" vjerovatno debili zubima izgrizli. "
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
-
nema me tamo
#22201 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
E sad bi te poljubio po toj celendri..

- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#22202 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
zicu je razvalila lopta
tu treba mreza od lanaca biti da upija vibracije kad udari lopta
kad sam bio mali gol je pao momku na ruku jedva ga spasili
-
archi_a
#22203 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Prijatelju, svakodnevno prolazim pored igrališta koja su razvaljena na sve moguće načine i na mjestima gdje lopta ne udara. Jednostavno će razvaliti ogradu na mjestu gdje im je lakše da uđu ( da ne bi morali zaobići 20 metara), postave im se klupe sa drvenom oblogom da ne sjede na betonu ( nogama ih polome ), postave se mrežice na koševe ( objese se dok ih ne pokidaju ), zavari se koš ( odvale pola table ).... Postavi se rasvjeta, krenu i zaredaju udarati po njoj dok sijalice ne pocrkaju.
I na kraju krajeva, priča se da se jedan od njih popeo na gol i da je zbog toga sve palo i poklopilo ovog nesretnog malca ( šta ćeš se koji .... penjati na gol)
Ode mladi život, tek počeo.
I na kraju krajeva, priča se da se jedan od njih popeo na gol i da je zbog toga sve palo i poklopilo ovog nesretnog malca ( šta ćeš se koji .... penjati na gol)
-
mario001
#22204 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Nije, taj teren je tu godinama, samo su stavili travu prije par godinaStupskaBitanga wrote:Jel u pitanju jedno od igrališta na Dobrinji koje je prpošni Efendić otvorio?
A neka odgovornost nešto?
-
mario001
#22205 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
.archi_a wrote:Pa pogledajte malo slike ograde oko igrališta koja je razvaljena (vjerovatno debili zubima izgrizli).Takva potreba za destrukcijom i uništavanjem (samo-uništenjem) to je za povratiti. Samo da ebem mamicu mentalnom sklopu naših delinkvenata . Čelične koševe i čelične golove bi pokušali zubima pregristi. Treba sve zapaliti i uništiti !! Koji će nam .... igrališta, parkovi. Nije to za papke, nismo to ni zaslužili. Šta treba općina ??? Svake godine poprave igrališta i svake godine se nanovo sve sjebe. Možda da postave vojsku da čuva prostore između zgrada !?! Krivi su roditelji i kriva je škola, društvo je krivo za sve. Hajmo sada tražiti krivca.... Sad je kasno, sad ga jebi. Fuj
Last edited by mario001 on 04/10/2015 22:21, edited 1 time in total.
-
mario001
#22206 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Black swan wrote:zicu je razvalila lopta
Zicu su razvalili korisnici terena, u pocetku su se trebali tu naplacivati termini ali cim je teren bio slobodan oni su razvalili ogradu i ulazili, za mjesec dana se odustalo od naplete o teren je postao 'javan".
Nije to lopta razvalila, ograda je napravljena da amortizuje udarac loptom
- jao_situacije
#22207 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
fakat smo mi nakaradan narod, pola gola su razvalili
ogradu neću ni spominjati jer nju svakako razvale za 15 minuta
našoj zlatnoj omladini da napraviš gol i ogradu od titanijum-karbida oni bi nekako razvalili
ogradu neću ni spominjati jer nju svakako razvale za 15 minuta
našoj zlatnoj omladini da napraviš gol i ogradu od titanijum-karbida oni bi nekako razvalili
- vješalica
#22208 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
ova skalamerija od gola se može prevrnut samo tako,baš nekako izgledaju dimenzije nestabilne
što se tiče bagre,koje je to igralište ostalo čitavo u sarajevu?
nijedno
sjećam s iza rata onih tobogana oranž kao zmija,ljuljačke i dr. sve je to otišlo helać kad je stokadija polupala fuj
i ovako razvaljena ograda prijeti
treba se neko dijete provući i razguliti na žici
stoka retardirana
što se tiče bagre,koje je to igralište ostalo čitavo u sarajevu?
nijedno
sjećam s iza rata onih tobogana oranž kao zmija,ljuljačke i dr. sve je to otišlo helać kad je stokadija polupala fuj
i ovako razvaljena ograda prijeti
treba se neko dijete provući i razguliti na žici
stoka retardirana
-
dezurni_ucenik
#22209 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Eto ko biva, prije rata se nisu odvaljivali kosevi, golovi, palili se interfoni
- insomnia78
#22210 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Izgleda da se vi, pojedini niste bas naigrali po parkovima i terenima?
- jao_situacije
#22211 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
vala kod mene u naselju su barem ostavili konstrukciju gola i koša
jedino su mreže nastradale
jedino su mreže nastradale
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#22212 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
skoro svako igraliste je razvaljeno iza gola
od lopte
vibracije odvare zavareno ako nije savitljivo
od lopte
vibracije odvare zavareno ako nije savitljivo
-
archi_a
#22213 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Jesu uništavali i prije... I šta sad? Jel to kao opravdanje? U moje vrijeme je bilo "problema" ali takvi su bili izopćeni iz ekipe. Držao si ga na distanci. I ne, nije bilo uništavanja u ovom obimu, ovako sistematski i sa ovoliko bijesa. Usađeno je bilo od roditelja a pogotovo u školi da uništavanjem, uništavaš svoje. Pa škola bi se digla na noge zbog jednog izgrebanog stola i ukoren bi bio onaj ko tu sjedi ali i onaj ispred i iza što nije upozorio i vidio ovog što oštećuje "narodno" vlasništvo. O čemu pričate?!? 
-
dezurni_ucenik
#22214 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
archi_a wrote:Jesu uništavali i prije... I šta sad? Jel to kao opravdanje? U moje vrijeme je bilo "problema" ali takvi su bili izopćeni iz ekipe. Držao si ga na distanci. I ne, nije bilo uništavanja u ovom obimu, ovako sistematski i sa ovoliko bijesa. Usađeno je bilo od roditelja a pogotovo u školi da uništavanjem, uništavaš svoje. Pa škola bi se digla na noge zbog jednog izgrebanog stola i ukoren bi bio onaj ko tu sjedi ali i onaj ispred i iza što nije upozorio i vidio ovog što oštećuje "narodno" vlasništvo. O čemu pričate?!?
Nije to opravdanje. Na ovim prostorima, slozio se ti ili ne, uvijek je zivjela stoka, sa tolikim nagonima za destrukciju da je to nevjerovatno. Poslije rata Turci u Zenici postavili nove klupe - mnoge nisu ni dozivjele sedam dana. Turci u Zenici napravili cesmu sa mesingovanim slavinama, sutra - slavina nigdje, sljedece sedmice osvanuli grafiti : Blatusa, Crkvice, Robijasi , sljedeci mjesec zacepljene cijevi ...
Sto bi rekao Chris Rock : od rasista su mi jedino gori, oni koji se uvijek i iznova zaprepaste zbog rasizma...
-
archi_a
#22215 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Apsolutno ti ne stoji poređenje.
To bi bilo isto da ja sad zaključim da su mi od ovih što rasture i ovo malo obnovljenog jada u gradu gori ovi što napišu da je i prije bilo svega.
To bi bilo isto da ja sad zaključim da su mi od ovih što rasture i ovo malo obnovljenog jada u gradu gori ovi što napišu da je i prije bilo svega.
-
archi_a
#22216 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
-
archi_a
#22217 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
-
archi_a
#22218 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
-
archi_a
#22219 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Šta bi ovo?
Ili se sistem slaže sa mojom konstatacijom ili je sve otišlo u pm.
Ili se sistem slaže sa mojom konstatacijom ili je sve otišlo u pm.
Last edited by archi_a on 05/10/2015 00:12, edited 1 time in total.
- sunceKOtepsija
#22220 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
vjerovaatno su vibracije razvalile, a ulaz treba da bude prilagoden naroduarchi_a wrote:Prijatelju, svakodnevno prolazim pored igrališta koja su razvaljena na sve moguće načine i na mjestima gdje lopta ne udara. Jednostavno će razvaliti ogradu na mjestu gdje im je lakše da uđu ( da ne bi morali zaobići 20 metara)
- zateznistub
#22221 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Vibracije?sunceKOtepsija wrote:vjerovaatno su vibracije razvalile, a ulaz treba da bude prilagoden naroduarchi_a wrote:Prijatelju, svakodnevno prolazim pored igrališta koja su razvaljena na sve moguće načine i na mjestima gdje lopta ne udara. Jednostavno će razvaliti ogradu na mjestu gdje im je lakše da uđu ( da ne bi morali zaobići 20 metara)
Razvalio seljak, da ne bi hodao koji metar vise...kakvo crno prilagođavanje? Ne mozes ti seljaku naprilagođavati.
I u pravu je Archi,
jeste bilo svega...ali u ovolikoj mjeri ni blizu...
- sunceKOtepsija
#22222 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
ovaj zadnji jest malo zabrzo, ali bila je vec cista cesta, ovi ostali su vozili izuzetno oprezno, brze hodaju pjesaci od njih, nisu isli ni 5 na sathladan.preminger wrote:sunceKOtepsija wrote:
Da hoce izginuti svi ovi debili sto po trotoaru voze, mater im debilnu. Sta bi bilo da djete trckara po trotoaru i debil ga ubije?
- zateznistub
#22223 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Znaci, vozis sporo i nije frka voziti po pjesackom dijelu? Odlično, da znam da se malo vozam po trotoaru...sunceKOtepsija wrote:ovaj zadnji jest malo zabrzo, ali bila je vec cista cesta, ovi ostali su vozili izuzetno oprezno, brze hodaju pjesaci od njih, nisu isli ni 5 na sat
- sunceKOtepsija
#22224 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
ne kazem, ali vjerovatno su se okupili tamo kod spomenika i onda otisli prema mezarju, a realno nisu vozili brzo, samo zadnji malo brze, ako je to problem vecina biciklista vozi brze po trotoaru u graduzateznistub wrote:Znaci, vozis sporo i nije frka voziti po pjesackom dijelu? Odlično, da znam da se malo vozam po trotoaru...sunceKOtepsija wrote:ovaj zadnji jest malo zabrzo, ali bila je vec cista cesta, ovi ostali su vozili izuzetno oprezno, brze hodaju pjesaci od njih, nisu isli ni 5 na sat
- sunceKOtepsija
#22225 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
a i isli su da isprate momka koji je mlad preselio (nastradao), niko ne vozi po trotoaru stalno, ovo je bila vanredna okolnost, okupili su se prijatelji i sa mjesta okupljanja krenuli u pocasnoj koloni do mezarja