Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Chloe wrote: ↑27/03/2025 17:43
Čini mi se najteži dan.
Još sutra,a vikend je. Uvijek se sjetim, kada neki počnu priču kako im žao ramazana što odlazi, jednog dede koji je uvijek govorio da nije slučajno izmjereno jedan mjesec i ni manje i ni više. Iz iskustva znamo da bi 7 dana bilo malo, pa i 15 dana, ali već krajem ramazana osjećamo kako nam je tamam. I nije slučajno tako.
Hadis kojeg bilježi Muslim u svom Sahihu od Ebu Ejjuba El-Ensarije, radijallahu anhu, da je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: „Ko posti Ramazan a zatim ga uslijedi sa šest dana Ševvala kao da je postio cijelo vrijeme“.
Chloe wrote: ↑27/03/2025 17:43
Čini mi se najteži dan.
Još sutra,a vikend je. Uvijek se sjetim, kada neki počnu priču kako im žao ramazana što odlazi, jednog dede koji je uvijek govorio da nije slučajno izmjereno jedan mjesec i ni manje i ni više. Iz iskustva znamo da bi 7 dana bilo malo, pa i 15 dana, ali već krajem ramazana osjećamo kako nam je tamam. I nije slučajno tako.
Hadis kojeg bilježi Muslim u svom Sahihu od Ebu Ejjuba El-Ensarije, radijallahu anhu, da je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: „Ko posti Ramazan a zatim ga uslijedi sa šest dana Ševvala kao da je postio cijelo vrijeme“.
manuchao91 wrote: ↑27/03/2025 12:34
koliko kafa popijete poslije iftara
ja dvije a ponekad čak i tri a preko dana mi se uopšte ne trazi
doduse ne trazi mi se nikako samo glupa navika
Pijem sve dok ima u džezvi . Jedno četiri fildžana.
Pito bih te ja da ti moja domacica napravi.
Ja popijem jedan fildzan, sjednem na solju i brojim do deset
Pito bih te ja da ti moja domacica napravi.
Ja popijem jedan fildzan, sjednem na solju i brojim do deset
konektovan wrote: ↑29/03/2025 12:25
Ja sam bas iscrpljen nekako, i psihicki i fizicki zadnjih 5 dana...ali eto hvala Bogu ispostilo se.
ma nema šta organizam je iscrpljen .Zalihe potrosene i kod mene isto
Pad energije,volje,konncentracije .To je normalno ,hajd još danas i to je to ...Jedva čekam
konektovan wrote: ↑29/03/2025 12:25
Ja sam bas iscrpljen nekako, i psihicki i fizicki zadnjih 5 dana...ali eto hvala Bogu ispostilo se.
ma nema šta organizam je iscrpljen .Zalihe potrosene i kod mene isto
Pad energije,volje,konncentracije .To je normalno ,hajd još danas i to je to ...Jedva čekam
Ma meni je problem hrana, posto imam celijakiju i ne smijem jesti hranu koja sadrzi gluten. I onda sama priprema hrane bude smor, sta napraviti...voditi racuna koje zacine staviti, a da su i oni sigurni, da ne dodje do kontaminacije, puca glava od toga.
Bajram Serif Mubarek Olsun dobre moje kolege forumasi, da nam dragi Allah ukabuli post, ibadete, namaze, oprosti grijehe i podari sve ono sto nam srce poželi. Amin.