Cookie85 wrote:Tuga...
Ali u BiH nema kulture u saobracaju nikako! Kao sto je neko rekao ili neko vozi 20km/h na autoputu pa ugrozava saobracaj ili 200km/h
Prosle godine kad sam dolazio u SA na autoputu, prvo u tunelu ogranicenje 100km/h, ja vozim 110km/h lik me prestize u tunelu
hajd ok, prodjem tunel ubrzavam, ima dva auta u desnoj traci voze sporije, prilazim i prestrojavam se u lijevu, lik pise poruku, prelazi u lijevu traku, ja kocim i sviram mu, on uspori na 50km/h, lik u desnoj isto tako vozi, pa njih dvojica otvorili prozor i pricaju! A ne kontaju kad se neko zaleti sa 130+ km/h ne moze odmah skontati da ovaj idiot u LIJEVOJ traci ide 50 i kad skonta moze biti kasno!
Tako su peglali na AUTOPUTU dok ih nisam preko zaustavne pretekao, kontam jebat ih nek ih neko naguzi ko se zaleti!
1. Auta im ne bi trebala proci tehnicki obojici (zahrdjala limarija, razlicite boje auto, lijevom autu stop svjetla ne rade itd.)
2. ugrozavanje saobracaja (prespora vozna na autoputu, sto se u Europi plati kazna kad vozis dosta vise ispod dozvoljene voznje pogotovo u lijevoj traci)
3. pisanje poruka tokom voznje
4. u desnom autu nije bio vozac vezan, u lijevom autu ne znam, nisam vidio
npr. da sam ja isao 150+km/h kao sto je ovaj sa x5 sto se zalijepio u banderu, vjerujem da bi slicno tako bilo, da se sklonim da me ne udari pri toj brzini lako izgubiti kontrolu i cao, prva stvar koja me moze zaustaviti je moja!
Druga stvar vezano za policiju
Kod Kiseljaka, ogranicenje 40km/h ima dva lezeca policajca (ne znam kako se zove ulica, ne znam ni da li ima naziv), policija stoji poslije drugog lezeceg policajca, sakrili se kao da je rat.
Auta bez reg. tablica prolaze, prelaze preko lezecih kao da nema nista na cesti, sarena auta, raspadaju se, vjerujem i da su pola auta ne registrovana.
Mene drot zaustavlja i napada me! dere se na mene kako mogu tako voziti, ja ga gledam zbunjeno, jer stvarno nisam kontao, vozio oko 30km/h, vezan.. ne kontam sta sam pogresno uradio. Pitam ga u cemu je problem i sto se ponasa drsko? ( prvo sam pomislio da je neko dijete htjelo preci ulicu ali ja nisam vidio, umoran od voznje... svasta mi prolazi kroz glavu) kad genijalno drot kaze ostale mi maglenke upaljene!
Kad sam se poceo smijati, rekoh ti se tako ponasas zbog toga?? napisi kaznu i gotovo, sta se deres ovde...
Pa pretres, trazi dlaku u jajetu i kad me je poceo nervirati (zbog njegovog ponasnja), rekoh ja odoh, ti ili me hapsi ili odjebi! jos trazio da mu se potpisem na kazu rekoh nije problem, napisao "pusi kurac", uzeo dokumente i rekao za ovu kaznu me slobodno zovi da dodjem na sud jer zbog TEBE ja je nikad necu platiti!!
poenta ovog pisanja je da ustvari nase ceste , drotovi koji su glupi ko kurac (cast izuzetcima) , korupcija cak i roditelji koji daju novopecenom vozacu auto od 150KS da se kurci, krivi za udese i pogibije