Sirija vol. 2

Locked
Novak20

#22201 Re: Sirija vol. 2

Post by Novak20 »

SAA i saveznici napreduju prema Palmiri. Oslobođena kota 939.

Image

https://www.almasdarnews.com/article/br ... 9-palmyra/

Ruska avijacija djeluje na području Al-Sukhanah

Image

SDF širi klin oko brane Trišin sjeverno i zapadno prema Manbiju

Image

Image

Ofanziva SAA i libanskog Hezbollaha u Kalamunu.

Image

Humanitarna pomoć pristiže u Madaju

Image

https://www.almasdarnews.com/article/hu ... ed-madaya/

Napredak republikanske garde u Deir ezZoru.

Image

Bolja rezolucija: http://imgur.com/zvSAMQO

Rusi u kompletnoj intervenciji izgubili četiri vojnika. Barem toliko priznaju sad-zasad.
Challenger__

#22202 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

- Erdoganovi, Davutogluovi i Hakan Fidanovi "revolucionari":

Image
Uighur TIP releases video extolling role in 7 battles over past year in Syria, working with #Nusra Front.
:arrow: Alberto Fernandez, former US ambassador
:arrow: TERRORISM RESEARCH & ANALYSIS CONSORTIUM
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#22203 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

postaje zanimljivo u siriji
zrakomlat

#22204 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

SA 071 wrote:
Ironmen wrote:
Cartmane wrote:Yebli vas Kurdi ušljivi. Prestanite idealizirati bilo koju stranu u ovom sukobu. Ni kurdsko maslo nije za ramazana. I shvatite konačno da je u bošnjačkom interesu stabilna Turska.

Kao i 1832 i 1992 bratska Turska, sto je jos gore ovako razmislja prosjecni bosnjo zalosno.
U bošnjačkom interesu je da imaju nekog jakog saveznika, ali Bošnje moraju biti svjesni da savezniku moraju zauzvrat nešto dati (obično guzice) da bi imale zaštitu od tog svog saveznika. I tako je uglavnom sa svim malim narodima i državama. Pa čak i Nijemci i Francuzi moraju igrati kako Uncle Sam kaže da bi imali USA za saveznika. Doduše, oni imaju znatno veću autonomiju u svom djelovanju od ovih malih :-)

A kada su konkretno Turci u pitanju, ja se ne mogu sjetiti kada su se to oni isprsili da zaštite Bošnju? U Osmanskom carstvu su se Bošnje prsile da brane Osmanske interese, ali se ne sjećam nijedne situacije kada je bilo obrnuto. Pa ni '92.-'95. se nisu Turci isprsili da nam pomognu, već Iranci. I naravno, politički, Amerikanci...

I što reče, najgore je što ovako kao ovaj razmišlja jedan dio Bošnja...
:thumbup:
ifas

#22205 Re: Sirija vol. 2

Post by ifas »

Moglo bi se desiti da pomocu usranih kurda, cionisti navuku asada na tanak led, da ih ovaj bombarduje, a onda oni njega po libijskom receptu.

Bas su kerovi, dobro rece onaj isilovac, samo gasom na njih.
Herr Flick

#22206 Re: Sirija vol. 2

Post by Herr Flick »

ifas wrote:Moglo bi se desiti da pomocu usranih kurda, cionisti navuku asada na tanak led, da ih ovaj bombarduje, a onda oni njega po libijskom receptu.

Po tvojoj logici bi onda Ameri trebali bombardovat Tursku :-)
ifas

#22207 Re: Sirija vol. 2

Post by ifas »

Herr Flick wrote:
ifas wrote:Moglo bi se desiti da pomocu usranih kurda, cionisti navuku asada na tanak led, da ih ovaj bombarduje, a onda oni njega po libijskom receptu.

Po tvojoj logici bi onda Ameri trebali bombardovat Tursku :-)
Ne pravi se lud.
Kikibombona

#22208 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Erdogan: Izrael je potreban Turskoj

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/er ... an-turskoj
Challenger__

#22209 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Najnormalnija stvar. Lažni Samson i još lažnija Dalila. Jedna duša u dva tijela.

______

- o perspektivama primirja i ruskog low profile prisustva:
'The opposition will take this chance to attack Kurds + the regime', resulting in more casualties, #Azaz doctor says
Krokodajl

#22210 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Na kraju će Brko osloboditi Palmiru, Kurdi DeZ, a najviše teritorija će biti pod kontrolom FSA (odnosno Nove Sirijske Armije ili ti Neue Slowenische Kunst ? ! ) :D :D

Loodilo.

Te priče o Kurdsko - Arapskom bratstvu i jedinstvu okačite mačku o rep, rat je jedno a mir je drugo, vidjet ćete vi kad se rat završi opet kad krene kuka i motika na Kurde, to što je Arap izabran za predsjednika Rojave ne znači ništa, i član predsjedništva RBiH je bio Miro Lazović pa se nije nešto po Banja Luci slavila ta odluka.
Kurdi naravno imaju pravo da traže maksimum što mogu, ali da će ovo dobiti nema teorije, pa više pro-SAA Arapa živi u Kamišliju i Hasaci nego Kurda na prostoru od Kobanea do Iračke granice, druga stvar je Manbij i Azaz, u Manbiju je 20% Kurda (grad ima 100 000 stanovnika) a u Azazu ih haman i nema, a recimo u Kobaneu ima 40% Arapa gradu koji je manji od Azaza koji je etnički čist Kurdski grad, a ovo oko Jisr Shugura i nekog kraka prema Idlibu, to haman Kurdi i ove Turkmene smatraju za Kurde, po onoj logici "Srbi Muhamedanci" :D

Trebaju oni dobro promisliti šta žele, jer jedno je kontrolisati to u ratu, al potpuno druga stvar je držati to u miru.

EDIT: I zapamtite kada pišete o "Alevitskoj Latakiji" da je u gradu od 300 000 stanovnika nekih 120 000 Sunita, dok recimo Turkmeni su pod kontrolom držali više Kršćanskih sela no Turkmenskih (Leith Fadel je pisao dosta o tim selima, njegova majka je rodom valjda iz nekog Kršćanskog sela iz Latakije koje su razorili Turkmenski pobunjenici).
Last edited by Krokodajl on 17/03/2016 19:26, edited 1 time in total.
Krokodajl

#22211 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

.
husein_kapetan

#22212 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

Hvala svima.. bez izuzetaka..a drugovima mojim mahsuz hvala..
Kikibombona

#22213 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Krokodajl wrote:Kurdi naravno imaju pravo da traže maksimum što mogu, ali da će ovo dobiti nema teorije, pa više pro-SAA Arapa živi u Kamišliju i Hasaci nego Kurda na prostoru od Kobanea do Iračke granice, druga stvar je Manbij i Azaz, u Manbiju je 20% Kurda (grad ima 100 000 stanovnika) a u Azazu ih haman i nema, a recimo u Kobaneu ima 40% Arapa gradu koji je manji od Azaza koji je etnički čist Kurdski grad, a ovo oko Jisr Shugura i nekog kraka prema Idlibu, to haman Kurdi i ove Turkmene smatraju za Kurde, po onoj logici "Srbi Muhamedanci" :D
Gdje si ovu nebulozu nasao? :shock: :shock: :-) :-)

Prikladna mapa

Image

I jos jedna

Image

Red je uvezati ovo sto su Arapi presjekli etnickim inzinjeringom!

Kazes Azaz... A sta je sa selima izmedju Azaza i Jarabulusa?

Image
Yellow=Kurd
Red=Turkmen
Black=Arab
Orange=Kurd-turkmen
Blue=Arab-Turkmen
Green=Arab-Kurd
Ne mozes se samo po gradovima ravnati. Juzno od Gire Sipija ima znacajan broj kurdskih sela.

I gdje si nasao da Kurda nema u Idlibu prema Dzisir Suguru? :-)

A taj podatak o 40% Arapa u Kobaniju bolje da ne komentarisem... :D :lol:
fosna2014

#22214 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

Image
jefff

#22215 Re: Sirija vol. 2

Post by jefff »

Jel to Tuđman i Milošević opet crtaju mape?
Challenger__

#22216 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Assad urge creation of safe zone in east USA, Putin push for a no-fly zone.
:arrow: :lol: :lol:
Krokodajl

#22217 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Sad Kiki vidiš kako se osjećamo mi kada ti počneš sa Kurdskom propagandom :D :D :D

Pretjero sam sa Kobanijem, ali ovo u vezi sa Arapima i nije tolika greška, pa evo i po ovoj mapi više je žut taj dio Rojave no Zelen :D

A to o etničkom inžinjeringu, pa ti Kurdi su se u Kobane doselili nema ni 100 godina :D :D :D
Challenger__

#22218 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Iran Started Train-And-Equip Program For "Moderate" Americans
:lol:
Krokodajl

#22219 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Bez uvrede Kiki, moram malo, dobar mi dan nešto pravo, da Bog da se oni dole dogovorili i da više ni jedan civil ne plati glavom :thumbup: :thumbup: :kiss:
Kikibombona

#22220 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Krokodajl wrote:Sad Kiki vidiš kako se osjećamo mi kada ti počneš sa Kurdskom propagandom :D :D :D

Pretjero sam sa Kobanijem, ali ovo u vezi sa Arapima i nije tolika greška, pa evo i po ovoj mapi više je žut taj dio Rojave no Zelen :D

A to o etničkom inžinjeringu, pa ti Kurdi su se u Kobane doselili nema ni 100 godina :D :D :D
Zuti dio sjeverno od Hasake, izmedju Kamislija i Serakanije, je pustahija! Nekoliko malih arapskih sela...

U cijeloj provinciji Hasaka Kurdi cine oko 50% stanovnistva. Arapi oko 30% i 20% krscani... To bi bilo ugrubo.

Puno je Arapa radi ISILa razgulilo, tako da se sada procjenjuje da Kurda ima izmedju 65-70% u provinciji Hasaka.
Kikibombona

#22221 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Krokodajl wrote:Bez uvrede Kiki, moram malo, dobar mi dan nešto pravo, da Bog da se oni dole dogovorili i da više ni jedan civil ne plati glavom :thumbup: :thumbup: :kiss:
Sa tvoje tastature na Bozji monitor! :thumbup:

Meni treba pofino love za odredjen projekat, tako da kontam kako namaknuti... Malo me glOva od kolkulacija boli! :D Biznis malo stagnira... kriza na globalnom nivou... :D :D

Qamishlo

Image

Efrin

Image

Slavi se, jebaji ga! :D
Co0l

#22222 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

SA 071 wrote:
Co0l wrote: Niđe veze,sto bi rekli.Brkate osnovne pojmove.Smjena rezima i razbijanje drzave su dvije potpuno razlicite stvari.Prvu nisu nikad krili,drugoj su se uvijek protivili i nikad je nisu zagovarali.Moze se raspravljati razlog zbog cega nisu za cijepanje Sirije,da li je to zbog Kurda ili neceg drugog,(a sigurno je da su im razlozi prije sebicni nego neki drugi) ali reci da su za razbijanje Sirije je obicno lupanje.
Nije to lupanje, nego ti ne shvataš suštinu odnosa. Pa ni Libija nije "razbijena" država, na karti je još uvijek jedinstvena, ali u praksi u kurcu. E tako Turci ni Siriju ne misle razbiti, ali bi da je vide kao Libiju. Na papiru jedinstvena, a u praksi iz stotinu zasebnih paradržavica i oblasti u kojim vladaju lokalne frakcije i lokalni šerifi. To što ti nisi sposoban razlučiti suštinu od forme to je duga priča, ali ti ne daje za pravo nazvati nečije stavove lupanjem... šta si ti sve lupio na ovoj temi, pa ti se pokuša objasniti argumentima i činjenicama. Na žalost nikako da ih povežeš...
Sad vec licis na Kikija koji kad nesto lupi i kad ga demantuju kaze 'jao sto si bukvalista,nisam ja mislio to nego nesto sasvim drugo'.
Co0l

#22223 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Ironmen wrote:
Co0l wrote:
Ti bolan koristis ad hominem uvijek.Ja tek kao odgovor na tvoje primitivne uvrede i uvijek u daleko blazoj formi nego ti.Nije niko budala,pa ima sve napisano.

Kakav ISIL i promjene granica,daj nemojte se provaljivati.I najvecim budalama, ne da nije bilo jasno jos od pojave ISIL-a da nece biti promjena granica njihovim osvajanjima,nego niko to nije nikad ni uzimao u ozbiljno razmatranje.Do pojave strucnjaka na ovom forumu.

To sto nekima i najfantasticnije konstrukcije i teorije dobro dođu za podmetanja je druga stvar.

Zasto ti je toliko tesko priznati da Anakara financira i podrzava ISIL i ostale teroristicke skupine u Siriji kad su to skontale skoro sve zemlje pocevsi od Njemacke pa nadalje, imas more dokaza sverca nafte izmedju Erdogana i ISILA.
Nije rijec o tome.Skoncentrisi se,barem nekad.
Co0l

#22224 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

husein_kapetan wrote:Mali off topic raja.. ne zamjerite mi..u moru sivila svagdasnjeg..danas veliki razlog za slavlje imam..
Naime moj sin danas slavi svoj 19-ti rodjendan..i zamislite .....DANAS mu stize potvrda o uspjesnom konkurisanju na jedan prestizni fakultet..i kako je sportista(uspjesni) po onom sto sam uspio razumjeti njegov sportski angazman ce biti dovoljan da mu finansira studije..
Nego kod mene je dernek danas pa bujrum svi..
Čestitam :thumbup:
Novak20

#22225 Re: Sirija vol. 2

Post by Novak20 »

Kikibombona wrote:
Efrin

Image

Slavi se, jebaji ga! :D
Bratstvo i jedinstvo Kurda, Arapa, Asiraca i ostalih - kozaračko kolo se igra u Rojavi. :D
Locked