iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Radar71

#22226 Re: iPhone - All about

Post by Radar71 »

Kuvet wrote:Imam jedan problem. Koristim iphone x vec neka 2-3 mjeseca, pa sam primijetio zelenu tackicu na kameri. Nije stalno prisutna, ponekad “doleti”. Nekad zna biti pravo iritirajuce. I u video modu i kad slikam. Je li iko imao slican problem?
nećeš ovdje dobiti odgovor jer evo zadnjih dana mjere čiji je veći
shalla

#22227 Re: iPhone - All about

Post by shalla »

Kuvet wrote:Imam jedan problem. Koristim iphone x vec neka 2-3 mjeseca, pa sam primijetio zelenu tackicu na kameri. Nije stalno prisutna, ponekad “doleti”. Nekad zna biti pravo iritirajuce. I u video modu i kad slikam. Je li iko imao slican problem?
Jel slikaš/snimaš okrenut prema nekom izvoru svjetla?
Saka

#22228 Re: iPhone - All about

Post by Saka »

shalla wrote:De Saka jbt, Greg veći iPhone fan nego neki na ovoj temi i sad kao njegov video relevantan...
Ali neću da ulazim u bilo kakvu raspravu, super su novi telefoni, cijene sasvim normalne, sve 5, bravo Apple...
Nije bitno čiji je fan, bitno je ono što kaže. Tako sam mogao i ja diskreditovati Unboxtherapy jer je Android fan. Ali to nije bitno već je bitno da govori netačne stvari.

Nije niko rekao da su cijene normalne već su se ljudi svezali za ekran koji je isti kao kod prošlogodišnjeg iPhone 8 pa niko nije pravio dramu oko toga.
Kuvet

#22229 Re: iPhone - All about

Post by Kuvet »

shalla wrote:
Konkretno, bio sam u mraku, ali pod svjetlima, pa se to pojavilo. Malo sam guglao, pa sam vidio da to nije kao nista do telefona, vec cista fizika. Neki lik je promijenio 3 telefona, i opet isto. Das 2k za telefon i to ne mogu da rijese.
Curve

#22230 Re: iPhone - All about

Post by Curve »

Kuvet wrote:
shalla wrote:
Konkretno, bio sam u mraku, ali pod svjetlima, pa se to pojavilo. Malo sam guglao, pa sam vidio da to nije kao nista do telefona, vec cista fizika. Neki lik je promijenio 3 telefona, i opet isto. Das 2k za telefon i to ne mogu da rijese.
ajde ljudi fkt smarate vise sa displejima.. kad je bilo predstavljanje dumali smo o tome i sad opet prica pocela.. nece se godinu dana naglabat o tom displeju..

zelena tackica ti se pojavljuje uvjek kad je okrenuto izvoru svjetlosti kako je vec gore napisano, pokusaj uslikat sliku bez svjetlosti

Image
shalla

#22231 Re: iPhone - All about

Post by shalla »

Kuvet wrote:
shalla wrote:
To je refleksija koju ćeš imati i na skupim DSLR aparatima, bar ono koliko ja znam i koliko sam čitao o tome ;-)
ForumUser2044

#22232 Re: iPhone - All about

Post by ForumUser2044 »

Zna li neko kako da izvrsim payment na iTunesu iz Bosne i Hercegovine. Dosta ljudi mi je reklo da je moguce iako je Hrvatska postavljena za zemlju medjutim, meni je vec nekoliko puta odbijeno placanje. Koristim Raiffeisen mastercard karticu.
clopex

#22233 Re: iPhone - All about

Post by clopex »

ForumUser2044 wrote:Zna li neko kako da izvrsim payment na iTunesu iz Bosne i Hercegovine. Dosta ljudi mi je reklo da je moguce iako je Hrvatska postavljena za zemlju medjutim, meni je vec nekoliko puta odbijeno placanje. Koristim Raiffeisen mastercard karticu.
ja kupim itunes gift card i redeem-am code na svoj account i imas kesa na racunu, a gif mozes kupiti gdje hoce, ebay, amazon itd
dzipalo

#22234 Re: iPhone - All about

Post by dzipalo »

Better Man wrote:Kako kažu, dok je ovaca biće i vune. Samo budala može dati 2 do 3 hiljade KM za mobitel sa praistorijskim displayem.
:lol: :lol: :lol: :lol: kad neko ne zna ni sta pise ni o cemu pise :-)
Sarah24

#22235 Re: iPhone - All about

Post by Sarah24 »

Haj' prestanite se raspravljati o glupostima na sekundu i pomagajte! :mrgreen:

Ne mogu nikako da uradim posljednji update!! :cry:

Nemam svoj wi fi, ali do sada nije bilo problema na koji god se nakacim mogao se update-ovati, medjutim sada nece ni na poznate mreze, samo pise da ne moze trenutno pa kad ce moci, sta da raaaadiiiim?? :roll: :mrgreen:
xoklix

#22236 Re: iPhone - All about

Post by xoklix »

Ne valja ti displej :gunjastajl:
Sarah24

#22237 Re: iPhone - All about

Post by Sarah24 »

Sarah24 wrote:Haj' prestanite se raspravljati o glupostima na sekundu i pomagajte! :mrgreen:

Nemam svoj wi fi, ali do sada nije bilo problema na koji god se nakacim mogao se update-ovati, medjutim sada nece ni na poznate mreze, samo pise da ne moze trenutno pa kad ce moci, sta da raaaadiiiim?? :roll: :mrgreen:
Cuj displej :shock: :mrgreen: eto sad se moram i citirati kako bi vidio neko ko zna rjesenje (ako ga ima) :roll: :facepalm: :mrgreen:
shalla

#22238 Re: iPhone - All about

Post by shalla »

Ma ima rješenje sigurno javiće ti se neko od ove raje što su maheri, ne paniči ;-)
Saka

#22239 Re: iPhone - All about

Post by Saka »

Shalla popio pola viagre izgleda. :)
Rješenje je da sačekaš koji dan jer je navala na Apple servere i onda se nakači na WiFi sa stabilnim i brzim internetom i probaj.
ado_sar

#22240 Re: iPhone - All about

Post by ado_sar »

Sarah24 wrote:
Sarah24 wrote:Haj' prestanite se raspravljati o glupostima na sekundu i pomagajte! :mrgreen:

Cuj displej :shock: :mrgreen: eto sad se moram i citirati kako bi vidio neko ko zna rjesenje (ako ga ima) :roll: :facepalm: :mrgreen:
Nemas dovoljno ppi i ne mozes da se nakacis na server. Mozes uraditi force update preko kompjutera, ali bolje bi bilo da prvo ugradis giga amoled sa 934ppi i always sleep funkcijom.
Sarah24

#22241 Re: iPhone - All about

Post by Sarah24 »

Pa hajde sacekat cu, ali ja mislim da nije poceo da se glupira oko sigurnosti whatever, ako nije "kucni" wi fi nece da ga koristi :roll: sta znam :-)

To mi se desilo sa macbook-om, komsijin wi fi bio otvoren koristilo se normalno kad odjednom notifikacije da nije siguran i prestade da se konektuje :skoljka: :mrgreen:

@ado_sar, nista razumjela nisam :roll: :mrgreen:
ado_sar

#22242 Re: iPhone - All about

Post by ado_sar »

Sarah24 wrote:Pa hajde sacekat cu, ali ja mislim da nije poceo da se glupira oko sigurnosti whatever, ako nije "kucni" wi fi nece da ga koristi :roll: sta znam :-)

To mi se desilo sa macbook-om, komsijin wi fi bio otvoren koristilo se normalno kad odjednom notifikacije da nije siguran i prestade da se konektuje :skoljka: :mrgreen:

@ado_sar, nista razumjela nisam :roll: :mrgreen:
ja takvu gresku jos nisam vidio, pogotovo da ne mozes skinuti update ako nije kucni wifi. prije ce biti da se telefon zblesavio. Imas li kompjuter da uradis dfu?
Sarah24

#22243 Re: iPhone - All about

Post by Sarah24 »

Pa vjerovatno jer mi izbacuje "desila se greska pri skidanju update-a".
.. svasta :roll:
Imam comp :mrgreen:
TAFKAP

#22244 Re: iPhone - All about

Post by TAFKAP »

Image

:mrgreen:
:run:
strong69

#22245 Re: iPhone - All about

Post by strong69 »

Sarah24 wrote:Pa vjerovatno jer mi izbacuje "desila se greska pri skidanju update-a".
.. svasta :roll:
Imam comp :mrgreen:
Evo ovaj prijedlog je uspio jednom korisniku;
Upali itunes, napravi backup
Naredi itunes-u da skine softver (nemoj raditi s telefona direktno)
Kad skine, pogledaj ovo: https://t.co/WHMHosODTD
Nađi taj .ipsw fajl što je skinuo
Vrsti se u itunes, ugasi tel, shift+click na restore
Izaberi taj ipsw fajl
Vrat bekap kad završi
Sarah24

#22246 Re: iPhone - All about

Post by Sarah24 »

Hvala @strong69 :thumbup:
Enticer

#22247 Re: iPhone - All about

Post by Enticer »

Punjac od iphone 6s koji koristim evo vec dvije godine izdrzat ce jos koji dan. Onaj dio kabla gdje se steka u mobitel sav se ofuco, izhabo, cak i zice vidim. Trebat ce mi novi. U At store i Mekline su vjerovatno dobro skupi, ima li koja jeftinija varijanta? Ti zamjenski punjaci, valja li to ista? Imaju li neki drugi originalni punjaci, a da su jeftiniji?
diablobih

#22248 Re: iPhone - All about

Post by diablobih »

Enticer wrote:Punjac od iphone 6s koji koristim evo vec dvije godine izdrzat ce jos koji dan. Onaj dio kabla gdje se steka u mobitel sav se ofuco, izhabo, cak i zice vidim. Trebat ce mi novi. U At store i Mekline su vjerovatno dobro skupi, ima li koja jeftinija varijanta? Ti zamjenski punjaci, valja li to ista? Imaju li neki drugi originalni punjaci, a da su jeftiniji?
Imaš upravo u alti oni sankovi tehnike, sestri uzeo kabal zamjenski, nije nesto skup uopšte, a radi isto, ako ne i bolje.
ado_sar

#22249 Re: iPhone - All about

Post by ado_sar »

Enticer wrote:Punjac od iphone 6s koji koristim evo vec dvije godine izdrzat ce jos koji dan. Onaj dio kabla gdje se steka u mobitel sav se ofuco, izhabo, cak i zice vidim. Trebat ce mi novi. U At store i Mekline su vjerovatno dobro skupi, ima li koja jeftinija varijanta? Ti zamjenski punjaci, valja li to ista? Imaju li neki drugi originalni punjaci, a da su jeftiniji?
Kupi original
Enticer

#22250 Re: iPhone - All about

Post by Enticer »

@diablobih, hvala, pogledat cu.
@ado_sar, to je najsigurnija opcija, medjutim ako ovi zamjenski nisu losi i ne stete telefonu, a duplo ili troduplo jeftiniji zasto ne kupiti. Zato i pitam.
Post Reply