno pa ispada da opozicija trazi i odgvornost....daddy-kool wrote:Kada na red dolazi traženje odgovornosti?HM 2011 wrote:
Ovdje ima kritike i kad je rođeni otac na vlasti i kad je sve med i mlijeko..... Ne brini se za kritiku...
Nakon pelbiscitarne podrške jednosj stranci kao npr kod Hdz?
Ovo je drugo i drugacije - tvoj glasac trazi promjenu politickog stava i obrazlozi zasto to trazi....
-
hizo ramidovic
#22244 Re: SDA-All about
...ja bih, reda radi, pored navedenih jos spomenuo i titulu cetnickog vojvode koju mu je dodijelio seselj osobno. kako je krenulo, moguce je da seselj jednog dana postane pocasni clan sda...HM 2011 wrote:
sustina je da se imenovanje poplasena karakterizira ka civilizacijska sramota a poplasen prof na pf univerziteta u BL , clan senata RS i odlikovan odlikovanjem RS nekim najvecim ?
U jedinstvu je snaga.
a baska je to sto ne shvatate da je rs ustvari civilizacijska sramota zbog nacina na koji je nastala...ili shvatate al' vam se hebe za to, kad je vlast u pitanju...
-
HM 2011
#22245 Re: SDA-All about
hizo lex maiori derogat legi minori.hizo ramidovic wrote:...ja bih, reda radi, pored navedenih jos spomenuo i titulu cetnickog vojvode koju mu je dodijelio seselj osobno. kako je krenulo, moguce je da seselj jednog dana postane pocasni clan sda...HM 2011 wrote:
U jedinstvu je snaga.
a baska je to sto ne shvatate da je rs ustvari civilizacijska sramota zbog nacina na koji je nastala...ili shvatate al' vam se hebe za to, kad je vlast u pitanju...
civilizacijska sramota je sto je covjek cetnicki vojvoda to je tvrdnja.
koliko tvrdnja da je imenovanje imenovanog civilizacijska sramota - ima efekta na rs - ogleda se u cinjenici da je covjek clan senata rs, odlikovan od strane predsjednika rs i redovni prof na pravnom fakultetu univerziteta u bl....
javljas se na temu hajde sad momcino ustanovi - u cemu je problem - jel u bajanju i uspavanci da je sve ok - jer ako je ok nema prepreka imenovanju - a ako nije ok odkud mu onda tolike titule u rs ?
bil ti bilo lakse da imenuju njegovog asistenta sa fakulteta ? ako bi - onda ni ti ni masa vas nije dosla pameti.
U jedinstvu je snaga Hizo.
-
hizo ramidovic
#22246 Re: SDA-All about
vrtis se u krug i branis nesto za sto su cak i oni koji su glasali kazali da je pogresno. procitaj ponovo sta sam napisao u prethodnom postu i pokusaj da razumijes. da pomognem: za tebe i tvoju stranku odlikovanja koja dodjeljuje rs kao i clanstvo u tzv senatu rs imaju veliku vrijednost. za mene, ta priznanja ne znace nista jer ih dodjeljuje tvorevina koja je nastala na nacin za koji ja smatrama da je civilizacijska sramota. elem, evidentno je da imamo razlicite sisteme vrijednosti.HM 2011 wrote:
hizo lex maiori derogat legi minori.
koliko tvrdnja da je imenovanje imenovanog civilizacijska sramota - ima efekta na rs - ogleda se u cinjenici da je covjek clan senata rs, odlikovan od strane predsjednika rs i redovni prof na pravnom fakultetu univerziteta u bl....
mislim, cinjenica da je vise suzdrzanih bilo iz rs nego medju bosnjackim clanovima govori dovoljno sama za sebe, al' haj' ti to nekome objasni...
pasa moj solidni,HM 2011 wrote:
javljas se na temu hajde sad momcino ustanovi - u cemu je problem - jel u bajanju i uspavanci da je sve ok - jer ako je ok nema prepreka imenovanju - a ako nije ok odkud mu onda tolike titule u rs ?
opet se vracamo na pocetak i na razlicite sisteme vrijednosti: ja smatram da cetnicki vojvoda ne bi trebao biti u tom tijelu a pogotovo za njegovo imenovanje ne bi trebali glasati pripadnici naroda za cija su najveca stradanja krivi upravo pripadnici vojske ciju titulu nosi pomenuti profesor. ovo nije, dakle, pitanje formalno-pravnog postavljenja vec moralnosti, dostojanstva, obraza, ljudskosti itd.
sta reci, koju posluku porati?HM 2011 wrote:
bil ti bilo lakse da imenuju njegovog asistenta sa fakulteta ? ako bi - onda ni ti ni masa vas nije dosla pameti.
poslije cetnickog vojvode gora opcija su jos samo osudjeni ili osumnjiceni ratni zlocinci...
i naravno, pozivati na jedinstvo naroda a u isto vrijeme podrzavati cetnicke vojvode nije samo licemjerno vec, narodski receno, supacki i bezobrazno. jer cisto sumnjam da ces naci i jednog cestitog i postenog covjeka (osobito nekog bosnjaka izvan krugova koji razmisljaju poput tebe i slicnih) koji ce se sloziti s tima da mu o stvarima vezanim za visoko obrazovanje njegove djece odlucuje cetnicki vojvoda...
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#22247 Re: SDA-All about
Rizo brate kasnišhizo ramidovic wrote:vrtis se u krug i branis nesto za sto su cak i oni koji su glasali kazali da je pogresno. procitaj ponovo sta sam napisao u prethodnom postu i pokusaj da razumijes. da pomognem: za tebe i tvoju stranku odlikovanja koja dodjeljuje rs kao i clanstvo u tzv senatu rs imaju veliku vrijednost. za mene, ta priznanja ne znace nista jer ih dodjeljuje tvorevina koja je nastala na nacin za koji ja smatrama da je civilizacijska sramota. elem, evidentno je da imamo razlicite sisteme vrijednosti.HM 2011 wrote:
hizo lex maiori derogat legi minori.
mislim, cinjenica da je vise suzdrzanih bilo iz rs nego medju bosnjackim clanovima govori dovoljno sama za sebe, al' haj' ti to nekome objasni...pasa moj solidni,HM 2011 wrote:
opet se vracamo na pocetak i na razlicite sisteme vrijednosti: ja smatram da cetnicki vojvoda ne bi trebao biti u tom tijelu a pogotovo za njegovo imenovanje ne bi trebali glasati pripadnici naroda za cija su najveca stradanja krivi upravo pripadnici vojske ciju titulu nosi pomenuti profesor. ovo nije, dakle, pitanje formalno-pravnog postavljenja vec moralnosti, dostojanstva, obraza, ljudskosti itd.
sta reci, koju posluku porati?HM 2011 wrote:
poslije cetnickog vojvode gora opcija su jos samo osudjeni ili osumnjiceni ratni zlocinci...
i naravno, pozivati na jedinstvo naroda a u isto vrijeme podrzavati cetnicke vojvode nije samo licemjerno vec, narodski receno, supacki i bezobrazno. jer cisto sumnjam da ces naci i jednog cestitog i postenog covjeka (osobito nekog bosnjaka izvan krugova koji razmisljaju poput tebe i slicnih) koji ce se sloziti s tima da mu o stvarima vezanim za visoko obrazovanje njegove djece odlucuje cetnicki vojvoda...
Simo Zarić, osuđeni ratni zločinac i zamjenik načelnika Bosanskog Šamca, preminuo je u 67. godini.
Komemorativna sjednica, u organizaciji općine Šamac, bit će održana sutra u 11 sati hotelu Plaža. Zarić, poznat i po nadimku Šolaja, bit će sahranjen u rodnom mjestu Trnjak u 14 sati.
Zarić je osuđen na šest godina zatvora zbog teških ratnih zločina protiv čovječnosti, a pušten je na slobodu 2004. godine nakon odslužene dvije trećine kazne.
Tokom rata bio je pomoćnik komandanta za obavještajni rad, izviđanje, moral i informisanje u Četvrtom odredu te načelnik Službe nacionalne bezbjednosti u Bosanskom Šamcu od 29. aprila 1992. do 19. maja 1992. i zamjenik predsjednika Građanskog vijeća u Odžaku.
On se 1998. dobrovoljno predao Haškom Tribunalu te se izjasnio da nije kriv. Ipak, osuđen je za progone počinjene okrutnim i nehumanim postupcima, uključujući premlaćivanje i mučenje nesrpskog stanovništva od 1991. do 1993. godine u Bosanskom Šamcu. Iako nije tukao zatvorenike, osuđen je jer je ohrabrivao i pružao moralnu podršku onima koji su to činili u više zatočeničkih objekata na širem području Bosanskog Šamca.
Zarić je od 2010. obnašao funkciju zamjenika načelnika Općine Bosanski Šamac. Iako se, prema zakonu, imao pravo baviti politikom, jer mu je Centralna izborna komisija dala saglasnost da se može kandidovati za načelnika općine, njegovo imenovanje na ovu funkciju izazvalo je ogorčenje kod povratnika.
-
daddy-kool
#22248 Re: SDA-All about
Pokušao sam ukazati na isto jer nisam vidio ništa do stalnog ponavljanja jedne te iste parole.hizo ramidovic wrote:
vrtis se u krug i branis nesto za sto su ...
Argumeni, logika, analiza, razlozi, motivi, ciljevi - toga jednostavno nema.
Na kraju sam odustao.
- madner
#22249 Re: SDA-All about
Kako ne kontate da je covjek svjestan svojih kapaciteta i mogucnosti.
Zato i pise monologe, u nadi da ce drugi prije odustati.
Zato i pise monologe, u nadi da ce drugi prije odustati.
- General War
#22250 Re: SDA-All about
Sta ces gledat,Covic je postigao sve sto je htio...daddy-kool wrote:HM 2011 wrote: Ima li tamo kritike, da li neko traži odgovornost Čovića ili nekog drugog?
Ja to ne vidim.