Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
ultima_palabra

#22201 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ultima_palabra »

palermo wrote:A ova izjava, ma lupa Baka, malo ljubomore, malo lupanja i tako to......al nije Baka neprijatelj ove reprezentacije
Ma ja bih se složio sa većinom te izjave... samo što ne vidim razloga za zabrinutost. Mi smo 100 puta do sada odigrali lijepo za oko i lepršavo... ali onako profesionalno, rutinski i na rezultat u ključnoj utakmici nikad.
Muhamed Đakmić

#22202 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Muhamed Đakmić »

Isto da je Finac pa da kaže, rezultat je odličan sa Španijom, ali su nas nadigrali :D

Malo me razočarao sa ovom izjavom, ili možda sa tajmingom iste :D
cindrlimindrli

#22203 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cindrlimindrli »

Edin H. wrote:Kritizirajte vi Baku i taktiku, ali njega su bukvalno sekunde i sudijin produzetak od 7, 8 minuta djelile od najvece pobjede svih vremena, a to je da zveknemo Spaniju na Mesai sa realno slabijim timom nego sto imamo danas.
Druga je stvar sto Baki plata nije bila dovoljna, pa se morao ponekad se malo popraviti uvodjenjem novih talenata :D
Jeste, tada je bas dosla do izrazaja sva leprsavost nase igre koje eto nismo imali neki dna protiv Grka. Kako je
samo bilo milina gledati pasove Tolja-publika, Tolja-semafor, Tolja-zicara u Austriji. Imali smo impozantan
posjed lopte od 0,12%.
Šibicar

#22204 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Šibicar »

Kod nas se vazda mora talasati,valjda narod navik'o tako kroz politiku,pa i kad sve fercera kako treba mora se naći,stvoriti ili,ako ništa,izmisliti neka izjava koja će uzburkati ionako uzavrele strasti....
Kemal Malovčić

#22205 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Kemal Malovčić »

cindrlimindrli wrote:
Edin H. wrote:Kritizirajte vi Baku i taktiku, ali njega su bukvalno sekunde i sudijin produzetak od 7, 8 minuta djelile od najvece pobjede svih vremena, a to je da zveknemo Spaniju na Mesai sa realno slabijim timom nego sto imamo danas.
Druga je stvar sto Baki plata nije bila dovoljna, pa se morao ponekad se malo popraviti uvodjenjem novih talenata :D
Jeste, tada je bas dosla do izrazaja sva leprsavost nase igre koje eto nismo imali neki dna protiv Grka. Kako je
samo bilo milina gledati pasove Tolja-publika, Tolja-semafor, Tolja-zicara u Austriji. Imali smo impozantan
posjed lopte od 0,12%.
:mrgreen:
Edin H.

#22206 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

cindrlimindrli wrote:
posjed lopte od 0,12%.
Oni ti ga p... Almire :mrgreen: grmilo je na Mesai.
U datim okolnostima i fondom igraca briljantna taktika :dance:
Mogli smo ih i uzeti u Zenici, kad je samo da se ne povrijedim Hasan igrao.
Ili je mozda trebao postaviti kao Safet protiv Francuske na Kosevu? :oops:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#22207 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JoseMujica »

Kemal Malovčić wrote:ubili grčku

svi psst
:thumbup:
oko se povedi onu nek crknu dusmani
burek_in_space

#22208 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by burek_in_space »

Edine, ne zakuhavaj. :D
Edin H.

#22209 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

burek_in_space wrote:Edine, ne zakuhavaj. :D
:D
Ja da nisam fudbaler, ja bi' bio maneken (sa hercegovackim naglaskom) - Baka Sliskovic osamdesetih :D
Logovan

#22210 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Logovan »

ultima_palabra wrote:
"...a to je da nas ni u kom slučaju ne smije zavarati pobjeda protiv Grčke."
Jedino što je rekao kako treba je ovo a sve ostalo je da te Bog mili sačuvaj.

Sliškoviću, hvataj se kladionice i cuganja, to ti najbolje ide. Ostavi se fudbala.
BHF_Manijak

#22211 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BHF_Manijak »

palermo wrote:
A Barbarez na liberu mu je bila jedna od boljih odluka. Barba je to savršeno igrao, kad se samo sjetim naše utakmice sa Srbijom na Koševu, Barba sjajno odghrao libera. Ima durgih odluka po kojem se Baku treba spominjati (Kerkez, Jakoirević itd). Ma Baka bio i trener kao što je i čovjek. Kockar, onaj nepatvoreni, koji nosi kocku u duši. Nekad upali (Hrgović protiv Danske) nekad promaši (Kerkez protiv Mađara , valjda Mađara).
E jebi ga Palermo, zamisli sad da neko Marija Gomeza ili Fernanda Torresa stavi na libera! :mrgreen: Moze on to mozda i saversno odigrati tu utakmicu, no odluka je malo reci glupa, da se ne lazemo bezze. :mrgreen: Plus sto tad niko ziv nije igrao sa liberom, da ga Baka nije uveo ljudi bi zaboravili i da postoji ta pozicija. Kako tadasnjem nekom 8-godisnjaku npr objasniti sta je libero? :lol: :mrgreen:

A klaf je najjaci! Igramo utakmicu zivota protiv Srbija u gostima, a gigant uvodi od prve minute Jakirovica u igru, na klupi hladno sjede Misimovic, Beslija pa i Bartolovic! :lol: :mrgreen:
amoninan

#22212 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by amoninan »

Jakiroviću se noge odsjekle na Marakani, u po frke Baho poludi: jače to Jakiroviću, nešto u tom kontekstu.
Da, najbolji napadač BL nam igrao libera. A najbolji defeznjak ruske lige nije dobivao poziv.
MightyMatch

#22213 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by MightyMatch »

Baka je u pravu da smo odigrali protiv Grka kao sa njim u Zenici,sad bi bili...u bojkotu
USAblues

#22215 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by USAblues »

Otvori Baka Papetu oci...
Last edited by USAblues on 28/03/2013 02:57, edited 1 time in total.
zalizani

#22216 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by zalizani »

Neka, on to malo dobronamjerno. :D
Pa sjetimo se samo kako je Ciru optuzio da uzima $ od igraca da bi nastupali za reprezentaciju, sto naravno nije istina jer se nije dokazalo. :oops:
Bakoslav Lisinski zvani Rekli su mi da je smrs'o!
ganjeta

#22217 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ganjeta »

Kad ste natovarili Blažu da i ja nešto reknem :D . Radio ja kao konobar u dijelu grada gdje selektor i dan danas ima stan. Pored lokala videoteka i pošto je selektor poranio vidoeteka se još nije otvorila, zamoli on mene lijepo da mu vratim 3. filma. Uzmem ja to uredno i ostavim u šank, dolaze lokalni mahalci, ono daj da vidimo šta Baka gleda. Kad imamo šta vidjeti, od 3. kasete :D 2. su švedske akcije. Stidne dlačice i Vlažne gaćice :lol: , trećeg se ne sjećam, čini mi se Harry Potter, nisam siguran.

Kasnije je bila šprdancija samo taka. Kad on dođe idu dobacivanja: halooo selektore, stidine dlačice i tako. Uglavnom oplakivanje svaki put :D . Ne moram ni govoriti da više nikad nije došao i lokal :lol: .
irac300

#22218 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by irac300 »

amoninan wrote:Jakiroviću se noge odsjekle na Marakani, u po frke Baho poludi: jače to Jakiroviću, nešto u tom kontekstu.
Da, najbolji napadač BL nam igrao libera. A najbolji defeznjak ruske lige nije dobivao poziv.
Što se tiče poziva Rahimiću, zvao je njega Baka, ali ovaj se nikada nije odazvao. Sjećam se k'o juče, Rahimić standardan u CSKA, razvaljivali su tada i u prvenstvu i u Evropi, ali ne odaziva se čovjek reprezentaciji. Mi k'o bijesni, pljuvali smo po čovjeku...kad tek nakon nekoliko godina se saznalo da su Pašalić & Co u početku tražili novac od Rahimića da bi ovaj zaigrao, još kada nije bio standardan i poznat igrač. Čovjek se tada zarekao da neće igrati dok je ta garnitura na čelu reprezentacije. Da li je i Slišković u tome učestvovao, ne zna se...ali kako ga je Rahimić ignorisao i nije mu se javljao na pozive vjerujem da jeste. Uglavnom, žali Bože što nam jedan takav igrač nije igrao u reprezentaciji u najboljim godinama. Kladim se da bi se plasirali na bar jedno veliko takmičenje u one dvije ključne utakmice što smo igrali protiv SRJ i Danske.
amoninan

#22219 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by amoninan »

irac300 wrote:
amoninan wrote:Jakiroviću se noge odsjekle na Marakani, u po frke Baho poludi: jače to Jakiroviću, nešto u tom kontekstu.
Što se tiče poziva Rahimiću, zvao je njega Baka, ali ovaj se nikada nije odazvao. Sjećam se k'o juče, Rahimić standardan u CSKA, razvaljivali su tada i u prvenstvu i u Evropi, ali ne odaziva se čovjek reprezentaciji. Mi k'o bijesni, pljuvali smo po čovjeku...kad tek nakon nekoliko godina se saznalo da su Pašalić & Co u početku tražili novac od Rahimića da bi ovaj zaigrao, još kada nije bio standardan i poznat igrač. Čovjek se tada zarekao da neće igrati dok je ta garnitura na čelu reprezentacije. Da li je i Slišković u tome učestvovao, ne zna se...ali kako ga je Rahimić ignorisao i nije mu se javljao na pozive vjerujem da jeste. Uglavnom, žali Bože što nam jedan takav igrač nije igrao u reprezentaciji u najboljim godinama. Kladim se da bi se plasirali na bar jedno veliko takmičenje u one dvije ključne utakmice što smo igrali protiv SRJ i Danske.
Na to sam i išaretio. Nije mi se dalo cjelu historiju, ono već poznata priča. Držanje Baljića na klupi protiv Danske. I famozna izmjena, Bulent Biščević :-) :lol:
OLIMPICSARAJEVO

#22220 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by OLIMPICSARAJEVO »

ma dobar je susic neznam ot kud ovoliki kriticari
luckylaka

#22221 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by luckylaka »

Image
OLIMPICSARAJEVO wrote:ma dobar je susic neznam ot kud ovoliki kriticari
DonVito

#22222 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by DonVito »

Sušić: Odradili smo dobar posao, ali nema opuštanja.
tendzera

#22223 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by tendzera »

OLIMPICSARAJEVO wrote:ma dobar je susic
Nije dobar,on je najbolji :D
DonVito

#22224 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by DonVito »

Muhamed Đakmić

#22225 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Muhamed Đakmić »

Zaslužuje tu Sušić i puno bolju poziciju, ako je već Maradona 14-i :shock: